Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Θοδωρής Δεύτος: Το Μυθιστόρημα «Είμαι Πολίτισσα τζάνουμ» έχει σπάσει ταμεία

Θοδωρής Δεύτος
Ένα παδί Πωγωνίσιο. Ένα μυαλό που η Πωγωνίσια μάνα γη μαζί με τις πανέμορφες νεράιδες του ονείρου μας, πρόσφερε στην πατρίδα μας για να υπηρετήσει την ορφάνια της σιωπής αλλά και την εξαφάνιση της ανίας.

Η ματιά του πλανάτε για λίγο γύρω από το χώρο του σπιτιού του στο χωριό του την Μέγγουλη, οι εικόνες αποτυπώνονται καρέ καρέ στο μυαλό του και μετά από λίγο τα χέρια πιάνουν δουλειά, έτσι όπως λέμε στα χωριά φωτιά.
Γράφει σβήνει έως ότου το αποτέλεσμα βγει όπως ακριβώς εκείνος το θέλει.
Είναι τυχαίο που όλα του τα βιβλία έχουν σπάσει ταμεία; εκείνος κάπου σε μια μεριά κοιτάζει και απολαμβάνει την αγάπη που του προσφέρει όλος ο κόσμος του βιβλίου, αλλά και εμείς οι Πωγωνίσιοι που περηφανευόμαστε λέγοντας σε όλους...
Ποιός ορέ ... Ο Δεύτος ... ο Θοδωρής..
Ε!!! είναι δικό μας παιδί Πωγωνίσιο.

Μας έκανε να διαβάζουμε κι εμείς που δεν λογιάζουμε και πολλά από γράμματα.
Ένα βιβλίο Ύμνος για την Πόλη, την Πόλη των Ρωμιών, που σπάει ταμεία (είναι μεταξύ των πρώτων σε πωλήσεις), αλλά κυρίως ραγίζει καρδιές!!! 
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για την Κωνσταντινούπολη, την Πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, την Πόλη της καρδιάς μας.
Έρωτες τρανοί, μίση, πάθη, ίντριγκες, η πρωτοκαθεδρία των Ρωμιών κατοίκων της, θα περάσουν μπροστά από τα μάτια σας, σαν κινηματογραφική ταινία.
Μια αφήγηση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, για τις καλές, μα και για τις δύσκολες ώρες που πέρασαν οι Ρωμιοί της Πόλης, από τον συγγραφέα του Best Seller "Τραπεζούντα το διαμάντι της Ανατολής" κ. Θοδωρή Δεύτο.

Υ.Γ: Από την Τραπεζούντα μπήκε θέμα στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2016!


Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης

Παράταση έως τις 14 Ιουλίου για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Ακυρώνονται προσωρινά τα πρόστιμα - παράβολα των 250 ευρώ 

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο σε 1,1 εκατ. φορολογούμενους που έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο μέσω του taxisnet ότι βρίσκεται στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα, καθώς θα τους δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματος.
Ακυρώνονται προσωρινά τα πρόστιμα - παράβολα των 250 ευρώ για το 1,1 εκατ. φορολογούμενους οι οποίοι έλαβαν ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο ότι βρίσκεται στην κατοχή τους ανασφάλιστο Ι.Χ.
Παράλληλα, επειδή μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 400.000 φορολογούμενοι που είτε έχουν ασφαλισμένο το όχημά τους είτε έπεσαν θύματα των λαθών που υπάρχουν στα διάφορα αρχεία των οχημάτων των κρατικών υπηρεσιών μέχρι τις 14 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί νέα διασταύρωση θα επιχειρηθεί να διορθωθούν τα λάθη που υπάρχουν στα σχετικά αρχεία.
Όσον αφορά τους περίπου 11.000 φορολογούμενους που ήδη προχώρησαν στην ασφάλιση του οχήματός τους και στην πληρωμή του παραβόλου - προστίμου των 250 ευρώ, αυτό θα τους επιστραφεί άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών με πιστωτικό. Ωστόσο, για την επιστροφή θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα περάσει από τη Βουλή.
Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρόστιμο - παράβολο για τα ανασφάλιστα δίκυκλα από τα 250 ευρώ στα 100 ευρώ.

Δήμος Πωγωνίου: Αντίτιμο βοσκήσιμων εκτάσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνονται οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Πωγωνίου ότι θα πρέπει έως τις 30 Ιουνίου 2017 να προσέλθουν στα κατά τόπους δημαρχεία για να καταβάλουν το αντίτιμο για τις βοσκήσιμες εκτάσεις του έτους 2016.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Χορηγοί και δωροθέτες του ''Πανηπειρωτικού Πανηπειρωτικού 2017''

Το ''Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2017'', το Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21.00', στο γήπεδο Baseball, στο χώρο της πρώην αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού.

Κόνιτσα: Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (20-06-2017) αργά το απόγευμα στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο δράστη, διότι διαπιστώθηκε ότι διευκόλυνε την παράνομη παραμονή στη χώρα ενός 67χρονου ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ξεκινά την Τετάρτη 21 Ιουνίου η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 21 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουλίου.
Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους από την Τετάρτη και έπειτα για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το μηχανογραφικό τους και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).
Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση») μέχρι και τις 14 Ιουλίου.
Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.
Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν υποβάλουν μηχανογραφικό εμπρόθεσμα, θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

Πρωτοποριακή συνδυαστική θεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου

Σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής σε ασθενείς με καρκίνο εγκεφάλου (γλοίωμα βαθμού IV) δίνει πρωτοποριακή συνδυαστική θεραπεία!
Αυτό ανακοινώθηκε στο ετήσιο  συνέδριο της  Αμερικανικής Νευροχειρουργικής  Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο Λος Αντζελες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο η συνδυαστική θεραπεία για το Γλοιοβλάστωμα (γλοίωμα βαθμού IV)  σχεδόν διπλασιάζει το προσδόκιμο ζωής.
Αξίζει να τονιστεί ότι  το Γλοιοβλάστωμα (γλοίωμα βαθμού IV) είναι η πιο κακοήθης μορφή νεοπλασίας-όγκου που μπορεί να εμφανιστεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Πρόκειται για μια διηθητική μορφή καρκίνου χωρίς σαφή όρια από τον υπόλοιπο υγιή εγκέφαλο με ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης. Αποτελεί  το 20% όλων των ενδοκράνιων όγκων σε ενήλικες, ενώ  πολύ σπάνια εμφανίζεται  στην παιδιατρική ηλικία. Σε ετήσια βάση έχουμε 2με 3 νέα κρούσματα ανά 100000 άτομα σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική, έχει δε την χειρότερη πρόγνωση από κάθε κακοήθεια του κεντρικού νευρικού συστήματος .
«Πράγματι τα αποτελέσματα της συνδυαστικής θεραπείας είναι εντυπωσιακά και πρόκειται για μια ακόμη νικηφόρα μάχη στον πόλεμο κατά του καρκίνου» αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Freiburg και Διευθυντής Νευροχειρουργός, υπεύθυνος τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, στο Νοσοκομείο Metropolitan  κ. Βασίλειος Βουγιούκας, που εφαρμόζει τη μέθοδο στην Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, σας προσκαλεί στο 4ο Αντάμωμα των Ηπειρωτών της Καλλιθέας, την Κυριακή 2 Ιουλίου, ώρα 20:30, στην πλατεία Δαβάκη

ΠΟΣΚΕ: Εξελίξεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές, νέες συμβάσεις και ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες - φορείς

Το νέο τοπίο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα οφειλόμενα δάνεια από μέρους των ιατρών ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), σε έκτακτη συνάντηση που έγινε στον ΕΟΠΥΥ, στην οποία παρέστη ο Πρόεδρός της κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) κ. Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου.
Αναλυτικότερα, από την παραπάνω συνάντηση, αλλά και από επαφές του Προέδρου της ΠΟΣΚΕ, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιου Πατούλη, στον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) για τα θέματα των δανείων, διαφαίνεται ότι οι νέες συμβάσεις είναι στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας. Για τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς προτείνεται για τις μεν πράξεις να παραμείνει το καθεστώς της κατά πράξη και περίπτωση με τον κλειστό προϋπολογισμό, που όμως έχει διαχωριστεί σε επιμέρους κωδικούς (δηλαδή θα είναι διαφορετικός για υπερηχογραφήματα, βιοπαθολογικές εξετάσεις, αξονικές, μαγνητικές κλπ) και βάσει αυτών θα προσδιορίζεται το Clawback. Το Rebate παραμένει ως έχει. Για τις ιατρικές επισκέψεις μελετάται σύστημα με ευέλικτες συμβάσεις ωραρίου και ανάλογη αμοιβή.