Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στην Ιόνια Οδό, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (29-12-2017) το βράδυ στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 41χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έναν 30χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Τουρκίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (29-12-2017) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Τουρκίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Άνοιξε η εφαρμογή του Taxisnet για αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η εφαρμογή του taxisnet για την υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, που θα είναι διαθέσιμη έως τις 31 Μαΐου.
Η ΑΑΔΕ δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη διαδικασία, απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα για την αποφυγή λαθών, και χρήσιμες οδηγίες στους διαχειριστές των πολυκατοικιών.
Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ http://www.aade.gr/ και τις «υπηρεσίες προς πολίτες» πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή».

Παρακάλαμος: Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Plegma Cafe Bar

Παράταση έως 5 Ιανουαρίου στα τέλη κυκλοφορίας 2018

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.
«Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως και την 5-1-2018 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2018 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η παράταση ισχύει και για την παράδοση πινακίδων.

Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στην παράταση θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 44ης/27-12-2017 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στην Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 27-12-2017, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-12-2017 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 44/27-12-2017
Αριθμός Απόφασης/Θέμα
2138.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 25-07-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού σε 2 σημεία επί της ΕΟ Άρτας-γέφυρας Καλογήρου», προϋπολογισμού € 95.000,00 με ΦΠΑ.
2139.Έγκριση του από 22-12-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού στα όρια της Τ.Κ. Κουτσελιού για την ασφαλή διέλευση των απορριμματοφόρων προς ΧΥΤΑ Ελληνικού», προϋπολογισμού 24.800,00 € με ΦΠΑ.
2140.Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή Καθεδρικού Ναού Αγίου Βλασίου Προσήλιου», αναδόχου Ιωάννη Γ. Κορτζή, μέχρι την 30-06-2018.
2141.Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μανασσή Ζαγορίου», αναδόχου Γεωργίου Νανάκη, μέχρι την 30-06-2018.
2142.Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή – Αναστύλωση Μοναστηρίου Ζέρμας», αναδόχου Σπυρίδωνα Σαλούκα, μέχρι την 30-06-2018.
2143.Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή γέφυρας και εργασίες αποκατάστασης ζημιών λόγω υπερχείλισης ρέματος εντός οικισμού Αβαρίτσας», προϋπολογισμού 55.800,00 € με ΦΠΑ.
2144.Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών, τοποθέτηση και εργασίες αποκατάστασης γέφυρας Μπέλλεΰ Σουλίου», προϋπολογισμού 21.080,00 € με ΦΠΑ.
2145.Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια χρωμάτων διαγραμμίσεων για το εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου».

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (02-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (03-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (04-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (05-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (07-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει για την Ήπειρο το 2017

Με τις τέσσερις προσκλήσεις που εκδόθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου και οι οποίες αφορούν τους δήμους των πρωτευουσών των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων συνοδεύεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του 2017, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Πρόκειται για έργα αστικής ανάπλασης με δικαιούχους τους Δήμους Αρταίων, Ιωαννιτών, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας και για έργα υποδομών.
Με την πρόσκληση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, θα προωθηθεί προς κατασκευή η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, που περιλαμβάνεται στο Καινοτόμο Πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η πόλη της Πρέβεζας, θα αποκτήσει σύγχρονη, λειτουργική και ασφαλή είσοδο και ταυτόχρονα θα μπορέσει να ενοποιηθεί ο Αρχαιολογικός χώρος.
 «Τα έργα των μεταφορών- τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης-  παίρνουν την τελική μορφή τους.  Εντός των ημερών τελειώνουμε  με την παράκαμψη της αρχαίας Νικόπολης και προχωράμε και την Πολιτιστική Διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Πιστεύουμε ότι η Νικόπολη και τα Γίτανα που έχουν ξεκινήσει, η Κασσώπη και η Δωδώνη που θέλουν δουλειά ακόμη, είναι έργα που ενδιαφέρουν τα μέγιστα όχι μόνο ως αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και με τις άλλες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε,  είναι  έργα αναπτυξιακά».

Κώστας Κωνής. Ο Πρεβεζάνος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που αποτελεί ερώτημα σε σταυρόλεξα, των μεγάλων και όχι μόνο, αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών


Ο Πρεβεζάνος Κώστας Κωνής, είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους Ηπειρώτες, της οργανωμένης ηπειρώτικης αποδημίας. Προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια στο πανελλήνιο και παγκόσμιο ηπειρώτικο αποδημικό κίνημα και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, τις υπηρεσίες του από διάφορες θέσεις (την τελευταία πενταετία από τη θέση του Αντιπροέδρου), εκλεγόμενος  στο Δ.Σ. της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών για αρκετά χρόνια,  έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη και εκτίμηση των αποδήμων. 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν, ότι το αυξημένο κύρος  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και το πλήθος των αναβαθμισμένων εκδηλώσεων της, οφείλονται στην εν γένει δουλειά του Κώστα Κωνή, αλλά και τις καλές δημόσιες σχέσεις του και της εκτίμησης που τρέφουν Ηπειρώτες επιχειρηματίες και όχι μόνο, στο πρόσωπο του, που χρημοτοδοτούν τις δράσεις και εκδηλώσεις της Π.Σ.Ε. Σε μιά εποχή οικονομικής κρίσης, είναι πολύ σημαντικό, που υπάρχουν χορηγοί που χρηματοδοτούν την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και αυτό δεν είναι τυχαίο και οφείλεται κύρια στην εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο και την ανιδιοτελή δουλειά του Πρεβεζάνου, όπως τον αποκαλούν, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.
Αναπόφευκτο είναι, η πληθωρική αποδημική δράση του Κώστα Κωνή και η εν γένει αναγνωρισιμότητα, τουλάχιστον στους Ηπειρώτες πανελλαδικά, αλλά και σε πάρα πολλούς που ασχολούνται με την παράδοση και τους πολιτιστικούς αποδημικούς Συλλόγους, από άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας, να αποτελέσει πρόσκληση, σε συντάκτες σταυρόλεξων σε εφημερίδες και περιοδικά.

Έτσι είδαμε το 2017, σε πολλά δημοσιευμένα σταυρόλεξα, ο Κώστας Κωνής, να αποτελεί ερώτημα, για την επίλυση τους. Και  βέβαια αυτό λειτουργεί προς το συμφέρον της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που γίνεται έτσι, περισσότερο γνωστή, καθόσον το ερώτημα προς συμπλήρωση, συνδέει τον Κωνή με την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών.
Ο Κώστας Κωνής, που κατά το παρελθόν έχει πολιτευτεί 2 φορές ανεπιτυχώς, ως υποψήφιος για το Ελληνικό Κοινοβούλιο με το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας, είναι ενεργός πολίτης αυτής της χώρας και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς  και συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα στη χώρα και τον ιδεολογικό του χώρο, αυτό της κεντροαριστεράς (είναι μάλιστα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών). Το γεγονός αυτό, η ξεκάθαρη και σταθερή ιδεολογική και πολιτική του θέση, η ενασχόληση του με το μαζικό αποδημικό ηπειρώτικο κίνημα και η αναγνωρισιμότητα του, αποτελούν εφαλτήριο για να αποτελέσει ένα ισχυρό χαρτί για το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή Κίνημα Αλλαγής, όπως αυτό ονομαστεί στο μέλλον, στο ψηφοδέλτιο της Πρέβεζας για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Μάλιστα, όπως λένε αυτοί που ασχολούνται κεντρικά με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή Κίνημα Αλλαγής, ο Κωνής,  αν αποδεχθεί να ξαναπολιτευτεί, θα αποτελέσει ισχυρό παράγοντα, για να κερδηθεί η εκλογική έδρα της Πρέβεζας.


Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (02-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (03-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (04-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (05-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (07-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Ουροποιητικό: Οι χειρότερες συνήθειες για το 2018

Τα ουρολογικά προβλήματα είναι ένας από τους συχνότερους λόγους επίσκεψης στον γιατρό, αφού οι ουρολοιμώξεις, οι διαταραχές ούρησης και τα προβλήματα των νεφρών και της κύστης είναι εξαιρετικά συνηθισμένα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις στις δέκα γυναίκες και πάνω από ένας στους δέκα άνδρες θα εκδηλώσουν ουρολοίμωξη κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ περισσότερο από το 12% των ενηλίκων (το 65% άνδρες) εκδηλώνουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους νεφρολιθίαση.
Το ουροποιητικό σύστημα αποτελείται από τους νεφρούς, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα.
Ο ρόλος του «είναι να διηθεί το αίμα απ’ όλο το σώμα και να απομακρύνει τα άχρηστα υποπροϊόντα του μεταβολισμού και τις τοξίνες», λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ. «Ρυθμίζει επίσης τον όγκο και την πίεση του αίματος, ελέγχει τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών και των μεταβολιτών, και ρυθμίζει το pH του αίματος».
Οι βλάβες στα όργανα του ουροποιητικού συχνά είναι μη αναστρέψιμες, επομένως έχει μεγάλη σημασία να το προσέχουμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.
Να λοιπόν ποιες είναι οι χειρότερες συνήθειες που το υπονομεύουν και τις οποίες πρέπει να αποφεύγουμε, αν θέλουμε να είναι υγιές, κατά τον Δρ. Πούλια.
1. Κατάχρηση παυσίπονων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Η μακροχρόνια λήψη ορισμένων παυσίπονων φαρμάκων, ιδιαίτερα σε μεγάλες δόσεις, ασκεί επιβλαβείς επιδράσεις στους ιστούς και τις δομές των νεφρών. Μάλιστα, ακόμα και μη συνταγογραφούμενα αναλγητικά φάρμακα μπορεί να βλάψουν και να μειώσουν την παροχή αίματος στους νεφρούς. Ο κύριος υπαίτιος είναι τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Υπολογίζεται ότι το 1-3% των νέων κρουσμάτων χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας προκαλούνται από την κατάχρηση των αναλγητικών. Γι’ αυτό το λόγο, να αποφεύγετε να παίρνετε τακτικά αντιφλεγμονώδη και να μην υπερβαίνετε ποτέ τη συνιστώμενη δόση.
2. Μεγάλη κατανάλωση άλατος. Η πλούσια σε αλάτι διατροφή βλάπτει τους νεφρούς, επειδή οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Ο κίνδυνος αυτός, όμως, υπάρχει ακόμα κι αν κάποιος δεν βάζει πολύ αλάτι στο φαγητό του, αλλά καταναλώνει πολλά έτοιμα φαγητά. Έρευνες του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν δείξει ότι το 40% του άλατος που τρώμε προέρχεται από το ψωμί, ενώ σημαντικές ποσότητες άλατος περιέχουν όλα τα τρόφιμα και κυρίως τα τυποποιημένα. Προτιμότερο είναι να τρώτε κυρίως φαγητά που θα φτιάχνετε στο σπίτι, περιορίζοντας το αλάτι στο ελάχιστο κατά το μαγείρεμα και ενισχύοντας τη γεύση τους με μπαχαρικά και μυρωδικά.