Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-1

Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο,  
ο Χαλκιαδάκης ισοφάρισε για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ισόπαλος με 1-1 έληξε ο αγώνας  μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πανιωνίου στους "Ζωσιμάδες"  με την οποία ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική της Super League. 
Στο 49΄  οι "κυανέρυθροι" άνοιξαν το σκορ, όταν ο Μασούντ από το κέντρο ακούμπησε όσο χρειάστηκε την μπάλα για τον Λάμπρου, αυτός με τη μία δεξιά έδωσε στον Βλάχο, παράλληλη σέντρα και ο Μασούρας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Ο ΠΑΣ έφτασε στην ισοφάριση στο 57΄ όταν ο Χαλκιαδάκης προσπάθησε να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του, ο Μασούντ έβαλε την κόντρα, η μπάλα γύρισε προς την εστία του Πανιωνίου, ο Μπανανά αντί να διώξει, έπιασε "αέρα", ο Χαλκιαδάκης πήρε ξανά την μπάλα και με σουτ νίκησε τον Αστρά για να ισοφαρίσει σε 1-1.
Στο 87΄, ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίχτες καθώς ο Μασούντ μην ελέγχοντας τα νεύρα του κλώτσησε αντίπαλο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Καρανίκας (90' Ναδάλες), Μπουκουβάλας, Λίλα (78' Μανθάτης), Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Γιάκος (82' Σολτάνι), Χαλκιαδάκης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αστράς, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (81' Κάργας), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης (43' Σαββίδης), Λάμπρου, Μασούντ, Μασούρας, Ντουρμισάι (71' Σπιριντόνοβιτς)

Δασικοί Χάρτες: Δεν θα πληρώνουμε παράβολα για τις ενστάσεις

Μεγάλη ανάσα σε όλους τους ιδιοκτήτες

Το δρόμο για να σταματήσουν να πληρώνουν οι πολίτες τα παράβολα των αντιρρήσεων κατά των αναρτημένων δασικών χαρτών ανοίγει πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία τινάζει κυριολεκτικά... στον αέρα τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Από εδώ και στο εξής, οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ακόμη υποβάλει ένσταση μπορούν να παρακάμπτουν αυτό το βήμα (χωρίς δηλαδή να πληρώσουν το αντίστοιχο παράβολο) πηγαίνοντας απευθείας στο ΣτΕ. Παράλληλα, δίνεται το δικαίωμα σε όσους έχουν καταθέσει αντίρρηση να προχωρήσουν σε ανάκληση, με την οποία θα τους επιστραφούν τα χρήματα (εφόσον η απόφαση του ΣτΕ βγει υπέρ τους).
Η απόφαση
Η... βόμβα έσκασε πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, όταν δημοσιεύθηκε η απόφαση, που αφορά την «Ακύρωση της εν μέρει κύρωσης του δασικού χάρτη Μαραθώνα», σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Ειδικότερα, το Ε’ τμήμα του ΣτΕ δικαίωσε αίτηση που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2012 από ιδιοκτήτη, κρίνοντας μεταξύ άλλων πως «...Υπόκεινται, επομένως, σε αίτηση ακυρώσεως [...] όχι μόνο οι πράξεις κύρωσης που εκδίδονται δυνάμει του άρθρου 19 του ν. 3889/2010, δηλαδή μετά την εξέταση των αντιρρήσεων που ασκήθηκαν [...] αλλά και οι πράξεις κύρωσης που εκδίδονται κατά το άρθρο 17 του ίδιου νόμου και αφορούν το μέρος των αναρτηθέντων δασικών χαρτών που δεν έχει αμφισβητηθεί με την άσκηση αντιρρήσεων [...]. Κατά συνέπεια, και παρότι στο άρθρο 17 του ν. 3889/2010 δεν περιλαμβάνεται διάταξη αντίστοιχη με αυτήν του άρθρου 19 παρ. 4 (ήδη 5) του ίδιου νόμου, προβλέπουσα και ρητώς την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως, η πράξη μερικής κύρωσης δασικού χάρτη του άρθρου 17 του ν. 3889/2010, η οποία συνεπάγεται την οριστικοποίηση του χάρτη κατά το μέρος αυτό και την πρόσδοση σε αυτόν πλήρους αποδεικτικής ισχύος, υπόκειται [...] σε αίτηση ακυρώσεως, και μάλιστα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ιωάννινα: Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (18-09-2017) μετά τα μεσάνυκτα στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη στη χώρα.
Αναλυτικότερα, ο 46χρονος ημεδαπός, κατελήφθη ως οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
To Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 48ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερα άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
***
Προχθές το μεσημέρι στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου καθώς και Διάταξη του Προέδρου Εφετών Αχαΐας, Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πατρών και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και κλοπές.
***
Προχθές το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, για παράβαση του ΚΟΚ.
***
Χθες το πρωί στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
***
Χθες αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών, για φοροδιαφυγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την άνοδο της Α.Ε. Καραϊσκάκης στη Β΄ Εθνική

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Καραϊσκάκης για την άνοδο του Συλλόγου στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Είναι μεγάλη η χαρά και η περηφάνια όλων των Αρτινών φιλάθλων για την τεράστια αυτή επιτυχία, δεδομένης της συγκλονιστικής πορείας της ομάδας τα δύο τελευταία χρόνια. 
Η άνοδος στη Β΄ Εθνική ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς που είχε φέρει ήδη από τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες επιτυχίες. Οι προσδοκίες των φιλάθλων που στήριξαν την ομάδα σήμερα δικαιώνονται.

Εύχομαι η ομάδα της Άρτας να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις νέες προκλήσεις και τις πραγματικά υψηλές απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Football League και να πετύχει τους στόχους που θα θέσει. 
Στόχος και επιθυμία όλων μας είναι να επιστρέψει το αρτινό ποδόσφαιρο στη θέση που του αξίζει. 

KKE: Οι απολύσεις των σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Ζίτσας ανοίγουν τον δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί το ψήφισμα της πλειοψηφίας του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας της δήθεν στήριξης στις απολυμένες σχολικές καθαρίστριες του δήμου που γράφτηκε στα τοπικά ΜΜΕ.
Στην έκτακτη συνεδρίαση, που έγινε μετά από την πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», πέρα από τα μελιστάλακτα λόγια στήριξης και συμπάθειας στις απολυμένες καθαρίστριες που είπαν προσπαθώντας να γλυκάνουν την πίκρα των απολύσεων,  ουσιαστικά αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν την επαναπρόσληψη των καθαριστριών.
Η απαράδεκτη αυτή απόφαση όχι μόνο νομιμοποιεί τη σημερινό εργασιακό μεσαίωνα αλλά ανοίγει και το δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων καθώς επίσης γενικεύει και σταθεροποιεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, συμβάλλει να μην υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για κανέναν εργαζόμενο.
Είναι μια απόφαση που αναδεικνύει με χειροπιαστό τρόπο τα παραμύθια που πουλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι δήθεν είναι ενάντια στις ομαδικές απολύσεις και η ¨δίκαιη¨ ανάπτυξη θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.
 Ο εργασιακός μεσαίωνας, η διαρκής ανασφάλεια και η ένταση της εκμετάλλευσης τελικά δεν είναι μόνο οι "αξίες" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων που επικαλούνται την καπιταλιστική ανάπτυξη. Επικαλέστηκαν και κρύφτηκαν πίσω από το διαμορφωμένο αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση. Πιστοί εφαρμοστές σε τοπικό επίπεδο της αντεργατικής πολιτικής.
Η απόφαση αυτή η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου ΖΙΤΣΑΣ σχετίζεται τόσο με τις αλλαγές στο αστικό κράτος και την Τοπική Διοίκηση που υποτάσσονται στις αξιώσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο των ομαδικών απολύσεων στους βιομηχάνους της ΒΙΠΕ, να απολύουν και αυτοί με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία τους εργάτες στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως μηχανές παραγωγής κέρδους με ημερομηνία λήξης. Χθες ήταν η ώρα των σχολικών καθαριστριών, σήμερα και αύριο θα ακολουθήσει η σειρά άλλων εργαζόμενων.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι ανάγκες για την καθαριότητα στα σχολεία αλλά και γενικότερα του δήμου είναι τόσο μεγάλες που μπορούν να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες καθώς επίσης να αξιοποιηθούν και οι νέες προσλήψεις που έγιναν στη θέση τους. Τη στιγμή που η ΗΠΕΙΡΟΣ καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά.   
Μπροστά σ΄ αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση οι απολυμένες καθαρίστριες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να «πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων» τόσο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας όσο και την κοροϊδία της κυβέρνησης και να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε συμπόρευση με τους άλλους εργαζόμενους, για την επαναπρόσληψη τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η απόλυση των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Ζίτσας αφορά όλους τους εργαζόμενους και θα πρέπει σε κάθε χώρο δουλειάς να αποκρουστεί η εφαρμογή των παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι η κοινή δράση όλων όσων υποφέρουν από την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική και η ενδυνάμωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ανάπτυξη αγώνων θέτοντας ως στόχο την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 18/9/2017

ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τ.Κ. Παρακαλάμου: Έως 25 Σεπτεμβρίου οι ενστάσεις για δασικούς χάρτες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από εκ νέου ενημέρωση από το Δασαρχείο Ιωαννίνων, θεωρείται επιβεβλημένη η κατάθεση ενστάσεων από τους ιδιοκτήτες εκτάσεων στη θέση «ΛΟΓΓΟΣ» της Τ.Κ. Παρακαλάμου, έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2017.
Οι ενστάσεις κατατίθενται στο Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Υποθυρεοειδισμός: το 50% των πασχόντων παραμένουν αδιάγνωστοι

Μία στις πέντε γυναίκες και ένας στους δέκα άνδρες πάσχει από υποθυρεοειδισμό, ενώ το 50% του συνόλου των ασθενών παραμένουν αδιάγνωστοι. Πολλοί δε που διαγιγνώσκονται, αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς με τη συμβατική φαρμακευτική αγωγή. Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και ο υποκλινικός υποθυρεοειδισμός που λανθάνει της προσοχής γιατρών και ασθενών.
Η σημασία της ομαλής λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα καθίσταται καλύτερα κατανοητή αν λάβει κανείς υπόψη του μια πρόσφατη ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics. Επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ, σύστηνε στους γιατρούς να ελέγχουν και να διαγιγνώσκουν τον υποθυρεοειδισμό από την παιδική ηλικία και να ξεκινούν τη θεραπεία από τη δεύτερη εβδομάδα της ζωής του παιδιού, ώστε να διασφαλίζεται η φυσιολογική ανάπτυξή του.
Εύλογα τίθεται το ερώτημα, μα γιατί είναι τόσο σημαντική η ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα;
«Επειδή ο θυρεοειδής, ένας μικρός αδένας στο λαιμό πίσω από τον λάρυγγα, ρυθμίζει την παραγωγή ενέργειας και το μεταβολισμό σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, του εγκεφάλου, του δέρματος, των εντέρων και της θερμοκρασίας του σώματος, οι ορμόνες του επηρεάζουν σημαντικά την κατάσταση της υγείας και κατ’ επέκταση την ευημερία του ατόμου», μας απαντά η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη*, M.D. Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής (http://functionalmedsystem.com).
Συμπληρώνει πως «οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα μπορούν να επηρεάσουν ένα ευρύ φάσμα σωματικών λειτουργιών και να οδηγήσουν συχνά σε εσφαλμένη διάγνωση».
Τα συμπτώματα της δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς ποικίλλουν σημαντικά από άτομο σε άτομο και τείνουν να αναπτύσσονται σταδιακά. Έτσι οι ασθενείς και οι γιατροί μπορεί να μην τα αναγνωρίζουν ως μία δυσλειτουργία που να δικαιολογεί τη διερεύνησή της και την αντίστοιχη θεραπεία.

Ξεκινούν τον Οκτώβριο οι κληρώσεις της λοταρίας των αποδείξεων

Οι τυχεροί φορολογούμενοι που θα πάρουν 1.000 ευρώ έκαστος θα κληρωθούν βάσει των αγορών που πραγματοποίησαν με ηλεκτρονικό τρόπο το Σεπτέμβριο.
Το ίδιο θα γίνει το Νοέμβριο για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου και το Δεκέμβριο για τις συναλλαγές του Νοεμβρίου.
Επειδή το υπουργείο Οικονομικών είχε προϋπολογίσει για το 2017 να διαθέσει από 1.000 ευρώ σε 12.000 τυχερούς, ήτοι συνολικά 12 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει σε ξεχωριστή σούπερ κλήρωση τα Χριστούγεννα, όπου εκεί θα κερδίσουν 8.000 τυχεροί από 1.000 ευρώ ο καθένας για συναλλαγές που έχουν κάνει με πλαστικό χρήμα από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως τα τέλη Αυγούστου 2017.
Αυτό είναι το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα αφού αν οι πολίτες «κυνηγούν» τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα τότε αποδείξεις θα κόβονται και ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος θα εισπράττεται.
Η διαδικασία για τους καταναλωτές θα είναι απλή καθώς δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι παραπάνω από το να χρησιμοποιούν την κάρτα τους (πιστωτική ή χρεωστική) ή να πληρώνουν μέσω e-banking.

Σχολεία κλείνουν, Εκκλησίες λεηλατούνται, ανασφάλεια επικρατεί παντού … «ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ» ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ!

Περί τα 30 παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου», αλλά και μονίμων κατοίκων της Πωγωνιανής αναγκάζονται καθημερινά να πηγαίνουν στο σχολείο του Δελβινακίου, ενώ άλλα μεταφέρθηκαν ήδη σε Κόνιτσα και Βόλο!
- Ιερόσυλοι διέρρηξαν Ναούς σε Σταυροδρόμι και Τεριάχι
• Αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται μόνιμοι κάτοικοι του Πωγωνίου, που βλέπουν για ακόμη μια φορά την ακριτική περιοχή τους να αφήνεται αβοήθητη από την Πολιτεία και να αποδυναμώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, αφού κλείνουν σημαντικές δομές, ακόμη και σχολεία!
 Τελευταίο «χτύπημα»  το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής, που έχει σαν αποτέλεσμα από την φετινή σχολική χρονιά περί τα 30 παιδιά τόσο της «Κιβωτού», όσο και μόνιμων κατοίκων της περιοχής να αναγκάζονται καθημερινά να μεταφέρονται στο Δελβινάκι! Μια εξέλιξη, που σε συνδυασμό με την γενικότερη εγκατάλειψη της ακριτικής υπαίθρου και την ανασφάλεια που διακατέχει τους κατοίκους του Πωγωνίου, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες, όταν τορπιλίζεται η όποια προσπάθεια γίνεται για να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος.
Ήδη, με το που έφυγαν οι επισκέπτες και απόδημοι του καλοκαιριού από τα χωριά του Πωγωνίου κι αυτά επέστρεψαν στους… γνώριμους μοναχικούς ρυθμούς τους, οι ιερόσυλοι έκαναν την επανεμφάνισή τους, βάζοντας στο στόχαστρο δυο εκκλησίες σε Σταυροδρόμι και Τεριάχι!
Τις τελευταίες μέρες που επικρατεί αναβρασμός στην περιοχή, τόσο για το κλείσιμο σχολείου, όσο και για το ότι πλησιάζει ο χειμώνας και μεγαλώνει ο φόβος από αλβανικές επιθέσεις, οι κάτοικοι προβληματίζονται με την απάθεια της Πολιτείας να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την θωράκιση της ακριτικής υπαίθρου.