Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα του Δ.Σ. για το κλείσιμο της τράπεζας Δελβινακίου

Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα Δελβινακίου, ένα υποκατάστημα που επί 6 δεκαετίες εξυπηρετούσε τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Μία ενέργεια λανθασμένη, καθώς διαφαίνεται ότι ελήφθη χωρίς να υπολογιστεί η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής όπως και η κοινωνική διάσταση της λειτουργίας ενός τραπεζικού υποκαταστήματος σε μία παραμεθόρια Δημοτική Ενότητα.
Οι κάτοικοι του Δελβινακίου καλούνται να υποστούν τις συνέπειες μίας απόφασης που ελήφθη με καθαρά οικονομικά κριτήρια, χωρίς να υπολογιστούν οι δεκάδες παράμετροι που αφορούν στην τοπική κοινωνία και στη στήριξη που έλαβε η τράπεζα από τους δημότες μας στα 60 περίπου χρόνια λειτουργίας του υποκαταστήματος.
Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου, καθώς και οι κάτοικοι των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων που εξυπηρετούνταν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, καλούνται από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εξυπηρετούνται, από τις 18 Ιανουαρίου 2018, από το υποκατάστημα Παρακαλάμου, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δυσκολίες στη μετακίνηση των δημοτών, η ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν πολλοί κάτοικοι, η ιδιομορφία της περιοχής καθώς και η ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση από όσους εμπιστεύονται την τράπεζα για τις επαγγελματικές τους συναλλαγές.
Καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εκτιμήσει όλες τις παραμέτρους του σοβαρού αυτού ζητήματος και να ακυρώσει την απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος Δελβινακίου, συνεχίζοντας τη λειτουργία του, έστω με την υπάρχουσα μέχρι σήμερα κατάσταση (2 φορές την εβδομάδα), καθόσον το συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν επιβαρύνεται με ενοίκιο διότι στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.

Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου
***
Παράσταση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της Τράπεζας στο Δελβινάκι

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και ώρα 5:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Δελβινάκι ενάντια στο κλείσιμο της τράπεζας.

Πληροφορίες: Νίκος Γαλίτσης, Αντιδήμαρχος, τηλ.: 6945044452