Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Επιστολή του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα προς τους 2 κρατουμένους στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την πώληση του Ιασώ General


Η «HELLENIC HEALTHCARE S.A.R.L.», εταιρία που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC CAPITAL PARTNERS, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας «ΙΑΣΏ  GENERAL Α.Ε.» από την «Ιασώ Α.Ε.», πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδίου της για ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελληνική αγορά υπηρεσιών υγείας.
Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Hellenic Healthcare εντάσσει στο δίκτυό της,  μετά το METROPOLITAN HOSPITAL, και το ΙΑΣΏ GENERAL, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υγειονομικής μέριμνας της Αττικής δημιουργώντας έναν Όμιλο Υγειονομικών Μονάδων που καλύπτει τους κατοίκους όλης της πρωτεύουσας.

Αυξημένη η κίνηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς


Αυξημένη ήταν κατά την διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας  η κίνηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, καθώς εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί που ζουν στην χώρα μας, επέστρεψαν στην πατρίδα τους για να γιορτάσουν το Πάσχα.
Οι μετανάστες δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου.
Αυξημένη υπήρξε και η κίνηση από την Αλβανία προς το ελληνικό έδαφος.

Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου: Πασχαλινές ευχές

Ο πατέρας Αντώνιος και τα παιδιά μας που μεγαλώνουν στην ζεστή και γεμάτη αγάπη οικογένεια της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, σας εύχονται Χρόνια Πολλά.
Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου.
Ενισχύστε το σκοπό μας στο μέτρο του δυνατού καλώντας από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα στο 19828 (χρέωση 2,48 €/κλήση) ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828 (2,48€/sms) ή καλώντας στο 901 11 170 170 (3,71€/κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ).
Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook.

Τι ισχύει με τις ιατρικές δαπάνες στις φορολογικές δηλώσεις 2018


Αλλαγές περιλαμβάνει το έντυπο Ε1 που θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2017.
Από τα μέσα Απριλίου 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2017.
Στη φορολογική δήλωση εκτός από τις αλλαγές στις αποδείξεις και το αφορολόγητο και τη νέα παγίδα της εφορίας για όσους δηλώνουν φιλοξενούμενοι, υπάρχει μια ακόμη αλλαγή.
Αγορά τις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες.
Μεγάλοι χαμένοι των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα είναι πάντως όσοι το 2017 είχαν αποδείξεις από δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στο φετινό έντυπο Ε1 οι φορολογούμενοι δεν θα βρουν τους κωδικούς 051-052 όπου μέχρι πέρυσι συμπλήρωναν τα έξοδα που είχαν πραγματοποιήσει για επισκέψεις σε γιατρούς, νοσήλια ή φάρμακα.
Από την 1η Ιανουαρίου 2017 καταργήθηκε η διάταξη που προέβλεπε την έκπτωση φόρου 10%, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματός του.
Νοσήλια και ιατροφαρμακευτικά έξοδα λαμβάνονται υπόψη μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.

Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή 13 Απριλίου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου



Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή της Διακαινησίμου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου.

Προστάτης: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι άνδρες για τη μέθοδο TURis



Σχεδόν όλοι οι άνδρες παρουσιάζουν καθώς μεγαλώνουν συμπτώματα διόγκωσης του προστάτη τους, όπως μειωμένη ροή ούρων ή ανάγκη να σηκώνονται τη νύχτα για να ουρήσουν.
Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της κατάστασης, εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 40 ετών και όσο μεγαλύτερος είναι κανείς, τόσο πιθανότερη είναι, με συνέπεια στις ηλικίες άνω των 70 ετών να προσβάλλει το 90% των ηλικιωμένων.
Παρότι είναι μια καλοήθης κατάσταση, χρειάζεται προσοχή διότι αν τα συμπτώματά της επηρεάζουν την ποιότητα ζωής αλλά καθυστερήσει η θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοιμώξεις, οξεία επίσχεση ούρων (πλήρης αδυναμία αποβολής των ούρων), λίθους του ουροποιητικού ή ακόμα και σε βλάβες των νεφρών.
«Οι θεραπευτικές επιλογές για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη συμπεριλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και χειρουργικές επεμβάσεις», εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ. «Η απόφαση για το είδος της θεραπείας που θα επιλεγεί βασίζεται σε συγκεκριμένους παράγοντες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι επιδράσεις των συμπτωμάτων στην καθημερινότητα του ασθενούς, το μέγεθος του προστάτη του, η ηλικία του, η γενική κατάσταση της υγείας του και τυχόν άλλα νοσήματα από τα οποία πάσχει».
Οι ενδείξεις της εγχείρησης
Ειδικά η χειρουργική θεραπεία έχει συγκεκριμένες ενδείξεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:
* Μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα, που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής.
* Αποτυχία των μη χειρουργικών (συντηρητικών) θεραπειών, όπως η λήψη φαρμάκων.