Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Βήμα πρόκρισης για τον Αγροτικό Αστέρα (Κένταυρος Μουσιωτίτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2-2)

*Πλεονέκτημα έχει αποκτήσει ο Αγροτικός Αστέρας με τα δυο εκτός έδρας γκολ και το ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) που έφερε το απόγευμα της Τετάρτης  στο γήπεδο  «Στάθης Τσανακτσής» με τον Κένταυρο Μουσιωτίτσας.
Ο γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 29΄ με σουτ του Σταμούλη Κων/νου.
Στην επανάληψη ο Αγροτικός Αστέρας ισοφάρισε στο 56΄ σε 1-1 με τον Μακρή Χρήστο.
Στο 58΄ ο Μακρής Χρήστος βρήκε τον Παππά Θωμά οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.
Ο Κένταυρος ισοφάρισε στο 89΄  με δυνατό σουτ του Σταμούλη Κων/νου.
Κένταυρος Μουσιωτίτσας: 

Γρηγοριάδης Νικόλαος-Χρυσοβαλάντης, Ταίρης  Γεώργιος, Τσόκρης Λάμπρος, Κίτσος Σταύρος, Νικόπουλος (Μπέτζιος Σωκράτης 71΄), Παπαβασιλείου Νικόλαος, Σταμούλης Κων/νος, Σπαλιάρας Νικόλαος, (Κολιούσης Χρήστος 41΄), Τσάνης Χαρίσης-Κων/νος, Αλέξιου Ιωάννης,  Ναυρόζογλου Ιωάννης 
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Πανίδης Νικόλαος (Μπίκας Κων/νος 89΄), Τάσσος Παναγιώτης (Nτρίκος Βασίλειος 82΄), Ζόta Romeo, Καράβας Αναστάσιος, Ζότα Αρσέν, Μακρής  Χρήστος, Παππάς Θωμάς, Γκόνης Πέτρος, Πατσούρας Ανδρέας, Νούσης Ευάγγελος 
Τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2017-18
 ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-2
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ  1-3   

Ζητούμενο η αλήθεια

Του Βασίλη Τσίρκα*

      Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων, της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας, παρουσιάζεται η ευκαιρία για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στα μάτια των πολιτών. Ενός συστήματος που εξέτρεφε τη νοοτροπία του παράνομου πλουτισμού και της ασυδοσίας, ενθάρρυνε τα νοσηρά φαινόμενα της διαπλοκής και τελικά διέλυσε την ελληνική οικονομία.
Η σημερινή Κυβέρνηση απέδειξε από την αρχή ότι διαθέτει την πολιτική βούληση και έθεσε ως έναν από τους κορυφαίους στόχους την πάταξη της διαφθοράς, τη σύγκρουση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και την ανάδειξη και απόδοση πολιτικών ευθυνών, που θα φέρουν την επιδιωκόμενη κάθαρση, εξυγίανση και πολιτική σταθερότητα. Την τελευταία τριετία δεκάδες υποθέσεις που λίμναζαν ξεχασμένες σε συρτάρια επί δεκαετίες, ήρθαν στο φως, πήραν τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη και αποκάλυψαν το μέγεθος των πολιτικών σκανδάλων. Λίστες φορολογικών παραδείσων με αδήλωτες περιουσίες, επιβεβαίωσαν τις διαστάσεις που είχε προσλάβει η φοροδιαφυγή και οι υπεύθυνοι οδηγούνται, έστω και καθυστερημένα, στη δικαιοσύνη.
Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για την Novartis από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή και τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και να προσδιοριστούν οι σχετικές δικαστικές αρμοδιότητες, ανοίγει ο δρόμος για τη διερεύνηση ενός σκανδάλου που έπληξε το δημόσιο συμφέρον.

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπει η Ε.Μ.Υ.

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπει από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα. 
Σύμφωνα με το ανωτέρω δελτίο, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Κατά τόπους θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι.
Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, δήμων και πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιερά Μητρόπολης Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής & Κονιτσης: Εκδηλώσεις τομέα νεότατος για παιδιά Γυμνασίου και Δημοτικού

Ιωάννινα: Συνελήφθη μία 20χρονη ημεδαπή για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων

Συνελήφθη, χθες (13-02-2018) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 20χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για παράνομη εμπορία και διακίνηση πυροτεχνικών ειδών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα εποχικών ειδών, όπου κατελήφθη η 20χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να διαθέτει προς πώληση συνολικά (6.310) πυροτεχνικά είδη (πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, βεγγαλικά, καπνογόνα),  στερούμενη άδειας από αρμόδια Αρχή.
Τα παραπάνω πυροτεχνικά είδη κατασχέθηκαν.
Επίσης, στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 50χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ε.Μ.Υ.: Νέα επιδείνωση του καιρού από τη νύχτα της Τετέρτης 14 Φεβρουαρίου

Νέα επιδείνωση του καιρού από τη νύχτα της Τέταρτης 14 προς την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου  με κυρία χαρακτηριστικά:
α) Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
β) Τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
γ) Τους θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
α) Μέχρι το απόγευμα τα νησιά του ιονίου και η Ήπειρος.
Μέχρι το βράδυ η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Βαθμιαία η ανατολική Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης και της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Από το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από 400 περίπου μέτρα).
Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου
α) Μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία).
Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.
Κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.
β) Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας.
Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).

Ιερά Μητρόπολης Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής & Κονιτσης: Από ημέρα τιμής των Τριών Ιεραρχών μετετράπη η εκδήλωση σε ημέρα Εθνικής Ανατάσεως για την Μακεδονία και όχι μόνον!


ΑΠΟ  ΗΜΕΡΑ  ΤΙΜΗΣ  ΤΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΕΤΕΤΡΑΠΗ  Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΣΕ  ΗΜΕΡΑ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΚΑΙ   ΟΧΙ  ΜΟΝΟΝ ....!

Ανάδοχοι για δύο ακόμη έργα του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου

Δύο ακόμη έργα που περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου, βαίνουν προς υλοποίηση, καθώς η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση ανέδειξε τους αναδόχους τους.
Το πρώτο αφορά την  «Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», προϋπολογισμού 7.839.900 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η  κοινοπραξία ΕΝ ACT A.E.- N. ΚΑΟΥΣΗΣ Α..Ε.
Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή ενός ακόμη Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), στο Δήμο Ζίτσας, προϋπολογισμού 349.500 ευρώ, με ανάδοχο την ΦΕΙΔΙΑΣ ΑΤΕ.
Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο
Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, προωθούνται προς υλοποίηση νέα έργα για την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Συγκεκριμένα αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα εξής:
«Αποκατάσταση Οδού Λούτσας-Κουκουλίου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
«Κατασκευή σαρζανέτ και επενδεδυμένης τάφρου στην επαρχιακή οδό Δίστρατο-Κεντρικού της ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ. Ανάδοχος Σταύρου Ιωάννης.
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Μουζακαίους της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος Ντάφλης Γεώργιος.
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μικρής Γότιστας – Μικρού Περιστερίου», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος Δημ. Τσομπίκος.
«Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Βρυσούλας του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 100 ευρώ. Ανάδοχος Λαϊνάς Χρήστος.
Επίσης εγκρίθηκε η εκτέλεση των έργων:
«Βελτίωση πρόσβασης της Μονής Σέλτσου», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.
«Άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων (κατασκευή οχετών) στην ΕΟ Πυρσόγιαννης – Αμαράντου», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
«Άμεση παρέμβαση - κατασκευή σαρζανέτ για την προστασία της παρόχθιας επαρχιακής οδού στο Ραφτανίτη ποταμό της Π.Ε Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.
«Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης ανάντη πρανών επί της οδού προς Ι.Μ Τσούκας Τ.Κ Ελληνικού», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ
Νέα έργα για την πρόσβαση σε παραγωγικές μονάδες Άρτας
Δύο ακόμη έργα για τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών σε περιοχές της Άρτας προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου. Συγκεκριμένα με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, αναδείχτηκε ανάδοχος (Δ. Φούκας) για την βελτίωση της πρόσβασης σε πτηνοτροφεία στα όρια του Δήμου Αρταίων, με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ και εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργου για τη βελτίωση της πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες στην Τ.Κ. Ροδαυγής (θέση Ξεράκι – Λάψαινα) με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.
Μελέτη για τη σύνδεση Φιλιππιάδας με Ιόνια οδό
Τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης της Φιλιππιάδας με την Ιόνια Οδό, στην περιοχή Καμπής σχεδιάζει η Περιφέρεια προκειμένου να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή. Για το σκοπό αυτό με απόφαση της Ο.Ε. ανέδειξε ανάδοχο τη Σύμπραξη Μελετητών  «Δρόσος Γεώργιος, - Καραγεώργης Ιωάννης» για την εκπόνηση μελετών, προϋπολογισμού 24.000 ευρώ.
Εξοπλισμός του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κορωνησίας- Καλογερικού
Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε τη διαδικασία ανάθεσης για την «Προμήθεια και εγκατάσταση UPS, κάμερας IP, δικτύου VPN, για τις ανάγκες του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κορωνησίας -Καλογερικού, προϋπολογισμού 4.500 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Βασίλης Τσίρκας: Έγκριση της χρηματοδότησης που αφορά την ΔΕΥΑ Άρτας, τον Δήμο Νικολάου Σκουφά και τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη για την δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Επιλέχθηκαν 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στις προτάσεις που επιλέχθηκαν είναι τρεις που αφορούν τον Νομό Άρτας. Ειδικότερα δικαιούχοι της δράσης είναι η ΔΕΥΑ Άρτας (1.447.361,00 ευρώ), ο Δήμος Νικολάου Σκουφά (1.207.364,00 ευρώ) και ο Δήμος  Γεωργίου Καραϊσκάκη (612.199,19 ευρώ).
Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. για την προκήρυξη των εργασιών αντιστήριξης πρανών στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Αμβρακίας

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας Αμβρακίας», προϋπολογισμού 205.000 ευρώ.
Το υποέργο εντάσσεται στην πράξη  «Εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας Αμβρακίας».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Μοναξιά: 11 βήματα για να την καταπολεμήσετε

Το αίσθημα της μοναξιάς είναι βαθύ και ουσιαστικό και ανεξάρτητο από το αν ζει κάποιος μόνος ή όχι.
Οι άνθρωποι που νιώθουν μόνοι, συχνά παλεύουν με τις αγχώδεις διαταραχές και την κατάθλιψη που τους καθιστούν ανασφαλείς και απαισιόδοξους όσον αφορά την ικανότητά τους να δημιουργούν ουσιώδεις διαπροσωπικές σχέσεις.
«Η φτωχή αυτοεκτίμηση και μια υποανεπτυγμένη αίσθηση αυτοαξίας, αρεστότητας και ελκυστικότητας εμποδίζουν το μοναχικό άτομο να διακινδυνεύσει να κάνει νέες γνωριμίες και σχέσεις», λέει ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, διδάσκων Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο ParisV, στη Γαλλία. «Έτσι, δεν έχει την αυτοπεποίθηση αλλά ούτε και την συναισθηματική ενέργεια για να διεκδικήσει νέες σχέσεις ή για να καλλιεργήσει τις ήδη υπάρχουσες».
Η μοναξιά είναι μια χρόνια κατάσταση που εξαντλεί συναισθηματικά και ψυχολογικά τους πάσχοντες. «Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, η μοναξιά δεν είναι απλώς η συνέπεια του να μην έχει κάποιος φίλους», συνεχίζει ο ειδικός. «Είναι ένα βαθύτερο πρόβλημα που προκαλείται από σκέψεις και αισθήματα ανεπάρκειας, ατέλειας και ντροπής. Επιπλέον, οι πάσχοντες συχνά νιώθουν ότι είναι ζοφερές οι προοπτικές να βρουν συντροφιά, να δημιουργήσουν κοινωνικούς δεσμούς και να αποκτήσουν υποστηρικτικές σχέσεις».