Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Αντιστοίχιση παλιών αδειών τεχνικών επαγγελμάτων

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την αντιστοίχιση των κατόχων παλιών αδειών  τεχνικών επαγγελμάτων ήτοι χειριστών μηχανημάτων έργων, υδραυλικών, ψυκτικών, καυστηρατζήδων, τεχνικών αερίων καυσίμων, πρακτικών μηχανικών, οξυγονοκολλητών, ηλεκτροσυγκολλητών και θερμαστών παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Οι σχετικές αιτήσεις αντιστοίχισης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οδηγού του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου (http://www.politis.gov.gr) και στα Τμήματα Επαγγέλματος των Διευθύνσεων Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου (Ταχ. δ/νση: Πλ. Πύρρου 1Α, ΤΚ 45211, Ιωάννινα/ Αμβρακίας 23, ΤΚ 47100, Άρτα/ Σπηλιάδου 8, ΤΚ 48100, Πρέβεζα/ Π. Τσαλδάρη 18, ΤΚ 46100, Ηγουμενίτσα, Τηλ.: 2651364163, 2681363115, 2682360247, 2665099971, Τηλεομοιοτυπία: 2651027965, 2681075505,2682360249, 2665360174, Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: g.gkatzianis@php.gov.gr , ladavou@peartas.gov.gra.katsaiti@php.gov.gr , a.koritsidis@php.gov.gr ).

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Δημόκορη Πωγωνίου: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (28-08-2017) το απόγευμα στη Δημόκορη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, τρεις υπήκοοι Κοσσόβου, δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 22 ετών και μία 39χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι δράστες συνελήφθησαν διότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρικών Αρχών.
Συνολικά κατασχέθηκαν τα παρακάτω πλαστά έγγραφα:
τρία διαβατήρια
τρεις ταυτότητες και
δύο άδειες ικανότητας οδήγησης

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.

Οφθαλμολογικός έλεγχος: απαραίτητος στα παιδιά πριν αρχίσει το σχολείο

Τα προβλήματα όρασης μπορεί να κάνουν τη ζωή δύσκολη σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά ειδικά στα παιδιά μπορεί να διαταράξουν τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και να έχουν συνέπειες που επιμένουν στον χρόνο, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Μάλιστα ορισμένες παθήσεις των ματιών, αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσουν σε αναπτυξιακές υστερήσεις και μαθησιακές δυσκολίες, χώρια ο κίνδυνος μόνιμης βλάβης της όρασης, σύμφωνα με επιστήμονες από το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Όρασης των Παιδιών & Οφθαλμολογικής Υγείας το οποίο χρηματοδοτείται από το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας & Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Η συσχέτιση όρασης και μάθησης είναι πολύ ισχυρή. Μελέτες έχουν δείξει ότι το περίπου 80% όσων μαθαίνει το παιδί στο σχολείο παρουσιάζεται με οπτικό τρόπο, επομένως οποιαδήποτε διαταραχή της όρασης μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια.
Οι διαταραχές αυτές είναι εξαιρετικά συνηθισμένες, αφού πάνω από ένα στα τέσσερα παιδιά σχολικής ηλικίας και το 5-10% των παιδιών προσχολικής ηλικίας πάσχουν από οφθαλμολογικά προβλήματα, ενώ πάνω από ένα στα πέντε έχει αδιάγνωστα προβλήματα στα μάτια επειδή δεν έχει ελεγχθεί ποτέ από έναν οφθαλμίατρο.

15ο Διεθνές Συνέδριο Γεωλογίας του Νεογενούς της Μεσογείου (RCMNS)

Μια μοναδική ευκαιρία για διεπιστημονική προσέγγιση της Μεσογείου αποτελεί το  15ο Διεθνές Συνέδριο που αφορά στη Γεωλογία του Νεογενούς της Μεσογείου (RCMNS), καθώς  παρέχει το πλαίσιο για να συναντηθούν η θαλάσσια γεωλογία με τη ναυτική ιστορία, η παράκτια γεωμορφολογία με την υποβρύχια αρχαιολογία και η θαλάσσια οικολογία με τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Παράλληλα, επιδιώκει την αποτύπωση των πολύπλοκων σχέσεων που συνδέουν το φυσικό περιβάλλον με τον έμβιο κόσμο της Μεσογείου. Στόχος να παράσχει στους ερευνητές και στο ευρύ κοινό μια προηγμένη γνώση για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις με τη Μεσόγειο Θάλασσα, προκειμένου να εδραιωθεί η συνείδηση της μοναδικής φυσικής και βιολογικής της κληρονομιάς και να ενισχυθεί  η προσπάθεια διαφύλαξής της.
Το Συνέδριο ύστερα από 40 χρόνια, πραγματοποιείται και πάλι στην Αθήνα, στις 3 – 6 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Crowne Plaza. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Regional Committee of Mediterranean Neogene Stratigraphy. Έχει σαν κύριο θέμα του τη Μεσόγειο και περιλαμβάνει όλα τα γνωστικά πεδία που σχετίζονται με τις γεωεπιστήμες, φυσικές διεργασίες, ανθρώπινες δραστηριότητες, τεχνολογική ανάπτυξη, περιβαλλοντική εξέλιξη, φυσικές καταστροφές αλλά και τις ανθρωπιστικές – πολιτισμικές κρίσεις. Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η παραγωγή και μετάδοση γνώσεων, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας, μεθοδολογιών και εν γένει ερευνητικών αποτελεσμάτων στο γνωστικό - επιστημονικό πεδίο που πραγματεύεται.
Ένας από τους κύριους στόχους της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της συμβολής των Ορυκτών Πόρων στην ανάπτυξη της χώρας, ειδικά μέσα στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Δεδομένου ότι ο ρόλος των γεωλογικών υπηρεσιών στη θέσπιση των εθνικών πολιτικών είναι καθοριστικός, απαιτείται η ενίσχυση της μελέτης του Ορυκτού Πλούτου, αλλά και η επέκταση της έρευνας σε νέα πεδία και νέους μεταλλευτικούς πόρους που θα προσελκύσουν άμεσα επενδύσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι προοπτικές εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις, όπως επίσης και η καταγραφή των μεθόδων και τεχνολογιών οι οποίες εφαρμόζονται για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Επιπλέον στόχο του συνεδρίου αποτελεί η ενημέρωση και η απόκτηση εμπεριστατωμένης κατανόησης της φύσης, κατανομής και γένεσης των εβαποριτών. Πρόκειται για μια άριστη ευκαιρία για τους ερευνητές και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τους εβαπορίτες να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις. Είναι γνωστό ότι ο ρόλος των εβαποριτών του Μεσσηνίου είναι σημαντικός στον εγκλωβισμό των υδρογονονθράκων λόγω της στεγανότητας που τους διακρίνει. Πολλά από τα προσδοκόμενα κοιτάσματα υδρογονονθράκων βρίσκονται κάτω από εβαπορίτες όπως τα κοιτάσματα του Πρίνου που είναι η μόνη συγκέντρωση υδρογονανθράκων που γίνεται εκμετάλλευση. Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές σχέσεις που οι εβαπορίτες έχουν με πολλές γεωλογικές ειδικότητες, η εκδήλωση θα έχει μια διεπιστημονική προσέγγιση και κάλυψη και θα είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες γεωλόγους, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές.
Περισσότερες πληροφορίες:

Ευχάριστη έκπληξη η έκδοση ενημερωτικού περιοδικού από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δελβινακίου-Πωγωνίου


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου σε μια προσπάθεια για την καλύτερη ενημέρωση των μελών και φίλων του Συλλόγου προχώρησε στην έκδοση ενημερωτικού περιοδικού.
Το 1ο  τεύχος του περιοδικού βρίσκεται ήδη στα χέρια των κυνηγών.

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου κ. Τζαβέλλα Μιχάλη.

Μηχάνημα X-rays θα εγκατασταθεί στο τελωνείο Κακαβιάς

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων  παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα τέσσερα νέα μηχανήματα X-rays για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια άλλων 12 τέτοιων μηχανημάτων τα οποία επιταχύνουν σε μεγάλο βαθμό τους ελέγχους.
Ένα από τα 4 X-rays, θα εγκατασταθεί στο τελωνείο Κακαβιάς

Η ΑΑΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με στόχο την ενίσχυση των μέσων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και την εξασφάλιση κανόνων ίσου ανταγωνισμού στην αγορά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά στη μεγέθυνση του οπλοστασίου της».

Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΔ Πωγωνάτος

Η διοίκηση της ΑΕΔ Πωγωνάτος ανακοινώνει την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με τους παρακάτω ποδοσφαιριστές ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Αποκτήθηκαν οι Αγκίμ Μπαλατζία από Χρυσοβίτσα, Μάριος Κασίμης αμυντικός από τις Ελπίδες Ιωαννινων, Αντώνης Κλεισούρας μέσος από Πλατανιά, Δημήτρης – Μάριος Κατσαρός από Σταυράκι, Βασίλης Γκιτσας μέσος από ομάδα των Γιαννιτσών, Δημήτρη Γεράκο και Περικλής Μούτας από Πανζαγορισιακό, ο Γιάννης Χαρίσης από Πρίβλεπτο, ο Γιώργος Μπούρης και ο Γιάννης Πάκος από Πεντέλη και ο Περικλής Ζυγούρης από Ηλιόκαλη.

Έρχεται νέα προκήρυξη για 10.000 θέσεις σε ΟΤΑ και Δημόσιο μακροχρόνια ανέργων ηλικίας από 55 έως 67 ετών

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την υποβολή των αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας από 55 έως 67 ετών.
Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων των δήμων, των περιφερειών και άλλων δημόσιων φορέων προκειμένου να απασχολήσουν για χρονικό διάστημα από 8 έως 12 μήνες τους ανέργους. Οι μηνιαίες αποδοχές θα φτάσουν έως 600 ευρώ, ενώ παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.
Στόχος του προγράμματος είναι να ωφεληθεί η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, η οποία είναι δύσκολο να βρει εργασία και να συμπληρώσει τα απαραίτητα για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος χρόνια εργασίας. Για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
Να είναι άνεργοι επί τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
Να εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά μήνα.
Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

Γιάννενα: 1η Συναυλία Αλληλεγγύης Αστυνομικών, «Μοιράζουμε αγάπη» την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ. στο θέατρο της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων σας καλεί στην
1η Συναυλία Αλληλεγγύης Αστυνομικών, «Μοιράζουμε αγάπη»,
μια βραδιά με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια με τον Δημήτρη Υφαντή στο τραγούδι την κιθάρα και τα πνευστά.
Τον συνοδεύουν οι μουσικοί, Αλέξανδρος Λιοκάτης στο κλαρίνο, Πάνος Βούλγαρης στα πλήκτρα,  Γεωργία Βακάλη στα κρουστά και στο  τραγούδι και  Στέφανος Μπόγδος στο μπουζούκι και το λαούτο.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  3 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:30 μ.μ. στο θέατρο της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών.
Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την έμπρακτη βοήθεια Αστυνομικών οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη και εισιτήρια για την εκδήλωση προπωλούνται στην κεντρική πλατεία στο κιόσκι Tickets Ioannina, στο Κουζινάκι της στοάς( στοά Ορφέα),  και στα καφέ  Street coffee, café Antico, Spirto, cafe  Caldo, Baroque, The Cups πέριξ του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων.

Φιλιππιάδα: Ημερίδα με θέματα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών & Σταβλικές εγκαταστάσεις», την Τρίτη 29 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας

Ημερίδα και θέματα που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου Ζηρού, θα διοργανωθεί την Τρίτη 29 Αυγούστου και ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας.
Την ενημερωτική εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού και η Περιφέρεια Ηπείρου. 
Αναλυτικά τα θέματα της ημερίδας έχουν ως εξής: 


1. 2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 για το έτος 2017.


2. Ζητήματα αδειοδοτήσεων σταβλικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα και με τη νέα νομοθεσία περί αδειοδότησης εγκαταστάσεων εντός οικισμών.

Καλούνται όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου και ειδικά οι νέοι, να παρακολουθήσουν την ημερίδα, στην οποία θα παραβρεθεί και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος.