Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες από τα βορειοδυτικά, τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ  μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, από τα βορειοδυτικά.
Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές των νησιών του ανατολικού και νότιου Αιγαίου.
Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις.
Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι βροχερός σχεδόν παντού.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ενώ θα υπάρξουν και περιοχές που τα φαινόμενα εκεί θα είναι κυρίως τοπικά και εξασθενημένα.
Κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, περίπου πάνω από τα 1.700-1.800 μέτρα υψόμετρο.

Την Τρίτη, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 7-9°C σε σχέση με τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη προχωρά στην ανάκληση τριών γιαουρτιών της

Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη με  ανακοίνωση της ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι προχωρά σε προληπτική ανάκληση τριών γιαουρτιών.
Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε διασφαλίζοντας πλήρως την άριστη ποιότητα των παραγομένων προϊόντων της και με σεβασμό προς τον καταναλωτή αποφάσισε για προληπτικούς και μόνο λόγους, ενημερώνοντας και τον ΕΦΕΤ, την ανάκληση του προϊόντος ΔΩΔΩΝΗ γιαούρτι στραγγιστό με ημερομηνία παραγωγής 8/9/2017 και ημερομηνία λήξης 27/10/2017 και συγκεκριμένα τους κωδικούς:
· Δωδώνη 0% Στραγγιστό Γιαούρτι 200γρ R08:38-R10.36 /  Ημ. Λήξης 27/10
· Δωδώνη 2% Στραγγιστό Γιαούρτι 200γρ R10:45-R14:08 /  Ημ. Λήξης 27/10
· Δωδώνη 8% Στραγγιστό Γιαούρτι 200 γρ R14:12-R17:20 / Ημ. Λήξης 27/10
Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος σε καμία περίπτωση δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών και ως εκ τούτου να μην ανησυχούν.
Η ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας αποφασίστηκε λόγω απόκλισης του προϊόντος από τα αυστηρά ποιοτικά χαρακτηριστικά του (πιθανή μικροβιακή αλλοίωση).

Συστήνεται στους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, για τυπικούς και προληπτικούς και μόνο λόγους, να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στα σημεία πώλησής του.

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Φωτό: Γιώργος Ζήνδρος
Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με γκολάρα του Κόντε
Ο Πειραιώτης διαιτητής Τσαμούρης, ακύρωσε κανονικό γκολ του Μαυροπάνου στο 73΄ καταλογίζοντας φάουλ στον Τζιμόπουλο!!!

Ισόπαλοι  1-1 αναδειχτήκαν  Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα στη Λειβαδιά για την 8η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
Ο Κόντε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου επιχείρησε το μακρινό σουτ, ο Επασί δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του για το 1-0.

Ο Τσαμπούρης στο 63' έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά κι ο Γιακουμάκης με όμορφη κεφαλιά νικάει τον Βελλίδη κάνοντας 1-1 για τους γηπεδούχους.
Στο 73' ακυρώθηκε  γκολ του Μαυροπάνου για τον ΠΑΣ για επιθετικό φάουλ.

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί - Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φάβαρο (46' Μπελγκαζουανί), Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Νιασέ, Μεντί, Σίλβα (46' Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Μπραντάο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Λίλα, Γαρουφαλιάς (77' Νικολιάς), Ναδάλες, Γιάκος (87' Μανθάτης), Κόντε, Χαλκιαδάκης (87' Σολτάνι)

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερα άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα , συνελήφθησαν:
Χθες (20-10-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 55 και 33 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Θεσπρωτίας, για το αδίκημα της κλοπής.
Χθες (20-10-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Χθες (20-10-2017) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων καταγραφής των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών

Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων καταγραφής των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών.
Επιπλέον ανακοινώνονται και οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μελισσοκόμων στις δράσεις 3.1. “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων”, 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”, 4.1 ‘’Αναλύσεις Μελιού’’ και 1.4 “Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης’’.
Κυψέλες Διαχείμασης: Η καταγραφή των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών γίνεται με αίτηση-δήλωση προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας από όλους τους μελισσοκόμους-κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.
Δράση 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων”: οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία μας, στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 20η Ιανουαρίου 2018.
Δράση 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”: Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι που μετακινούν τα μελισσοσμήνη τους κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στη δράση 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 20η Ιανουαρίου 2018.
Δράση 4.1 “Αναλύσεις Μελιού’’: Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου 2018 προς το Τμήμα Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας και Λοιπών Ασπόνδυλων Ζωικών Οργανισμών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αίτηση ένταξης στη δράση σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την υπηρεσία μας.

Τι πρέπει να ζητήσουμε οι Ηπειρώτες από τον Τσίπρα τη Δευτέρα

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου 2017, στα Ιωάννινα, θα πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Την περασμένη Τετάρτη είχα την ευκαιρία μέσω συνέντευξής μου να απευθυνθώ για πρώτη φορά τηλεοπτικά στους συμπατριώτες μου Ηπειρώτες μέσα από τo “Βήμα TV” και θέλω να εκφράσω ένα θερμό ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την υψηλή τηλεθέαση που συγκέντρωσε. Το μήνυμα αυτής της συνέντευξης δεν ήταν άλλο από την έκφραση της αγωνίας για το κατά πόσο η Ήπειρος μπορεί να «γυρίσει το παιχνίδι» και να ξαναβγεί μπροστά. Η τεράστια θετική ανταπόκριση της συνέντευξής μου, τα μηνύματα και τα σχόλια που πήρα από εκατοντάδες συμπατριώτες μου με βεβαιώνουν για ένα πράγμα: η αγωνία αυτή είναι κοινή και η μέχρι σήμερα «σιωπηλή πλειοψηφία» της Ηπείρου έχει πάρει την απόφαση να μιλήσει και να την εκφράσει δυνατά και καθαρά.
Η «περιφερειακότητα» μετά τον Καλλικράτη γίνεται έννοια – κλειδί για την ανάπτυξη κάθε Περιφέρειας με τρόπο ισορροπημένο και δίκαιο μεταξύ των περιοχών της. Κι αυτό προϋποθέτει αντίληψη της «μεγάλης εικόνας», αξιοποίηση πλεονεκτημάτων και ευκαιριών, τόλμη στον σχεδιασμό και διαπραγματευτική ικανότητα με την κεντρική εξουσία κα τα ευρωπαϊκά όργανα.
Η ομάδα μας θα μπορούσε να προτείνει ένα ολόκληρο κατεβατό προτάσεων για να τεθούν υπόψη του πρωθυπουργού. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, επικεντρωνόμαστε στα εξής τρία:
Το πρώτο είναι η επαναχάραξη της σύνδεσης του Ε65 με την Εγνατία Οδό σε κόμβο των Ιωαννίνων κατά την πρόταση των Καλογιάννη – Μπέζα. Η σημερινή πρόβλεψη για σύνδεση στα Γρεβενά θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Η Εγνατία Οδός μέχρι σήμερα δεν έχει ωφελήσει όπως θα έπρεπε την Ήπειρο. 

Επίσκεψη και ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη για περιβαλλοντικά ζητήματα της Περιφέρειας

Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφτηκε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ανδρέας Ποττάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο συζήτησε κυρίως περιβαλλοντικά ζητήματα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κ. Απόστολος Οικονόμου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημήτριος Σιώλος.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά για  τις σημαντικότερες δράσεις που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Περιφέρεια για την προστασία του περιβάλλοντος , την προστασία του Αμβρακικού, των ποταμών της, καθώς και για τη λίμνη Παμβώτιδα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την καθυστέρηση που σημειώνεται για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.  
Επίσης αναφέρθηκε και σε ζητήματα που θα προκληθούν από τους διαχειριστικούς χάρτες στους κατόχους αγροτικών εκτάσεων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Σκάνδαλο Γουάινσταϊν: Εκρηκτικό το κοκτέιλ σεξ και εξουσίας

Διεθνή σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες εναντίον του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τον οποίο πολλές ηθοποιοί κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σχολιάζοντας το θέμα κάνει κάποιες σημαντικές επισημάνσεις.
«Η εύκολη λύση είναι η η ηθικολογική, η ιστορία με τον κακό λύκο και την κοκκινοσκουφίτσα. Αυτή η προσέγγιση, όμως, αφαιρεί από την εικόνα τις κρυμμένες, βαθύτερες και σοβαρότερες αιτίες, που κρύβονται πίσω από την εύκολη ετυμηγορία για το “κτήνος”, το “γουρούνι”, τον “ανώμαλο άνδρα βιαστή της αθώας “παιδούλας”…
Στον κόσμο του σινεμά και των μεγάλων στούντιο, αλλά και στον κόσμο της τηλεόρασης, που η ματαιοδοξία είναι το υλικό που φτιάχνονται τα όνειρα, οι θύτες και τα θύματα δεν είναι τόσο εύκολο να διακριθούν», λέει.
Με τη βία μπορείς να καταστρέψεις τη δύναμη, αλλά δεν μπορείς να δημιουργήσεις, λέει η Χάνα Άρεντ. Η δύναμη είναι μία συλλογική επιλογή μίας ομάδας για να επιβιώσει, είτε πρόκειται για κράτος, είτε για μία αγέλη ζώων.
Από τη φυσική ρώμη των χιμπατζήδων, που έχουν όλο το χαρέμι, μέχρι τη ρήση του Μακιαβέλλι, οι υπήκοοί σου είναι καλύτερα να σε αγαπούν. Αν δεν μπορείς, όμως, κάνε τους να σε φοβούνται.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (23-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (24-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (25-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (26-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (27-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (29-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή. 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα τηλεοπτικά γυρίσματα Ρωσικού καναλιού στην Ήπειρο

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από την Ήπειρο το τηλεοπτικό συνεργείο του ρωσικού καναλιού MOYA PLANETA, που το διάστημα 9-18 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποίησε γυρίσματα για εκπομπή τουριστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Η επίσκεψη ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα και για την επιτυχία  της συνεργάστηκαν όλοι οι τοπικοί φορείς του τουριστικού τομέα της Ηπείρου.
Τα γυρίσματα κάλυψαν αρχικά την περιοχή της Ηγουμενίτσας, των Συβότων, της Πάργας και της Πρέβεζας, όπου παρουσιάστηκαν οι παραλίες και τα θαλασσινά εδέσματα της Ηπείρου. Στη συνέχεια το συνεργείο ξεναγήθηκε στα βυζαντινά μνημεία της Άρτας και τον υγροβιότοπο του Αμβρακικού, και ύστερα επισκέφθηκε τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, όπου γεύτηκε την παραδοσιακή γαστρονομία και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων. Η επίσκεψη συνεχίστηκε στα Ιωάννινα με υπαίθριο μαγείρεμα στο χώρο του Ιτς Καλέ και επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ακολούθησαν γυρίσματα στο Ζαγόρι, όπου παρουσιάστηκαν οι υπαίθριες δραστηριότητες και οι παραδοσιακοί οικισμοί. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Μέτσοβο, όπου παρουσιάστηκαν τα φημισμένα τυριά, τα εδέσματα και τα κρασιά της περιοχής.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Έγκαιρος οφθαλμολογικός έλεγχος στα παιδιά

Ο οφθαλμολογικός έλεγχος στα παιδιά θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις μικρές ηλικίες καθώς τα παιδιά αναπτύσσουν την όραση τους μέχρι περίπου το 8ο έτος. Κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα ενός ενήλικα πχ. μυωπία ή αστιγματισμός που για εκείνον είναι απλό θέμα, δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο πρόβλημα σε μικρές ηλικίες καθώς εκεί η βλάβη στην όραση ενδέχεται να είναι καθοριστική και μη αναστρέψιμη.
Η πρόληψη στην υγεία των ματιών είναι ιδιαίτερα σημαντική όπως αντίστοιχα και σε όλους τους τομείς της ιατρικής. Ο έγκαιρος προληπτικός έλεγχος μπορεί να προλάβει μόνιμα προβλήματα όρασης, ακόμα και πολύ σπάνιες περιπτώσεις που κινδυνεύει και το ίδιο το παιδί πχ. κακοήθεις όγκοι.
Οι λόγοι για τους οποίους είναι επιβεβλημένος ο έγκαιρος προληπτικός έλεγχος της υγείας των ματιών των παιδιών είναι οι παρακάτω:
·    Αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα το πρόβλημα ενδέχεται να υπάρξει απώλεια όρασης
·  Πολλές φορές οι γονείς δεν μπορούν να αντιληφθούν τα οφθαλμολογικά προβλήματα των παιδιών, πιστεύοντας ότι τα παιδιά υπερβάλουν στις περιγραφές τους
·   Αρκετά παιδιά δεν δίνουν σημασία σε προβλήματα όρασης και δεν τα αναφέρουν στους γονείς τους θεωρώντας ότι η κατάσταση που βιώνουν είναι φυσιολογική
·  Σε πολλά οφθαλμολογικά προβλήματα δεν υπάρχουν έντονα κι απότομα συμπτώματα που να οδηγήσουν στον οφθαλμίατρο