Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Καστανή Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι εκκρεμούσαν εις βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Καστανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Μεσολογγίου και Καστοριάς, συνολικής ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Έκλεψαν ταχυδρομικό διανομέα στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι σήμερα το πρωί στον Άγιο Δημήτριο  Πέτα Άρτας, κατά την ολιγόλεπτη απουσία ταχυδρομικού διανομέα από το αυτοκίνητό του, το διέρρηξαν και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (20.500) ευρώ περίπου.
Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε στην περιοχή Χάνι Τερόβου Ιωαννίνων, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους.
Την προανάκριση διενεργεί  το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προς υλοποίηση σημαντικά έργα για το περιβάλλον, τις οδικές και αγροτικές υποδομές στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες

Αποφάσεις για πολύ σημαντικά έργα για το οδικό δίκτυο, το περιβάλλον και   για παραγωγικές μονάδες, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. 
Παράλληλα σήμερα υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη, η σύμβαση για το έργο της κατασκευής  αποχετευτικών αγωγών και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας.
Αναλυτικά:
Ανάδοχος για τη σύνδεση Ιόνιας με Τζουμέρκα
Η Ο.Ε. ανέδειξε τον  ανάδοχο (ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ) του έργου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τέροβου της Ιόνιας Οδού με την 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων- Γέφυρα Πλάκας», προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και το οποίο αναμένεται να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ενιαία περιοχή των Τζουμέρκων.
Σε τροχιά υλοποίησης τρία έργα Περιβάλλοντος  για τους δήμους Πάργας- Πωγωνίου-Γ. Καραϊσκάκη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Ηπείρου, τόσο ως προς τη διαχείριση των υγρών, όσο και των στερεών αστικών αποβλήτων. Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε σήμερα τους αναδόχους τριών έργων: Το πρώτο αφορά την κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 2.028.000 ευρώ για το οποίο αναδείχτηκε ανάδοχος η Κ/Ξ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τα άλλα δύο έργα αφορούν κατασκευές σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ). Για τον Σταθμό Πωγωνίου, προϋπολογισμού 718.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΤΖΗΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε., ενώ για τον Σταθμό Γ. Καραϊσκάκη, προϋπολογισμού 495.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Βελτίωση προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες της Π.Ε. Άρτας
Δύο ακόμη έργα για τη βελτίωση προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, προωθούνται προς υλοποίηση από την Περιφέρεια, μετά τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή.
 Το πρώτο έργο θα υλοποιηθεί στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αγίου Σπυρίδωνα και Βίγλας, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και το δεύτερο στη Δ.Ε. Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ. Ανάδοχος και για τα δύο αναδείχτηκε ο Δημήτριος Φούκας.

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την προμήθεια καυσόξυλων ατομικών αναγκών, για το έτος 2018-19

Ανακοίνωση
Παρακαλούνται οι κάτοικοι οι όποιοι επιθυμούν να προμηθευτούν καυσόξυλα ατομικών αναγκών για το έτος  2018-2019,  από το δημοτικό ή δημόσιο δάσος της περιοχής τους, να υποβάλλουν σχετική αίτηση σε κάθε δημοτική ενότητα, μέχρι 30-03-2018, ώστε τα αιτήματα, να διαβιβαστούν έγκαιρα στο δασαρχείο για τις παραπέρα δικές του ενέργειες.
Σας γνωρίζουμε ότι η κοπή και η εξωδάσωση θα γίνει από εξειδικευμένα συνεργεία και γι’ αυτό όσοι προμηθευτούν καυσόξυλα θα επιβαρυνθούν με το αντίστοιχο κόστος.


Περισσότερες πληροφορίες από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.

Επιστολή του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη για τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

Επιστολή με την οποία ζητά δικλείδα ασφαλείας ώστε να προτιμηθούν από τον Όμιλο «Χαλκόρ-Βιοχάλκο» εργαζόμενοι που ζουν στην περιοχή, απέστειλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, τα χρόνια λειτουργίας της αποτελούσε αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή του Πωγωνίου απασχολώντας, μεταξύ άλλων, πολλούς κατοίκους του ακριτικού μας Δήμου.
Η επαγγελματική τους ενασχόληση, τους έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουν στην ιδιαίτερή τους πατρίδα και να κρατήσουν την οικογένειά τους στα χωριά, δίνοντας ζωή σε μία γεωγραφική περιοχή της χώρας με πολλά προβλήματα και ιδιαιτερότητες.
Με αφορμή την εξαγορά της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου από τον Όμιλο «Χαλκόρ-Βιοχάλκο» θα ήταν απαραίτητο για το μέλλον του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου να τεθεί «δικλείδα ασφαλείας» για την απασχόληση, κατά προτεραιότητα, εργαζομένων που επιμένουν παρά τις δυσκολίες, να φυλούν «Θερμοπύλες», ενισχύοντας παράλληλα την αποκέντρωση.
Θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει πολιτική βούληση σε αυτήν την κατεύθυνση, ανοίγοντας έτσι δρόμο ανάπτυξης και προοπτικής για τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου αποδεικνύοντας συγχρόνως ότι οι ακρίτες αξίζουν το σεβασμό όλων. 
         
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης»

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης για όσους είχαν κάνει αίτηση έως 15 Ιανουαρίου

Πληρώθηκε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε όσους είχαν κάνει αίτηση έως 15 Ιανουαρίου και είχαν βάλει πετρέλαιο έως την ίδια ημερομηνία.
Σχετικά με το ύψος του επιδόματος είδαν το μισό ποσό σε σύγκριση με το περσινό.
Αξίζει να τονιστεί ότι αν η πληρωμή γινόταν στις 15 Φεβρουαρίου (καταληκτική ημερομηνία 1ης πληρωμής σύμφωνα με την απόφαση) τότε θα μπορούσαν να λάβουν το επίδομα θέρμανσης και όσοι είχαν βάλει πετρέλαιο έως 30 Ιανουαρίου.

Αυτό διότι η ΑΑΔΕ αντλεί στοιχεία 15 ημέρες πριν την πληρωμή.

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, για θέματα επικαιρότητας της Βορείου Ηπείρου

«Ανάπτυξη» των πετρελαίων με... σκυμμένο το κεφάλι

Γράφει ο Κων/νος Β. Ντακαλέτσης
Δικηγόρος, μέλος της Κίνησης Πολιτών «Αντι... δρώ»

Τώρα που ενημερωθήκαμε για το ζήτημα της εξόρυξης πετρελαίου στην Ήπειρο, κοιμόμαστε όλοι πιο ήσυχοι. Είμαστε σίγουροι ότι κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί στο περιβάλλον και ότι σύντομα η περιοχή μας θα γίνεται πλουσιότερη κάθε χρόνο, κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ,!
Ή μήπως όχι;
Τι είναι αυτό άραγε που δημιουργεί την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο περιβάλλον; Οι διαβεβαιώσεις της ίδιας της εταιρείας; Η αξιοπιστία του Κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών; Η αξιοπιστία της Κυβέρνησης και των πολιτικών ταγών μας;
Στις ενημερώσεις, σε Ζίτσα και Ζαγόρι, έταξαν «λαγούς με πετραχήλια», όπως πάντοτε. Γιατί πρέπει να τους πιστέψουμε; Έχει κανείς μας εμπιστοσύνη σ’αυτό το Κράτος; Εμπνέει σιγουριά το Υπουργείο ότι πράγματι ελέγχει την κατάσταση; Μα τα ίδια πρόσωπα, που σήμερα υπερμάχονται των εξορύξεων, ήταν αυτά που τρία χρόνια πριν καταψήφιζαν το σχετικό νομοσχέδιο και φώναζαν για ενδεχόμενο καταστροφής του περιβάλλοντος και για απαράδεκτες συμβάσεις. Για τέτοια αξιοπιστία μιλάμε. Δεν έγινε αρνητική λοιπόν η τοπική κοινωνία ξαφνικά. Άλλοι άλλαξαν... στρατόπεδο και την άφησαν ξεκρέμαστη! Αλλά καλά μας κάνουν. Γιατί έτσι υποτελικά, κακομοίρικα, συνεχίζουμε και ακολουθούμε τους μεν και του δε (που σε τέτοιες περιπτώσεις γίνονται ένα) και κρεμόμαστε από τα χείλη τους για να μας... ενημερώσουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μόνο που κανείς δεν απάντησε τι θα γίνει αν συμβεί ατύχημα ή αν μολυνθεί το περιβάλλον ή αν χάσουμε τον τουρισμό που έρχεται για την παρθένα φύση. Πολλά τα... «αν», θα πει κάποιος, αλλά κι αν; Αντίθετα οι πετρελαιάδες δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Και οι επενδύσεις τους είναι ασφαλισμένες σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και οι ίδιοι δεν ζουν εδώ.

Σύλλογος Πραμαντιωτών Αττικής: Ετήσιος χορός, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στο κέντρο ''Γοργόνα'', Δωδεκανήσου 20 και Κύπρου 33, Νέα Χαλκηδόνα

Ο Σύλλογος Πραμαντιωτών Αττικής διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 21:00, στο κέντρο ''Γοργόνα'', Δωδεκανήσου 20 και Κύπρου 33, Νέα Χαλκηδόνα.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στη θέση 4240 Πωγωνιανής για χρήση κινητής τηλεφωνίας


ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης που περιγράφετε παρακάτωβάση των όρων:
1. Περιγραφή ακινήτων:
Δημοτική έκταση πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500m2) που βρίσκεται στη Δ.Ε. Πωγωνιανής στη θέση «4240 Πωγωνιανή» (περιοχή Ψηλόραχη Σταυροσκιαδίου).
2. Τρόπος διενέργειας των Δημοπρασιών:
 Οι δημοπρασίες είναι φανερές και προφορικές, διεξάγονται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρονται παρακάτω. Οι δημοπρασίες μπορεί να συνεχιστούν και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση των δημοπρασιών και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
 Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
 Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
 Για να γίνει δεκτός κάποιος στην δημοπρασία οφείλει να προσαγάγει: α)Δημοτική Ενημερότητα & β) Φορολογική Ενημερότητα  και γ) παραστατικά εκπροσώπησης (ταυτότητα, καταστατικό, ΦΕΚ κ.λ.π.)
Αποκλείονται από τις δημοπρασίες όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου: Αποκριάτικο γλέντι το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00

Οι Απόκριες πλησιάζουν.

Σας περιμένουμε όλους να γλεντήσουμε γύρω από το παραδοσιακό έθιμο της Ηπείρου τη "ΤΖΑΜΑΛΑ"!!!

Η Παιδική Στέγη «εξάγει» τις ελληνικές μεθόδους διαπαιδαγώγησης

33 Ολλανδοί φοιτητές επισκέφθηκαν το ίδρυμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και έπαιξαν με τα παιδιά διαδραστικά παιχνίδια

Εμπειρία ζωής χαρακτήρισε μια εκ των 33 Ολλανδών φοιτητριών παιδαγωγικής  που επισκέφθηκαν  μία από τις εγκαταστάσεις  του  Σωματείου «Η Παιδική Στέγη» στην περιοχή Κυνοσάργους. Η Ryanne van ger Wonden μίλησε γιατί επέλεξε αυτή και οι συμφοιτητές της  να επισκεφθούν τη χώρα μας και συγκεκριμένα το  Ίδρυμα «Η  Παιδική Στέγη».
«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα,  αλλά το Πανεπιστήμιο μας είχε στείλει και την προηγούμενη χρονιά μια ομάδα φοιτητών εδώ. Ο λόγος που επιλέξαμε τη χώρα σας είναι η διαφορετική κουλτούρα που έχει στην εκπαίδευση. Θέλουμε να ανταλλάξουμε στοιχεία και μεθόδους γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πλάσουμε έναν πιο όμορφο και λειτουργικό κόσμο για τα παιδιά»,  είπε η νεαρή φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Το παιδαγωγικό project που δούλεψε η  Ryanne και οι συμφοιτητές της  με τα παιδιά της «Παιδικής Στέγης»  ήταν ζωγραφική πάνω στα έργα του Ολλανδού ζωγράφου  Μοντριάν.
«Με τα παιδιά εδώ στην Παιδική Στέγη παίζουμε διαδραστικά παιχνίδια. Έδωσαν χρώμα σε πίνακες του Μοντριάν, ενός σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου. Το τι είναι μικρά και δεν γνωρίζουν αγγλικά είναι το μειονέκτημα που το κάνουμε πλεονέκτημα μέσω του παιχνιδιού. Αυτό επιδεικνύει πόσο απλή και όμορφη είναι η ζωή».
Χριστίνα Χαραλαμπίδου: Γνωστοποιείται το έργο μας εκτός των συνόρων
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της Παιδικής Στέγης , κυρία Χριστίνα Χαραλαμπίδου σημείωσε: «Οι φοιτητές από την Ολλανδία είναι πολύ πρόσχαροι και ευγενικοί ως άνθρωποι. Έχουν μια άλλη φιλοσοφία στα παιδαγωγικά και υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Μάλιστα κατά την ξενάγηση τους στο χώρο μας στάθηκαν στις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έχουμε αναρτημένες στους τοίχους. Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ιστορία του Ιδρύματος που αρχίζει από το 1931. Η επίσκεψη τους εδώ έχει και ιδιαίτερα συμβολική σημασία καθώς το έργο της «Παιδικής Στέγης» γίνεται γνωστό εκτός των συνόρων και χαίρει εκτιμήσεως».
Λίγα λόγια για το Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»
Σκοπός του ιδρύματος είναι η φύλαξη, η φροντίδα και η δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας από δύο μηνών έως πέντε ετών και στόχος του η εξυπηρέτηση και στήριξη της εργαζόμενης μητέρας με περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Με την ευθύνη και την εποπτεία του Ιδρύματος λειτουργούν 4 πρότυπες Στέγες που φιλοξενούν 350 παιδιά στην περιοχή των Αθηνών-Πειραιώς, οι οποίες επιβλέπονται από το Υπουργείο Υγεία & Πρόνοιας και αδειοδοτούνται από τις αντίστοιχες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».
Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 
Τηλ.: 210 7482690   
Fax : 210 7482664

Twitter/Instagram:@mazigiatopaidi  

Υγρή «ρινοπλαστική»: Συμμετρική μύτη με υγρά εμφυτεύματα

Η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην εμφάνισή μας. Όμως συχνά έχει ατέλειες που «αδικούν» ένα όμορφο κατά τα άλλα πρόσωπο. Όταν η κατάσταση αυτή ενοχλεί, τη λύση έχει ο πλαστικός χειρουργός . Κι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα… νυστέρι.
Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα. Εφαρμόζεται για αισθητικούς αλλά και για λειτουργικούς λόγους, ενώ συχνά γίνεται και σε συνδυασμό.
Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση των εμφυτεύσιμων υλικών και την εξέλιξη της τεχνογνωσίας και δεδομένης της τάσης για εύκολη και γρήγορη αποκατάσταση, χωρίς χειρουργείο, που παρατηρείται παγκοσμίως, η αισθητική αποκατάσταση της μύτης μπορεί να γίνει πλέον και με εμφυτεύσιμα υγρά υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και ασφαλή λύση στο πρόβλημα μιας δύσμορφης μύτης, καθώς είναι αναίμακτη, ανώδυνη και έχει  άμεσο αποτέλεσμα, που διαρκεί.
Ενδείξεις και αντενδείξεις
 Η «υγρή ρινοπλαστική» ή «ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι», όπως συχνά αποκαλείται, ενδείκνυται για την αποκατάσταση κακώσεων, για το εκ γενετής κενό στο ριζορίνιο κοντά στο μεσόφρυο που δημιουργεί «καμπούρα» στη ράχη, τη δυσαναλογία των χόνδρων του ακρορινίου και την πτώση της βάσης της μύτης. «Με  την εφαρμογή της μπορούν να διορθωθούν  γαμψές, κοντές και στραβές μύτες. Ουσιαστικά, αυτό που κάνει  είναι να αποκαθιστά την έλλειψη ιστού με τη χρήση υγρών υλικών, δηλαδή να γεμίζει τα σημεία ατροφίας. Συχνά εφαρμόζεται για την διόρθωση ενός μη ικανοποιητικού αποτελέσματος μιας ατυχούς χειρουργικής ρινοπλαστικής», αναφέρει  η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Η μέθοδος ενδείκνυται μόνο για αισθητική αποκατάσταση, εφαρμόζεται στο ιατρείο, με τη χρήση αναισθητικής κρέμας και η διάρκεια της διαδικασίας δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά. Εάν υπάρχουν και λειτουργικά ή ανατομικά προβλήματα απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση στο νοσοκομείο, με τις σύγχρονες βελτιωμένες τεχνικές.  Χειρουργική αντιμετώπιση απαιτείται και για την αποκατάσταση ορισμένων άλλων αισθητικών προβλημάτων, όπως για παράδειγμα σμίκρυνση ή λέπτυνση της μύτης.
Υλικά και διάρκεια