Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ιωάννινα: Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διάφορα ποινικά αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (08-02-2018) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Ειδικότερα, ο 34χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς χθες το πρωί στα Ιωάννινα και συνελήφθη αρχικά διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα:
διάταξη του Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης και ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κατερίνης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για κλοπή
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση
απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για επιδείνωση του καιρού το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού  για αύριο  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και  από τα Δυτικά της χώρας. 
Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες,  οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και οι κατά τόπους-κυρίως δε στα πελάγη-θυελλώδεις άνεμοι.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω εφιστάται η προσοχή των εμπλεκομένων φορέων-δήμων και πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος 76χρονης

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού

Προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ως δήθεν παράβολο για επιστροφή χρημάτων

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένης και τον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος από κοινού με γυναίκα συνεργό του που αναζητείται, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η., προσέγγισε την 76χρονη έξω από το σπίτι της στην Άρτα και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων από τη Δ.Ε.Η., απαίτησε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως παράβολο για την υποτιθέμενη είσπραξη των χρημάτων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποσπάσει χρήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ιωάννινα: Σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου δύο αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας

Συνελήφθη, χθες (08-02-2018) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, ο 45χρονος κατελήφθη να αποβιβάζει από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 34 και 33 ετών, οι οποίοι στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος των δύο λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη   14   Φεβρουαρίου   2018   και ώρα  18.00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι-στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [παιδικός σταθμός Καλπακίου]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Συγκρότηση Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής Δημοτικών Συμβάσεων προμηθειών, για το έτος 2018 [4412/16].
2. Έγκριση δαπανών επέκτασης δικτύου Φωτισμού Οδών – Πλατειών [Φ.Ο.Π]
3.  Έγκριση  απόφασης Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου,  αριθμ. 5/2018
 «Έγκριση διενέργειας προμηθειών Ν.Π.Δ.Δ. έτους 2018»
4.  Έγκριση επιχορήγησης Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου έτους 2018-ψήφιση
       πίστωσης.
5.  Έγκριση εκδηλώσεων Αποκρεών έτους 2018 – ψήφιση πιστώσεων.
6.  Έγκριση επιχορήγησης αθλητικών συλλόγων – ψήφιση πιστώσεων.
7.  Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έργων, έτους 2018.
8. Επανάληψη απόφασης Δ.Σ. 277/2017 «Προγραμματισμός προσλήψεων
προσωπικού Ι.Δ. Ορισμένου χρόνου, για κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού  χαρακτήρα, έτους 2018.»
9.  Επανάληψη απόφαση Δ.Σ. 278/2017  «Προγραμματισμός προσλήψεων
προσωπικού ορισμένου χρόνου, έτους 2018.»
10. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής υπηρεσιών.
11. Έγκριση απολογισμών έτους 2017 Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης.
12.  Επί αιτήσεως Στρουχάλοβα Μαρκέτας, για λύση σύμβασης Δημοτικού Καταστήματος Βασιλικού.
13.  Επί αιτήσεως Ζήγου Σπυρίδωνα, Τ.Κ. Λίμνης, για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης, για τη λειτουργία κτηνοτροφικής εγκατάστασης.
14. Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού καταστήματος Τ.Κ. Μαυροπούλου.

15. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Πωγωνίου με την Περιφέρεια Ηπείρου, για την εκτέλεση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης  Φ32/ΡΝ25 και υδραυλικών υλικών για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων Τ.Κ. Κακολλάκου του Δήμου Πωγωνίου».

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο

Μεταβολή του καιρού το Σάββατο (10-02-2018) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
α) Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
β) Τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
γ) Τους θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Το Σάββατο (10-02-2018)
α) Από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Το βράδυ οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη.
Τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.
β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.
Την Κυριακή (11-02-2018)
α) Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Μέχρι το μεσημέρι η δυτική Στερεά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, η Ήπειρος και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Μέχρι το πρωί η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.

β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.

Γιάννης Καραγιάννης: Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση και ψήφιση του Σ/Ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας "Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες διατάξεις", ανέφερε στην τοποθέτησή του τα εξής:
Αν επιχειρήσουμε να βάλουμε έναν τίτλο στο παρόν σχέδιο νόμου, αυτός θα μπορούσε να είναι "Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη". Ο λόγος είναι η θωράκιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura μέσω των φορέων διαχείρισης, με στόχο τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία του εθνικού φυσικού κεφαλαίου με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα η χώρα μας επιδείκνυε αποσπασματικές λύσεις στο πεδίο προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι καθίσταται επιτακτική η ανάγκη θεσμοθέτησης ενός νέου κανονιστικού πλαισίου διαχείρισης, με τους φορείς διαχείρισης να πρωταγωνιστούν θεσμικά στη διαδικασία της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.
Στο παρόν νομοσχέδιο καταγράφονται τα εξής θετικά σημεία:
Οι φορείς διαχείρισης αναγνωρίζονται και θεμελιώνονται ως το σχήμα που θα διοικεί τις προστατευόμενες περιοχές. Όλες οι περιοχές "Natura 2000", τόσο αυτές που υπάρχουν, όσο και αυτές που προτάθηκαν, καλύπτονται από κάποιον φορέα σε ποσοστό 100%. Προβλέπεται κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων Περιοχών μέσω του προϋπολογισμού. Οι τριάντα έξι φορείς διαχείρισης, είκοσι οκτώ παλιοί και οκτώ νέοι,  θα καλύπτουν σχεδόν όλο το δίκτυο των περιοχών Natura, συμπεριλαμβανομένων επικείμενων επεκτάσεων του. 

Βασίλης Τσίρκας: Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψηφίστηκε την Πέμπτη (8/2) από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία στο θέμα διαχείρισης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας οικολογικής ταυτότητας για τη χώρα, βασισμένη σε προοδευτικές, αναπτυξιακές και φιλικές στο περιβάλλον πολιτικές σε αντίθεση με τις καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το ψηφισθέν νομοσχέδιο αποτυπώνει ένα σαφές στίγμα δημοκρατικού προγραμματισμού, καθώς αναγνωρίζει την αξία της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, στηρίζει και ενισχύει την εργασία στο περιβάλλον και στους φορείς και θεσμοθετεί ουσιαστικά κοινωνικά εργαλεία κοινωνικής συμμετοχής και συναπόφασης.
   Ειδικότερα με την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου θεσπίζονται: α) η χρηματοδότηση της διαχείρισης των προστατευμένων περιοχών από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, με έναρξη το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ το 2018, β) η εξασφάλιση της εργασίας στους ΦΔΠΠ μέσω οκτάμηνων συμβάσεων το 2018, γ) η ανάδειξη του αναπτυξιακού χαρακτήρα των ΦΔΠΠ και η πρόβλεψη ανάληψης δράσεων που θα συμβάλλουν στην κινητοποίηση πόρων και την τοπική ανάπτυξη σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματικότητα, δ) η δημιουργία επταμελών διοικητικών συμβουλίων των ΦΔΠΠ, ε) διαδικασίες προγραμματισμού των δράσεων των ΦΔΠΠ και αξιολόγησης των ίδιων και του προσωπικού τους, και στ) η δυνατότητα ίδρυσης παραρτημάτων.
    Με τις νέες ρυθμίσεις κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ισχυροποίηση του θεσμού των ΦΔΠΠ και ολοκληρωμένη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών με κύριο στόχο τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, την προστασία των εργαζομένων και την τήρηση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τη χώρας.

Στο Ανήλιο Μετσόβου το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Στο Ανήλιο του Δήμου Μετσόβου φιλοξενήθηκε το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης συνεχίζοντας την -από δεκαετίας- άοκνη εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, μετά από πρωτοβουλία και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου και με τη συνεργασία του Δήμου Μετσόβου. 
Μετά την κατανυκτική αρχιερατική Θεία λειτουργία, στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στην οποία παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζαφέας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μπαλαμπέκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Θανάσης Μαργαρίτης και Θεόφιλος Σούλτης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Στυλιανός Μαργαρίτης, ο Περιφερειάρχης της ΝΔ στην Ήπειρο και Μετσοβίτης κ. Δημήτρης Μπούμπας, ο Βελλαΐτης δάσκαλος, διαχρονικός συνδικαλιστής στο χώρο της εκπαίδευσης και τομεάρχης –σύνδεσμος της ΝΔ Θεόδωρος Τζαρούχης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Γιάννης Βαρσάνης και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, στην αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων και αλληλεγγύης, με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα. 
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Μετσόβου και η εκκλησιαστική επιτροπή με την αμέριστη στήριξη του αιδεσιμότατου π. Ιωάννη Μαργαρίτη, πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι σημαντικό το διακόνημα που επιτελεί ο καθηγητής κ. Φούσας, και περισσότερο αξιομνημόνευτη η πολυετής διάρκειά του, την τελευταία δεκαετία, τον ευχαριστούμε, όπως και την επιστημονική του ομάδα, γιατί προσφέρουν απλόχερα και με συνέπεια τις γνώσεις τους και ευχόμαστε να είναι πάντα καλά για να συνεχίζουν το έργο τους».
Ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κώστας Τζαφέας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη αλλά και στον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την απρόσκοπτη δραστηριότητα πρόληψης και αγωγής υγείας που αναπτύσσουν στα χωριά του Δήμου.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Στυλιανός Μαργαρίτης συνεχάρη τον καθηγητή Καρδιολογίας για την  «πρωτοβουλία που ανέλαβε και φέρνει επιτυχώς σε πέρας όλα αυτά τα χρόνια, για την  προσφορά του στα χωριά της ηπειρωτικής υπαίθρου και το Ανήλιο» και υπογράμμισε τη σημασία της ενημέρωσης των κατοίκων σε θέματα πρόληψης. 
Στη στοχοθεσία της έμπνευσης του οδοιπορικού της αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο κ. Αντώνης Φούσας. Ακολούθως, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, παρουσίασε πρότυπα ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης της περιοχής, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων αλλά και των δυνατοτήτων του Δήμου Μετσόβου.
Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο πατήρ Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», δύο επιστήμονες που τιμούν με τη δραστηριότητά τους τη γενέτειρά τους, το Ανήλιο, οι κ.κ.  Απόστολος Καλοφύρης, Γενικός Γιατρός, και Αθανάσιος Μαργαρίτης Δημοτικός Σύμβουλος και Ιατρός Αναισθησιολόγος, και οι κ.κ.: Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος, Νικόλαος Νάστος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Αναστάσιος Ντάτσης, Καρδιολόγος, Ηλίας Παππάς, Χειρουργός-Ουρολόγος, Θάνος Παππάς, Παιδίατρος, Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Χάρης Στεφανάκης, Χειρουργός-Οδοντίατρος, Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος, Λούση Τάτση, Γενικός Γιατρός, Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.

20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ε. Χουλιαράδων-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 10-02-18/17:15)

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ 
ΩΡΑ: 17:15

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:30)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:15)
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ  (00:00)  
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:30)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (17:15)

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συντάξεις χηρείας


Την αλληλεγγύη του προς το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., για το θέμα των συντάξεων χηρείας γυναικών που θίγονται από το άρθρο 12 του Ν. 4387/2016 εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Σώματος της 31ης Ιανουαρίου 2018, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, καλεί την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, όπως μεριμνήσουν:
• για την κατάργηση του ηλικιακού κριτηρίου, που προβλέπει το άρθρο 12 του Ν 4387/2016 στη χορήγηση των συντάξεων χηρείας, ανεξαρτήτως ηλικίας, αιτίας θανάτου, φύλου και κοινωνικής ομάδας, και
• για την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης στο 70%, που  θα εδικαιούτο και ο εκλιπών.

20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Α.Σ. Απείθαρχος-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 11-02-18/15:30), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 11-02-18/17:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ EPIRUS SPORT
ΩΡΑ: 17:30

Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  (00:00)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:30)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:30)
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ  (00:00)  
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ (15:30)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:30)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:30)

Εντυπωσιακές εξελίξεις στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης

Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης αποτελούν πεδίο έρευνας και θεραπευτικών εφαρμογών που εξελίσσεται ραγδαία. Δεδομένου ότι τα προβλήματα τα οποία μπορεί να «γεννηθούν» από ή στη σπονδυλική στήλη είναι αρκετά, ένα πρωτοποριακό Θεραπευτήριο, όπως το Metropolitan, δεν αρκείται στη στελέχωσή του από κορυφαίους ιατρούς, αλλά διαθέτει και την πιο σύγχρονη τεχνολογία: το O-Arm. Ένα σύστημα αξονικής τομογραφίας που, σε συνδυασμό με τη χειρουργική πλοήγηση, εξασφαλίζει 100% ακρίβεια στη διαχείριση των πιο ευαίσθητων βλαβών, σε ανατομικώς εξαιρετικά επικίνδυνες περιοχές.
Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης
Το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan στηρίζεται στη σύμπραξη άρτια εκπαιδευμένων νευροχειρουργών και ορθοπαιδικών, καθώς και στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Με το O-Arm είναι εφικτές οι ελάχιστα επεμβατικές παρεμβάσεις σε παθολογίες της σπονδυλικής στήλης αλλά και του εγκεφάλου. Ογκολογικά, αντιμετωπίζονται οι πρωτοπαθείς και δευτεροπαθείς όγκοι. Tραυματολογικά, αντιμετωπίζονται τα κατάγματα, αλλά και απλά εκφυλιστικά προβλήματα, όπως δισκοπάθεια και στένωση σπονδυλικής στήλης.
Ο κ. Βασίλειος Βουγιούκας, Διευθυντής Νευροχειρουργός και υπεύθυνος Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, λέει σχετικά: «Το O-Arm “ξεδιπλώνει” στο χειρουργό τη δύσκολη και, πολλές φορές, “παράλογη” ανατομία της σπονδυλικής στήλης, χάρη στην προβολή της περιοχής σε τρία επίπεδα, σε πραγματικό χρόνο. Η χρήση του O-Arm εκμηδενίζει τις τεχνικές δυσκολίες και παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς επέμβασης για ασθενείς υψηλού κινδύνου, καθώς και μείωσης της νοσηρότητας».
Κακοήθεις όγκοι και OSTEOCOOL™