Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Επιστρέφουν με τη σύνταξη Ιανουαρίου, 1.000 ευρώ σε 1.000.000 συνταξιούχους

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς έρχεται για 1.000.000 συνταξιούχους.
Με τη σύνταξη του Ιανουαρίου που θα πληρωθεί μέσα στις γιορτές θα ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων από τις παράνομες κρατήσεις στις συντάξεις για τις εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Το κράτος παραδέχθηκε το λάθος στις συντάξεις και έτσι η κλοπή στην τσέπη των συνταξιούχων θα διορθωθεί.
Υπολογίζεται ότι έγιναν παράνομες κρατήσεις σε 1.000.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα πρέπει τώρα να περιμένουν επιστροφή από 1.000 ως και 3.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό της σύνταξής τους.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Στέλλα Βρακά στην εφημερίδα Δημοκρατία οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν καμία κίνηση.
Οι επιστροφές θα γίνουν αυτομάτως μέσω του συστήματος με βάση το ποσό που παρανόμως τους παρακρατήθηκε για τις εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
“Δεν χρειάζεται καμία νομική ή διοικητική ενέργεια για την επιστροφή των αναδρομικών από τον κλάδο υγείας, ούτε καν αίτηση” είπε χαρακτηριστικά η κ. Βρακά.

Αλλαγή φύλου: Η δημοκρατία, η πλειοψηφία και η ταυτότητα του… παραλόγου

Θα αφήνατε ποτέ τους πολιτικούς να αποφασίσουν για το ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζετε; 
Όχι φυσικά.
Όμως στην περίπτωση της αλλαγής ταυτότητας φύλου στην ηλικία των 15 ετών η Βουλή αποφάνθηκε, ρίχνοντας «μπουρλότο» στην ελληνική κοινωνία κι έχοντας άγνοια για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα διαφυλικά άτομα.
Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Επαγγελματιών Υγείας των Διαφυλικών (WPATH world professional association for transgender health) ασχολείται επιστημονικά με όλες τις πτυχές του «καυτού» αυτού θέματος, η συζήτηση που έγινε στο Κοινοβούλιο κινήθηκε μέσα στα γνωστά κομματικά στερεότυπα, χωρίς να ερωτηθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, δηλαδή οι επιστήμονες.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, παίρνει θέση στο ζήτημα, που τις τελευταίες μέρες διχάζει τους πολίτες.
«Όπως σήμερα μία γυναίκα με εξώγαμο δεν καταδικάζεται ως πόρνη στην κοινωνία, όπως οι άνδρες που προτιμούν άνδρες στο σεξ δεν είναι οι συκιές και οι κίναιδοι, αλλά οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μας, έτσι και με τους διαφυλικούς η κοινωνία, η Πολιτεία θα πρέπει να αποδεχθεί πως η δυσφορία του φύλου σε όλες τις ηλικίες είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί με επιστημονικό τρόπο και όχι με μαγγανείες, μαγικά και ξόρκια», υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.
«Η δυσφορία του φύλου υπάρχει συνήθως από την παιδική ηλικία, όπως και η ευφορία του. Δηλαδή τα αγόρια που χαίρονται τα πολεμικά παιχνίδια, τα κορίτσια που χαίρονται τις κούκλες, είναι καλά, απλά και μόνο γιατί κανείς δε θα τα κατηγορήσει για τις επιλογές τους, αντίθετα θα τα ενθαρρύνει. Στο αγόρι που νοιώθει κορίτσι και στο ανάποδό του θα γίνει μία κριτική απόρριψης τέτοια, που θα διαλύσει την προσωπικότητά του».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Επαγγελματιών Υγείας των Διαφυλικών (WPATH world professional association for transgender health) είναι μία διεθνής ένωση γιατρών, νομικών, κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, ψυχιάτρων, δημοσιογράφων, πολιτικών, που στόχο έχει την προώθηση, την τεκμηριωμένη υποστήριξη της βιολογικής και της ψυχολογικής υγείας των διαφυλικών, αλλά και την δημόσια πολιτική υποστήριξή τους για θέματα αποδοχής και δημόσιας εικόνας τους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για αναβάθμιση–βελτίωση του οδικού δικτύου της Ηπείρου

Αποφάσεις για παρεμβάσεις αναβάθμισης στο σύνολο του οδικού δικτύου της Ηπείρου (εργασίες διαγράμμισης, αναβάθμιση του οδοφωτισμού και της σήμανσης, καθαρισμός κιγκλιδωμάτων) έλαβε–μεταξύ άλλων-η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη σημερινή της συνεδρίαση.
Αναλυτικά:
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
«Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας και Ιωαννίνων-Κόνιτσας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Γεώργιος Οικονόμου)
«Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Μετσόβου», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Νάστος Κωνσταντίνος)
«Κατασκευή βάθρων για την υποδοχή Γέφυρας μπέλεϋ στην Τ.Κ. Βαθυπέδου Ιωαννίνων (θέση Γκούρα Νίκα)» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 57.500 ευρώ (Ανάδοχος: Σταύρου Ιωάννης του Κων/νου ΕΔΕ)
Προμήθεια τριών (3) καινούργιων επιβατικών οχημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: AUTO LINEA Κουλουράς ΑΕ)
«Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Τ.Κ Βαθυπέδου Ιωαννίνων (θέση Γκούρα Μάρε)» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σ. Πουλιάνος & ΣΙΑ Ε.Ε.)
«Καθαρισμός προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και αποκατάσταση αυτών στον επαρχιακό δρόμο Καλέντζι – Μονολίθι και στην επαρχιακή οδό Λάζαινα - Αμπελοχώρι» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κούγκουλης ΕΔΕ)
«Προμήθεια υλικών κάθετης σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 187 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Κ. Χρόνης ΑΒΕΕ)
«Ασφαλτόστρωση 11α επαρχ. Οδού (Αγ. Γεώργιος - Δρυόφυτο)» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 43.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κώστας)
Επίσης αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος (ΝΑΜΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί και Μελετητές Α.Ε.) για το έργο: «Παροχή Υπηρεσιών για την Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αστικό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας», προϋπολογισμού 780 ευρώ
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
«Ανακατασκευή λιθοδομών αντιστήριξης στην Τ.Κ. Βαρλαάμ της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ
«Αποκατάσταση τεχνικού στην είσοδο του οικισμού Καβασίλων Κόνιτσας» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 15.500 ευρώ
«Τοποθέτηση ραντάρ ανίχνευσης ταχύτητας στον Αρχάγγελο» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 13.000 ευρώ
«Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών αντλιοστασίων στράγγισης πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ


 ΠΗΓΗ: www.php.gov

Θανατηφόρο τροχαίο στο 18,5ο χμ της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων (περιοχή Νεράιδας)

Χθες (12-10-2017) το μεσημέρι, στο 18,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων (περιοχή Νεράιδας), Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 81χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Παρακάλαμος: Εκδηλώσεις τιμής για τον Παύλο Μελά

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα τελέστηκε το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, στον τόπο καταγωγής του, τον Παρακαλάμο του Δήμου Πωγωνίου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, στο άγαλμα του Παύλου Μελά, από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές καθώς και  μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.
Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Στέφος επεσήμανε ότι οφείλουμε όλοι να κρατούμε ζωντανά τα ιστορικά γεγονότα ενώ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σημείωσε ότι τέτοιες φωτεινές προσωπικότητες  μας δείχνουν το δρόμο για το μέλλον.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης αναφέρθηκε στο υψηλό εθνικό φρόνημα της οικογένειας Μελά και στη σπουδαία προσωπικότητα του ήρωα.
«Η δράση και η συνεισφορά του Παύλου Μελά είναι γνωστές σε όλους μας. Η ελληνική ιστορία γράφει το όνομά του με μεγάλα γράμματα και αξίζει τιμή και δόξα σε αυτόν τον άνθρωπο που θυσιάστηκε για τα ιδανικά της πατρίδας του. Όλοι εμείς έχουμε διπλό λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Αισθανόμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες αλλά και ως Πωγωνήσιοι γιατί ο Παρακάλαμος αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του Παύλου Μελά. Κι οφείλουμε όλοι μας την ύψιστη τιμή σε αυτόν τον μεγάλο ήρωα» τόνισε μεταξύ άλλων.
Ο Δρ. Ηρακλής Λέκκας, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σικάγου, μίλησε για τις προσπάθειες των απόδημων να διατηρήσουν ζωντανή την ιστορία ενώ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ. Ιωαννίνων κ. Ευάγγελος Κουτσής τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να αισθανόμαστε ασφαλείς.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Παρακαλάμου κ. Αγλαϊα Ντόκα και ακολούθησαν ποιήματα από τους μαθητές του σχολείου.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου από τους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Παρακαλάμου. 
Οι μαθητές που τερμάτισαν στις πρώτες τρεις θέσεις είναι οι εξής:
Δημοτικό σχολείο:
1.  Ιωάννα Κακαράντζα
2. Δέσποινα Σκόρδου
3.  Βασίλης Μπραχόπουλος
Γυμνάσιο:
1.  Θοδωρής Ντίμο
2.  Γιώργος Χριστώφ
3.  Νίκος Πέτσιος
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόσπασμα από τη θεατρική παράσταση «Παύλος Μελάς ο Μακεδονομάχος».
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πωγωνίου κ. Χρήστος Γκόγκος, ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Φωτίου, ο εντεταλμένος Δ.Σ. κ. Αναστάσιος Γιούνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο εντεταλμένος Π.Σ. κ. Γιάννης Καραμπίνας, ο εκπρόσωπος της 8ης Ταξιαρχίας Αντισυνταγματάρχης κ. Χαράλαμπος Δελλής, ο εκπρόσωπος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Ηπείρου Αστυνομικός Δ/ντής κ. Χρήστος Πετσινός, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου κ. Κων/νος Σκούπρας, εκπρόσωποι των ΑΝ.ΕΛ. Ιωαννίνων, σύλλογοι, φορείς και πλήθος κόσμου.

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον έξι κλοπές σε αγροκτήματα που έγιναν από σπείρα διαρρηκτών σε χωριά του κάμπου της Άρτας

Υπενθυμίζεται ότι την 7 Οκτωβρίου 2017 συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, ηλικίας 15 έως 44 ετών, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και εξιχνιάστηκαν κλοπές γεωργικών εργαλείων, μηχανημάτων και εξαρτημάτων
Έπειτα από τη διακρίβωση της εγκληματικής δράσης σπείρας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών γεωργικών εργαλείων, μηχανημάτων και εξαρτημάτων από αγροκτήματα σε χωριά του κάμπου της Άρτας (σχετικό το από 08-10-2017 Δελτίο Τύπου μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον κλοπές.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται επιπλέον στη διάπραξη έξι περιπτώσεων κλοπών - διαρρήξεων σε χωριά του κάμπου της Άρτας και συγκεκριμένα:
Το μεσημέρι της 05-10-2017 στη Γαβριά Άρτας, εισήλθαν σε χωράφι και αφού αρχικά αφαίρεσαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο και τρακτέρ τις μπαταρίες τους, στη συνέχεια εισήλθαν σε πτηνοτροφείο και αφαίρεσαν εργαλεία.
Το χρονικό διάστημα από 04 έως 06-10-2017 στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας, εισήλθαν σε αγροτεμάχιο και αφού διέρρηξαν την πόρτα αποθήκης, αφαίρεσαν ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και τέσσερα λίτρα βενζίνης.
Το χρονικό διάστημα από 04 έως 07-10-2017 στην περιοχή των Πλησιών Άρτας, εισήλθαν σε αποθήκες και αφαίρεσαν μία βάνα γεώτρησης, (90) λίτρα πετρελαίου και μεταλλικά εργαλεία.
Το χρονικό διάστημα από 28-09 έως 30-09-2017 στην περιοχή της Καλαμιάς Άρτας, εισήλθαν σε αγροτεμάχιο και αφαίρεσαν από αποθήκη διάφορα εργαλεία.
Το χρονικό διάστημα από 25-07 έως 10-08-2017 στην Γραμμενίτσα Άρτας, αφαίρεσαν από αποθήκη μονοκατοικίας, εργαλεία και μηχανήματα.
Το χρονικό διάστημα από 02-03 έως 05-03-2017 στους Κωστακιούς Άρτας, διέρρηξαν πτηνοτροφική μονάδα και αφαίρεσαν εργαλεία και μηχανήματα.
Υπενθυμίζεται ότι την 07-10-2017, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, ηλικίας 15 έως 44 ετών, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Σημειώνεται ότι μέρος των κλοπιμαίων που είχαν βρεθεί στα σπίτια των συλληφθέντων, αναγνωρίστηκαν από τους νόμιμους κατόχους τους και τους αποδόθηκαν.

Η σχηματισθείσα συμπληρωματική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα

Με ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι) ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, τόνισε στην τοποθέτησή του πως είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό νομοσχέδιο, που στηρίζει τον αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγή, βάζει τάξη στην αγορά σε ότι αφορά χρόνους πληρωμής και προστατεύει τον Έλληνα καταναλωτή.

"Το νομοσχέδιο συνιστά ένα μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ελληνοποιήσεων και ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου, αφού θεσμοθετεί την υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στο γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης, και επισήμανε παράλληλα πως "οι διατάξεις του νομοσχεδίου στοχεύουν στην αποκατάσταση της δίκαιης ισορροπίας μεταξύ παραγωγών και εμπόρων με την εξάλειψη των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στις πληρωμές όλων των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων της αγροτοδιατροφικής αλυσίδας".

6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Αμπελόκηποι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 14-10-17/15:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ    
ΩΡΑ: 16:00

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:30)  
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:15)  
Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (12:30)  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:30)  
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:30)  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:30
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (19:30)   

Τρεις προσλήψεις προσωπικού στο Κέντρο Προσφύγων Δολιανών

Τρεις προσλήψεις, μία ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού και δύο ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού θα γίνουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Δολιανά Πωγωνίου.
Οι προσλήψεις γίνονται για την κάλυψη εποχικών αναγκών του, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ενίσχυση της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσω της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της», το οποίο χρηματοδοτεί η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση: Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Λ. Συγγρού 83, Τ.Κ. 11745, και ώρες 9.00 με 15.00 απευθύνοντάς την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης (τηλ. επικοινωνίας: 210-9285109, 210-9285106, 210-9285151, 2109-285129, 210¬9285145).

Τέλος, οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων στον δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr ) και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Ανοίγει ο δρόμος για πώληση χύμα τσίπουρου στις λαϊκές αγορές

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της αποστακτικής περιόδου (16 Οκτωβρίου) και όσοι φέτος είχαν παραγωγή σταφυλιών στην Ήπειρο, ετοιμάζουν τα καζάνια για να βγάλουν το πατροπαράδοτο τσίπουρο.
Ήδη, οι αρμόδιες Αρχές έχουν ενημερώσει για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι αποσταγματοποιοί, προκειμένου να εκδώσουν την απαραίτητη άδεια  από το Τελωνείο Ιωαννίνων.
Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το υπαίθριο εμπόριο, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα πώλησης χύμα τσίπουρου στις λαϊκές αγορές, με μόνο παραστατικό την άδεια απόσταξης.
Αν και υποτίθεται ότι το τσίπουρο που παράγεται από μικρούς αποσταγματοποιούς (διήμερους), είναι για ιδιωτική χρήση, φαίνεται πως τώρα ανοίγει ο δρόμος για εμπορία του! 
Βέβαια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι εάν ισχύσει κάτι τέτοιο, θα αντιδράσουν έντονα οι επίσημοι αποσταγματοποιοί, την ώρα μάλιστα που η Κομισιόν πιέζει για κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης.
Δικαίωμα συμμετοχής, ως πωλητές, στις λαϊκές αγορές θα έχουν:
- Οι επαγγελματίες αγρότες που είναι γραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων για πώληση των αποκλειστικά ιδιοπαραγόμενων προϊόντων,
- Οι συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών και γυναικείοι συνεταιρισμοί.


6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 14-10-17/15:00), εκτός έδρας Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Α.Ε. Καρυών-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 15-10-17/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ 
ΩΡΑ: 15:30
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής 
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:30)  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 -ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)  
Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:00)  

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ  (15:30 
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:30)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (17:30)                                  

Γιάννενα: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ

Το ΚΕΠ Υγείας, η Διεύθυνση Παιδικής Προστασίας & Προσχολικής Αγωγής και  το εκπαιδευτικό  προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.»  του Δήμου Ιωαννιτών,  στα πλαίσια της φροντίδας και της ασφάλειας  που πρέπει να παρέχεται στα παιδιά κατά την φιλοξενία τους στους Σταθμούς, συμμετέχουν στα σεμινάρια Πρώτων  Βοηθειών  του ΕΚΑΒ.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα  έως και τον Ιούνιο 2018, με στόχο  οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις ελάχιστες απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη ζωή ενός παιδιού ή ενός βρέφους.

ΩΡΛ: Που μπορεί να οφείλεται ο συχνός πονοκέφαλος

Ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα συμπτώματα που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής και διαταράσσει την συγκέντρωση, την αντοχή και μοιραία την απόδοσή μας.
Όταν είναι συχνός, δημιουργεί ανησυχία ότι ίσως συμβαίνει κάτι σοβαρό στο κεφάλι μας και αυτή η ανησυχία συχνά επιτείνεται από την αναξιόπιστη ενημέρωση του διαδικτύου. Η  μόνη σίγουρη οδός για να βρούμε λύση στο πρόβλημα μας είναι να απευθυνθούμε στον γιατρό.
Όπως εξηγεί η Δρ. Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής & τραχήλου, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου Υγεία (www.pataridou.gr ), ο πονοκέφαλος γενικά οφείλεται σε προβλήματα όπως οι διαταραχές της αρτηριακής πίεσης που πρέπει να παρακολουθείται, η αύξηση του σωματικού βάρους που έχει επιπτώσεις και στη σπονδυλική στήλη, ψυχολογικά αίτια (κυρίως το άγχος), η ημικρανία, η κατάχρηση ουσιών όπως το αλκοόλ και ο καφές, και η έλλειψη άσκησης.
«Ιδιαίτερη σημασία έχει να ρωτήσουμε τον ασθενή για την ένταση του πόνου, τη διάρκεια, την εντόπιση, τη συχνότητα, τον συσχετισμό με κάποιες καταστάσεις, καθώς και αν έχει παρατηρήσει πως κάτι προκαλεί ή επιδεινώνει τον πόνο του», λέει.
Αλλεργική Ρινίτιδα και Ιγμορίτιδα
Η μύτη είναι ένα όργανο που είναι στενά συνδεδεμένο με τον πονοκέφαλο, παρότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το σκέφτονται. Στους ανθρώπους με συχνούς πονοκεφάλους είναι απαραίτητη μια σχολαστική εξέταση της μύτης από τον ωτορινολαρυγγολόγο ιατρό.
Με τη βοήθεια των ενδοσκοπίων, ο έλεγχος αυτός αποκαλύπτει συχνά στραβό διάφραγμα που πιέζει νευρικές απολήξεις και οδηγεί σε πόνο, πολύποδες στη μύτη, οξεία ή χρόνια ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα ή ακόμα και καλοήθεις ή κακοήθεις όγκους της μύτης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σφηνοειδίτιδας ή αλλιώς «ύπουλης» ιγμορίτιδας. Αυτή εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως κεφαλαλγία (συνήθως πίσω από τα μάτια), μπούκωμα, οπισθορρινική έκκριση, δεκατική πυρετική κίνηση, παρατεταμένο ιστορικό με άτυπα συμπτώματα (όπως κακουχία, ατονία, αστάθεια), υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, διαταραχές όρασης και άλλες νευρολογικές διαταραχές, κατά την Δρ. Παταρίδου. «Δυστυχώς, επειδή τα άτυπα συμπτώματα συχνά δεν αξιολογούνται σωστά, ο ασθενής καταλήγει τελικά με επιπλοκές όπως απόστημα του εγκεφάλου ή και μηνιγγίτιδα, καθώς και με επιπλοκές από τους οφθαλμούς», προσθέτει.