Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

''Βραδιά Πνεύματος και Πολιτισμού Παπαδατών'', την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, ώρα 20.15, στην ταβέρνα του Χαρίλαου στις Παπαδάτες

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, ώρα 20.15', η ''Βραδιά Πνεύματος και Πολιτισμού Παπαδατών'', κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση των βιβλίων:
α. ''Χειμωνιάτικες βραδιές στο τζάκι''. Συλλογικό έργο.
β. ''Φώτης Ι. Μπατσούλης'': Ποιητής της ουτοπίας-Πεζογράφος του στοχασμού'',με επιμέλεια Σωκράτη Βασιλείου.
Η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου και συνεργάτη μας Φώτη Ι. Μπατσούλη.
Προσκαλούμε πάλι τους εκλεκτούς μας φίλους να προσέλθουν, για να γνωρίσουν τον ποιητή και λογοτέχνη Φώτη Ι. Μπατσούλη και όλοι μαζί να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στην μνήμη του, στην πνευματική παρουσία του και στην προσφορά του.
Ποιήματα του Φώτη θα απαγγείλει και η κορυφαία Παπαδιώτισσα ηθοποιός, Θεοδώρα Σιάρκου
 Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 9 Αυγούστου, ώρα 8.15 μ.μ. στην ταβέρνα του Χαρίλαου στις Παπαδάτες.

Καλή αντάμωση.

Παρατείνεται μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σύμφωνα με το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών ν. 4483/2017 εξασφαλίζεται μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
 Στο συγκεκριμένο άρθρο εκτός από την παράταση μέχρι το 2019, προβλέπεται η οικονομική βιωσιμότητα του Προγράμματος μέσω συγκεκριμένων κωδικών.
Για το προσωπικό επισημαίνεται ότι «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι τις 31.12.2019».
Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση δεν ικανοποιεί τους εργαζόμενους καθώς διεκδικούν την μόνιμη και σταθερή εργασία. Μάλιστα σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τα συναρμόδια υπουργεία προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.
Μέχρι τώρα οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ανέρχονται περίπου στις 80.000. Οι δομές που λειτουργούν είναι 979 και οι εργαζόμενοι σε αυτές ανέρχεται περίπου στις 3.500.

Διαγωνισμός διηγήματος από το περιοδικό ''Έκφραση'' Άρτας

Διαγωνισμός διηγήματος

Σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης θέλουμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε νέους δημιουργούς.
Προκηρύσσουμε Διαγωνισμό Διηγήματος νέων δημιουργών.
Παράλληλα με τους θετικούς τρόπους αντίδρασης απέναντι στην πρόκληση της οικονομικής ύφεσης , η αναζήτηση του αντίβαρου στη σφαίρα της γνώσης, της δημιουργικής ευαισθησίας, συμβάλλει στην αποτίναξη της μιζέριας, ανατροπή της αθλιότητας, τόνωση της ψυχικής ευεξίας, καλλιέργεια πνευματικής ευφορίας και ανάπτυξης.
Η δράση αυτή πιστεύουμε θα βρει μεγάλη ανταπόκριση από το ελληνικό λογοτεχνικό κοινό.
Το περιοδικό Έκφραση Άρτας με τη συνδρομή πενταμελούς κριτικής επιτροπής, θα επιλέξει τα πέντε καλύτερα   διηγήματα, τα οποία θα  φιλοξενηθούν  στα επόμενα πέντε  τεύχη του περιοδικού. 
Τα διηγήματα θα καλύπτουν διάφορες εκφράσεις της λογοτεχνικής δημιουργίας, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, διαφορετικού θεματικού άξονα και αφηγηματικής παλέτας, να είναι κείμενα νοσταλγικά, περιπλανητικά, χιουμοριστικά ή ειρωνικά, αλλά και δύσθυμα, πολιτικά, ενδοσκοπικά ή ανατρεπτικά διηγήματα και να πραγματοποιούν ένα άνοιγμα στις πλέον σύγχρονες και μοντέρνες τάσεις της νεοελληνικής διηγηματογραφίας.
Τα διηγήματα πρέπει να έχουν μέγεθος 1400-1500 λέξεις και να σταλούν μέχρι την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, στα e-mail: ekfrasi.artas@gmail.com  και ktraxanas@yahoo.gr    


Ομάδα του περιοδικού Έκφραση

Εορτασμός προς τιμή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Παηδονία Πωγωνίου

Την Κυριακή 6 Αυγούστου, ημέρα εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέστει Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Παηδονία Πωγωνίου.

Η Αδελφότητα Ελληνικού Ιωαννίνων Αθήνας, συνδιοργανώνει το 8ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ''Θεόδωρος Παπαγιάννης'', στο Ελληνικό Ιωαννίνων και παράλληλες εκδηλώσεις, από 19 Αυγούστου μέχρι και 8 Σεπτεμβρίου 2017

Η Αδελφότητα Ελληνικού Ιωαννίνων Αθήνας, συνδιοργανώνει το 8ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ''Θεόδωρος Παπαγιάννης'', στο Ελληνικό Ιωαννίνων και παράλληλες εκδηλώσεις, από 19 Αυγούστου μέχρι και 8 Σεπτεμβρίου 2017.

6ο River party Αχελώου, από τον Σύλλογο Γρεβιωτών Αθήνας και το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, τη Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση
6ο River party Αχελώου, από τον Σύλλογο Γρεβιωτών Αθήνας και το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, τη Κυριακή 13 Αυγούστου 2017.
Το μεγαλύτερο event του καλοκαιριού, στην ορεινή Άρτα, στη κοιλάδα του Αχελώου και πάλι φέτος, είναι γγονός μοναδικό για την περιοχή. Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γρεβιωτών Αθήνας υπό την αιγίδα του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και θα έχει πολλές εκπλήξεις και θα είναι κάτι διαφορετικό. 

DJ mix από ελληνικά και ξένα hits
 Livem καλλιτέχνες
Live shows
Ειδικά διαμορφωμένος χώρος για free camping
Παιδικές πισίνες για τους μικρούς φίλους
 ΄Αφθονο φαγητό, ποτόα και βέβαια παγωτά.
Έρχεται μεγάλος πανικός. Να είσται όλοι εκεί, έτοιμοι γιια όλα.  Καλοκαίρι2017.............LOADING .....

Το μέρος που γίνεται το πάρτυ βρίσκεται στη Γρέβια, ενα ορεινό χωριό στην Αρτα, αλλά στους χάρτες η τοποθεσία βγαίνει στο όνομα Μηλιές Αρτας. Είναι περιπου στα 60χλμ από Αρτα...
Από το Μουζάκι Καρδίτσας είναι 65χλ. μέχρι το χωριό Γρέβια ή αλλιώς Μηλίες Αρτας στους χάρτες. Ακολουθωντας τις πινακίδες προς Αρτα ή χωριό Πηγές Άρτας, θα υπάρχουν πινακίδες παντού με το παρτυ, για  βοηθεια των επισκεπτών.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβιωτών Αθήνας

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούλιο 2017 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούλιο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 14 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 17 το 2016 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2016)
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2016)
8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2016)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 20 παθόντες (έναντι 27 το 2016).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι 5 το 2016)
4 σοβαρά τραυματίες (έναντι 8 το 2016 )
14 ελαφρά τραυματίες (έναντι 14 το 2016)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
παραβίαση προτεραιότητας
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (07-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (08-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (09-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (10-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (11-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (12-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (07-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (08-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (09-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (10-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (11-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.
Σάββατο (12-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.  

Πάρκινσον: Απαραίτητη η φυσικοθεραπεία στους ασθενείς

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον εξέδωσε η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας, με τις οποίες συνιστά να παραπέμπονται για φυσικοθεραπεία οι ασθενείς νωρίς στην πορεία της νόσου.
Οι νέες οδηγίες από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Αριστεία (NICE), που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 19 Ιουλίου 2017, επικαιροποιούν τις αντίστοιχες του 2006 και συνιστούν την παραπομπή των πασχόντων από αρχική νόσο σε φυσικοθεραπευτή «για αξιολόγηση, εκπαίδευση και συμβουλές», καθώς και για ενημέρωση για την σημασία της φυσικής δραστηριότητας (άσκηση).
Οι οδηγίες συνιστούν επίσης να γίνεται, ανεξαρτήτως σταδίου, εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία στους ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα ισορροπίας ή κινητικής λειτουργίας.
Οι αλλαγές αυτές θεωρούνται σημαντικές διότι «αν μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τους ασθενείς από νωρίς και να προσδιορίσουμε δυνητικά προβλήματα, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα προτού αυτά εδραιωθούν», δήλωσε η φυσικοθεραπεύτρια Fiona Lindop από το νοσηλευτικό όμιλο Derby Teaching Hospitals NHS Trust, η οποία συμμετείχε στην επιτροπή αναθεώρησης των οδηγιών του 2006.
Η νόσος Πάρκινσον είναι μια χρόνια, προοδευτικά εξελισσόμενη εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου, η οποία επηρεάζει κυρίως την κίνηση. Τα νευρικά κύτταρα φθείρονται και εκφυλίζονται ταχύτερα, με αποτέλεσμα τα συμπτώματα με τον καιρό να επιδεινώνονται.
Για την διάγνωσή της και την διαφοροποίησή της από άλλα νοσήματα, όπως ο παρκινσονισμός, γίνεται λεπτομερής εξέταση από ειδικευμένο νευρολόγο, ο οποίος αξιολογεί τα αντανακλαστικά, τη μυϊκή δύναμη, την κινητικότητα, την ισορροπία, τον συντονισμό των κινήσεων και τον διασκελισμό του ασθενούς.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (08-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (09-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (10-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (11-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (12-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (724) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -532- (εκ των οποίων -6- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Παιγνίων»: -17-
Για εμπρησμό: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -36-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -7-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 8 -
Για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας: - 3 -
Για έκθεση: -2-
Για πλαστογραφίες: -4-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -23-
Για ενδοοικογενειακή βία:-3-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -30-
Για παρεμπόριο: -4-
Για λαθρεμπόριο: -9-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -9-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ.,
παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -35-
Εξιχνιάστηκαν: