Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 37χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά ηρωίνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους -3- κιλών και -162-γραμμαρίων, που βρέθηκε σε κρύπτη στους αεραγωγούς Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου
Ο 32χρονος αλλοδαπός δράστης είχε παραβιάσει άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας
Συνελήφθησαν, σήμερα (13-04-2017) νωρίς το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 37χρονος ημεδαπός, διακινητές ποσότητας ηρωίνης, ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σήμερα νωρίς το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκαν οι δράστες να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, επιμελώς κρυμμένη στους αεραγωγούς στο χώρο του κινητήρα, ποσότητα ηρωίνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Συγκεκριμένα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) δέματα με ηρωίνη, συνολικού βάρους -3- κιλών και -162- γραμμαρίων.
Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του αλλοδαπού δράστη προέκυψε επίσης ότι αυτός αναζητείτο από την 13-09-2016, καθόσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί, από το Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Άρθρο του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τίτλο: «Το πέρασμα»

 Το πέρασμα

Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα*

Ο ελληνικός λαός επέλεξε στις αρχές του 2015 την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πιο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο της μεταπολίτευσης να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που δημιούργησε το ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένο πλέον σύστημα της μεταπολίτευσης. Το παλιό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και ανηθικότητας, επιτέθηκε με όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, για να θέσει εμπόδια στη νέα διακυβέρνηση.
Ένα σύστημα που εκτόξευσε το δημοσιονομικό χρέος της χώρας, εκτίναξε την ανεργία και είναι υπεύθυνο για την απώλεια του 25% του ΑΕΠ της χώρας.  Ένα σύστημα που δεν εκμεταλλεύτηκε τις μεγάλες εισροές κεφαλαίων που υπήρξαν εκείνη την περίοδο, καθώς η χρήση τους δεν άφησε παρακαταθήκη τις αναγκαίες υποδομές και συνθήκες, ώστε να δώσουν στη χώρα τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια οικονομία σε γερές και στέρεες βάσεις. Αντίθετα τεράστια ποσά διανεμήθηκαν με αδιαφανείς και εξπρές διαδικασίες σε συγκεκριμένους κρατικοδίαιτους εργολάβους, σε κολλητούς και ημετέρους. Αυτό το σύστημα ήταν συνυφασμένο με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη νομή προνομίων σε λίγους και εκλεκτούς.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ήρθε αντιμέτωπος με άδεια ταμεία, έχοντας απέναντί του θεούς και δαίμονες. Αναλάβαμε να διαπραγματευτούμε μια καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους, σε ένα ναρκοθετημένο πεδίο, τόσο στο εξωτερικό, όσο και από τις εγχώριες δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο καλό ή το κακό, αλλά ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο. Τον Ιούλιο του 2015 πετύχαμε μια συμφωνία μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον και σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Είχαμε όμως την τιμιότητα να φέρουμε αυτή τη συμφωνία ενώπιον του ελληνικού λαού, ο οποίος μας εμπιστεύτηκε για μια ακόμη φορά.

NEA ΔΕΞΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ευχές για το Άγιο Πάσχα


Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας διένειμαν τροχονόμοι σε οδηγούς ενόψει των εορτών του Πάσχα

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας, ενόψει των εορτών του Πάσχα, μοίρασαν τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, σήμερα (13-04-2017) το πρωί, σε οδηγούς και συνεπιβάτες οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, δίδοντας ταυτόχρονα συμβουλές και οδηγίες στους οδηγούς και συνεπιβάτες.
Ανάλογα φυλλάδια θα διανεμηθούν από προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας καθ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε όλη την Ήπειρο.
Υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και συνιστάται στους πολίτες:
Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Καλές γιορτές με ασφάλεια στο δρόμο!

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (4,8) γραμμαρίων.
Συνελήφθη, στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (239) γραμμαρίων.
Συνελήφθη, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (33) κροτίδες.
Συνελήφθη, στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας,  από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Εθελοντική δράση Lets do it Greece από το Γυμνάσιο Δολιανών

Για μία ακόμη χρονιά το Γυμνάσιο Δολιανών συμμετείχε στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Lets do it Greece.
H δράση υλοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην αυλή του σχολείου και περιελάμβανε καθαρισμό των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του σχολείου, αλλά και τον ευπρεπισμό της αυλής με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών (λάστιχα αυτοκινήτων) τα οποία μεταμορφώθηκαν σε αυτοσχέδιες γλάστρες. 
Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς συμμετείχαν με ενθουσιασμό έχοντας ως σύνθημα τη φράση: «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις». 
Εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και εμπνεύστηκαν από την εθελοντική δράση που συμμετείχαν με τη δημιουργία ενός μεγάλου πανό με το οποίο θέλησαν να κάνουν γνωστή τη δράση τους.

Παράλληλα, στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στη δράση της Actionaid «Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!», ένωσαν τη φωνή τους με τα σχολεία όλης της Ελλάδας τραγουδώντας ένα τραγούδι αφιερωμένο στο δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση. Η φετινή εκστρατεία της Actionaid δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη όλων στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στέλνει μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας, γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού.

Τέλος στην συλλογή αποδείξεων για το χτίσιμο του αφορολόγητου

Με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής,  μπαίνει τέλος στην συλλογή αποδείξεων από τους φορολογούμενους για να χτίσουν το αφορολόγητο.
Στην απόφαση ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται το αφορολόγητο -μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες- δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις. Οι συγκεκριμένες δαπάνες τους που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από την μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν στην κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (πχ μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (πχ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.
Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο είναι τα ακόλουθα:
•10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
•15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και

•20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα.

Αναστάσιμες ευχές από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Πασχαλινές ευχές

Σας ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα!!!
Το Άγιο Φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!!!
Υγεία και Άνθρωποι...


Το Δ.Σ. και η Γραμματέας

Κώστας Καψάλης: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα στο www.tzourlakos.com

Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα από τον  Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη στο www.tzourlakos.com

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα σε Π.Ε. Θεσπρωτίας και Άρτας

Τους αναδόχους δύο οδικών έργων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και ενός στην Π. Ε. Άρτας ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για τα εξής:
Ø  «Αποκατάσταση ζημιών - βελτίωση οδού από Ηγουμενίτσα - Παραπόταμος - Βρυσέλλα - Φιλιάτες - Σύνδεση με Σίδερη», προϋπολογισμού € 358.000. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε..
Ø   «Διαγράμμιση - Βελτίωση οδών Ηγουμενίτσα - Σύβοτα και Βασιλικό - Καρτέρι», προϋπολογισμού € 104.000. Ανάδοχος ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ε.Ε.
Ø   «Αποκατάσταση πρόσβασης με τσιμεντόστρωση στη θέση «Γραβιά» ΔΔ Γραικικού ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 24.000. Ανάδοχος Σωτήρης Μάμαλης.
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
Ø    «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών στον Δήμο Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 246.000.
Ø  Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 30.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αναστάσιμες ευχές από τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφο

Περιφέρεια Ηπείρου: Ορισμός Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ορίζονται Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι οι:
· Κωνσταντίνος Σιαράβας, με αρμοδιότητα τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
·  Ηλιάνα Σπανοπούλου- Σάρρα, με αρμοδιότητα τα θέματα συνεργασίας Ελλάδος- Νότιας Ιταλίας- Τουρισμού & Πολιτισμού, καθήκοντα που θα ασκούνται σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr