Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: Διάλεξη την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ώρα 7:00 μ.μ., Αιόλου 104 Αθήνα, με θέμα «ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ μια παραμελημένη οντότητα στην καθημερινή ιατρική πρακτική»


Διάλεξη την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 Αιόλου 104 Αθήνα, με θέμα «ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ μια παραμελημένη οντότητα στην καθημερινή ιατρική πρακτική», με ομιλητή τον κ. Φάνη Αποστόλου.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περιφέρεια Ηπείρου: Έργα άνω των 4. εκ, ευρώ δρομολογούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής


Εκτεταμένες παρεμβάσεις- που ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου-  για το περιβάλλον, τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα ύδρευσης, τις αγροτικές υποδομές και στον πολιτισμό, δρομολογούνται μετά τις σημερινές αποφάσεις που  έλαβε  η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Αναλυτικά:
Δημοπράτηση νέων έργων
Δημοπρατήθηκαν τα εξής έργα:
«Μελέτες ωρίμανσης για την επέκταση ΧΥΤΑ Ελληνικού και ΧΥΤΑ Καρβουναρίου», με προϋπολογισμό αμοιβής μελέτης 567.479,81 ευρώ.
«Κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής – Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 000 ευρώ
«Αποκατάσταση χώρου στάθμευσης Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
«Συντήρηση – βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον οικισμό Κούνιες με την 16η επαρχιακή οδό (Καλλονή – Ράμια)» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Ε.Ο Ιωαννίνων-Τρικάλων προς Κρυόβρυση», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
«Βελτίωση-συντήρηση οδού σύνδεσης ΕΟ Ανατολής – Κατσικά με την πόλη των Ιωαννίνων» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
«Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού προς Κερασέα – Λωζανά» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 95.000 ευρώ
«Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης πρανών επαρχιακής οδού 3α στον οικισμό Γερακάρι» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 42.000 ευρώ
«Καθαρισμός παραλίμνιας περιοχής από ξηρούς κορμούς δέντρων για αποφυγή πλημμυρικών στην τάφρο Λαψίστας» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ
«Αποκατάσταση λειτουργικότητας περιμετρικής τάφρου Βίγλας» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερα άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Βελγικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πράξεις που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2015 στο Βέλγιο.
*Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 63χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (15) μηνών, για παραβάσεις του δασικού κώδικα και παράνομη υλοτομία.
*Χθες το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
*Χθες το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ορισμός νέων Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών


Με απόφαση που υπέγραψε  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ορίστηκαν οι εξής Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:
1. Νικόλαος Καττής, με αρμοδιότητα θέματα Οικονομικών, Μεταφορών & Επικοινωνιών
2. Κωνσταντίνος Ντέτσικας, με αρμοδιότητα θέματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, ανταγωνιστικότητα και βελτίωση ποιότητας αυτών
3. Βασίλειος Γοργόλης, με αρμοδιότητα τα θέματα Νεολαίας, Άθλησης και θέματα Πολιτικής Γης
4. Δημήτριος Βαρέλης, με αρμοδιότητα τον τομέα Αλιείας και ειδικά θέματα Ανάπτυξης, Βελτίωσης και Προστασίας του Αμβρακικού Κόλπου
5. Αντιγόνη-Βασιλική Φίλη-Πασχάλη, με αρμοδιότητα τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας
6. Μιχαήλ Σπυρέλης, με αρμοδιότητα τα θέματα Υγείας
Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες θα αναλάβουν καθήκοντα από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στο Φ.Ε.Κ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αναφορά του Γιάννη Καραγιάννη στη Βουλή για τη χορήγηση αναμεταδότη τηλεοπτικού σήματος ελληνικών καναλιών στο Δήμο Δρόπολης


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επιστολή του Δημάρχου Δρόπολης με την οποία αιτείται την χορήγηση ενός πομπού ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος των ελληνικών καναλιών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, ώστε να εξυπηρετήσει τους ομογενείς που διαμένουν εντός των διοικητικών του ορίων.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

 Αρ. πρωτ.: 01                ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22.03.2018
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ A
Από το υπ’ αρ. 01 / 21 - 03 - 2018 Πρακτικό Συνεδριάσεων
του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ηπειρωτικής Εστίας» Θεσσαλονίκης.
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα 21 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00΄, προσήλθαν στα επί της οδού Στρατηγού Καλλάρη 2 γραφεία της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης κατά τις αρχαιρεσίες της 18ης Μαρτίου 2018, σε τακτική συνεδρίαση με θέμα τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα για την διετία 2018-2020.
Κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ηπειρωτικής Εστίας» Θεσσαλονίκης συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
1. Πρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Μηνάς Βασάκος-Εφημέριος Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
2. Α΄ Αντιπρόεδρος: Παύλος Σμύρης-Καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
3. Β΄ Αντιπρόεδρος: Κοσμάς Κωστάκης - Επιχειρηματίας
4. Γενική Γραμματέας: Αθηνά Τοτοκώτση-Διορθώτρια δοκιμίων
5. Ταμίας: Τιμόθεος Βασιλειάδης- Υπάλληλος Υπουργείου Δικαιοσύνης
6. Έφορος Μελετών: Χρήστος Παπάς-Αρχιτέκτων-Μηχανικός
7. Έφορος Αλληλεγγύης: Μιχαήλ Παπανούσης-Φαρμακοποιός
8. Έφορος Ψυχαγωγίας: Απόστολος Βρόϊκος-Φιλόλογος
9. Έφορος Νεολαίας: Ελευθέριος Νέσερης-Οικονομολόγος
Την Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελούν Πρόεδρος: Μιχαήλ Στάσας-Προγραμματιστής
Μέλη: Ειρήνη Βακάμη-Καθηγήτρια Γαλλικών και Νικόλαος Γεωργίου Αστυνομικός
Εγένετο το παρόν πρακτικό κ.λ.π.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας Τα Μέλη

π. Μηνάς Βασάκος Αθηνά Μ. Τοτοκώτση Έπονται Υπογραφές

Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου η καταβολή Δώρου Πάσχα και επιδομάτων σε ανέργους


Ξεκινά από την Πέμπτη 29 Μαρτίου, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Ακόμη την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 29.03.2018 μέχρι και 15.04.2018.
Η προπληρωμή των παραπάνω επιδομάτων στους δικαιούχους που, στο διάστημα από 29.3.2018 έως 15.4.2018, υποχρεούνται σε αυτοπρόσωπη παρουσία, γίνεται, εφόσον παρουσιαστούν στα ΚΠΑ, ως οφείλουν.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

25η αγωνιστική το Σάββατο 24 Μαρτίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική


Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:45)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:45)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (16:45)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:45)
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:15)

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για τη σήμανση των αμνοεριφίων


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου,  με γνώμονα  την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού ενόψει των αγορών του Πάσχα επισημαίνει  τα ακόλουθα:
1.Τα σφάγια αμνοεριφίων ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ που γεννήθηκαν,  εκτράφηκαν  και   έχουν σφαγεί   στην Ελλάδα πρέπει να φέρουν:
σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού», στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και
σφραγίδα  παραλληλόγραμμου  σχήματος  χρώματος ερυθρού, εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ»  ή  «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ»
2.Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή  σε άλλες κοινοτικές χώρες  και   έχουν σφαγεί στη χώρα μας  πρέπει να φέρουν:
σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού» (χρωστική Ε 133), στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και την ανάλογη επισήμανση για τη χώρα εκτροφής π.χ. Ελληνικής Εκτροφής, Ρουμάνικης Εκτροφής.
3.Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε άλλες κοινοτικές χώρες και διακινούνται προς τη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά:
σφραγίδα σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και τα χαρακτηριστικά στοιχεία (κωδικό σφαγείου χώρας  και διακριτικών της ΕΟΚ) τα οποία εφαρμόζονται στη χώρα σφαγής τους.
4.Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε τρίτες χώρες (μη κοινοτικές) και εισάγονται στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά:
σφραγίδα που προβλέπει η κάθε τρίτη χώρα η οποία θα είναι χρώματος  καστανού.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

25η αγωνιστική το Σάββατο 24 Μαρτίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πανζαγορισιακός-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 28-03-18/17:30)


ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ    ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ 
ΩΡΑ: 17:30

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

Το πρόγραμμα της 25ης  αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 24 Μαρτίου 2018
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (16:45)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (16:45)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:45)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (16:45)
Τετάρτη 24 Μαρτίου 2018
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:30)

Ενημέρωση για την μέθοδο TURis για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη


Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό και τους ασθενείς ότι η μέθοδος αναίμακτης αφαίρεσης του προστάτη TURis, η οποία διενεργείται σε περίπτωση καλοήθους υπερπλασίας του προστατικού αδένα, εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στη χώρα μας, στις Ουρολογικές Κλινικές των περισσότερων δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων.
Αφορμή γι’ αυτή την επισήμανση αποτελεί η προ ημερών εμφάνιση ιατρού-μέλους μας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και η επαναλαμβανόμενη παρουσία του σε τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας, όπου  ισχυρίζεται ότι μόνο αυτός και η ομάδα του την εφαρμόζει σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τα λεχθέντα, «μία νέα χειρουργική μέθοδος για την καλοήθη υπερτροφία του προστάτη εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα» στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Η μέθοδος «αποτελεί εξέλιξη της μεθόδου TURis» και έχει τη μοναδικότητα ότι ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του 8 ώρες έπειτα από την επέμβαση, αντί για 24 ώρες που απαιτούνται με την κλασική μέθοδο TURis, μια διαφορά «πολύ σημαντική» γιατί «μειώνονται πάρα πολύ οι μετεγχειρητικές λοιμώξεις». Επιπλέον, η συγκεκριμένη μέθοδος «δεν γίνεται πουθενά αλλού στην Ευρώπη», όπως είπε ο γιατρός.
Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παραπλανητικοί, ενώ η αυτοδιαφήμιση του ιατρού συνιστά παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας αλλά και της νομοθεσίας, σύμφωνα και με σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΟΕ.