Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Κοινή Υπουργική Απόφαση προσδιορίζει οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αγρότες

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) την οποία υπογράφουν ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου προσδιορίζει τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες-ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.
Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ ορίζει τα εξής:
«Βάση υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών
1. Για το έτος 2017, η βάση υπολογισμού των πάσης φύσεως ασφαλιστικών εισφορών των υπόχρεων καταβολής εισφορών που υπάγονται στην παρούσα απόφαση και στο άρθρο 40 του ν. 4387/2016, καθορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα από την ασκούμενη δραστηριότητα που δημιουργεί την υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση. Ως καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα νοείται το ποσό, όπως αυτό διαμορφώνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 20 έως 27 του ν. 4172/2013 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος), όπως ισχύει κάθε φορά.
2. Από 01.01.2018 και για κάθε επόμενο έτος, στη βάση υπολογισμού, όπως περιγράφεται ανωτέρω, συμπεριλαμβάνονται οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές.
3. Ειδικά, για το 2018, οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του ποσού που αντιστοιχεί στο 85% της βάσης προσδιορισμού των εισφορών, όπως αυτή περιγράφεται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος.
4. Μηνιαία βάση υπολογισμού των πάσης φύσεως ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί το ποσό που προκύπτει από τη διαίρεση της βάσης υπολογισμού, όπως ανωτέρω περιγράφεται, για κάθε έτος δια του δώδεκα.

Σφοδρή καταιγίδα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε Ζαγόρι, Μέτσοβο και Τζουμέρκα

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης μεγάλο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων.
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σημειώθηκαν πτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Ιδιαίτερα σφοδρή ήταν η καταιγίδα στην περιοχή των Τζουμέρκων, του Μετσόβου και του Ζαγορίου.

Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές  για την αποκατάσταση των ζημιών.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κλοπή χρηματικού ποσού από επιχείρηση στο Πέτα Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (07-06-2017) το πρωί στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και παραβάσεων του ΚΟΚ.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, χθες το πρωί στο Πέτα Άρτας, εισήλθαν σε γραφείο επιχείρησης και αφαίρεσαν από την τσάντα του ιδιοκτήτη, χρηματικό ποσό, ενώ στη συνεχεία τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν λίγο αργότερα στην Παλαιά Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (στο ύψος των Αγίων Αναργύρων) το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και τους συνέλαβαν.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού που βρέθηκε στο πλαίσιο των ερευνών, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Οριοθέτηση περιοχών από τον σεισμό της 15ης Οκτωβρίου 2016 από το Τ.Α.Σ. Κοζάνης

Σας ενημερώνουμε ότι στις 26-04-2017 δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. η Κ.Υ.Α. με αριθ. πρωτ. ΔΑΕΦΚ/οικ. 90/Α325/21-03-2017 (ΑΔΑ: Ω0ΞΚ465ΧΘΞ-ΑΟ7) που αφορά την οριοθέτηση περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 15ης Οκτωβρίου 2016, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για διενέργεια αυτοψίας μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (έως τις 25-10-2017) ή αίτηση για έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής εντός δέκα οκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (έως τις 25-10-2018) στον Τ.Α.Σ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ στη Κοζάνη και στη διεύθυνση Ζ.Ε.Π. Τ.Κ. 50100 λόγω αρμοδιότητας του, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς ή στους κατά τόπους Δήμους με την υποχρέωση της διαβίβασης των αιτήσεων από τους Δήμους στον Τ.Α.Σ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ.
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Γκιάτα Αθανάσιο στο τηλέφωνο 2461350152, fax 24613 50142 και e-mail giatasa@apdhp-dm.gov.gr , στον κ. Χαστά Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 24613 50229, fax 24613 50142 και e-mail xastaskon@apdhp-dm.gov.gr , στην κ. Ζήση Αθήνα στο τηλέφωνο 24613 50229, fax 24613 50142 και e-mail και στο δικτυακό τόπο του Τ.Α.Σ. Ν. Κοζάνης www.tas.apdhp-dm.gov.gr

Άρτα: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (07-06-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο 51χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας και συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, βάρους (7,64) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος καλλιεργούσε σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται σε χωριό της Άρτας, πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,70) έως (1,95) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατασχέθηκαν και διάφορα αντικείμενα και εργαλεία (λάστιχα ποτίσματος, κλαδευτήρι, κτλ.) τα οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για την περιποίηση των φυτών κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών εξαρτημάτων από οχήματα, που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Άρτας

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπές σε βάρος 36χρονου ημεδαπού

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 20-05 έως 02-06-2017, στην περιοχή της Άρτας.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για κλοπές, σε βάρος 36χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 36χρονος εντόπιζε σε οδούς και πυλωτές πολυκατοικιών στην πόλη της Άρτας, σταθμευμένα αυτοκίνητα και αφαιρούσε διάφορα εξαρτήματα (τροχό, άξονα κίνησης, προφυλακτήρα, πινακίδες κυκλοφορίας κ.τ.λ.) ενώ μέχρις στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 20-05 έως 02-06-2017.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης του δράστη.

9η Ηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού, στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου, 9 και 10 Ιουνίου


Θεσμό αποτελεί πλέον η διήμερη γιορτή του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου. Ο σύλλογος γιορτάζει τα 10 χρόνια ζωής και μανιταροφιλίας στα Άνω Πεδινά, στο Ζαγόρι, στη Λαμπριάδειο Σχολή, την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Ιουνίου. Είναι η 9η γιορτή και όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών, με τις αφίξεις των μανιταρόφιλων απ’ όλη την Ελλάδα να προσδίδουν πανελλαδικό χαρακτήρα στη διήμερη εκδήλωση.
Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, οι φίλοι του μανιταριού θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των Γιώργου Κωνσταντινίδη και Άγγελου Παπαδημητρίου. Ο πρώτος θα μιλήσει για τη μανιταροφιλία και μανιταρογνωσία στην Ελλάδα και ο δεύτερος για τα εδώδιμα μανιτάρια και τους σωσίες τους. Την ίδια μέρα, το Σάββατο το απόγευμα, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με τον Θανάση Ντίνο και το Βασίλη Νάκκα, πρόεδρο και μέλος αντίστοιχα του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι θα απαντούν στις ερωτήσεις των μανιταρόφιλων. Το πρωί του Σαββάτου θα γίνει η γνωστή στο κοινό μανιταρο-εξόρμηση σε δάση της περιοχής, όπου αρχάριοι και γνώστες μπορούν κάλλιστα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.   
Το διήμερο θα ξεκινήσει με την υποδοχή των επισκεπτών την Παρασκευή το απόγευμα και ταυτόχρονα αρχίζει η μανιταροκουβέντα.  Το ίδιο βράδυ οι «Χαγιάλ» θα αναλάβουν το ψυχαγωγικό σκέλος της εκδήλωσης και οι μετέχοντες μπορούν να βρουν στην ψησταριά τοπικά εδέσματα, μανιτάρια και το… άγιο τσιπουράκι. Ο χώρος της εκδήλωσης είναι στεγασμένος και όπως πάντα θα προσφέρονται οι μανιταρογεύσεις του Φώτη Παρασκευαϊδη, ενώ το Σάββατο ο σύλλογός μας θα προσφέρει σε όλους δωρεάν μανιταρόσουπα. Υπάρχει και συνέχεια: Δύο καταπληκτικά συγκροτήματα οι MANITAROCK αρχικά και οι Μουκλιόμος αμέσως μετά αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για ένα αξέχαστο μανιταρο-γλέντι.
Το διήμερο γίνεται τριήμερο, καθώς την Κυριακή 11 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνει το TroufaClub και οι μανιταρόφιλοι θα αλλάξουν περιοχή και θα… μετακομίσουν στους Μηλιωτάδες. Εκεί θα γίνει διαγωνισμός (στις 10.30 το πρωί) για το καλύτερο τρουφόσκυλο, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα συμμετέχει στην ανεύρεση τρούφας –πρόκειται για υπόγειο μανιτάρι-  η Πέπα το γουρουνάκι. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία τρούφας με σούπα και ομελέτες, ενώ οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν τις καταπληκτικές ζαγορίσιες πίτες.

Δήλωση Περιφερειάρχη για αναλογική χρέωση των διοδίων στην Εγνατία Οδό

Την πρότασή του να ισχύσει χαμηλή χρέωση στους τρεις σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στην Εγνατία οδό, εντός των ορίων της Ηπείρου (συνυπολογιζομένου και αυτού του Μαλακασίου), έως ότου εφαρμοστεί το σύστημα αναλογικής χρέωσης, επανέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνέχεια της επιστολής που είχε στείλει προ δεκαημέρου στο Υπουργείο Υποδομών, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και τους βουλευτές. "Κάναμε την πρόταση για διόδια στο 1 ευρώ το πολύ, μέχρι να εφαρμόσουν τα αναλογικά διόδια. Και δεν το ορίσαμε αυτό τυχαία, αλλά μετρήσαμε τι βγαίνει με τα χιλιόμετρα και την αναλογικότητα", τόνισε χαρακτηριστικά,  προσθέτοντας ότι "παρακολουθούμε από πολύ κοντά και την εισήγηση, που νομίζω πως είναι ομόφωνη του Δ.Σ. της "Εγνατία Οδός Α.Ε. προς τα αρμόδια υπουργεία για το ύψος των διοδίων".
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στο επόμενο διάστημα πρόκειται να συναντηθούν οι περιφερειάρχες Ηπείρου και Βόρειας Ελλάδος (ήτοι Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε μια αντικειμενική πρόταση στα πλαίσια των δυσκολιών που περνά η χώρα.
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε μάλιστα "αυθαίρετη και εξωπραγματική" την τιμή των 2,40 ευρώ που λέγεται ότι θα καθοριστεί στα νέα διόδια Δροσοχωρίου, αλλά και ότι  θα εξακολουθήσει να ισχύει  και στα διόδια της Τύριας. "Ζητάμε όπως μέχρι το 2018, οι τιμές που θα ισχύουν να είναι αντίστοιχες με αυτές που θα ίσχυαν αν εφαρμοζόταν η αναλογική χρέωση", επαναφέροντας για μια ακόμη φορά και τη χρέωση των 2,40 ευρώ που εφαρμόζεται στα διόδια Μαλακασίου ακόμη και για όσους κινούνται προς Θεσσαλία, διανύοντας ελάχιστα χιλιόμετρα εντός της Εγνατίας οδού.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάιο 2017 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάιο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 12 το 2016 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 3 το 2016)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2016)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2016)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (έναντι 23 το 2016). 
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
1 νεκρός (έναντι 4 το 2016 )
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 7 το 2016 )
10 ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2016)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
παραβίαση προτεραιότητας
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Μερόπη Τζούφη: «Απόδοση μισθού & εισφορών μέσω τραπεζικού συστήματος & προστασία εργαζομένων από την ανασφάλιστη αδήλωτη εργασία»

Σε ερώτηση της Μερόπης Τζούφη, η οποία συνυπογράφεται από 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: «Απόδοση μισθού & εισφορών μέσω τραπεζικού συστήματος & προστασία εργαζομένων από την ανασφάλιστη αδήλωτη εργασία», απάντησε πρόσφατα η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ευτυχία Αχτσιόγλου.
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει αρχικά τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, ενδυναμώνοντας παράλληλα τα φορολογικά έσοδα και έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
Στην κατεύθυνση αυτή ο Ν. 4446/2016 υπαγορεύει πως κάθε εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων μέσω τραπεζικού συστήματος. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ανησυχητικά φαινόμενα στην αγορά εργασίας, όπως μείωση του επίσημου ωραρίου παράλληλα με ανασφάλιστη και άμισθη υπερωριακή εργασία, καταβολή μέρους του μισθού με νόμιμο τρόπο και μέρους που είναι αδήλωτο, όπως επίσης και εξαναγκαστική επιστροφή μέρους του μισθού σε μετρητά, έπειτα από την κατάθεση του ποσού στο τραπεζικό λογαριασμό. Στην ερώτηση επίσης γίνεται λόγος για την λειτουργική αρτιότητα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και του Σ.Δ.Ο.Ε., όπως επίσης και για τις νομοθετικές και ελεγκτικές πρωτοβουλίες από μεριάς Υπουργείου ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα νόμιμα έσοδα του Δημοσίου.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (845) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -704- (εκ των οποίων -12- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -7-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -18-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 21 -
Για διευκόλυνση ακολασίας άλλων: -2-
Για πλαστογραφίες: -6-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -17-
Για ενδοοικογενειακή βία:-9-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -24-
Για παρεμπόριο: -2-
Για λαθρεμπόριο: -5-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -3-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -26-
Εξιχνιάστηκαν:

Νέο δημοτικό ιατρείο Κυψέλης ιατρικών & κοινωνικών υπηρεσιών

Το 1o πρότυπο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης διευρυμένο και με κοινωνικές υπηρεσίες εγκαινίασε σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. 

Ο δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος στην αύξηση των ψυχο-κοινωνικών επιπτώσεων της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στους κατοίκους της Αθήνας, προωθεί έχει δρομολογήσει την επέκταση και λειτουργική ανασυγκρότηση του συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο νέος σχεδιασμός έχει δύο στόχους: (α) τον εκσυγχρονισμό του συστήματος παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και (β) την αποκέντρωση των κοινωνικών υπηρεσιών έτσι ώστε να παρέχεται άμεση βοήθεια,  πιο κοντά στους κατοίκους της πόλης.
Το Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης παρέχει στους κατοίκους της 6ης δημοτικής κοινότητας με μία επίσκεψη μια διευρυμένη και ολοκληρωμένη δέσμη φροντίδας υγείας και πρόνοιας που πέραν της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας περιλαμβάνει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υπηρεσίες διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, συμβουλευτική στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και νομική συμβουλευτική.
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, στις ευάλωτες ομάδες κατά προτεραιότητα, οι οποίες πλήττονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση, άστεγους , ανασφάλιστους, ειδικές κοινωνικές ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες , πρόσφυγες , μετανάστες κ.λ.π, σε διευρυμένο ωράριο 08:00 έως 20:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες.