Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Αλέξη Τσίπρα

Κ. Αγοραστός: «Παραγωγική Επανάσταση για νέες σταθερές θέσεις εργασίας»

Με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα συναντήθηκαν σήμερα οι 13 Περιφερειάρχες, παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτση και του Υφυπουργού κ. Στ. Πιτσιόρλα. 

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προέβη στην εξής δήλωση:
«Όλη η Ελλάδα ήταν σήμερα εδώ. Για τρεις ώρες οι Περιφερειάρχες θέσαμε στον Πρωθυπουργό όλα τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.
Τονίσαμε ότι μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι και πρέπει να επιλέξουμε: Ή το δρόμο της αναδιανομής της φτώχειας και της ανέχειας ή ένα νέα δρόμο παραγωγικής επανάστασης, ρηξικέλευθο, αποτελεσματικό, συνεργατικό, ο οποίος χρειάζεται τόλμη.
Για να γίνει πράξη αυτή η παραγωγική επανάσταση πρέπει να προχωρήσουμε σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας που είναι άδικη για τους συνεπείς φορολογούμενους, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, ανοικτές τράπεζες με χρηματοδοτήσεις σε υγιείς κι εξωστρεφείς παραγωγικές δυνάμεις, μείωση των τιμών των παραγωγικών συντελεστών.
Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας το μήνυμα είναι κοινό: η κοινωνία ζητά μεροκάματα, γιατί το μεροκάματο είναι αξιοπρέπεια.
Γι' αυτό είναι αναγκαία η παραγωγική επανάσταση, για να δημιουργηθούν νέες σταθερές θέσεις εργασίας.
Επισημάναμε και κάτι άλλο: πρέπει οι υπηρεσίες του κράτους σε όλα τα επίπεδα να συνεργάζονται με ειλικρίνεια και ταχύτητα και να αντιλαμβάνονται την αξία των αποφάσεών τους γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό καθήκον.
Πιστεύω ότι σήμερα εκπέμπουμε το μήνυμα της τόλμης. Να τολμήσουμε  να φύγουμε πλέον οριστικά από τη μετρολογία των μνημονίων και να ασχοληθούμε με την πραγματική οικονομία, τις πραγματικές ανάγκες και το εθνικό παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας.
Εκπέμπουμε παράλληλα κι ένα άλλο μήνυμα: Οι Περιφέρειες είναι ο βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας διότι μπορούν με αποτελεσματικότητα να προωθήσουν αναπτυξιακά σχέδια που να καλύπτουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Γι' αυτό και ήρθε η ώρα για μια ιστορική θεσμική τομή: τη μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση ώστε να γίνει η προσωπική ευθύνη του καθενός συνολική εθνική ευθύνη.
Ισχυρές και αυτοδύναμες θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά, Περιφέρειες με  πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την παραγωγή, στα πρότυπα των ώριμων δημοκρατιών του πλανήτη: αυτός είναι ο πιο γρήγορος και πιο ασφαλής δρόμος για να περάσει η πατρίδα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κυρίως να τους διατηρήσει.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και βέβαια στο μεσοδιάστημα απαιτούνται άμεσες αποφάσεις για την ενίσχυση της παραγωγής και της πραγματικής οικονομίας».

ΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τη Δευτέρα 8 Μαΐου

Η εκκλησιαστική επιτροπή Άνω Παρακαλάμου σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου διοργανώνουν  παραδοσιακό πανηγύρι,  τη Δευτέρα  8 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στον Άνω Παρακάλαμο.

Μετά το τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας στην εκκλησία του χωριού θα παρατεθεί τραπέζι με παραδοσιακά φαγητά.
Άνω Παρακάλαμος

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 5 Μαΐου, ώρα 12.00

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00 μ.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 2ου /2017 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
Επικαιροποίηση της έγκρισης συμμετοχής της Π.Ε. Θεσπρωτίας στο έργο με το Ακρωνύμιο VERITY προγράμματος INTERREG IVA GREECE – Italy 2014-2020, καθώς και την έγκριση ορισμού του κ. Θωμά Πιτούλη Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας ως υπεύθυνου του προγράμματος.
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς ( Γλυκή – Γαρδίκι) Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος Q=1.240 m3/h – Hm=40 και υλικών Υψηλής Τάσης» προϋπολογισμού 12.734,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

Ο Δήμος Πωγωνίου δικαιούται στεγαστική συνδρομή λόγω του σεισμού του Οκτωβρίου 2016

Δημοσιεύθηκε η απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών, με την οποία οριοθετούνται οι περιοχές για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια, μετά τους σεισμούς του Οκτωβρίου 2016.
Ολόκληρος ο Δήμος Πωγωνίου δικαιούται στεγαστική συνδρομή  λόγω του σεισμού του Οκτωβρίου 2016.
Ακόμη ορίζεται και η διαδικασία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να τύχουν της οικονομικής συνδρομής.
Οι Δήμοι της Ηπείρου που  περιλαμβάνονται είναι:
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Α) ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ
*Τοπική Κοινότητα Ελληνικού
*Τοπική Κοινότητα Πλατανούσσης
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
*Τοπική Κοινότητα Χουλιαράδων
Β) ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
*Τοπική Κοινότητα Επισκοπικού
*Τοπική Κοινότητα Μουσιωτίτσης
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΩΔΩΝΗΣ
*Τοπική Κοινότητα Κωστάνιανης
*Τοπική Κοινότητα Ψήνας
Γ) ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΙΓΚΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΥΜΦΗΣ
*Τοπική Κοινότητα Καπεσόβου
*Τοπική Κοινότητα Κήπων
*Τοπική Κοινότητα Τσεπελόβου
Δ) ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
Ε) ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΣΤ) ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
*Δημοτική Κοινότητα Κονίτσης
*Τοπική Κοινότητα Αηδονοχωρίου
*Τοπική Κοινότητα Εξοχής
*Τοπική Κοινότητα Καβασίλων
*Τοπική Κοινότητα Μαζίου
Ζ) ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Α) ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
*Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας Φιλιατών
*Τοπική Κοινότητα Κεφαλοχωρίου
*Τοπική Κοινότητα Λιας
*Τοπική Κοινότητα Γαρδικίου (Αγίου Γεωργίου)
Η στεγαστική συνδρομή, σύμφωνα με την απόφαση, χορηγείται για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς.
Συνίσταται από 80% δωρεάν κρατική αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία και 20% άτοκο δάνειο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για αυτοψία μέσα στο επόμενο διάστημα (ορίζεται σε έξι μήνες από την δημοσίευση της απόφασης) και εντός 18 μηνών θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών.

Συνελήφθη 30χρονος ομογενής στην περιοχή της Νεράιδας Θεσπρωτίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από (75) κιλά κάνναβης

Επιπρόσθετα, σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα (03-05-2017) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος ομογενής, κατηγορούμενος για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο δράστη σήμερα τα ξημερώματα στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων (στο ύψος της Νεράϊδας Θεσπρωτίας) να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό και συνελήφθη ο 30χρονος οδηγός.
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών -70- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -75- κιλών και -860- γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του ανωτέρω δράστη προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.: Ξεκίνησε η διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2017
1. Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικτυακή εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την καταχώριση των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2017 τίθεται σε λειτουργία από σήμερα Τρίτη, 02/05/2017.
2. Οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης υποβάλλονται στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/bpe/ , ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
- Καταχώρηση της αίτησης
- Εκτύπωση του υποδείγματος
- Υπογραφή του υποδείγματος από τους συμβαλλομένους
- Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε συμβαλλόμενο χωριστά από αρμόδια αρχή
- Επισύναψη στην αίτηση ηλεκτρονικού αρχείου, το οποίο περιλαμβάνει το υπόδειγμα μεταβίβασης και τα κατά περίπτωση μεταβίβασης απαιτούμενα δικαιολογητικά
- Οριστικοποίηση, που ενέχει τη θέση της υποβολής της αίτησης μεταβίβασης
- Εκτύπωση της αίτησης μεταβίβασης και του διαβιβαστικού με τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία εισερχομένου ελέγχου στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Υπουργείο Παιδείας: Θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου προαναγγέλλει τη θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών της χώρας.
«Η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που θα παρουσιάσουμε τέλη Ιουνίου» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στα «Νέα».
Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η ένταξη των προνηπίων στις δομές του δημοσίου νηπιαγωγείου έχει επιτευχθεί».
«Όπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες, οφείλεται στην ανυπαρξία κατάλληλων υποδομών, αφού επί δεκαετίες δεν έγινε ο ανάλογος σχεδιασμός, παρά την ύπαρξη επί 30 χρόνια πακτωλού χρημάτων, τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

«Σε πιάνει η ψυχή σου, όταν συνειδητοποιείς πόσα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα χρήματα εξανεμίστηκαν. Και τώρα κάποιοι έρχονται χωρίς ντροπή και ζητάνε και τα ρέστα».

Νεκρός 39χρονος που καταπλακώθηκε από το φορτηγό που οδηγούσε στο Καπέσοβο Ζαγορίου

Νεκρός ανασύρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ένας 39χρονος ο οποίος καταπλακώθηκε από το φορτηγό που οδηγούσε στο Καπέσοβο Ζαγορίου.
Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε όταν το φορτηγό που οδηγούσε ο 39χρονος, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρία άτομα οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν, χθες (01-05-2017) μετά τα μεσάνυχτα στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο ημεδαπές, ηλικίας 34 και 27 ετών και ένας 52χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 34χρονη και στο οποίο επέβαιναν η 27χρονη και ο 52χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 32, 27, 32 και 40 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε καθώς και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

1.882 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε hot spot

Για την καλύτερη στελέχωση των Κέντρων Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων η κυβέρνηση θα προχωρήσει  στην πρόσληψη 1.882 ανέργων που υπάρχουν σε επτά περιφέρειες της χώρας, καθώς και στα νησιά πρώτης υποδοχής.
Τη νέα προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας σε hot spot θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ και θα αφορά οκτάμηνη απασχόληση στα κέντρα της Αττικής (490 θέσεις), της Κεντρικής Μακεδονίας (497 θέσεις), του Βορείου Αιγαίου (335 θέσεις), του Νοτίου Αιγαίου (198 θέσεις), της Στερεάς Ελλάδας (37 θέσεις), της Θεσσαλίας (90 θέσεις), της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (74 θέσεις), της Δ. Ελλάδος (32 θέσεις) και της Ηπείρου (179 θέσεις).
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, σύμφωνα με το dimosio.gr θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Το νέο προσωπικό θα επιλεγεί με κριτήρια όπως:
το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από σπίτι στην Δωδωνούπολη Ιωαννίνων

Συνελήφθη, προχθές (30-04-2017) το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, ο 25χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή του σε απόπειρα κλοπής από σπίτι, ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού, που έγινε προχθές το πρωί στην Δωδωνούπολη Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, ως μέσο τέλεσης της κλοπής και διαφυγής του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Πού οφείλεται η κακή σύγκλειση των δοντιών

Πεταχτά, συνωστισμένα, αραιά, με κενά ανάμεσά τους. Η κακή σύγκλειση των δοντιών προκαλεί πολλά προβλήματα, που μπορεί να φτάσουν μέχρι παραμόρφωση του σχήματος του προσώπου. Γιατί, όμως, δημιουργείται; Είναι θέμα γονιδίων ή φταίει κάτι που εμείς κάνουμε;
Όπως εξηγεί η Δρ. Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική Ορθοδοντικός Παιδιών & Ενηλίκων, με τον όρο σύγκλειση περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο εφάπτονται τα δόντια της άνω γνάθου με εκείνα της κάτω γνάθου. «Το φυσιολογικό είναι τα πάνω δόντια να βρίσκονται περίπου 1-2 χιλιοστά πιο έξω από τα κάτω, ενώ τα φύματα των γομφίων πρέπει να ταιριάζουν με συγκεκριμένες  αυλακώσεις των απέναντί τους δοντιών», λέει.
Τα περισσότερα προβλήματα σύγκλεισης εμφανίζονται στην παιδική ηλικία, μετά την αλλαγή των νεογιλών δοντιών με μόνιμα και μπορεί να αφορούν τα δόντια καθαυτά (π.χ. είναι στραβά, προεξέχουν ή δεν κλείνουν σωστά μεταξύ τους) ή να είναι σκελετικά (το πρόβλημα εντοπίζεται στα οστά της γνάθου) ή οδοντοσκελετικά (υπάρχει πρόβλημα και στα δόντια και στα οστά).
Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες κακής σύγκλεισης των δοντιών, οι τρεις κυριότερες από τις οποίες είναι:
* Ανωμαλία συγκλείσεως Ιης τάξης: Είναι η πιο συχνή. Στις περιπτώσεις αυτές τα οστά του προσώπου είναι συνήθως αρμονικά αλλά υπάρχουν προβλήματα στην θέση των δοντιών, όπως στραβά ή συνωστισμένα δόντια, δόντια εκτός θέσεως, υπεράριθμα, με πολύ μεγάλα διαστήματα, έγκλειστα κ.λπ.
* Ανωμαλία συγκλείσεως ΙΙης τάξης: Εκδηλώνεται όταν το οστό της άνω γνάθου βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από την κάτω ή η κάτω γνάθος είναι πιο μικρή σε σχέση με την άνω ή όταν υπάρχει συνδυασμός των δύο. Αυτή η σκελετική δυσαρμονία έχει συνήθως ως αποτέλεσμα τα επάνω δόντια να προεξέχουν, με συνέπεια τα κάτω δόντια να τραυματίζουν εσωτερικά τα ούλα της άνω γνάθου. 
* Ανωμαλία συγκλείσεως ΙΙΙης τάξης: Στις ανωμαλίες αυτές η κάτω γνάθος προέχει σε σχέση με την επάνω, δίνοντας στο πρόσωπο την χαρακτηριστική έκφραση του προγναθισμού της κάτω γνάθου.
Τα περισσότερα προβλήματα οδοντικής σύγκλεισης είναι γενετικά καθορισμένα, αλλά υπάρχουν και εξωτερικοί (περιβαλλοντικοί) παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο.