Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Νεγράδες Πωγωνίου: Συλλήψεις 23χρονων Αλβανών φυγόποινων

Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2017) το απόγευμα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο 23χρονοι υπήκοοι Αλβανίας,  οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν συνολικά τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, συνολικής ποινής φυλάκισης δώδεκα μηνών και χρηματικής ποινής (10.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές σχολείων της Θεσπρωτίας για την Οδική Ασφάλεια

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις κυκλοφοριακής αγωγής από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας σε μαθητές σχολείων, στοχεύοντας στην ενημέρωσή τους για τη σπουδαιότητα των κανόνων οδικής ασφάλειας.
Στις παρουσιάσεις αυτές, που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σε σχολεία στην Πλαταριά και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, με αντικειμενικό στόχο την προετοιμασία τους και ως υπεύθυνων αυριανών οδηγών.

Οι εκπαιδευτικές διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής θα συνεχιστούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, σε όλη την περιφέρεια της Ηπείρου.

Συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου

Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, πραγματοποίησε την Τετάρτη (5/4) ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η επαναλειτουργία των Τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου στη Δ.Ο.Υ. Άρτας, το οποίο υπήρξε αντικείμενο συζήτησης και προηγούμενων συναντήσεων του βουλευτή με τους αρμόδιους Υπουργούς, ενώ αποτελεί και πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής.
Το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε υπόψη της κ. Παπανάτσιου και επισημάνθηκε ότι μετά την ένταξη των εν λόγω τμημάτων στη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας υφίσταται μόνιμη ταλαιπωρία στους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Νομού Άρτας.

Στην κατεύθυνση αυτή ο βουλευτής Άρτας ζήτησε και τη συνδρομή της Υφυπουργού Οικονομικών, ώστε να υπάρξει θετική αντιμετώπιση του ζητήματος, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα, από 15 Απριλίου μέχρι και 31 Μαΐου 2017

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης από το Μεγάλο Σάββατο απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στην Λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλιμνίων περιοχών και της Νήσου με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων.
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας θα διαρκέσει από 15 Απριλίου 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00 το μεσημέρι, μέχρι 31 Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 π.μ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Γιάννης Στέφος: Κατάθεση ερώτησης για τη λειτουργία των ιντερνέτ καφέ και την πρόσβαση ανηλίκων σ’ αυτά

Ο βουλευτής Γιάννης Στέφος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία συνυπογράφηκε από 33 βουλευτές σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των ιντερνέτ καφέ.
Το διαδίκτυο έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας σχεδόν όλων των πολιτών. Είναι αλήθεια ότι, οι ευκαιρίες για εκπαίδευση, ενημέρωση και ψυχαγωγία που προσφέρει είναι πρωτόγνωρες. Ωστόσο στη χρήση του ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι ειδικά σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, όπως τα παιδιά και οι έφηβοι.  
Μέρος της επαφής των ανηλίκων με το διαδίκτυο γίνεται στα ιντερνέτ καφέ.
Tα ιντερνέτ καφέ υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι, ένας μεγάλος αριθμός θαμώνων σε αυτά είναι ανήλικοι. Επειδή όμως δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο που να ορίζει τους κανόνες πρόσβασης των ανηλίκων στους εν λόγω χώρους, πολύ συχνά διαπιστώνονται περιπτώσεις παιδιών ή εφήβων, που αποκτούν εθιστικές συμπεριφορές. Οι εν λόγω συμπεριφορές έχουν αρνητικά αποτελέσματα τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία των ανηλίκων. Στην παραπάνω διαπίστωση κατέληξε και ο Συνήγορος του Παιδιού, έπειτα από καταγγελίες πολιτών και εμπειρικής έρευνας που διεξήγαγε στους συγκεκριμένους χώρους. 

Δήμος Πωγωνίου: Ευχές για το Πάσχα

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης και η Δημοτική Αρχή εύχονται σε εσάς και τις οικογένειές σας

 Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Μεγάλη η επιτυχία του πασχαλινού Bazaar των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

  Ένα πρωτότυπο εορταστικό σκηνικό στήθηκε από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στον κεντρικό πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου. Ο λόγος για το πασχαλινό Bazaar των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, που διοργανώθηκε με πολλές εκπλήξεις και περιελάμβανε αγάπη, κοινωνική αλληλεγγύη, εικαστικές δημιουργίες, ανακύκλωση, μουσική, τραγούδι, face painting και πολλά χαμόγελα.
   Οι συμπολίτες μας που το επισκέφτηκαν, έκαναν ανάρπαστες τις λαμπάδες και τα διακοσμητικά είδη που δημιούργησαν οι μαθητές ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης «ΗΡΑ». Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ σε συνεργασία με τη γιαννιώτικη εταιρεία “HALL OF BRANDS” και την εταιρεία ανακύκλωσης “EAST WEST GREECE”, έχοντας τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών και της εταιρείας μεταφορών ΝΙΚΑΣ, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 147 ζευγάρια παπούτσια, τα οποία είτε θα δοθούν για επαναχρησιμοποίηση είτε θα ανακυκλωθούν αλλά θα στηρίξουν με ισόποσης αξίας τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ιωαννιτών.
  Το Bazaar τίμησαν με την παρουσία τους ο Νίκος Γκόλας, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού στο δήμο Ιωαννιτών, ο Παντελής Κολόκας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού στο δήμο Ιωαννιτών και η Κέλλυ Καραμάνη, Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Ηπείρου. 
Οι μαθητές μοίρασαν εκπτωτικά κουπόνια για αγορά νέων ζευγαριών από τα καταστήματα: Hall Of Brands, Adidas Store και Sportzone, έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν, ζωγράφισαν τα πρόσωπά τους, μοίρασαν ευχές και χαμόγελα αισιοδοξίας και υποσχέθηκαν νέες κοινωνικές δράσεις με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις! 
 

Αναστάσιμες λαμπριάτικες ευχές της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Σε ενεργό ηφαίστειο εξελίσσεται ο σακχαρώδης διαβήτης

Εφιαλτικές διαστάσεις αναμένεται να πάρει, σε παγκόσμιο επίπεδο, την επόμενη εικοσαετία ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις 227 εκατομμύρια νέοι ασθενείς, θα προστεθούν στα 415 εκατομμύρια πάσχοντες!
Στα 227 εκατομμύρια νέους ασθενείς δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά και οι έφηβοι που θα εμφανίσουν διαβήτη.
Για το λόγο αυτό η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εκπέμπει σήμα κινδύνου, προκειμένου να μπει «φρένο» στο διαβήτη, που απειλεί να εξελιχθεί σε ενεργό ηφαίστειο.
«Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, καθώς στη χώρα μας το 10,9 (πάνω από 1.100.000) των συμπολιτών μας πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην παιδική παχυσαρκία» τόνισε η κ Ασημίνα Μητράκου, Αν. Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α, υπεύθυνη στη Μονάδα Σακχαρώδη Διαβήτη-Μεταβολισμού, του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα «Πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη».
Ο διαβήτης δεν είναι ήπια νόσος, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ Μητράκου, ευθύνεται για το 80% των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα. Μαζί με  τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο ευθύνεται για το 63% των θανάτων που προκαλούν οι μη μεταδιδόμενες ασθένειες κι επιβαρύνουν την εθνική οικονομία, ιδιαίτερα σε χώρες χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος.
Συγκεκριμένα ο σακχαρώδης διαβήτης ευθύνεται για:
Ø Τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια (Συχνότερη αιτία τύφλωσης σε παραγωγικούς ενήλικες)
Ø Τη διαβητική νεφροπάθεια (Συχνότερη αιτία Νεφρικής Ανεπάρκειας τελικού σταδίου)
Ø Την κατά 2 με 4 φορές αύξηση της καρδιαγγειακής νοσηρότητας και των εγκεφαλικών επεισοδίων
Ø Τα καρδιαγγειακά νοσήματα (8/10 διαβητικών ατόμων πεθαίνουν από καρδιακή ανακοπή)
Ø Τη διαβητική νευροπάθεια (Κυριότερη αιτία ακρωτηριασμού, μετά τα ατυχήματα-τραυματισμούς).

Ιωάννινα: Συνελήφθη 54χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για πλαστογραφία και ναρκωτικά

Συνελήφθη, σήμερα (10-04-2017) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για πλαστογραφία και αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφυδάτωση: Τί προκαλεί στο σώμα μας;

Είναι γνωστό σε όλους ότι, το νερό είναι απαραίτητο συστατικό κάθε έμβιου όντος. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό και το αίμα σε ποσοστό 90% περιέχει νερό. Μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να το στερηθούμε ενστικτωδώς διψάμε. Πίνουμε, όμως, την αναγκαία ποσότητα νερού που χρειαζόμαστε για να είμαστε ενυδατωμένοι; Μήπως είμαστε αφυδατωμένοι και δεν το αντιλαμβανόμαστε;
«Τόσο στο παρελθόν, όσο και στις μέρες μας, το νερό είναι αιτία πολεμικών υγκρούσεων, ειδικά σε περιοχές όπου ο φυσικός αυτός πόρος είναι δυσεύρετος. Σε άλλες, πάλι, που η πρόσβαση είναι εύκολη, όπως στις δυτικές χώρες, παρατηρούμε το φαινόμενο της αφυδάτωσης στον μέσο άνθρωπο. Και αυτό γιατί, η ημερήσια κατανάλωση νερού είναι πολύ μικρότερη από αυτή που επιβάλλεται. Και μην σπεύσετε να το αντικρούσετε, διότι η αφυδάτωση είναι μία κατάσταση που μπορεί να υφίσταται ακόμα και εάν δεν γίνετε άμεσα αντιληπτή», εξηγεί η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη, M.D., πιστοποιημένη Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγηραντικής Ιατρικής (http://functionalmedsystem.com ).

Με παραχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο η αποπληρωμή του φόρου κληρονομιάς

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς
Το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι των συσκέψεων στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών κα Κατερίνας Παπανάτσιου, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν όσοι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τα εισοδήματα για την αποπληρωμή του φόρου κληρονομιάς, με αποτέλεσμα πολλές φορές να οδηγούνται και στην αποποίηση της κληρονομιάς για να αντιμετωπίσουν το αδιέξοδο.
Εξετάζεται να ενεργοποιηθεί ο νόμος, ο οποίος προβλέπει τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου κληρονομιάς με παραχώρηση ακινήτου από τον φορολογούμενο στο δημόσιο. Η διάταξη υπάρχει, ήδη, στην υφιστάμενη νομοθεσία και αυτό που απομένει είναι η υπουργική απόφαση, η οποία, αφενός, θα την θέτει σε ισχύ, αφετέρου, θα διευκρινίζει όλες τις παραμέτρους για τον τρόπο υλοποίησής της.
Τα ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν αφορούν, μεταξύ άλλων, στο ύψος του φόρου κληρονομιάς πάνω από το οποίο θα μπορεί να γίνεται χρήση του μέτρου αυτού, όπως και τον τρόπο που θα γίνεται η αποτίμηση της αξίας του ακινήτου που θα παραχωρείται. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίζουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείο Οικονομικών, το μέτρο δεν θα αφορά στην πληρωμή άλλων φόρων π.χ. φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ. Θα εφαρμόζεται αποκλειστικά για τη φορολογία κληρονομιών.