Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ευχαριστήριο της εκκλησιαστικής επιτροπής Παρακαλάμου


Η εκκλησιαστική επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για την οργάνωση  του παραδοσιακού τραπεζιού την ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα.
Ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω δωρητές για τις ευγενικές προσφορές τους.
Αναλυτικά:
1)   Τον κ. Χάσκο Μιχάλη για την προσφορά του  κρέατος.
2)   Τον κ. Μπόλο Κωνσταντίνο για την προσφορά μιας προβατίνας.
3)   Τον κ. Ιωάννου Βασίλειο για την προσφορά 25 κιλών κοφτού.
4)   Τον κ. Ντότη Δημήτρη για την προσφορά των λουκουμιών.
5)   Τον κ. Κοτρότσιο Μιχάλη για την προσφορά του ρακιού.
6)   Τον κ. Κόντο Αλέξη για την προσφορά των καρπουζιών.
7)   Την Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου για την προσφορά νερών και αναψυκτικών.
8)   Τον κ. Ντρίκο Στέφανο για την προσφορά 70 ευρώ για την αγορά 50 κιλών ψωμιού.
9)   Τον κ. Μήτση Γεώργιο  για την προσφορά 50 ευρώ.
10) Τον κ. Τσίπη Πέτρο για την προσφορά της μαναβικής.
11) Τον κ. Τζέκα Γεώργιο για την προσφορά της μαναβικής.
12) Τον Συνεταιρισμό Υλοτόμων Παρακαλάμου για την 30 ευρώ.
13) Τον κ. Μπόνια Νικόλαο για την προσφορά 20 ευρώ.
14) Την κα Μπαλάσκα Δήμητρα για την προσφορά 30 ευρώ.
15) Τον κ. Νάνο Δημήτρη για την προσφορά 5 φιαλών υγραερίου.
16) Τον κ. Χάσκο Δημήτρη  για την προσφορά 50 ευρώ.
17) Τον κ. Κρομμύδα Βασίλειο  για την προσφορά 20 ευρώ.

Τέλος ευχαριστεί τους μαγείρους, τις γυναίκες του χωριού, την νεολαία και όλους τους άλλους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 52χρονος αλλοδαπός διότι ως οδηγός λεωφορείου, μετέφερε τρεις μη νόμιμους μετανάστες

Επιπρόσθετα, σε βάρος του ενός λαθρομετανάστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής κάθειρξης έξι ετών και τεσσάρων μηνών, για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων

Συνελήφθη, σήμερα (27-07-2017) τα ξημερώματα στη διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Άνω Πωγωνίου, ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος, ως οδηγός λεωφορείου, μετέφερε τρεις μη νόμιμους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στάθμευσαν για έλεγχο λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από την χώρα μας στην Αλβανία και όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός μετέφερε παράνομα προς τα εξωτερικά σύνορα της χώρας, τρεις ομοεθνείς του, ηλικίας 43, 32 και 20 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του 43χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε απόφαση του Δ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής κάθειρξης έξι ετών και τεσσάρων μηνών, για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.
Το παραπάνω λεωφορείο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχές της Πάργας

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 46 ετών, καλλιεργητές των δενδρυλλίων

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 39 δενδρύλλια κάνναβης ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν επιπρόσθετα στην κατοχή του 56χρονου δράστη και κατασχέθηκαν (518,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Εντοπίστηκαν, χθες (26.07.2017) το πρωί, σε δύο διαφορετικές αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Πάργας, δύο φυτείες κάνναβης και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 46 ετών, ως καλλιεργητές των φυτειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων, συντονισμένων ενεργειών καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας Ειδικών Δράσεων Πρέβεζας με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας και αστυνομικού σκύλου, δύο φυτείες κάνναβης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πάργας.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε αγροτεμάχιο καλλιέργειας αραβοσίτου, δώδεκα (12) δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους 2 έως 3 μέτρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 56χρονου και σε αρδευτικό αύλακα κοντά στο σημείο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπρόσθετα επτά συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (518,6) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καλυμμένο με θαμνώδη βλάστηση, σε αγροτική έκταση ιδιοκτησίας του, είκοσι επτά (27) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (1) έως (3) μέτρων.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πειστήρια που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Παρακάλαμος: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα





Μετά την Θεία Λειτουργία, οργανώθηκε με  επιτυχία το πανηγύρι στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Παρακάλαμο, την Πέμπτη 27 Ιουλίου.
Το παρόν στις φετινές εκδηλώσεις έδωσε, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Φωτίου Θανάσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Γκόγκος Χρήστος, ο πρώην υπουργός κ. Φούσας Αντώνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας  κ. Φούσας Στέφανος,  ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότης Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Αθήνας  <Η Ένωση> κ. Μπάγιας Αλέξανδρος, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιούνης Αναστάσιος, Ντρίκος Θωμάς, και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπίκας Κωνσταντίνος.
Κάτοικοι του χωριού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.
Γυναίκες του χωριού, βοήθησαν στην κουζίνα και η νεολαία στο σερβίρισμα των επισκεπτών.
Οι μάγειροι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη παρασκευή του φαγητού.
Το ζεστό χειροκρότημα  έκλεψαν οι μικροί και οι μεγαλύτεροι χορευτές υπό τις οδηγίες του κ. Ντότη Δημήτρη.

Βήσσανη Πωγωνίου: Γιορτή δάσους, την Παρασκευή 4 Αυγούστου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
7:30 μ.μ.: Εσπερινός στη μονή ΑΒΕΛ Βήσσανης
9:00 μ.μ: Χαιρετισμός Δημάρχου Πωγωνίου κ.  Κωνσταντίνου Καψάλη
Χαιρετισμός Προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου Β
κ.  Νικολάου Σιούτη
Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού
Χορευτικό Καλιθέας Ιωαννίνων
10:00 μ.μ.: Παραδοσιακή Δημοτική Βραδιά με το συγκρότημα Ναπολέων και Γιώργου Δάμου

Συνδιοργανωτές
Δήμος Πωγωνίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Βήσσανης
Εκκλησιαστική Επιτροπή Βήσσανης
Αδελφότητα Βησσανιωτών «Η ΑΡΕΤΗ»

Τοπικό Συμβούλιο Βήσσανης

29 Ιουλίου 2017, ώρα 21:00, Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης. WIM MERTENS ENSEMBLE - Ωδή στην Αρχαία Νικόπολη

Τέσσερις σπουδαίοι ξένοι μουσικοί εμφανίζονται φέτος το καλοκαίρι στο Ηρώδειο καλεσμένοι του Φεστιβάλ Αθηνών. Mέσα σ’ αυτούς είναι ο Wim Mertens με κουιντέτο εγχόρδων στις 30 Ιουλίου 2017.
Μια μέρα πριν, στις 29 Ιουλίου 2017, η περιοχή μας έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα στο δικό μας «Ηρώδειο», το πρόσφατα ανακαινισμένο υποβλητικό Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης.
O σπουδαίος Βέλγος συνθέτης WΙΜ MΕRΤΕΝS επιστρέφει με 5μελές Εnsemble στην Πρέβεζα για μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς αγαπήθηκε για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική.
Στο πρώτο μέρος της δίωρης συναυλίας θα παρουσιάσει την τελευταία του σύνθεση "Dust of Truths", μια ωδή αφιερωμένη στην αρχαία Νικόπολη. Ο Μέρτενς εμπνεύστηκε το εν λόγω έργο από την Ελλάδα και τη μοναδική εμπειρία που βίωσε όταν έπαιξε σόλο πριν από τρία χρόνια στο Μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στη Νικόπολη. Στο δεύτερο μέρος, το κοινό θα απολαύσει μία επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη, τα οποία ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα: "Earmarked", "Often a bird", "Struggle for pleasure", "Maximizing the Audience", "The belly of an architect", "No testament", "Close Cover" και πολλά άλλα.
Η εκδήλωση στην Πρέβεζα διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Preveza Jazz Festival» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.
Μια μεγάλη στιγμή για την Πρέβεζα.
WIM MERTENS ENSEMBLE
 29 Ιουλίου 2017 - Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης – Έναρξη 9.00μμ
Mέγας Χορηγός ΕUROBANK
 Xορηγός αερομεταφορών AEGEAN
Σημεία προπώλησης
Πρέβεζα
• ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ, Ψιλικά είδη της Γεωργίας Τζάλλα στον Φόρο, τηλ. 26820 89201
• Μπαρ Diem, Β. Μπάλκου & Ελ. Βενιζέλου, παραλία Πρέβεζας, τηλ. 26820 89789
• «Μποτίλια στο πέλαγο» Art Cafe, Θεοφάνους 8, τηλ. 2682400432
• ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ, Αξεσουάρ, Εθν. Αντιστάσεως 60, κεντρική αγορά, τηλ. 2682024096
Ιωάννινα
 Βιβλιοπωλείο Πρόκος, Δωδώνης 2 & Σαλαμάγκα, τηλ. 2651034100
Άρτα
 Βιβλιοπωλείο «Η πολυθρόνα του Νίτσε», Φιλελλήνων 26, τηλ. 2681077631 κιν. 6946503183
Λευκάδα
 Μπαρ Baccara, Γουλιέλμου Δαίρπφελδ 15, κεντρική αγορά, τηλ. 2645 023986 κιν. 693 253 9363
Εισιτήρια προπωλούνται και μέσω viva.gr.
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ (προπώληση), 20 ευρώ (ταμείο),
Πληροφορίες στο 2682 3 60256 /2682 0 23878 και στο 6937414233
Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήρια σας λόγω περιορισμένης χωρητικότητας του Αρχαίου Ωδείου Νικόπολης. Για τους κατόχους εισιτηρίων θα υπάρξει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την πλατεία Ανδρούτσου (ώρα αναχώρησης 20:15).
Δείτε το video Wim Mertens-Old katarakt (Dust of truths) 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, για υγειονομικές παραβάσεις

Συνελήφθη, χθες (26-07-2017) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, για υγειονομικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 34χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας του καταστήματος. 

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, προχθές (25-07-2017) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Άνω Πωγωνίου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Συκιάς Χαλκιδικής, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις  της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. 

Μάτια: Πως επηρεάζει η έκλειψη ηλίου την όραση

Στη διάρκεια της έκλειψης ηλίου του επόμενου μήνα, πολλοί μπορεί να μπουν στον πειρασμό να κοιτάξουν κατευθείαν τον ήλιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνουν χωρίς ειδικά προστατευτικά γυαλιά, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Η έκλειψη, που θα γίνει στις 21 Αυγούστου 2017, θα είναι ολική στις ΗΠΑ και μερική στην υπόλοιπη Βόρεια Αμερική, τα βόρεια τμήματα της Νότιας Αμερικής, τη Βορειοδυτική Ευρώπη (από την Ισλανδία, την Ιρλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία έως τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία) και σε ένα τμήμα της Αφρικής.
Παρότι όμως ο Ήλιος βρίσκεται 93 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη και θα παρεμβληθεί η Σελήνη, όσοι βρεθούν σε αυτές τις περιοχές δεν πρέπει να τον κοιτάξουν, γιατί μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές μη αναστρέψιμες βλάβες στα μάτια.
«Ακόμα και για λίγα δευτερόλεπτα άμεσης παρατήρησης του Ηλίου μπορεί να προκαλέσει βλάβη», λέει ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD,  ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School. «Αυτό οφείλεται στο φαινόμενο του μεγεθυντικού φακού. Όλοι έχουμε δει, ακούσει ή και προσπαθήσει ακόμα να ανάψουμε φωτιά σε ένα χαρτί, εστιάζοντας τις ακτίνες του ηλίου σε ένα συγκεκριμένο σημείο του με τη βοήθεια ενός φακού. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για να δημιουργήσουμε άφθονη, εστιασμένη ενέργεια, η οποία θα προκαλέσει καύση. Ο φακός του ματιού είναι τέσσερις φορές ισχυρότερος από τον μεγεθυντικό, επομένως έχει τη δύναμη να συσσωρεύσει έντονα τις ακτίνες του ήλιου σε ένα σημείο βαθιά μέσα στο μάτι, στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, καίγοντάς το».