Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση αφιερωμένη στους, Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο ανθρωπιστή και ευεργέτη και Γεώργιο Αναγνωστόπουλο καθηγητή γλωσσολογίας και ευεργέτη, καταγόμενοι από το Πάπιγκο Ζαγορίου, διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Αριθ. Πρωτ. 3209     Αθήνα 23-11-2017

Δελτίο Τύπου
Εκδήλωση αφιερωμένη στους, Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο ανθρωπιστή και ευεργέτη και Γεώργιο Αναγνωστόπουλο καθηγητή γλωσσολογίας και ευεργέτη, καταγόμενοι από το Πάπιγκο Ζαγορίου, διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, στην Αθήνα.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συνδιοργάνωσε, με την Ένωση Ζαγορισίων Αθηνών και την Ένωση αποδήμων Παπίγκου Αθηνών, εκδήλωση αφιέρωμα στους, Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο ανθρωπιστή και ευεργέτη και Γεώργιο Αναγνωστόπουλο καθηγητή γλωσσολογίας και ευεργέτη, καταγόμενοι από το Πάπιγκο Ζαγορίου, την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, στην Αθήνα.
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:
1. Χαιρετισμός, ομιλία του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση
2. Ομιλία της εκ Παπίγκου καταγόμενης, φιλολόγου Ελένης Σκούρτη με θέμα: «Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος, ένας σπουδαίος άνθρωπος»
3. Ανάγνωση επιστολής Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου, από τον τυφλό μαθητή της σχολής τυφλών Καλλιθέας Γιάννη Πολονύφη
4. Ομιλία του Φίλιππου Κατσούλη, Διευθυντή της Σχολής τυφλών Καλλιθέας, με θέμα: «Ο εκπαιδευτικός ρόλος του Μιχαήλ Αναγνωστόπουλο»
5. Ομιλία από την εγγονή του Γεωργίου Αναγνωστόπουλο Άννα Φιλίνη, με θέμα: «Η ζωή και το έργο του Γεωργίου Αναγνωστόπουλο, καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών»
6. Απόδοση ηπειρώτικων τραγουδιών από τη Χορωδία παραδοσιακής μουσικής  της ΠΣΕ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βαγγέλη Κώτσου και Πολυφωνικών Τραγουδιών, από το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ, υπό τη καθοδήγηση του Αλέξανδρο Λαμπρίδη.
6. Μουσική και τραγούδια της Ηπείρου, από Ηπειρώτικη μουσική κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα, με τραγουδιστή τον τυφλό Παναγιώτη Μαρκοστάμο.
Μετά την εκδήλωση, ακολούθησε προσφορά ηπειρώτικων εδεσμάτων και τσίπουρου και βέβαια παραδοσιακό γλέντι με χορό από τους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, η Βουλευτής της Β' Αθήνας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας Μιχάλης Καρχιμάκης, σύσσωμο το Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. πολλών Συλλόγων μελών, της κορυφαίας αποδημικής  οργάνωσης των Ηπειρωτών.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Άγιος Δημήτριος Άρτας: Συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Οι δύο συλληφθέντες μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (104) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν σήμερα (23-11-2017) νωρίς το πρωί, στη σύλληψη δύο ατόμων, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Πρόκειται για έναν 30χρονο ημεδαπό και μία 21χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί στον Άγιο Δημήτριο Άρτας (στο ύψος του κόμβου Αγγέλη), οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος δράστης με συνοδηγό την 21χρονη και μετά από έρευνα βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, (29) ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (104) κιλών και (120) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (104.120) γραμμαρίων
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται
ένα κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε χωριό του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (5.975,4) γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, χθες (22-11-2017) το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 25χρονος άνδρας και μία 33χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 25χρονος κατέχει στο σπίτι του και διακινεί ναρκωτικά, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων και συνελήφθη, διότι κατείχε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (25,4) γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του 25χρονου όπου διαμένει και η 33χρονη γυναίκα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3.400) γραμμαρίων, που βρέθηκαν κρυμμένες σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού,
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (2.550) γραμμαρίων,
μία ζυγαριά ακριβείας και
τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την επιτήρηση και προστασία της ιχθυοπανίδας στην περιοχή

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την επιτήρηση και προστασία της ιχθυοπανίδας στην περιοχή πραγματοποιήθηκε στο Καλπάκι, με πρωτοβουλία του Δήμου Πωγωνίου, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017.
Στην σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη για ανασύσταση των ενδημικών ειδών που απειλούνται με αφανισμό καθώς και για μελέτη και ταυτοποίηση των ιχθυοπληθυσμών.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της καραβίδας που αποτελούσε σημείο αναφοράς για το Δήμο Πωγωνίου τις προηγούμενες δεκαετίες, με τους φορείς να συμφωνούν ότι θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την φύλαξη και αναπαραγωγή της ενδημικής καραβίδας.
Ο Δήμος Πωγωνίου διαθέτει πλούσια υδάτινα συστήματα ενώ οι δύο φυσικές λίμνες του είναι υψηλού φυσικού κάλλους. 
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η λίμνη της Ζαραβίνας είναι το μοναδικό καταφύγιο της τσίμας στην χώρα, μετά τον αφανισμό του πληθυσμού από τη λίμνη Παμβώτιδα.
Παράλληλα επισημάνθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρονται στην ανάπτυξη της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας μέσω της νόμιμης ερασιτεχνικής αλιείας, της αγωνιστικής αλιείας και του αλιευτικού τουρισμού, με ταυτόχρονη ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα της νεολαίας.
Στη σύσκεψη τέθηκαν οι προτεραιότητες και συμφωνήθηκε η δρομολόγηση συγκεκριμένων μέτρων και δράσεων για την υλοποίησή τους.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Πωγωνίου κ.κ. Γαλίτσης και Φωτίου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιούνης, ο Καθηγητής Ιχθυολογίας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λεονάρδος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου κα Σιαπλαούρα, οι επιστημονικοί συνεργάτες της 5ης ΚΟΗ κ.κ. Μπαμπαλέκος και Παππάς, οι Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Έφορος Αλιείας Λιμνών κ.κ Φρίγκας, Κωνσταντής και Λάμπρος καθώς και ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βροντισμένης κ. Τριανταφύλλου.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Γιάννης Καραγιάννης: Στρατηγικός στόχος η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό

Τη διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη μεταποιητική βιομηχανία και τον τουρισμό έχει θέσει ως στόχο το "Φόρουμ Αγροδιατροφής - Βιομηχανίας - Τουρισμού" που υλοποιείται με τη συνεργασία της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων.
Στο πλαίσιο του Φόρουμ, και συγκεκριμένα σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, παρουσιάστηκε έρευνα της PwC που εκπονήθηκε για λογαριασμό της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία η αδυναμία κάλυψης της προϊοντικής γκάμας, το υψηλότερο κόστος και η αναποτελεσματική συνεργασία με τους παραγωγούς και τους προμηθευτές, εμφανίζονται ως τα σοβαρότερα εμπόδια στην προσπάθεια διασύνδεσης του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα με τον τουρισμό.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του  Φόρουμ, μετά το πέρας της προχθεσινής ημερίδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Το Φόρουμ έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία γιατί καλείται να αντιμετωπίσει ένα διαχρονικό πρόβλημα του ελληνικού παραγωγικού συστήματος, δηλαδή την αδύναμη και κατακερματισμένη παραγωγική βάση, ως αποτέλεσμα ενός αποσπασματικού τρόπου ανάπτυξης στον οποίο η αγροτική οικονομία, η μεταποίηση και ο τουρισμός αναπτύσσονται άνισα, με αδύναμες κάθετες και οριζόντιες μεταξύ τους διασυνδέσεις. Σκοπός του Φόρουμ είναι η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για να δημιουργηθούν οι αλυσίδες αξίας που θα συνδέουν το τουριστικό προϊόν με όλες της βαθμίδες της ελληνικής παραγωγής, με στόχο η δυναμική που καταγράφεται από την άνοδο του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη των τομέων της αγροδιατροφής και της μεταποίησης."

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι με τη μέθοδο της απασχόλησης διέπραξαν δύο κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων στα Άνω Δεσποτικά και στην Αμμουδιά Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, χθες (22-11-2017) το μεσημέρι στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπές.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες μαζί με έναν ακόμα συνεργό τους που αναζητείται, χθες το πρωί, εισήλθαν με το πρόσχημα της πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων, σε δύο σπίτια ηλικιωμένων στα Άνω Δεσποτικά και στην Αμμουδιά Πρέβεζας και με τη μέθοδο της απασχόλησης τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
Ακολούθησαν επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στον Αρχάγγελο Πρέβεζας οι δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα, ως μέσο τέλεσης των κλοπών και διαφυγής τους.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Παρακάλαμος: Εκδήλωση για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό και τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα του ΚΔΑΠ

Η  Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης διοργανώνει εκδήλωση για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό και τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα του ΚΔΑΠ στον Παρακάλαμο Πωγωνίου.

Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου, Ηπειρωτική Εταιρεία & Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών και Πολιτικών Υπαλλήλων Αττικής: Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της μάχης του Καλπακίου, τη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 18.30', στο κινηματοθέατρο ''Αλέκα'', 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου

Ανακοίνωση
Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η Ήπειρος», ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής και η Ηπειρωτική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου, σας προσκαλούν να μας τιμήσετε με την παρουσία την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στις 6:30μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Αλέκα (3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου), στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνουν για την Μάχη του Καλπακίου.
Θα γίνει ομιλία και ιστορική ανάλυση των γεγονότων από τον κ. Παναγιώτη Ν. Αβραμόπουλο-Συγγραφέα.
Θα συμμετάσχουν Χορευτικά τμήματα, Χορωδία και Πολυφωνικά σχήματα των Συλλόγων, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Βιβλίου από την Βιβλιοθήκη της Ηπειρωτικής Εταιρείας.


Τα Δ.Σ. των Συλλόγων

Ξεκινά τον Φεβρουάριο η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Λάρνακα

Τον Φεβρουάριο του 2018 ξεκινά η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Λάρνακα μετά τη συμφωνία που «έκλεισε» με την αεροπορική εταιρεία TUS, η οποία μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει και τις πρώτες ημερομηνίες των πτήσεων.

Αντιπροσωπεία φορέων που εργάστηκαν σε αυτήν την κατεύθυνση, του Δήμου, της Ένωσης Ξενοδόχων, καθώς και της Περιφέρειας Ηπείρου, επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα την Κύπρο, ενώ την Τετάρτη έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο.

Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού: Γιορτή τσίπουρου, τη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00 π.μ., στα γραφεία του, Πάρου 2α, Άτταλος Καματερού

Ανακοίνωση
Το Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού σας προσκαλεί στην παραδοσιακή γιορτή τσίπουρου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, Πάρου 2α, στον Άτταλο Καματερού, με πλούσιο Ηπειρωτικό γλέντι και πολλές παραδοσιακές γαστριμαργικές απολαύσεις!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής: Ηπειρώτικο γλέντι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00', στο κέντρο διασκέδασης "Λάμψη" (16ο χιλ. Λεωφόρου Πάρνηθας)

Πρόσκληση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης "ο Πύρρος", σας ενημερώνει ότι η ετήσια χοροεσπερίδα-αντάμωμα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 21.00',  στο κέντρο διασκέδασης "Λάμψη" (16ο χιλ. Λεωφόρου Πάρνηθας).
Ελάτε να διασκεδάσουμε, έτσι όπως εμείς οι Ηπειρώτες ξέρουμε.

Σας περιμένουμε όλους.

Καρκίνος προστάτη: Γιατί να προτιμήσω τη ρομποτική χειρουργική;

Καλύτερες προοπτικές έκβασης έχουν οι ασθενείς με υψηλού κινδύνου και τοπικά προχωρημένο καρκίνο προστάτη κατά τη διάγνωση οι οποίοι υποβάλλονται σε ρομποτική χειρουργική θεραπεία. Σύμφωνα με μελέτες, έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες μεταστάσεων και μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης, συγκριτικά με τους ασθενείς που υποβάλλονται σε άλλου τύπου θεραπείες, γεγονός που επιτρέπει την επέκταση τόσο της ποιότητας όσο και της διάρκειας της ζωής τους.
 «Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που παράγει και αποθηκεύει ένα συστατικό του σπέρματος. Εντοπίζεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλει την ουρήθρα, γι’ αυτό και σε περίπτωση σημαντικής αύξησης του μεγέθους του προκαλούνται προβλήματα στην ούρηση. Στατιστικά, περίπου 1 στους 7 άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του, με 6 στις 10 περιπτώσεις να αφορούν σε άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω. Η νόσος μπορεί, βεβαίως, να αναπτυχθεί και πριν από την ηλικία των 43 ετών, αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ σπάνιες», μας εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Γεώργιος Κυριάκου.
Η ανάπτυξη καρκίνου στον προστάτη μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς ή περιβαλλοντικούς λόγους και η πλειονότητα των περιστατικών είναι αδενοκαρκινώματα. Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται αύξηση της συχνότητας εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου, εξαιτίας τόσο της ενημέρωσης των ανδρών για τη νόσο και την ευαισθητοποίησή τους για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων, όσο και της ανάπτυξης νέων μεθόδων διάγνωσης.