Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Στο Ανήλιο Μετσόβου το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Στο Ανήλιο του Δήμου Μετσόβου φιλοξενήθηκε το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης συνεχίζοντας την -από δεκαετίας- άοκνη εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, μετά από πρωτοβουλία και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου και με τη συνεργασία του Δήμου Μετσόβου. 
Μετά την κατανυκτική αρχιερατική Θεία λειτουργία, στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στην οποία παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζαφέας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μπαλαμπέκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Θανάσης Μαργαρίτης και Θεόφιλος Σούλτης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Στυλιανός Μαργαρίτης, ο Περιφερειάρχης της ΝΔ στην Ήπειρο και Μετσοβίτης κ. Δημήτρης Μπούμπας, ο Βελλαΐτης δάσκαλος, διαχρονικός συνδικαλιστής στο χώρο της εκπαίδευσης και τομεάρχης –σύνδεσμος της ΝΔ Θεόδωρος Τζαρούχης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Γιάννης Βαρσάνης και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, στην αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων και αλληλεγγύης, με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα. 
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Μετσόβου και η εκκλησιαστική επιτροπή με την αμέριστη στήριξη του αιδεσιμότατου π. Ιωάννη Μαργαρίτη, πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι σημαντικό το διακόνημα που επιτελεί ο καθηγητής κ. Φούσας, και περισσότερο αξιομνημόνευτη η πολυετής διάρκειά του, την τελευταία δεκαετία, τον ευχαριστούμε, όπως και την επιστημονική του ομάδα, γιατί προσφέρουν απλόχερα και με συνέπεια τις γνώσεις τους και ευχόμαστε να είναι πάντα καλά για να συνεχίζουν το έργο τους».
Ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κώστας Τζαφέας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη αλλά και στον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την απρόσκοπτη δραστηριότητα πρόληψης και αγωγής υγείας που αναπτύσσουν στα χωριά του Δήμου.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Στυλιανός Μαργαρίτης συνεχάρη τον καθηγητή Καρδιολογίας για την  «πρωτοβουλία που ανέλαβε και φέρνει επιτυχώς σε πέρας όλα αυτά τα χρόνια, για την  προσφορά του στα χωριά της ηπειρωτικής υπαίθρου και το Ανήλιο» και υπογράμμισε τη σημασία της ενημέρωσης των κατοίκων σε θέματα πρόληψης. 
Στη στοχοθεσία της έμπνευσης του οδοιπορικού της αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο κ. Αντώνης Φούσας. Ακολούθως, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, παρουσίασε πρότυπα ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης της περιοχής, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων αλλά και των δυνατοτήτων του Δήμου Μετσόβου.
Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο πατήρ Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», δύο επιστήμονες που τιμούν με τη δραστηριότητά τους τη γενέτειρά τους, το Ανήλιο, οι κ.κ.  Απόστολος Καλοφύρης, Γενικός Γιατρός, και Αθανάσιος Μαργαρίτης Δημοτικός Σύμβουλος και Ιατρός Αναισθησιολόγος, και οι κ.κ.: Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος, Νικόλαος Νάστος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Αναστάσιος Ντάτσης, Καρδιολόγος, Ηλίας Παππάς, Χειρουργός-Ουρολόγος, Θάνος Παππάς, Παιδίατρος, Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Χάρης Στεφανάκης, Χειρουργός-Οδοντίατρος, Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος, Λούση Τάτση, Γενικός Γιατρός, Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.