Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ»: Επιστολή για ανάκληση απόφασης Δ. Σ. Ζίτσας για αδειοδότηση ερευνών πετρελαϊκών εταιρειών


Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανοίγει αυλαία με τους Βελαΐτες

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σπύρου Ριζόπουλου με Αποφοίτους Βελαΐτες, οι οποίοι είχαν την τύχη να ακούσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν  τους προβληματισμούς τους, τις σκέψεις τους και τα οράματα που φέρνει η νέα γενιά για την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έργα για το οδικό δίκτυο, τις αγροτικές υποδομές και τον πολιτισμό προωθούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε αποφάσεις για έργα οδικού δικτύου, αγροτικών υποδομών και πολιτισμού.
Συγκεκριμένα:
Ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
«Εργασίες διαγράμμισης στο Εθνικό Οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού € 150.000. ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.
«Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος R-V-R KATAΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.
«Συντήρηση οδικού δικτύου του Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 100.000. ΝΤΑΦΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣ.
«Βελτίωση οδού Μανολιάσα προς Μελιγγούς», προϋπολογισμού € 80.000.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
«Βελτίωση-ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού Παλαιοχώρι Συρράκου -Κοτομίστα», προϋπολογισμού € 300.000. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.
«Βελτίωση οδού κόμβος εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης προς Μπουραζάνι», προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος «Πανηπειρωτική ΑΤΕ».
«Αποκατάσταση οδού πλησίον του κυρίως φράγματος στη λίμνη Αώου», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ. Ανάδοχος Ιωάννης Σταύρου
«Εργασίες αποκατάστασης και αντιμετώπισης της υγρασίας στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καπεσόβου», προϋπολογισμού € 76.800. Ανάδοχος ΝΤΑΦΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
«Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής και ΤΟΕΒ Παραμυθιάς», προϋπολογισμού € 63.000. Ανάδοχος Ν. Κασσαβός.

Γιάννενα: 55χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε απαγχονισμένος στο κατάστημά του

Απαγχονισμένος βρέθηκε σήμερα το πρωί μέσα στο κατάστημα επί της 28ης Οκτωβρίου στα Γιάννενα  55χρονος επιχειρηματίας.
Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός εντός του καταστήματος από τον υπάλληλό του.
Άγνωστοι μέχρι στιγμής που λόγοι που οδήγησαν τον επιχειρηματία να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία η οποία διεξάγει την έρευνα.

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για 42.685 θέσεις εργασίας

Τα δύο από αυτά τα προγράμματα αφορούν σε 35.000 επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα το ένα εξ αυτών αφορά ειδικά αυτοαπασχολούμενους ηλικίας έως και 35 ετών.
Τρία νέα προγράμματα για την πρόσληψη 42.685 ανέργων ηλικίας από 18 έως και 49 ετών, σε επιδοτούμενες θέσεις πλήρους απασχόλησης, «ανοίγουν» μέσα στις επόμενες ημέρες.
Τα δύο από αυτά τα προγράμματα αφορούν 35.000 επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα το ένα εξ αυτών αφορά ειδικά αυτοαπασχολούμενους ηλικίας έως και 35 ετών, οι οποίοι θα κάνουν μέσω του προγράμματος την «πρώτη τους πρόσληψη».
Το τρίτο πρόγραμμα αφορά εργασία κοινωφελούς χαρακτήρα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και έχει σαν στόχο την κάλυψη 7.685 θέσεων εργασίας.
Επισημαίνεται πως όλα τα προγράμματα παρέχουν στους απασχολούμενους πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
* Α. Πρόγραμμα «πρώτης πρόσληψης»: Το πρόγραμμα «Πρώτης πρόσληψης» θα αφορά νέους επιχειρηματίες που θέλουν να αποκτήσουν τον πρώτο τους υπάλληλο. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση του μικτού μισθού έως και 500 ευρώ σε 20.000 νέους άνεργους, οι οποίοι θα προσληφθούν από νέους επιχειρηματίες. 
Η διάρκειά του θα είναι 18 μήνες, εφόσον οι άνεργοι που θα προσληφθούν είναι κάτω των 30 ετών. 
Ο ΟΑΕΔ, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, επιχορηγεί το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. 
Ανώτατο όριο επιχορήγησης του μικτού μισθού θα είναι τα 500 ευρώ μηνιαίως. 
Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών (πλήρης μήνας) το μηνιαίο ποσό επιχορήγησης μειώνεται κατά 1/25.

Βουβωνοκήλη: Ποιος ο ρόλος των ορμονών στους ηλικιωμένους άνδρες;

Η αλλαγή των επιπέδων των σεξουαλικών  ορμονών μπορεί να οδηγήσει τους ηλικιωμένους σε εμφάνιση βουβωνοκήλης, σύμφωνα με τυχαία ανακάλυψη αμερικανών ερευνητών. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους, που παρουσιάστηκαν στο ENDO 2017 - την 99η ετήσια συνάντηση Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (Endocrine Society) των ΗΠΑ, έδειξαν ότι τα αλλοιωμένα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών αποδυναμώνουν και δημιουργούν ουλές στον μυϊκό ιστό της κάτω κοιλίας.
«Η βουβωνοκήλη αποτελεί τη συχνότερη μορφή κήλης. Εμφανίζεται όταν κάποιος ενδοκοιλιακός ιστός, όπως ένα τμήμα του εντέρου ή του λιπώδους ιστού, προεξέχει, μέσω ενός αδύναμου σημείου των κοιλιακών τοιχωμάτων. Μπορεί να παρουσιαστεί και στις δύο πλευρές, όμως  η αιτία πρόκλησής της είναι άγνωστη. Πιο επιρρεπείς είναι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι άνδρες, το 25% των οποίων, σύμφωνα με στατιστικές, θα αναπτύξουν συμπτωματική βουβωνική κήλη μια φορά στη ζωή τους», αναφέρει ο  γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr). Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι η συνεχής παρουσία, ή η διαλείπουσα εμφάνιση διογκώσεως, η αίσθηση βάρους ή πόνου στην περιοχή, ειδικά όταν ο ασθενής βήχει, σκύβει ή σηκώνει κάποιο βαρύ αντικείμενο. Βέβαια, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η κήλη δεν παρουσιάζει συμπτώματα. «Η βουβωνοκήλη δεν είναι πάντα επικίνδυνη, όμως δεν θεραπεύεται προς το παρόν με συντηρητικές μεθόδους. Οπότε, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα επιπλοκών, που είναι δυνητικά απειλητικές για τη ζωή, οι γιατροί συστήνουν τη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάστασή της», προσθέτει.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1.334) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -1.153- (εκ των οποίων -18- διακινητές)
Για απόπειρα βιασμού - προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας : -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -29-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -5-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -1-
Για κλοπές -διαρρήξεις: - 10 -
Για πλαστογραφίες: -2-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -35-
Για ενδοοικογενειακή βία:-2-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -46-
Για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών: -6-
Για παράβαση της Νομοθεσίας περί αθλητισμού: -1-
Για παραβάσεις του Ν. περί εράνων & λαχειοφόρων αγορών: -1-
Για παρεμπόριο: -4-
Για λαθρεμπόριο: -3-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -4-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση – συκοφαντική δυσφήμηση: -11-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -20-

ΠΟΣΚΕ: Πώς και πότε θα αποδοθούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ;

Ερώτημα για το χρόνο και τρόπο απόδοσης των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς μέλη της Ομοσπονδίας που έχουν να εισπράξουν μετά τον συμψηφισμό των Clawback, απηύθυνε, με σχετικό του έγγραφο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριο Μπερσίμη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος ζήτησε παράταση για την υποβολή του συμψηφισμού του ποσού του Clawback με το ποσό οφειλής του ΕΟΠΥΥ στα μέλη της. 
Όπως αναφέρεται, η παράταση ζητείται διότι δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα και οι προτάσεις που έχει υποβάλει η Ομοσπονδία για το θέμα, αλλά και γιατί δεν έχει αποσαφηνισθεί ο αριθμός των δόσεων της παρακράτησης του Clawback για όσα μέλη έχουν αποδεχθεί την ανωτέρω διαδικασία.