Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Play off της Β΄ κατηγορίας, Α΄ όμιλος, (Π.Α.Ο. Κρύας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1-0)

*Ο  Π.Α.Ο. Κρύας ήταν ο νικητής με 1-0 στον πρώτο αγώνα των Play off της Β΄ κατηγορίας του Α΄ Ομίλου, που διεξάχθηκε στο γήπεδο της Κρανούλας.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος αισθάνεται αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα καθώς  το τελευταίο μισάωρο του αγώνα έχασε πολλές ευκαιρίες και  διαμαρτύρεται για δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν της δόθηκαν.
Ο  Π.Α.Ο. Κρύας ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και έχασε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
Στο 37' ο Π.Α.Ο. Κρύας κέρδισε πέναλτι για τράβηγμα του Παπάζη Ιωάννη στον Σητό Ευάγγελο μέσα στην περιοχή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Στο 38' εκτελεί  ο Κατράνας Βασίλης, αποκρούει ο Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο.
Ο Π.Α.Ο. Κρύας στο 51' άνοιξε το σκορ  με καρφωτή κεφαλιά του Σήτου Ευάγγελου μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Η συνέχεια ανήκει στην ομάδα του Δελβινακίου που ανέβασε την απόδοσή της και έκλεισε τους «γηπεδούχους»  στα καρέ τους και έχασε πολλές ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσα
Στο 75' δυνατό μακρινό  σουτ του Δήμου Αθανάσιου η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Βάσιου Στέφανου.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή στο 87', στην εξέλιξη της φάσης ο Brami Jorgo  ανατρέπεται εντός περιοχής με τον διαιτητή να λέει παίζεται.
Στο 90' αποβάλλεται  με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κοσμάς Νεκτάριος  του Π.Α.Ο. Κρύας για δυνατό μαρκάρισμα.
Π.Α.Ο ΚΡΥΑΣ:
Βάσιος Στέφανος, Δούβλης, Κατράνας Βασίλειος (Ρούσης Μιχαήλ 81'), Μαραγκός Κωνσταντίνος, Παργινός Διονύσιος, Σήτος  Ευάγγελος, Μπούκας, Κατσαρός Ιωάννης, Μάντζαρης Διονύσιος (Κοσμάς Νεκτάριος 54'), Γιαννόπουλος Δημήτριος, Μπαμπούλιας (Στρακόσας Άντζελο 90')
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Νικήτας, Ντέλλας Κων/νος (Κατσαβριάς Βασίλης 85΄), Παπάζης Ιωάννης (Δήμος Αθανάσιος 59΄), Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος  (Φουρτούνης Ηλίας 67΄), Brami Jorgo, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος

Ιωάννινα: Συνελήφθη 55χρονη αλλοδαπή υπεύθυνη καταστήματος, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων

Συνελήφθη, χθες (05-05-2017) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 55χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία κατηγορείται για διευκόλυνση ακολασίας άλλων.
Ειδικότερα, η 55χρονη συνελήφθη διότι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ), ιδιοκτησίας 32χρονου αλλοδαπού, στο οποίο εργαζόταν ως υπεύθυνη, διευκόλυνε μία 33χρονη υπήκοο Νιγηρίας, εργαζόμενη στο κατάστημα, να συνευρίσκεται ερωτικά έναντι αμοιβής με τους πελάτες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, συνελήφθη και μία 38χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διότι όπως διαπιστώθηκε εργαζόταν στο κατάστημα ως σερβιτόρα και στερούνταν άδειας εργασίας και βιβλιαρίου υγείας.
Ο 32χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ σε βάρος της 33χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Metron Analysis: Προβάδισμα 10,6% της ΝΔ

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»  καταγράφει προβάδισμα 10,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 26,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 15,7%
Χρυσή Αυγή:  6%
ΚΚΕ: 5,7%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 5%
Ένωση Κεντρώων: 2,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες:  2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,9%
Ποτάμι: 1,7%
Λαϊκή Ενότητα: 1,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 1%
«Άλλο κόμμα»: 1,8%
Στην εκτίμηση ψήφου:

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Απρίλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1.013) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -863- (εκ των οποίων -16- διακινητές)
Για ανθρωποκτονία: -1-
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -42-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -6-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 16 -
Για υπόθαλψη εγκληματία:-2-
Για ζωοκτονία: - 1-
Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος: -2-
Για πλαστογραφίες: -7-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -16-
Για ενδοοικογενειακή βία:-5-

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαπές, για κλοπή από διαμέρισμα στα Ιωάννινα

Επίσης, σε βάρος της μίας συλληφθείσας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παρόμοιο αδίκημα

Συνελήφθησαν, χθες (05-05-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές, ηλικίας 50 και 21 ετών, κατηγορούμενες για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο γυναίκες μαζί με μία ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, αφού παραβίασαν την πόρτα διαμερίσματος στα Ιωάννινα, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν λίγο αργότερα τις δύο γυναίκες και τις συνέλαβαν.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της 50χρονης εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για απόπειρα κλοπής.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και το Εργαστήρι Πολυφωνίας της, συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τη «Παγκόσμια Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού», την Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Μες στου Μαγιού τις μυρωδιές ένα νέο λουλούδι ανθίζει από πέρυσι. Ένα πανέμορφο λουλούδι στην καρδιά του πολυτραγουδισμένου Μάη.
Από πέρυσι, κάθε 14 Μαΐου γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού».
Το Πολυφωνικό Τραγούδι, στην παραδοσιακή, δημοτική εκδοχή του, αποτελεί σημαντικότατη έκφραση της λαϊκής πολυφωνίας σε σειρά από λαούς και χώρες. Είδη πολυφωνίας απαντούν σχεδόν σε όλα τα Βαλκάνια, στην κεντρική και δυτική Μεσόγειο, τον Καύκασο, την κεντρική Ασία από την Περσία ως την Ινδία, την Ινδονησία, τη νησιωτική Κίνα, την κεντρική Αφρική.
Η παγκόσμια εξάπλωσή του ιχνηλατεί ωσμώσεις αιώνων, αλληλεπιδράσεις, συγγένειες κατά μήκος νοητών τόξων πολυφωνίας που συνέχουν τόπους και λαούς μακρινούς, παραδόσεις διαφορετικές, με κοινό τόπο τη λαϊκή πολυφωνική έκφραση. Παλαιότατης καταγωγής πολλά από τα είδη του, διασώζουν στη βάση της ερμηνείας τους, πέρα από πολύτιμα τεκμήρια του μουσικού πολιτισμού, ένα εξαιρετικά επίκαιρο αξιακό περιεχόμενο, τη συλλογικότητα της ερμηνείας, της νοοτροπίας και του ήθους.
Σε αυτό το συλλογικό πλαίσιο που αποτελεί το θεμέλιο της πολυφωνικής έκφρασης, συναντιόμαστε φέτος, ερμηνευτές, ερευνητές, συνταξιδιώτες, γλεντιστές του πολυφωνικού τραγουδιού από διαφορετικά είδη, προσεγγίσεις, γλώσσες, λαούς, κράτη, από όλο τον κόσμο, για να γιορτάσουμε μαζί, την ίδια μέρα, σε όλο τον κόσμο, την «Παγκόσμια Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού».
Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, μετά από πρωτοβουλία της «Άπειρος» - Πολυφωνικό Καραβάνι και την ανταπόκριση σειράς πολυφωνικών συλλογικοτήτων, ορίστηκε ο πρώτος γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού. Την ημέρα αυτή διοργανώθηκαν, με τοπικά αυτοοργανωμένες και συλλογικά αυτοδιαχειριζόμενες δράσεις, εκδηλώσεις και γιορτές, το πολυφωνικό τραγούδι αντήχησε σε πολλές πόλεις, πολλές χώρες, κάθε χρονιά και περισσότερες. Πέρα από τον αναγκαίο, κεντρικό συντονισμό, η αυτοτέλεια κάθε ξεχωριστού γιορτασμού, βοήθησε πολλά από τα λουλούδια της πολυφωνίας να ανθίσουν.
Την ημέρα αυτή, με απαρχή πέρυσι και συνέχεια φέτος, θα σμίγουν οι πυρήνες πολυφωνικού τραγουδιού κάθε πόλης, θα δικτυώνονται οι διαφορετικές πόλεις κάθε χώρας καθώς και οι διαφορετικές χώρες μεταξύ τους, πέμποντας ένα συλλογικό μήνυμα της ομορφιάς, της αξίας και της σημασίας της λαϊκής πολυφωνίας,. Κοινός τόπος όλων των εκδηλώσεων αυτής της μέρας, ο μη εμπορευματικός χαρακτήρας, η ελεύθερη πρόσβαση στις εκδηλώσεις, η αδιαμεσολάβητη επι-κοινωνία μιας παράδοσης που σαν κοινόκτητο στοιχείο του λαϊκού πολιτισμού έφθασε ως εμάς και έτσι το κοινωνούμε ανοιχτά και δημόσια.
Σκοπός μας, η θεσμοθέτηση της «Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού» να στηρίξει τα ιδιαίτερα πολυφωνικά εγχειρήματα σε κάθε χώρα, να βοηθήσει στη διαδικτύωσή τους, την αλληλοστήριξη και την επικοινωνία τους, προσφέροντας το χώρο συνάντησης και συνδημιουργίας μιας άτυπης αλλά ζώσας Παγκόσμιας Κοινότητας Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, πολυφωνικοί όμιλοι ξεχύνονται σε Αθήνα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Λαμία, Καρδίτσα αλλά και σε Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ιταλία, Γαλλία, Γεωργία, Η.Π.Α., με πατινάδες και γλέντια, με παρουσιάσεις και εκδηλώσεις, κοινωνώντας την ομορφιά του πολυφωνικού τραγουδιού, προσκαλώντας και μυώντας νέους συνταξιδιώτες, μελλοντικούς σκυταλοδρόμους!

Μεταξύ των πολυφωνικών αυτών ομίλων, είναι και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που μαζί με άλλους ηπειρώτικους πολυφωνικούς ομίλους, θα ξεχυθεί στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (08-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (09-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (10-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (11-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (12-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (14-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα στα Ιωάννινα και στο Δελβινάκι Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (05-05-2017), στα Ιωάννινα και στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, τρεις αλλοδαποί, ένας 29χρονος υπήκοος Ερυθραίας και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 49 και 30 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, με ποινή φυλάκισης επτά μηνών.
Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (08-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (09-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (10-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (11-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (12-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (13-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.