Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Περιοδεία κας Αντωνοπούλου σε Λάρισα και Ιωάννινα για Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Τις πολιτικές απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όπως διαμορφώνονται μετά την ψήφιση του Ν.4430/2016, θα παρουσιάσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά την  περιοδεία της σε Λάρισα και Ιωάννινα στις 20 και 21 Απριλίου 2017.
Η αναπληρώτρια Υπουργός θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους Δημάρχους Λάρισας και Τυρνάβου, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στο πλαίσιο της 2ης Οικογιορτής  που πραγματοποιείται στην Λάρισα.
Την Παρασκευή, 21 Απριλίου, η κ. Αντωνοπούλου θα συναντηθεί με  τον Δήμαρχο Ιωαννιτών και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση για την  Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, που γίνεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα Ιωάννινα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΡΑΝΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
20-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Πέμπτη  20/4/2017
•9:15 – 10:00 Συνάντηση με Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης  (Σταύρου Καράσσου 1)
•10:30– 11:30  Συνάντηση με Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη  για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  και συνάντηση με απολυμένους από το Σούπερ Μάρκετ Λάρισας (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 1, 412 22  ΛΑΡΙΣΑ 2ος ΟΡΟΦΟΣ)
•12:00-13:00 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωσταντίνο Αγοραστό (Διοικητήριο-Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου, Πλατεία Ρήγα Φεραίου, ΛΑΡΙΣΑ)
•13:00-14:00   Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (Κουτσόχερο Λάρισας)
•18:30-21:30-  Ομιλία για Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην  2η Οικογιορτή  στη Λάρισα (Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο)
Παρασκευή  21/4/2017
•11:00-12:30:  Συνάντηση με Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα - ενημέρωση για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  (Δημαρχείο-Πλατεία Α. Παπανδρέου 5)
•13:30-14:00: Συνάντηση με Πρόεδρο Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Μήτση Ιωάννη (Επιμελητήριο Ιωαννίνων, Πουτέτση 14, Ιωάννινα)
•19:30-21:30-  Ομιλία για Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στα Ιωάννινα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»-Παλαιά Σφαγεία  (Ακτή Μιαούλη & Μετσόβου).

Νέα Οδός: Ανακοίνωση για την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στο νεοπαραδοθέν τμήμα της Ιόνιας Οδού στην περιοχή της Κλόκοβας

«Τη Δευτέρα  του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, δημιουργήθηκε
έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στο νεοπαραδοθέν τμήμα της Ιόνιας Οδού στην περιοχή της Κλόκοβας.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εκδρομείς. Στόχος μας είναι πάντα η οδική ασφάλεια και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κάθε οδηγού.
Όπως είχε ανακοινωθεί κατά την παράδοση της σήραγγας της Κλόκοβας, λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις, δεν έχουν δοθεί στην κυκλοφορία περίπου 10 χλμ αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέουν τη σήραγγα της Κλόκοβας με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση έως τα τέλη Μαΐου.
Επιπλέον, την ημέρα της επιστροφής υπήρξε ένας συνδυασμός γεγονότων (αυξημένη έξοδος και μαζική επιστροφή των εκδρομέων, κακές καιρικές συνθήκες και τροχαίο ατύχημα στο εσωτερικό της σήραγγας της Κλόκοβας) που επέτειναν τα αναμενόμενα ούτως ή άλλως λόγω μαζικής επιστροφής φαινόμενα καθυστερήσεων, που παρατηρούνται ακόμα και σε πλήρως ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους.
Υπενθυμίζουμε ότι τη Μεγάλη Τετάρτη για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα,  δόθηκαν σε κυκλοφορία επιπλέον 37 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου που περιλαμβάνουν και τη σήραγγα της Κλόκοβας, κι έτσι δημιουργήθηκε ένα ενιαίο τμήμα στην Ιόνια Οδό, σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, συνολικού μήκους 96 χλμ. Η μη παράδοσή του θα οδηγούσε σε επανάληψη της ακόμα μεγαλύτερης  ταλαιπωρίας που αντιμετώπιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι οδηγοί που πραγματοποιούσαν αυτή τη διαδρομή μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.
Με την παρούσα κατάσταση όμως, όλοι οι εκδρομείς είτε χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό είτε την παλαιά Εθνική Οδό, εισέρχονταν στα 10 χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού, τα οποία και διαθέτουν μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας. Με προτεραιότητα πάντα την οδική ασφάλεια, αποφασίστηκαν συνεπώς, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν σαν στόχο την τεχνητή μείωση των υψηλών ταχυτήτων που λογικά ανέπτυσσαν οι οδηγοί εντός του νέου αυτοκινητοδρόμου πριν την είσοδό τους στα 10 χλμ της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δεν θα είναι πλέον απαραίτητες με την παράδοση σε κυκλοφορία και του αρχικού τμήματος της Ιόνιας Οδού έως τα τέλη Μαΐου».

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και κατοχής λαθραίου καπνού

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (927,3) γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και λαθραίος καπνός, βάρους (1.131) γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, χθες (18-04-2017) το απόγευμα στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Άρτας, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 29, 51 και 33 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράβασης της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, όπου βρέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης καθώς και μία σακούλα που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (973) γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 33χρονης και του 29χρονου, στην πόλη της Άρτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τριάντα έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (925,34) γραμμαρίων, τις οποίες προόριζαν για διακίνηση
μία ηλεκτρονική ζυγαριά
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 51χρονου δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε αδασμολόγητος καπνός, βάρους (158) γραμμαρίων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 33χρονης, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (236,9) γραμμαρίων και δύο ζυγαριές ακριβείας

Συνελήφθησαν, χθες (18-04-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα τους δύο δράστες και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, στο σπίτι του 30χρονου δράστη, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης-απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (185,5) γραμμαρίων
• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (50,8) γραμμαρίων
• δύο ζυγαριές ακριβείας
• ένας πλαστικός τρίφτης
• ένα κινητό τηλέφωνο
• το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από κατάστημα, στην Ελεούσα Ιωαννίνων

Συνελήφθη, σήμερα (19-04-2017) τα ξημερώματα στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, ο δράστης διέρρηξε κατάστημα στην Ελεούσα Ιωαννίνων, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ευχαριστήριο Τ.Κ. Νεγράδων στην Ηπειρωτική Βιομηχανία εμφιαλώσεων Α.Ε Βίκος Α.Ε.

Εκ μέρους της κοινότητας Νεγράδων ο πρόεδρος κύριος Σιχλιμίρης Ελευθέριος εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην «Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξη που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην κοινότητα.
Θα θέλαμε από καρδιάς να σας ευχαριστήσουμε που σε πείσμα των δύσκολων καιρών έχετε συμβάλλει καίρια στην απασχόληση των νέων της κοινότητας, ενώ πρόσφατα ανταποκριθήκατε για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα μας με μια ουσιαστική πράξη βοήθειας και αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε σημαντικό στήριγμα στον αγώνα που κάνουμε καθημερινά για την κάλυψη βασικών αναγκών της κοινότητας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 25χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή από εμπορικό κατάστημα

Συνελήφθη, χθες (18-04-2017) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, μία 25χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η 25χρονη αφαίρεσε διάφορα προϊόντα από εμπορικό κατάστημα, έγινε όμως αντιληπτή και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Ξεκίνησε η υποβολή του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα

Μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  www.aade.gr  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση – δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά.
Oι δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να υποβάλλουν έγκαιρα το έντυπο Α21 προκειμένου να τους χορηγηθεί το οικογενειακό επίδομα που δικαιούνται για το έτος 2017.
Όσοι εισέπραξαν με τη μορφή προκαταβολής το 50% της 1ης δόσης του 2017 θα πρέπει και αυτοί να υποβάλουν το ταχύτερο μαζί με τη φορολογική τους δήλωση το έντυπο Α21 ώστε στην επόμενη δόση να τους καταβληθεί το σύνολο των δικαιούμενων ποσών της 1ης και 2ης τριμηνιαίας δόσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΓΑ έχει ως εξής:
Α. Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση – δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – www.aade.gr  στη διαδρομή «Πολίτες / Επιδόματα / Οικογενειακό Επίδομα (Α21)» και αφού έχουν υποβάλει (οριστικοποιήσει) τη φορολογική τους δήλωση (Ε1)».

ΠΟΣΚΕ: Επικίνδυνο το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Την κατάργηση της ελεύθερης επιλογής ιατρού φέρνει το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αναρτήθηκε πρόσφατα για διαβούλευση, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), η οποία προειδοποιεί για την επικινδυνότητά του και ζητά την άμεση απόσυρσή του και συζήτηση από μηδενική βάση.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το σχέδιο νόμου τοποθετεί στο επίκεντρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) τον οικογενειακό γιατρό, ο οποίος θα παραπέμπει τους ασθενείς στον ειδικό γιατρό, έχοντας στην ευθύνη του 2000 ασθενείς και ασκώντας όλες σχεδόν τις ειδικότητες, ανεξαρτήτως εκπαίδευσης σε αυτές. Χωρίς να παραλείπει να τονίσει τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα του οικογενειακού γιατρού, η ΠΟΣΚΕ επισημαίνει ότι με τον τρόπο αυτό παραγκωνίζεται ο ειδικός ιατρός και η άμεση πρόσβαση του σε αυτόν, με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί για την υγεία των πολιτών η καθυστέρηση αντιμετώπισης νοσημάτων που μόνο ειδικοί ιατροί δύναται να αντιμετωπίσουν.

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση απόπειρας κλοπής από Ιερό Ναό στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 31χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, την 15/16-09-2016, ο 31χρονος αφού διέρρηξε τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Γηροκομείου Ιωαννίνων, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το παγκάρι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Καθορισμός της 1ης Μαΐου 2017, ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ (Αριθ. 16072/310  ΦΕΚ B 1307-13.04.2017) η απόφαση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κας Ευτυχίας Αχτσιόγλου, με την οποία καθορίστηκε η 1η Μαΐου 2017 ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.
1. Καθορίζουμε την 1η Μαΐου 2017 ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.
2. Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.