Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Πωγωνίσκος Πωγωνίου: Σύλληψη 58χρονου αλλοδαπού για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

Ο δράστης είχε συλλέξει από δασική περιοχή πάνω από -30- κιλά τσάι βουνού

Σήμερα, (28-06-2017) το μεσημέρι σε δασική περιοχή στον Πωγωνίσκο Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνέλαβαν έναν 58χρονο υπήκοο Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή - δασική περιοχή του Πωγωνίσκου Ιωαννίνων, τον προαναφερόμενο, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να έχει συλλέξει τσάι βουνού, συνολικού βάρους -30.600- γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα τσαγιού κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, σήμερα (28-06-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Ιράν, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο έλεγχων που διενεργούνται, για την πρόληψη και καταπολέμηση της παραβατικότητας, ο 31χρονος προκειμένου να αποδείξει το νόμιμο της διαμονής του στη χώρα, επέδειξε στους αστυνομικούς δελτίο ταυτότητας Ιταλικών Αρχών για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συγχαρητήρια Γιάννη Στέφου σε ΑΓΣΙ και Μιχάλη Παππά

Την τιμητική του έχει ο αθλητισμός στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες με τις συνεχόμενες διακρίσεις από το χώρο του στίβου. Συγκεκριμένα η πρώτη κατά σειρά μεγάλη  επιτυχία του Μιχάλη Παππά της ΕΚΑ Δωδώνης με το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών στα 400 μέτρα και η συμμετοχή του στη σκυτάλη στα 4Χ400 με την εθνική ομάδα όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Lille της Γαλλίας.
Μεγάλης σημασίας η διάκριση για τον ΑΓΣΙ όπου κατέλαβε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων που έγινε στα Τρίκαλα και αναδείχτηκε πρώτος επαρχιακός σύλλογος στη γενική βαθμολογία.
Συγκεκριμένα πρώτη θέση για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100 Παίδων με τους Μπάφα Γιώργο, Τσιουτσιουπλίδη Βασίλη, Κωσταρά Γιώργο και Παπαφωτίου Αποστόλη, πρώτη θέση για τον Κωσταρά Γιώργο στα 200μ, πρώτη θέση για τον Κολιό Νέστορα στα 3000μ, τρίτη θέση για την Κοντοδήμα Νίκη στο άλμα επί κοντώ, 4η θέση για την 4x100μ Κορασίδων με τις Σαρδέλη Μαρία, Ζορμπαλά Αλίκη, Καμπέρη Άννα και Κατερίνα Οικονόμου και 4η θέση για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400μ Παίδων με τους Μπάφα Γιώργο, Χασκή Μάριο, Βλάχα Λάμπρο και Μπέτση Νεκτάριο.
 Οι αθλητές και οι οικογένειές τους αξίζουν τα θερμότατα συγχαρητήρια και την υποστήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας. Θερμότατα συγχαρητήρια αξίζουν και οι προπονητές αυτών των παιδιών -όλοι γυμναστές σε δημόσια σχολεία-  οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις και υπηρεσίες τους για την προαγωγή και περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού αλλά και τη διαπαιδαγώγηση των αθλητών. Ονομαστικά πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Λώλη, προπονητή του Μιχάλη Παππά, Θανάση Τσιγκούλη, Κλαίρη Γιαννοπούλου και Κώστα Μπάτσο, προπονητές του ΑΓΣΙ.
Γίνεται εμφανές ότι το μεράκι και η δουλειά των αθλητικών σωματείων και των προπονητών αποδίδει καρπούς και θέτει τις προοπτικές για την καλλιέργεια νέων ταλέντων και την παραπέρα ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής. Όλα αυτά συμβαίνουν, επίσης, σε μια περίοδο όπου η εκπεφρασμένη επιθυμία της κυβέρνησης είναι η στήριξη του αθλητισμού, το δικαίωμα της άθλησης για κάθε πολίτη, του ερασιτεχνικού και σχολικού αθλητισμού, αλλά τη στήριξη του αγωνιστικού αθλητισμού.
 Η παραπάνω επιθυμία γίνεται πραγματικότητα, διότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε μια σειρά έργων για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής και την έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης σε μια σειρά πρωτοβουλιών των τοπικών αθλητικών σωματείων, όπως η ανάληψη από τον ΝΟΙ του πανευρωπαϊκού εφηβικού πρωταθλήματος κωπηλασίας για το 2019. Το γήπεδο της Λιμνοπούλας είναι έτοιμο και τις επόμενες μέρες επίκειται η οριστική παραλαβή του έργου. 
Επίσης, το κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας αναβαθμίστηκε με τη συνεργασία της ΓΓΑ και αναμένουμε την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του ταρτάν στο στάδιο Ζωσιμάδες.

Οι προοπτικές ανάπτυξης του τοπικού αθλητισμού είναι ιδιαίτερα ευοίωνες γιατί υπάρχει και το ανθρώπινο δυναμικό, που είναι φορέας αυτής της προσπάθειας αλλά και η έμπρακτη κυβερνητική υποστήριξη με την αναβάθμιση των προπονητικών εγκαταστάσεων ύστερα από πολλά χρόνια.  

Ιωάννινα: Συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (27-06-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 54χρονη ημεδαπή, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος της 54χρονης εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.
Η συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Βασιλικό Πωγωνίου: Ημερίδα από το Σύλλογο «Ο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς» με θέμα «Πωγώνι και Άγιος Κοσμάς», την Κυριακή 20 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.

Ημερίδα με θέμα «Πωγώνι και Άγιος Κοσμάς» διοργανώνει την Κυριακή στις 20 Αυγούστου,  ο Σύλλογος  «Ο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς».
 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού Πωγωνίου.

Πριν και μετά την Ημερίδα συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη στο μουσείο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής 21χρονος ημεδαπός

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας, για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν κατάλληλα αστυνομικά ευρήματα, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί η δράση του στην παραβίαση αυτοκινήτου, την (14-10-2016), από το οποίο αφαίρεσε διάφορα ανταλλακτικά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 21χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, διοργανώνει το 13ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι, το Σάββατο 1 Ιουλίου, ώρα 21:00 στον λόφο του Προφήτη Ηλία Αχαρνών

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, μας προσκαλεί στο 13ο Ηπειρώτικο Πανηγύρι, το Σάββατο την 1η Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00, στον λόφο του Προφήτη Ηλία Αχαρνών.
Θα διασκεδάσουμε παραδοσιακά με την ηπειρώτικη ζυγιά του Τάσου Μαγκλάρα και τον Δημήτρη Τζουμερκιώτη στο τραγούδι. Όλη η Ήπειρος ανταμώνει στο Μενίδι την 1η Ιουλίου!
Τα χορευτικά της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών και της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, θα παρουσιάσουν χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Μας περιμένουνε...

ΙΝΚΠΑ Ηπείρου: Συμβουλές για την αγορά κλιματισμού

Με ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Προστασίας  Καταναλωτών Ηπείρου, παρέχει χρήσιμες συμβουλές, σχετικά με τα κλιματιστικά και την αγορά τους.
Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:
Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, εξετάστε τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να έχετε δροσιά. Τα κλιματιστικά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και μάλιστα στις ώρες αιχμής και θα σας κοστίσουν ακριβά στη λειτουργία τους. 
Επί πλέον, ρυπαίνουν, αλλά και θερμαίνουν το περιβάλλον. 
Μην παρασύρεστε από παραπλανητικές διαφημίσεις που παρουσιάζουν τα κλιματιστικά ως πανάκεια και ιδιαίτερα από αυτές που τα παρουσιάζουν ως «εξοικονομητές» ενέργειας και χρημάτων. Απλά ορισμένα είναι λιγότερο ενεργοβόρα από άλλα.
Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό:
Ενημερωθείτε για την ενεργειακή του κατανάλωση δεδομένου ότι θα αυξήσει το λογαριασμό σας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για το χώρο σας. Συμβουλευτείτε ειδικευμένο μηχανικό και όχι απλούς πωλητές, πριν επιλέξετε. Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό για ολόκληρο διαμέρισμα ή κτίριο, ζητείστε μελέτη.
Ρυθμίζετε το κλιματιστικό χρησιμοποιώντας ένα καλό θερμόμετρο τοίχου και μην επιδιώκετε θερμοκρασία χαμηλότερη από 26 °C το καλοκαίρι (δοκιμάστε και τους 28 ή 27 °C, πιθανότατα θα νιώθετε ικανοποιητική δροσιά).
Φροντίστε τα παράθυρα να είναι κλειστά όταν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού για να μη χάνεται πολύτιμη ενέργεια.
Εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση και συντήρηση του κλιματιστικού – ο καθαρισμός των φίλτρων επιβάλλεται και για λόγους υγείας.
Για περισσότερες  πληροφορίες Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου τηλ.2651065178.

Συνεδριάζει την Κυριακή 2 Ιουλίου το Δ.Σ της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου

«ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2-7-2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:
1)   ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΕΛΘΟΥΣΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
2)   ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2-7-2017 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ».

Πρέβεζα: Συνελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (26-06-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης είκοσι δύο μηνών και χρηματικής ποινής (3.300) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΟΑΕΔ: Επτά νέα προγράμματα εργασίας για ανέργους από τις αρχές του Ιουλίου έως και τα μέσα του Αυγούστου

Για τα επτά καινούργια προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν 22.500 ανέργους, των οποίων οι προκηρύξεις θα αναρτηθούν από τις αρχές του Ιουλίου έως και τα μέσα του Αυγούστου, μίλησε η διοικήτρια του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, η Μαρία Καραμεσίνη αναφέρθηκε σε νέες ευκαιρίες για τους νέους, όπου οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλιου, τα οποία, όπως είπε, "θα δώσουν μια νέα ώθηση στην αγορά εργασίας".
Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν:
- Σε νέους, από 25 έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση. Είναι 1.300 θέσεις, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.
-Σε νέους, 18 έως 24 ετών, που ολοκληρώνουν την άσκηση πάνω στον τομέα των σπουδών τους. Οι θέσεις εργασίας είναι 2.500.
"Πρόκειται για την ένταξη των νέων σε κανονικές θέσεις απασχόλησης", διευκρίνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.
Η ίδια επισήμανε πως ουσιαστικά τα νέα αυτά προγράμματα αποτελούν "τη δεύτερη φάση της ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μετά την πρώτη φάση, η οποία αφορά στην πρακτική άσκηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα".
Η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο προορίζεται για άτομα 55 ετών και άνω, επισημαίνοντας πως είναι ένα πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας και οι προσλήψεις θα γίνουν σε επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ.

Άγιος Βλάσιος Θεσπρωτίας: Συνελήφθη ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (26-06-2017) αργά το βράδυ στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΠΟΣΚΕ: Να ανακληθεί η οδηγία για καθημερινό όριο ιατρικών επισκέψεων

Την μη εφαρμογή της οδηγίας του ΕΟΠΥΥ που αφορά το μέγιστο ημερήσιο αριθμό ιατρικών επισκέψεων των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς και τον ελάχιστο χρόνο επίσκεψης, η οποία ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό στις 23/6, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, καθορίζεται ως μέγιστος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του στους ιατρούς, οι 20 επισκέψεις, «ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξάντλησης του συνόλου των 200 επισκέψεων μέσα στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα», καθώς και ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ) τα 15 λεπτά. Επιπλέον, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.
Στις συναντήσεις της ΠΟΣΚΕ με τον ΕΟΠΥΥ έχει συμφωνηθεί οι όποιες ενέργειες αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και ενδεχόμενη τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης να γίνονται μετά από διαβούλευση μεταξύ των συλλογικών οργάνων των ιατρών (και φυσικά και της ΠΟΣΚΕ) και των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.