Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ιερά Μονή Σωσίνου: Καθημερινές παρακλήσεις από την Τρίτη 1 Αυγούστου -Αγρυπνία το Σάββατο 5 Αυγούστου

Αρχίζουν από την Τρίτη το απόγευμα 1 Αυγούστου και έως την Κυριακή 13 Αυγούστου, οι καθημερινές παρακλήσεις για την Παναγία στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Οι παρακλήσεις θα αρχίζουν στις 6 το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι παρακλήσεις δεν τελούνται τα Σάββατα.

Ειδικά όμως το Σάββατο 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπως κάθε χρόνο θα τελεστεί Αγρυπνία με ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. και απόλυσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αλλάζουν οι χρεώσεις στην κατανάλωση ρεύματος για εκατομμύρια νοικοκυριά

Τα πάνω-κάτω έρχονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καθώς πιο αυστηρές γίνονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλώντας ταυτόχρονα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στους 692.335 δικαιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.Euro2day.gr , η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) φέρεται πριν τις 15 Αυγούστου να καταλήγει στην τελική εισήγηση που θα κάνει στον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη, αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα κριτήρια υπαγωγής στο ΚΟΤ, καθώς και στον τρόπο χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά το ΚΟΤ, η ΡΑΕ επεξεργάζεται πρόταση, η οποία θα προβλέπει την καθιέρωση τριών ή τεσσάρων κατηγοριών επιδότησης. 
Προϋπόθεση για τη χορήγησή τους θα είναι ο καταναλωτής να συνδυάζει συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του εισοδήματος, των τραπεζικών καταθέσεων αλλά και της ακίνητης περιουσίας.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ με τον τρόπο αυτό θα απολαμβάνουν το φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα όσοι πραγματικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις χρεώσεις που ισχύουν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να γίνει και ξεκαθάρισμα μεταξύ των ήδη 692.335 δικαιούχων του ΚΟΤ. 
Ανάμεσά τους υπάρχουν και νοικοκυριά, τα οποία μπορεί να εμφανίζουν χαμηλό εισόδημα, ωστόσο διαθέτουν τραπεζικές καταθέσεις και μεγάλης αξίας ακίνητα.

Γιάννης Καραγιάννης: Αιγοπρόβιο κρέας, φέτα και τυροκομικά προϊόντα στα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων στη διεθνή αγορά

Στο πλαίσιο των κοινοτικών κανονισμών που διέπουν τα προγράμματα προώθησης, υλοποιούνται ήδη στη χώρα μας 37 προγράμματα ύψους 120 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, τα διαθέσιμα κονδύλια της ΕΕ αυξάνονται από 61 εκατ. ευρώ το 2013 σε 200 εκατ. ευρώ το 2019 και η χρηματοδότηση από την ΕΕ καθορίζεται σε 75% για ενέργειες προώθησης σε χώρες της ΕΕ και σε 85% για ενέργειες προώθησης σε τρίτες χώρες.
Οι ενέργειες προώθησης αφορούν όλα τα γεωργικά προϊόντα του παραρτήματος Ι της συνθήκης της ΕΕ (ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, αιγοπρόβειο κρέας, επιτραπέζιες ελιές, φρέσκα και κονσερβοποιημένα φρούτα, κλπ.) και δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι επαγγελματικές και διεπαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις παραγωγών και φορείς του αγροδιατροφικού τομέα.
Τα προγράμματα υποβάλλονται στις αρχές κάθε έτους, μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθείας στις υπηρεσίες της ΕΕ και οι προωθητικές ενέργειες έχουν στόχο όλες τις χώρες της ΕΕ καθώς και τρίτες χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία , Αίγυπτος, κλπ.


ΚΚΕ: Εγκαίνια Μνημείου - Μουσείου αντάξιο της προσφοράς του λαού μας στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Εγκαίνια Μνημείου - Μουσείου αντάξιο της προσφοράς του λαού μας στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ

          Ένα χρέος εκπληρώνεται αυτές τις μέρες. Στην καρδιά του Γράμμου, στο χωριό Θεοτόκος, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ θα εγκαινιάσει το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 11:00 το πρωϊ Μουσείο και Μνημείο για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
          Το νέο αυτό Μουσείο και Μνημείο στη Θεοτόκο αποδίδει ξεχωριστή τιμή στους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τον ΔΣΕ. Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πανελλαδικού δικτύου χώρων μνήμης για τη δράση του ΔΣΕ.
          Το Μουσείο και Μνημείο στήθηκε χάρη στην προσφορά του χώρου και του σπιτιού από την οικογένεια Ζούνη και την εθελοντική δουλειά δεκάδων φίλων και συντρόφων.
          Η Ιστορία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) θα εμπνέει πάντα τις νέες γενιές κομμουνιστών και κομμουνιστριών, των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και όσων άλλων καταφέρουν να έρθουν σε επαφή με την ηρωική πάλη του λαού μας κόντρα στα συμφέροντα της αστικής τάξης και των απανταχού συμμάχων της.
          Η περιοχή της Κόνιτσας, τα Μαστοροχώρια, το Δίστρατο, το Ελεύθερο και τόσα άλλα μέρη αυτής της γεωγραφικής ζώνης θα σηματοδοτούν πάντα την αποφασιστικότητα που μπορεί να δείξει ο λαός μας με καθοδηγητή του το ΚΚΕ στην προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
          Η Πίνδος, ο Γράμμος, ο Σμόλικας δεν είναι απλά κάποιες περιοχές εξέχουσας ομορφιάς ανάμεσα στις πολλές που έχει αυτός ο τόπος. Είναι η καρδιά, η ψυχή του Δημοκρατικού Στρατού που δεν έπαψε να χτυπά ούτε καν μετά την ήττα.
          Τα χωριά αυτά σήμερα - στην πλειοψηφία τους - είναι ερημωμένα. Όμως, δεν υπάρχει πέτρα που να σηκώσεις και από κάτω να μη βρεις ένα όνομα γραμμένο, που έδωσε τη ζωή του για το δίκιο και την αξιοπρέπεια του λαού μας.
          Περισσότερα από 400 ονόματα, ταξινομημένα ανά χωριό, θα βρίσκονται αναρτημένα στις πλάκες που περιβάλλουν το μνημείο. Παράλληλα στο εσωτερικό του Μουσείου θα εκτίθεται φωτογραφικό και άλλο υλικό που αφορά άμεσα την ευρύτερη περιοχή.
          Οφείλουμε στις γενιές που έρχονται τη γνώση πως οι χιλιάδες μαχητές του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη, έδωσαν τη ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες σ' αυτόν τον τόπο. Και είναι στοιχείο περηφάνιας για τους κατοίκους αυτής της περιοχής το γεγονός ότι ακριβώς εδώ τα ένοπλα τμήματα του λαού μας πλάι πλάι με την ασίγαστη δουλειά των κατοίκων, έδωσαν τα πρώτα δείγματα μιας εξουσίας που πήγαζε πράγματι από το λαό.
          Το Μουσείο αυτό παραδίδεται στο λαό της περιοχής, σαν ελάχιστη αναγνώριση του ηρωικού αγώνα του. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο της πόλης και των χωριών της περιοχής να δώσει το παρών στα εγκαίνια και να αποδώσουμε μαζί τις απαραίτητες τιμές σ' όσους έπεσαν στη μάχη για μια πατρίδα λεύτερη, δημοκρατική, σοσιαλιστική.
          Από τα Γιάννενα για τη μετάβαση στα εγκαίνια του μουσείου, θα αναχωρήσουν λεωφορεία της Τ.Ο. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας στις 8:00 το πρωί του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 19 Αυγούστου από το χώρο μπροστά στην Νομαρχία. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στις οργανώσεις και στο τηλέφωνο 2651033501 και 2651034994


Ιωάννινα, 31/7/2017
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (31-7-2017)

Προς δημοπράτηση η σύνδεση του Α/Κ Τερόβου της
Ιόνιας Οδού  με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας

Τη δημοπράτηση του έργου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας» με προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της. Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή των Τζουμέρκων καθώς θα καταστεί δυνατή η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισμούς της περιοχής. Ειδικότερα, το βασικό αντικείμενο του έργου προσδιορίζεται από τον κύριο οδικό άξονα σύνδεσης, του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας.
Ο κύριος οδικός άξονας έχει συνολικό μήκος 9,809.27 m και σχεδόν καθολικά αποτελεί νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας υφιστάμενης οδού. Το έργο περιλαμβάνει και δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό.
Για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου έχει εκφράσει θετική γνώμη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου.
Άλλες αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής
Στις υπόλοιπες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής περιλαμβάνεται η ανάδειξη αναδόχων και η δημοπράτηση έργων για έργα οδοποιίας και άλλες υποδομές στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Αναλυτικά, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτησης των έργων:
«Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Λεπτοκαρυά –Τσαμαντάς – Μηλέα – Κυπάρισσος - Μεσοβούνι» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 213.000 ευρώ

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Παρουσίαση βιβλίου για την ιστορία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πωγωνιανής, την Κυριακή 13 Αυγούστου, ώρα 11:30 π.μ.


Υπεγράφησαν οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου

Στα δέκα τα αγριογούρουνα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων

Από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, υπεγράφησαν οι υπουργικές αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου. Σύμφωνα με τον δασικό κώδικα, το κυνηγετικό έτος ξεκινά κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου, όταν και οι κυνηγοί δύνανται να εκδώσουν τις άδειες θήρας, ενώ η κυνηγετική περίοδος ξεκινά στις 20 Αυγούστου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ, αντιλαμβανόμενο τις συνέπειες της αύξησης του πληθυσμού του αγριόχοιρου σε κάποιες περιοχές της χώρας, η οποία έχει επιφέρει σημαντικά προβλήματα στο φυτικό κεφάλαιο των αγροτών, αλλά και σοβαρά ατυχήματα με διερχόμενα από επαρχιακούς δρόμους οχήματα, αποφάσισε την άσκηση μιας πολιτικής για την κάρπωση του είδους, που καθορίζεται ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες.
Πιο συγκεκριμένα, στη φετινή ρυθμιστική για τη θήρα:
• διατηρείται η δυνατότητα κάρπωσης του αγριόχοιρου στις περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας στον αριθμό των 10 θηρευόμενων ατόμων ανά ομάδα κυνηγών του είδους και εξόρμηση,
• αυξάνεται στη Δυτική Μακεδονία και στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων η δυνατότητα κάρπωσης του είδους από τον αριθμό των 6 θηρευόμενων ατόμων στον αριθμό των 10.

Καλπάκι Πωγωνίου: Οι "Έλληνες" του ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ε., τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο

Τους "Έλληνες" του Παναγιώτη Μακρυγιάννη παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.
Στο Δήμο Πωγωνίου, η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 9:00 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου.
Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονου προβληματισμού και με τόσο χιούμορ που σε κάνει να γελάς, ενώ μέσα σου θα 'θελες να κλάψεις πικρά.

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη θεατρική παράσταση «Γκόλφω ... μέχρι δακρύων» στα Δολιανά Πωγωνίου

Το θεατρόφιλο  κοινό των Δολιανών παρακολούθησε το βράδυ της Δευτέρας 31 Ιουλίου, τη θεατρική παράσταση «Γκόλφω ... μέχρι δακρύων» που παρουσίασε η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.

Η ομιλία του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Δόση, στο 4ο τακτικό εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Η ομιλία του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Δόση, στο 4ο τακτικό εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, που διοργανώθηκε στην Πρέβεζα, 27-29 Ιουλίου 2017, με θέμα ''Η συμβολή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην ανάπτυξη της Ηπείρου.
 Κύριε Πρόεδρε του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
Κύριοι υπουργοί
Κύριοι βουλευτές
Κύριε  Περιφερειάρχη, κύριοι Αντιπεριφερειάρχες
Κύριoι Δήμαρχοι
Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι
συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
φίλες και φίλοι
Σας μεταφέρω τους πατριωτικούς χαιρετισμούς του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και εύχομαι το συνέδριο τούτο, να είναι γόνιμο και δημιουργικό και να έχει τα προσδοκώμενα και επιδιωκόμενα αποτελέσματα. 

Τούτους τους δύσκολους καιρούς για τη Χώρα μας γενικά και για την Ήπειρο ειδικότερα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης δεν έχουμε την πολυτέλεια της διαίρεσης και της αντιπαλότητας αλλά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να μπούμε σε χαρτογραφημένα νερά, αλώβητοι και δυνατοί.
Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, επιδίωξα να βρίσκομαι εδώ σήμερα, όχι για ένα απλό χαιρετισμό αλλά και ως εισηγητής θέματος που απασχολεί την πολιτεία τους θεσμούς και τις οργανώσεις για την προκοπή του τόπου μας και της πατρίδας μας.
 Τίτλος της εισήγησης μου είναι ''Η Συμβολή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην ανάπτυξη της Ηπείρου''.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Γκόλφω ... μέχρι δακρύων», την Πέμπτη 3 Αυγούστου, ώρα 21:15

Η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, τη θεατρική παράσταση «Γκόλφω ... μέχρι δακρύων», την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, ώρα 21:15.

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Ιόνιας Οδού

Από τη «Νέα Οδός», ανακοινώθηκε  ότι το τελευταίο τμήμα της Ιόνιας Οδού μήκους  14 χιλιομέτρων από την Πέρδικα Ιωαννίνων, έως και τον ανισόπεδο κόμβο της «Εγνατίας οδού», θα παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου.
Τα επίσημα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Προβλήματα στύσης λόγω διαβήτη: Μια σιωπηλή επιδημία

Νέα Γαλλική μελέτη ρίχνει φως σε μια παράπλευρη απώλεια του διαβήτη τύπου 1 και 2, καθώς όπως διαπιστώθηκε το 65%  αντιμετωπίζει στυτική δυσλειτουργία.
Ο διαβήτης τύπου 2 αποτελεί μια παγκόσμια επιδημία, αποτέλεσμα του δυτικού τρόπου ζωής, με την παχυσαρκία και την έλλειψη άσκησης σε πρώτο πλάνο. Σχετίζεται με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακά και έχει τη φήμη – όχι άδικα – ενός σιωπηλού δολοφόνου…
Ο διαβήτης τύπου 1 είναι αυτοάνοσο νόσημα και εμφανίζεται στην παιδική και στη νεανική ηλικία, ακολουθώντας τον πάσχοντα στην πορεία της ζωής του.
Οι διαβητικοί ασθενείς αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή, λόγω του διαβήτη. Σαν να μην έφτανε που στερούνται τα γλυκά, έχουν το νου τους να μην πάρουν βάρος, πίνουν αλκοόλ με μέτρο και κόβουν «μαχαίρι» το τσιγάρο, τώρα στερούνται και το σεξ.
«Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια πολύ σημαντική «απώλεια» που υφίστανται οι ασθενείς με διαβήτη», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, διευθυντής Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
«Η ύπαρξη διαβήτη αυξάνει τον κίνδυνο για σεξουαλική δυσλειτουργία, επειδή ο ελλιπής έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει τη στύση, λόγω ελλιπούς αιμάτωσης στην περιοχή. Το κάπνισμα και η ελάχιστη σωματική δραστηριότητα μπορούν, επίσης, να αυξήσουν τον κίνδυνο».

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, προχθές (29-07-2017) το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε πανστρατιά καλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εσύ Αλέκο Καχριμάνη;

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος
  
Από την ημέρα που καθιερώθηκε ο θεσμός της ψήφισης του Περιφερειάρχη μέσω τοπικών αυτοδιοικητικών εκλογών, δημιουργήθηκε η τεράστια παρανόηση – η οποία δείχνει και τη ρηχότητα του πολιτικού συστήματος – ότι δουλειά του Περιφερειάρχη είναι να διαχειρίζεται πόρους προς τους Δήμους, ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εκ των πραγμάτων, Περιφερειάρχες οι οποίοι δεν έχουν το απαραίτητο πολιτικό υπόβαθρο αλλά και την εμπειρία, για να επιβιώσουν ελέγχουν τα κονδύλια προς τους Δήμους, κλείνοντας τη στρόφιγγα όπου επιθυμούν και μοιράζοντας ξεροκόμματα στον κόσμο εν είδει επιδοτήσεων. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει σήμερα στην Ήπειρο.
Στο προκείμενο λοιπόν.
Στην Ήπειρο λειτουργούν δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου τα οποία έχουν 30 τμήματα και στις τέσσερις μεγάλες πόλεις και σε αυτά φοιτούν περί τους 20.000 φοιτητές.
Τις επόμενες ημέρες παρουσιάζεται το νομοσχέδιο – έκτρωμα του κ. Γαβρόγλου στη Βουλή για τα ΑΕΙ.