Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους της Καστάνιανης Πωγωνίου, για τις συνεχιζόμενες κλοπές και διαρρήξεις στο χωριό

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ             
Καστάνιανη    29-04-2017
 ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ  Δ.  ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Τηλ. – τηλεομοιοτυπία : 26570 23901
Κιν.:6977142074

Την οργή και αγανάκτησή μας εκφράζουμε οι κάτοικοι της Καστάνιανης Πωγωνίου, καθώς και οι απόδημοι, για τις συνεχιζόμενες κλοπές  και  διαρρήξεις, που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στο χωριό.
Τους δύο τελευταίους μήνες, περισσότερα από δώδεκα σπίτια, έγιναν στόχος των διαρρηκτών, οι οποίοι αφού καταστρέφουν πόρτες και παράθυρα, εισβάλλουν στο εσωτερικό και συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο.
 Σε μια περίπτωση μάλιστα, δεν δίστασαν να διαρρήξουν οικία όπου βρισκόταν άνθρωπος μέσα.
 Έντρομοι οι κάτοικοι, παρακολουθούν την ανικανότητα της Πολιτείας, να παράσχει στοιχειώδη ασφάλεια στους ακρίτες των συνόρων.
Ας μην επαναπαύονται στα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και που αναφέρουν μείωση της εγκληματικότητας. 
Τα στατιστικά στοιχεία της περιοχής δείχνουν αύξηση της εγκληματικότητας.
Αναγνωρίζουμε τις φιλότιμες προσπάθειες  των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από αντίξοες συνθήκες, με λιγοστά μέσα και με μειωμένο προσωπικό,  προσπαθούν να προστατέψουν τους κατοίκους. Όμως αυτές δεν αρκούν.    
Χρειάζονται περισσότερα. Χρειάζεται να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα με έμψυχο  υλικό, μηχανικά μέσα, και να επιστρέψουν οι άνδρες και γυναίκες στα Τμήματα  Συνοριακής Φύλαξης, από τις διάφορες υπηρεσίες, όπου απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα.
  Εάν η Πολιτεία θεωρεί, πως η Αστυνομία, και τα Τμήματα της  Συνοριακής Φύλαξης, αδυνατούν, για αντικειμενικούς λόγους, να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, τότε η Πολιτεία οφείλει να επαναλειτουργήσει τα Στρατιωτικά Φυλάκια σε όλη την παραμεθόριο περιοχή. 
  Δικαιούμαστε καλύτερης αντιμετώπισης για να συνεχίζουμε να «Φυλλάτουμε Θερμοπύλες». Εκτός και αν στο κράτος των ΑΘΗΝΩΝ, έχουν αποφασίσει ότι δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από την Αθήνα.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος        Η Γενίκη Γραμματέας

Δημήτριος Παπαγιάννη    Χρυσάνθη Οικονόμου 

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός έμπορος ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στο Καλπάκι Πωγωνίου

Κατασχέθηκαν πάνω από (101) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (30-04-2017) τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ και στο πίσω κάθισμα, δεκατρία δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (101.550) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από σούπερ μάρκετ στην Άρτα

Αναζητείται γυναίκα συνεργός του

Συνελήφθη, χθες (29-04-2017) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρους του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία συνεργός του, που αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Άρτα, ο 48χρονος ενεργώντας από κοινού με γυναίκα συνεργό του που αναζητείται, εισήλθε σε σούπερ μάρκετ και προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε οινοπνευματώδη ποτά και είδη υγιεινής, τα οποία έκρυψε κάτω από τα ρούχα του.
Έγινε όμως αντιληπτός από τον υπεύθυνο του καταστήματος και τότε ο 48χρονος τον απώθησε με τη χρήση σωματικής βίας, προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία και να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, εμπλέκονται και σε άλλες τρεις περιπτώσεις κλοπών οινοπνευματωδών ποτών και ειδών υγιεινής, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 15-04 έως 22-04-2017, σε σούπερ μάρκετ στην Άρτα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συνεργού του καθώς και για την εξακρίβωση της συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός καλλιεργητής φυτών κάνναβης σε περιοχή του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας

Ο δράστης καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του (74) δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (28-04-2017) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του, μέσα σε μεταλλικά δοχεία και τελάρα:
(29) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 25 έως 80 εκατοστά και
(45) δενδρύλλια κάνναβης σε πρώιμη ανάπτυξη
Στο εσωτερικό του σπιτιού:
(5) ανισοβαρείς συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους (107,6) γραμμαρίων
μία συσκευασία με σκόνη, βάρους (11,1) γραμμαρίων, άγνωστης χημικής προελεύσεως και
μία συσκευασία με μίγμα καπνού και φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (2) γραμμαρίων
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 43χρονου, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (02-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (03-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (04-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (05-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (06-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (02-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (03-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (04-05-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (05-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι.

Σάββατο (06-05-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Παλιάμπελο Αιτωλοακαρνανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (1.151) γραμμαρίων

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθη χθες (28-04-2017) το μεσημέρι στο Παλιάμπελο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στο Παλιάμπελο Αιτωλοακαρνανίας και συνελήφθη ο 23χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1.151) γραμμαρίων, την οποία προόριζε για πώληση.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (28-04-2017) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Βελγικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις, κατά το χρονικό διάστημα από 26-09-2015 έως 09-10-2015, στο Βέλγιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.