Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Με άριστους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη Μονάδα Α.Σ.Α.

Με άριστους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως διαπιστώθηκε στη σημερινή μηνιαία  συνάντηση εργασίας που έγινε για την αξιολόγηση της πορείας του έργου.
Σε αυτή, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν  ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζούφας, η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ο Γενικός Διευθυντής του  Έργου της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» κ. Νικόλαος Τσαρνάς, ο Εργοταξιάρχης κ. Κωνσταντίνος Μπάκας, ο Ανεξάρτητος Τεχνικός Ελεγκτής  κ. Ευάγγελος Μιχαλόπουλος, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Μονάδας ΑΣΑ και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζούφας, τόσο κατά τη διάρκεια της  συνάντησης εργασίας, όσο και σε δηλώσεις του εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση του συγκεκριμένου έργου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως: Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου που καταθέτουν ψυχή και επαγγελματισμό για την υλοποίηση του έργου με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία: Νέο σποτ για το διαβήτη

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία - Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων δημιούργησε και έδωσε στη δημοσιότητα ένα κοινωνικό τηλεοπτικό σποτ 
που παροτρύνει τα άτομα με τη νόσο να απευθύνονται στους ειδικούς για την καλύτερη διαχείρισή της.
Η 14η Νοεμβρίου ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη το 1991, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) που θέλησαν να αυξήσουν την ενημέρωση του κοινού για μία ασθένεια που προσβάλλει ολοένα περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η εφετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, οι οποίες χρειάζονται εξειδικευμένη αντιμετώπιση όταν πάσχουν από διαβήτη, αφού η ασθένειά τους περιπλέκεται από τις ορμονικές διαταραχές που εκ φύσεως βιώνουν κάθε μήνα (έμμηνος ρύση) και στις διαφορετικές φάσεις της ζωής τους (εφηβεία, τεκνοποίηση, εμμηνόπαυση).
Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα σχεδόν οι μισοί πάσχοντες από διαβήτη σε όλο τον κόσμο (205 εκατομμύρια από τα συνολικά 422 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) είναι γυναίκες, με τον αντίστοιχο αριθμό το 2040 να υπολογίζεται ότι θα έχει αυξηθεί σε 313 εκατομμύρια.
Λίγα λόγια για την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία – Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων
H Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία - Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ) ιδρύθηκε το 1964 και είναι το επιστημονικό σωματείο των Ελλήνων Ενδοκρινολόγων ιατρών. Σκοποί της ΕΕΕ-ΠΕΕ είναι η προαγωγή της επιστήμης της Ενδοκρινολογίας, το γνωστικό αντικείμενο της οποίας περιλαμβάνει και τις διαταραχές του μεταβολισμού που συνοδεύουν τη διαταραχή της λειτουργίας των ενδοκρινών αδένων (όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, οι δυσλιπιδαιμίες, η οστεοπόρωση κ.λπ.), η συνεχής εκπαίδευση  των Ελλήνων ιατρών για τα νοσήματα που άπτονται της ειδικότητάς τους, καθώς και η μελέτη των ενδοκρινικών παθήσεων για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπισή τους.
Τηλ. 210-777.4370, www.endo.gr , email info@endo.gr  

Συνελήφθη 53χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ιόνια Οδό, για παράνομη μεταφορά ενός 40χρονου ομοεθνούς του, μη νόμιμου μετανάστη

Επιπρόσθετα, σε βάρος του 40χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθη, χθες (13-11-2017) το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό (στον κόμβο Αγγέλη Άρτας) από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη μεταφορά ενός ομοεθνούς του, μη νόμιμου μετανάστη καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο 53χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναν 40χρονο ομοεθνή του, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων τους διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 40χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 13ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Σύλλογος Αποδήμων Μετσόβου Αθήνας: Εορτασμός των 80 χρόνων από την ίδρυση του, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, στο Hotel Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, Ομόνοια

Συναντήσεις του Γιάννη Στέφου με στόχο την ίδρυση καλλιτεχνικού γυμνασίου στα Γιάννενα

Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Γιάννης Στέφος είχε σειρά επαφών με το δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μπέγκα, τη διευθύντρια εκπαίδευσης κ. Φωτεινού, το διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ράπτη, τη σχολική σύμβουλο εικαστικών κ. Σταματοπούλου και με τον πρόεδρο κ.  Ζωγάκη, την αντιπρόεδρο κα Γούση και την γραμματέα κα Παρίση του σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου. 
Αντικείμενο των συναντήσεων, οι οποίες και θα συνεχιστούν,  ήταν η ίδρυση και λειτουργία καλλιτεχνικού γυμνασίου στα Γιάννενα.
Η ίδρυση καλλιτεχνικού γυμνασίου αρχικά και κατόπιν λυκείου αποτελεί μια αναγκαιότητα για την πόλη και ευρύτερα το νομό. 
Καλλιτεχνικά γυμνάσια λειτουργούν από το 2003 στο Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη και τον Γέρακα, ενώ από φέτος ιδρύονται δύο ακόμη στην Αθήνα.
Η ανάγκη ίδρυσης καλλιτεχνικών γυμνασίων είναι αντίστοιχη με την ανάγκη που κατέστησε εφικτή την ίδρυση μουσικών γυμνασίων. Η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και η ανάδειξη των καλλιτεχνικών ταλέντων τους περιλαμβάνονται στους σκοπούς της παρεχόμενης εκπαίδευσης του καλλιτεχνικού γυμνασίου. Η παρουσία ενός τέτοιου σχολείου σε συνδυασμό με τη λειτουργία της πολυτεχνικής σχολής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και μπορεί να εξασφαλίσει τη διαδραστικότητα ανάμεσα στην εκπαίδευση και την τοπική κοινωνία.  
Τα καλλιτεχνικά γυμνάσια προσφέρουν την εκπαίδευση «κορμού» που παρέχεται και στα υπόλοιπα γυμνάσια, με επιπλέον ώρες στις κατευθύνσεις που περιλαμβάνουν. 
Οι κατευθύνσεις είναι: α) θεάτρου-κινηματογράφου, β) εικαστικών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική), χορού (κλασικού, σύγχρονου, παραδοσιακού), οι οποίες προσφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες πέρα των «συμβατικών» αιθουσών διδασκαλίας.  Στα καλλιτεχνικά σχολεία παρέχεται δωρεάν φαγητό λόγω διευρυμένου ωραρίου και δωρεάν μετακίνηση.
Προκειμένου να ευοδωθεί ένα τέτοιο σχέδιο, είναι αναγκαίο να υπάρξει η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής μας. 
Ο κ. Στέφος θεωρεί ότι οι συνθήκες είναι παραπάνω από ώριμες για την ίδρυση ενός τέτοιου σχολείου και ο ίδιος δεσμεύτηκε στις επαφές του να σταθεί αρωγός στην όλη προσπάθεια με την ιδιότητά του ως βουλευτής.

''Οι Ζωές έξω απ' το Κάστρο'': Παρουσίαση του βιβλίου της Ηπειρώτισσας συγγραφέα Χαράς Παπαβασιλείου-Κουμουλλή, τη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 18.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Πρόσκληση

Η Ομοσπονδία Ραδοβυζινών Άρτας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.00',  με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ζωές έξω απ’ το Κάστρο» της συμπατριώτισσάς μας Χαράς Παπαβασιλείου-Κουμουλλή, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια.
Την παρουσίαση θα κάνουν ο Αυγερινός Ανδρέου, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος και νυν σύμβουλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και η Γιώτα Σιδηροπούλου, φιλόλογος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας. Θα προλογίσουν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Δόσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβυζινών Άρτας Γιώργος Κουρτέσας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος              Η Γενική Γραμματέας

Γεώργιος Κουρτέσας       Δήμητρα Τσιαμπά 

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Οι Ζωές έξω απ’ το Κάστρο»
Το μυθιστόρημα αναφέρεται στην Ελλάδα ύστερα απ’ τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι εξαθλιωμένοι απ’ τη Γερμανική Κατοχή και τον Εμφύλιο σπαραγμό, κυρίως αγρότες, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στις μεγάλες πόλεις, όπου προσπαθούν να επιβιώσουν. Από εκεί, αφού γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης του κατεστημένου, παίρνουν το δρόμο για την ξενιτιά, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Το ’60 το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Γερμανία φουντώνει. Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα εξελίσσεται η ζωή και της κεντρικής ηρωίδας του μυθιστορήματος. Τη δωδεκάχρονη Κατερίνα ο πατέρας της την κατεβάζει από το ορεινό χωριό της και τη βάζει υπηρέτρια σ’ ένα αρχοντόσπιτο της Άρτας. Η Κατερίνα μεγαλώνοντας και παίρνοντας τη ζωή της στα δικά της τα χέρια μεταναστεύει κι αυτή στη Γερμανία. Την τύχη τους σ’ αυτή τη χώρα θα γυρέψουν και ο Θοδωρής με τη γυναίκα του τη Μαρούσω κι αυτοί από ένα απ’ τα ορεινά χωριά της Άρτας.
Σύντομο βιογραφικό της Χαράς Παπαβασιλείου-Κουμουλλή
Φιλόλογος, συγγραφέας. Εργάστηκα ως καθηγήτρια στη δημόσια εκπαίδευση επί τριάντα χρόνια.
Γεννήθηκα στη Πρέβεζα, όπου τελείωσα και το Δημοτικό σχολείο. Οι γυμνασιακές μου σπουδές μοιράστηκα μεταξύ Αίγινας και Λευκάδας. Σπούδασα κλασσική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά και Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Εργάστηκα τριάντα χρόνια ως καθηγήτρια στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση.
Διάφορα διηγήματά μου έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά:
1. «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ»,
2. «ΑΡΤΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ»,
3. «ΤΑ ΛΕΥΚΑΡΑ»
4. «Srcripta manent»

και στη εφημερίδα: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Συλλήψεις τεσσάρων αλλοδαπών για διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 48ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
*Χθες (13-11-2017) το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
*Την 12-11-2017 το απόγευμα στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
Επιπλέον, σε βάρος του 28χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
*Χθες (13-11-2017) το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης έντεκα μηνών, για κλοπή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. *Σήμερα (14-11-2017) μετά τα μεσάνυχτα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών μηνών και δέκα ημερών, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σπονδυλική στήλη: Γιατί πονάει η πλάτη μου;

Από τους πλέον συχνούς λόγους αναζήτησης ιατρικής βοήθειας είναι ο πόνος στην πλάτη, καθώς σχεδόν το 80% του ενήλικου πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποια μορφή του κατά τη διάρκεια της ζωής του, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
 «Οι παθήσεις που προκαλούν πόνο στην πλάτη είναι πολυάριθμες και τα αίτια μπορεί να είναι ορθοπεδικά, νευρολογικά, φλεγμονές ή μυοσκελετικά προερχόμενα από μυϊκή καταπόνηση που μπορεί να οφείλεται σε βαριά σωματική εργασία, σε αδέξια κίνηση ή σε κακή στάση σώματος. Τις περισσότερες φορές προέρχεται είτε από το αυχενικό, θωρακικό ή οσφυϊκό τμήμα της σπονδυλικής στήλης, είτε από κάποιον συνδυασμό τους. Η προέλευση και ο τύπος του πόνου είναι συνήθως ενδεικτικά της πάθησης», μας εξηγεί ο  φυσιοθεραπευτής – χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς του Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr). «Από πόνο στην πλάτη μπορεί να υποφέρουν άνθρωποι κάθε ηλικίας. Άλλοτε είναι ξαφνικός και οξύς με σύντομη διάρκεια και άλλοτε επίμονος και αμβλύς, που λίγο πολύ κάνει μόνιμα αισθητή την παρουσία του, χωρίς να αποκλείονται στιγμές έξαρσης. Μπορεί να είναι εντοπισμένος, ή διάχυτος, με τα συμπτώματα να αντανακλούν στους ώμους, στα χέρια, στους γλουτούς ή στα πόδια. Μερικές φορές ο πόνος συνοδεύεται από μούδιασμα, μυρμήγκιασμα ή αδυναμία». Από τις συχνότερες παθήσεις  που έχουν ως σύμπτωμα τον πόνο στην πλάτη είναι:
Οστεοαρθρίτιδα (σπονδύλωση)
Η σπονδυλική οστεοαρθρίτιδα ή σπονδύλωση είναι μια εκφυλιστική διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει απώλεια της φυσιολογικής δομής και λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης. Παρόλο που η γήρανση είναι η κύρια αιτία, ο εντοπισμός και ο ρυθμός εκφύλισης διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η εκφυλιστική διαδικασία μπορεί να επηρεάσει τις αυχενικές, θωρακικές και οσφυϊκές περιοχές της σπονδυλικής στήλης που επηρεάζουν τους δίσκους και τις σπονδυλικές αρθρώσεις.

Επαναλειτουργία του ΙΕΚ Δήμου Κόνιτσας

Ο Δήμος Κόνιτσας ανακοινώνει την πρόθεσή του να επαναλειτουργήσει το Δημόσιο ΙΕΚ στην Κόνιτσα ξεκινώντας από το Β’ τετράμηνο του 2017-2018.
Οι προτεινόμενες ειδικότητες για την έναρξη του Β’ τετραμήνου είναι οι εξής:
1. Μελισσοκομία
2. Αμπελουργία- Οινολογία
3. Κομμωτική Τέχνη
4. Οποιοδήποτε άλλο τμήμα, που θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενδιαφερομένων.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι απόφοιτοι κάθε τύπου Λυκείου.
Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ του Δήμου Κόνιτσας παρέχεται δωρεάν.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος από 13/11/2017 έως 30/11/2017 στο Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Κόνιτσας από 8:00 π.μ.-20:00 μ.μ..

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:  2655023000

Περιφέρεια Ηπείρου: Επισκέψεις σε έργα του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"

Στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 διοργανώθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου Τεχνική Συνάντηση και επισκέψεις σε συγχρηματοδοτούμενα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος».
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και των υπηρεσιών ΕΣΠΑ, συμμετείχαν στην Τεχνική Συνάντηση (Πέμπτη 9 Νοεμβρίου) και στη συνέχεια συνοδευόμενοι από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν δύο εν λειτουργία έργα που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, καθώς και τη μονάδα ΑΣΑ.
Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας και το Πολυδύναμο Κτίριο για τη στέγαση νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα οποία ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους.
Στις επισκέψεις παραβρέθηκαν – μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος και η πρόεδρος του Τμήματος ΒΕΤ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αικ. Ψαρροπούλου.
Ειδικότερα,

Ημερίδα με θέμα «η Εξέλιξη και Καινοτομία στη Χειρουργική του Γόνατος

Θεραπευτήριο Metropolitan
Κλινική Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής
Διευθυντής: Παναγιώτης Κουλουμέντας

Ημερίδα
Εξέλιξη και Καινοτομία στη Χειρουργική του Γόνατος
•        Ανακατασκευή του ΠΧΣ με βραχύ μόσχευμα ενός τένοντα – η τεχνική All Inside –
•        Επισκευή του ΠΧΣ χωρίς μόσχευμα. Ο ρόλος της μεθόδου Internal Brace
•        Διάσωση του μηνίσκου.
•        Οστεοτομίες πέριξ του γόνατος
Υπό την αιγίδα της παγκόσμιας αρθροσκοπικής Εταιρείας ISAKOS
Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας
Οργανωτική Επιτροπή
Κλινική Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής του Θεραπευτηρίου Metropolitan Hospital Athens
•        Παναγιώτης Κουλουμέντας           Διευθυντής
•        Ευστράτιος Καβρουδάκης             Επιμελητής
•        Γεώργιος Κ. Τριανταφυλλόπουλος        Επιμελητής
•        Ευστάθιος Χαραλαμπίδης              Επιμελητής
•        Δημήτριος Αναγνωστόπουλος                Επιμελητής
•        Αναστασία Παναγοπούλου            Επιμελήτρια
Υπό την αιγίδα της παγκόσμιας αρθροσκοπικής Εταιρείας ISAKOS
Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας
Με την ευγενική χορηγία των εταιρειών:
•        ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ (ΕΛΛΑΣ) A.E.B.E.  Arthrex
•        Orthomedical A.E.E.
Επιστημονική Επιτροπή
•        Αργύρης Μήτσου, Καθηγητής, Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία, Αθήνα 
•        Περικλής Πολ. Παπαδόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας
•        Χρήστος Γιαννακόπουλος, MD, PhD, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας
•        Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος, Καθηγητής, Διευθυντής Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Αττικόν
•        Σπυρίδων Πνευματικός, Καθηγητής, Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο ΚΑΤ
•        Αναστάσιος Γεωργούλης, Καθηγητής, Πρόεδρος προγράμματος συνεδρίου ISAKOS 2013-2015 Λυών Γαλλίας
•        Ιωάννης Βλάμης, Επίκουρος Καθηγητής,  Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο ΚΑΤ
•        Παναγιώτης Κουλουμέντας MD, Διευθυντής Κλινικής Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής Θεραπευτήριο Metropolitan
Πληροφορίες-Επικοινωνία
Γραμματεία Επιστημονικής Ημερίδας: Κα Χρύσα Τσιχλιά, Κα Φωτεινή Πετρή,  Κα Κατερίνα Κελεπούρη
Τηλ:   +302104807196, +302106838001, Email: info@kouloumentas.gr
Ιστοσελίδα Ημερίδας: https://evolutioninnovationkneesurgery.wordpress.com
Γλώσσα Ημερίδας:  Αγγλικά, Παρουσιάσεις στα Αγγλικά