Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε στη λοταρία αποδείξεων

Η διορία και ο τρόπος παραλαβής του χρηματικού επάθλου

Ξεκινάει η πολυσυζητημένη λοταρία αποδείξεων με έπαθλα για τους συνεπείς φορολογουμένους.
Υπενθυμίζεται ότι η διεκδίκηση των… επάθλων γίνεται μέσω της συγκέντρωσης αποδείξεων για τις αγορές που κάνουν οι καταναλωτές – φορολογούμενοι.
Κάθε μήνα θα δίνονται 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς που θα κληρώνονται.
Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε στη λοταρία
Οι 1.000 φορολογούμενοι που θα κερδίζουν κάθε μήνα θα ειδοποιούνται στο λογαριασμό τους στο TAXISnet, με προσωποποιημένο μήνυμα.
Οι φορολογούμενοι ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον TAXISnet στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε.
Τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο TAXISnet.
Να σημειωθεί ότι ο νικητής πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο λογαριασμό.
Πόση διορία έχει κάθε νικητής να παραλάβει τα 1.000 ευρώ
Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την αποστολή του μηνύματος, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.
Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού.
Τι θα γίνει αν κάποιος νικητής δεν πάρει τα χρήματα
Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Tην Τρίτη 17 Οκτωβρίου οι εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας ταξί, θα πραγματοποιηθούν στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα της Διεύθυνσης, Δομπόλη 30.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις θα πρέπει να υπογράψουν την κατάσταση που έχει καταρτισθεί μέχρι και την 12 μ. της 16ης Οκτωβρίου.        


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδος: Γιορτή τσίπουρου, με τη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ώρα 21:00 στο κέντρο ''Μιτεράν'', Αγίου Ιωάννου 75, Αρτέμιδα

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ώρα 9:00

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 04-10-2017 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του από 10-10-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας και Ιωαννίνων - Κόνιτσας», προϋπολογισμού 60.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
2. Έγκριση του από 10-10-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Μετσόβου», προϋπολογισμού 60.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
3. Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή – Αναστύλωση Μοναστηρίου Ζέρμας», αναδόχου Σπυρίδωνα Σαλούκα, μέχρι την 31-12-2017.
4. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες καταπολέμησης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας (Τέροβο – Κουκλέσι)».
5. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).
6. Έγκριση του από 03-10-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-09-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Τ.Κ Βαθυπέδου Ιωαννίνων (θέση Γκούρα Μάρε)», προϋπολογισμού € 45.000,00 με ΦΠΑ.

Χρήσιμες συμβουλές από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Με αφορμή περιστατικό εξαπάτησης 84χρονης ημεδαπής σε χωριό των Ιωαννίνων, από επιτήδειο που προσποιείται υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα ηλεκτρολογικών εργασιών, της αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης χρηματικό ποσό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ξανά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το "100" ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι ηλικιωμένων ατόμων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων. 

Η κλήρωση της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η κλήρωση  για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν την Τετάρτη  25 Οκτωβρίου.
Τα ζευγάρια:
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Προοδευτική Περάματος
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-Θύελλα Ελεούσας
Κένταυρος Μουσιωτίτσας-Αγροτικός Καστρίτσας
ΠΑΣ Μετσόβου-Δόξα Κρανούλας
Κληματιά-Θρίαμβος Σερβιανών
Σταυράκι-Σταυραετός Συρράκου

ΑΕΜ-Πασσαρώνα Ροδοτοπίου

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Ομιλία με θέμα «Η ανακίνηση του Ζητήματος των Τσάμηδων: Διπλωματικές και οικονομικές προεκτάσεις», τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ώρα 18.30


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της με τίτλο: “ Οι Εσπερίδες της Δευτέρας ” σάς προσκαλεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017  και ώρα 18.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Καλλάρη 2 και Λεωφόρος Νίκης – 1ος όροφος) να τιμήσετε με την παρουσία σας την ομιλία της συγγραφέως κας Ελευθερίας Μαντά, Επίκουρης  Καθηγήτριας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: ''Η ανακίνηση του Ζητήματος των Τσάμηδων: Διπλωματικές και οικονομικές προεκτάσεις ''.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος: π. Μηνάς Βασάκος, Πρωτοπρεσβύτερος,
Α΄ Αντιπρόεδρος: Παύλος Σμύρης, Β΄ Αντιπρόεδρος: Κοσμάς Κωστάκης
Γενική Γραμματέας: Αθηνά Τοτοκώτση,Ταμίας: Τιμόθεος Βασιλειάδης
Έφορος Μελετών: Χρήστος Παπάς, Έφορος Αλληλεγγύης: Νικόλαος Γεωργίου
Έφορος Ψυχαγωγίας: Απόστολος Βρόϊκος , Έφορος Νεολαίας: Λευτέρης Νέσερης
Η Εξελεγκτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Μιχαήλ Στάσας, Μέλη: Ειρήνη Βακάμη, Γεωργία Πυρίτση
στοιχεία επικοινωνίας: Ταχυδρομική Διεύθυνση: Στρατηγού Καλλάρη 2- 546 22 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο, φαξ, τηλεφωνητής: 2310-277-185 &
Πρόεδρος ΔΣ ΗΕΘ π. Μηνάς Βασάκος  6978386221, Γ.Γ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνά Τοτοκώτση 6970361669
http:twitter.com/ipirotikiestia   
Χορηγοί εκδήλωσης:
ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνά Μ. Τοτοκώτση
στη μνήμη του ευεργέτη της ΗΕΘ Βασίλη Γκέλη.

H Πίτα του Ηπειρώτη 2018, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 10:00 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Εγκύκλιος και αίτηση συμμετοχής  των χορευτικών


Αριθ. Πρωτ. 3160   Αθήνα 11-10-2017
Προς
Τα Διοικητικά  Συμβούλια
α. των Ηπειρωτικών Σωματείων (μελών της ΠΣΕ)
β. των Ηπειρωτικών Πολιτιστικών Οργανώσεων
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την  εκδήλωση «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2018»  την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
 Σας παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε  στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση η χορευτική σας ομάδα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι  20-12-2017.
Παρακαλούμε οι δηλώσεις να αποστέλλονται στο email: info@panepirotiki.com  ή στο fax: 210-3243281 και να επιβεβαιώνετε την αποστολή στο τηλ.: 210-3243822.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ο κανονισμός συμμετοχής θα σας σταλεί μετά τις δηλώσεις ενδιαφέροντος.
Σημείωση: Δηλώσεις συμμετοχής μετά την παρέλευση της ημερομηνίας δεν μπορεί να γίνουν δεκτές.


Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Δόσης       Κώστας Γαβριήλ

Ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης των πλατάνων από τον Καλαμά

Χιλιάδες τόνους από ξερούς κορμούς και τα κλαδιά πλατάνων που ξεκίνησε τη Δευτέρα και απομακρύνει η Περιφέρεια, από την κοίτη του ποταμού Καλαμά.
Πολλά σημεία του ποταμού είχαν καλυφθεί πλήρως από πεσμένα δέντρα τα οποία χτυπήθηκαν από τη "νόσο των πλατάνων" που έχει αποδεκατίσει τα πλατάνια της Ηπείρου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης το καλοκαίρι που μας πέρασε, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλιο και να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Στόχος είναι η αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων λόγω των φραγμάτων που ορθώνουν στην κοίτη του ποταμού οι πεσμένοι κορμοί.
Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου  προκαλείται από το μύκητα Ceratocystis platani, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα φυσικά οικοσυστήματα πλατάνου κατά μήκος του ποταμού Καλαμά.

Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνα-Μαραθώνα: Γιορτή τσίπουρου, τη Κυριακή 15 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κτήμα της, οδός Αν. Τσίρκα, Νέα Μάκρη

Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε από την Ήπειρο, αρχές του 14ου αιώνα και αργότερα συστηματοποιήθηκε και έλαβε μορφή μαζικής παραγωγής, στο Άγιο Όρος από Ηπειρώτες μοναχούς, που διαβιούσαν εκεί.
Σήμερα παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου, το απόσταγμα των σταφυλιών δηλαδή, έχουν, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Κρήτη, κατά δε το στάδιο της διαδικασίας στην Ήπειρο και την Θεσσαλία, γίνονται παράλληλα διάφορες εκδηλώσεις, απότοκος του λαϊκού πολιτισμού των περιοχών αυτών.
Η δε διαδικασία της παραγωγής, για όσους εξακολουθούν σήμερα να ακολουθούν την παραδοσιακή πατροπαράδοτη μέθοδο, είναι ολόκληρο τελετουργικό και διέρχεται διάφορες φάσεις, με παράλληλη διεξαγωγή λαϊκών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Αυτή την διαδικασία, αυτή την περίοδο, που σε όλη την Ελλάδα, από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη »βράζει» ο τόπος, αναβιώνει παραδοσιακά για άλλη μια χρονιά, η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνα και Μαραθώνα »Η Αγία Ειρήνη», την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στις 12 η ώρα το μεσημέρι, στο κτήμα των Ηπειρωτικού Συλλόγου, οδός Αν. Τσίρκα, στην Νέα Μάκρη.
Την διασκέδαση έχει αναλάβει  η ηπειρώτικη μουσική κομπανία ''Λαλητάδες''
Είσοδος ελεύθερη
Σημείωση: Σε περίπτωση κακοκαιρίας η γιορτή θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, που θα ανακοινωθεί.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970119133


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Αιμορροΐδες: Προσοχή τα συμπτώματα μπορεί να κρύβουν σοβαρότερες ασθένειες

Την προσοχή όσων έχουν συμπτώματα αιμορροΐδων και φοβούνται  την θεραπεία συνιστούν οι γιατροί.
Κι αυτό γιατί μπορεί να πάσχουν από καρκίνο του εντέρου, να έχουν ραγάδες, περιπρωκτικά συρίγγια, αποστήματα και πλήθος άλλων ασθενειών που εμφανίζονται στην περιοχή με τα ίδια συμπτώματα ή ακόμη και να συνυπάρχουν με αιμορροΐδες.
«Δυστυχώς οασθενής με αιμορροΐδες, αλλά κι άλλες σοβαρότερες παθήσεις του πρωκτού φθάνει στον γιατρό αργά, σε προχωρημένη κατάσταση, χωρίς σωστή κατανόηση του προβλήματος και κάποιες φορές, με θεραπεία που παρείχε ο... γείτονας!» αναφέρει χαρακτηριστικά οΔρ Διαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital.
Επίσης, όπως διευκρινίζει ο Δρ Θωμάς, κάθε ενόχληση στην περιοχή του πρωκτού δεν πρέπει να αποδίδεται στις αιμορροΐδες. Κι αυτό γιατί άλλες παθήσεις, που εμφανίζονται συχνότατα στον γενικό πληθυσμό, καρκίνος του εντέρου και του πρωκτού, ραγάδες, περιπρωκτικά συρίγγια, αποστήματα κ.λ.π. μπορεί να παρουσιάζονται με ανάλογο τρόπο ή ακόμη και να συνυπάρχουν με αιμορροΐδες.
Η λαθεμένη εκτίμηση από τον ασθενή αλλά και δυστυχώς, η ανεπιτυχής διάγνωση, κάποιες φορές, από τον μη ειδικό ιατρό, οδηγεί στην ύπαρξη άλλων συμπτωμάτων ακόμη και μετά την εγχείρηση για αιμορροΐδες.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι περισσότεροι ασθενείς αποφεύγουν και σήμερα την επίλυση του προβλήματος  των αιμορροΐδωνλόγωτης άγνοιας για τις νέες μεθόδους, του  φόβου της παραδοσιακής χειρουργικής και του έντονου μετεγχειρητικού πόνου που έχουν ακούσει ότι θα έχουν.
 Επίσης επειδή η νόσος  αφορά μία περιοχή του σώματος για την οποία το ευρύ κοινό πολλές φορές νιώθει άβολα να συζητήσει ή να ενδιαφερθεί σοβαρά.