Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ηπείρου και διαρρήξεις (ριφιφί) σε κοσμηματοπωλεία στην Αττική

Συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά), εκ των οποίων οκτώ (8) είναι υπήκοοι Ρουμανίας
Ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) συνεργοί τους, επίσης υπήκοοι Ρουμανίας, εκ των οποίων δύο αναζητούνται και ο έτερος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης
Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφών, χρυσών λιρών καθώς και πλακιδίων χρυσού, πλήθος ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, ένα (1) πολεμικό τυφέκιο, ένα (1) περίστροφο, δύο (2) κυνηγετικά όπλα, τέσσερα (4) πιστόλια αερίου κρότου, επτά (7) σπρέι πιπεριού, (12-) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, πέντε (5) αυτοκίνητα και δύο (2) μοτοσυκλέτες
Εξιχνιάσθηκαν είκοσι δύο (22) περιπτώσεις
Εξετάζεται η συμμετοχή τους σε δεκάδες επιπλέον παρόμοιες περιπτώσεις
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση , τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ηπείρου και διαρρήξεις (ριφιφί) σε κοσμηματοπωλεία στην Αττική.
Πρωινές ώρες της 4-4-2017, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πατήσια, Κολωνός, Πετρούπολη και κέντρο πόλης) για την αποδόμηση της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά), εκ των οποίων οκτώ (8) είναι υπήκοοι Ρουμανίας, πέντε (5) άνδρες και τρεις (3) γυναίκες, ηλικίας από 31 έως 63 ετών και ένας 54χρονος ημεδαπός.
Επίσης ταυτοποιήθηκαν, τρία (3) επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επίσης υπήκοοι Ρουμανίας, εκ των οποίων δύο (2) αναζητούνται και ο έτερος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφίες, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων καθώς και στο ενεχυροδανειστήριο του ημεδαπού συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο ΑΚ-47 KALASNIKOV με γεμιστήρα πλήρη με είκοσι εννιά-29- φυσίγγια
Ένα (1) περίστροφο
Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα
Τέσσερα (4) πιστόλια αερίου κρότου και επτά (7) σπρέι πιπεριού
Οκτώ (8) συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους άνω των -12- κιλών
Διαρρηκτικά εργαλεία για την κοπή χρηματοκιβωτίων αποτελούμενα από μπουκάλες οξυγόνου με τις κατάλληλες συνδεσμολογίες
Πέντε (5) τηλεοράσεις
Είκοσι (20) πίνακες ζωγραφικής διαφόρων δημιουργών
Έξι (6) θρησκευτικές εικόνες διαφόρων παραστάσεων
Σετ από επάργυρα- επιχρυσωμένα μαχαιροπίρουνα και διακοσμητικά
Επτά (7) φορητοί υπολογιστές, tablet και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και δεκάδες κάρτες κινητών
Πολλά ειδικά διαμορφωμένα διαρρηκτικά εργαλεία- passé partout για παραβίαση κλειδαριών
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα σετ με χημικές ουσίες ελέγχου καθαρότητας χρυσού και ένα χημικό καθαριστικό κοσμημάτων
Πλήθος κοσμημάτων, (σταυροί, δακτυλίδια, σκουλαρίκια, καρφίτσες, αλυσίδες), δεκάδες ρολόγια, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού κλπ κοσμήματα, τιμαλφή και πέτρες κοσμημάτων
Εργαλεία για την τήξη χρυσού
Πλήθος πλαστών εγγράφων
Πλήθος καρτών κοσμηματοπωλείων και ενεχυροδανειστηρίων καθώς και έγγραφα με ιδιόχειρές σημειώσεις περί της διάθεσης των χρημάτων που αποκόμιζαν από την δραστηριότητα τους
Πλήθος αποδείξεων εξώνησης κοσμημάτων σε ενεχυροδανειστήρια και χειρόγραφες σημειώσεις
Διάφορα ελληνικά διαβατήρια των οποίων ερευνάται η προέλευση, διάφορα πλαστά Ρουμανικά έγγραφα στα οποία ήταν επικολλημένες φωτογραφίες ίδιων ατόμων με διαφορετικά στοιχεία και πλήθος από πιστωτικές κάρτες
Κενές υπεύθυνες δηλώσεις που φέρουν εμφανώς πλαστά εντυπώματα σφραγίδων γνησίου υπογραφής και στρογγυλής σφραγίδας
Αποδείξεις αποστολής εμβασμάτων προς διάφορες περιοχές της Ελλάδος και της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, κτλ) συνολικού ποσού άνω των 11.000 ευρώ
Πλήθος αποδείξεων αποστολής αντικειμένων μέσω ΕΛ.ΤΑ. προς διάφορους προορισμούς παγκοσμίως (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Εκουαδόρ, Ινδία, Πορτογαλία, κ.λπ.)
Χαρτονομίσματα Αυστραλίας, λίρες Αγγλίας κλπ χαρτονομίσματα
Πέντε (5) αυτοκίνητα και δύο (2) μοτοσυκλέτες.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην Άρτα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 32χρονου και μίας 47χρονης

Οι δράστες, με το πρόσχημα της διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων προς την εφορία συγγενικού προσώπου της ηλικιωμένης, της απέσπασαν χρηματικό ποσό.
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην πόλη της Άρτας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 32χρονου και μίας 47χρονης.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, το πρωί της (30-03-2017) στην πόλη της Άρτας, οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν 78χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα της διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων προς την εφορία συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν χρηματικό ποσό.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Άνοιξε το Taxis για την υποβολή των δηλώσεων φορολογικού έτους 2016

Άνοιξε πριν από λίγο η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2016.
Και φέτος είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί που αφορούν τους μισθούς, τις συντάξεις, τους παρακρατούμενους και αναλογούντες φόρους, τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τους τόκους των καταθέσεων και τα ποσά που κατέβαλαν το 2016 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους (τοκοχρεολυτικές δόσεις).
Όπως ανέφερε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. Γ. Πιτσιλής περίπου 100 δηλώσεις υποβλήθηκαν μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της λειτουργίας.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, μία μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθη, χθες (05-04-2017) το μεσημέρι στη διασταύρωση Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 39χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μία ομοεθνή του, ηλικίας 59 ετών, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων της 59χρονης προέκυψε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 39χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Συνελήφθη, επ’ αυτοφώρω, 39χρονος αλλοδαπός για κλοπή από επιχείρηση στην Πρέβεζα

Συνελήφθη, επ΄ αυτοφώρω, χθες (05-04-2017) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή από επιχείρηση στην Πρέβεζα.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας συνεργός του, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, μετά από καταγγελία για κλοπή σε εξέλιξη σε ανενεργή επιχείρηση στην Πρέβεζα, άμεσα μετέβησαν αστυνομικοί στο σημείο, όπου εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο της επιχείρησης τον 39χρονο δράστη και τον συνέλαβαν, ενώ ο συνεργός διέφυγε και αναζητείται.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν αφαιρέσει διάφορα πάνελ και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία είχαν φορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που βρέθηκε σταθμευμένο παραπλεύρως της επιχείρησης.
Το ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας του 39χρονου δράστη, κατασχέθηκε ενώ τα κλαπέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Γιάννης Καραγιάννης: Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Κόνιτσας στον αγροτουρισμό

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 5 Απριλίου, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης και ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Νίκο Βάγια.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν η δυνατότητα δημιουργίας τυροκομείου στην περιοχή στης Κόνιτσας, βάσει του υπομέτρου 4.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των μοναδικών σε ποιότητα προϊόντων της περιοχής, του πεπονιού και του ροδάκινου Κονίτσης και του παραδοσιακού τυριού "ούρδα" που παρασκευάζεται στην Αετομηλίτσα.
Το υπομέτρο 4.2 του ΠΑΑ 2014-2020 (ΦΕΚ 1190 Β - 04.04.2017) αφορά τη στήριξη επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων και δίνει τη δυνατότητα σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και σε επαγγελματίες αγρότες και ομάδες παραγωγών να δημιουργήσουν μεταποιητικές μονάδες με ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών, προκειμένου να παρέχουν προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων στη συνάντηση ήταν πως η ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας, με την ανασυγκρότηση της αγροτικής της παραγωγής, την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου και την ορθή διαχείριση και ανάδειξη των πολιτιστικών της πόρων, μπορεί να αναπτυχθεί σε πρότυπο αγροτουριστικής περιοχής.

«Τα παιδιά μας και οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο»: Ενημερωτική εκδήλωση της Βουλευτή Β΄ Αθηνών Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στο Divani Caravel Hotel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Καισαριανή, τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, ώρα 18:00

Πρόσκληση
Η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης της ΝΔ και Βουλευτής Β΄Αθηνών  Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα ''Τα παιδιά μας και οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο'', τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, ώρα 18.00', στο  Divani Caravel Hotel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Καισαριανή,
Oμιλητές:
Mανώλης Σφακιανάκης - Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας ε.α εξειδικευμένος σε θέματα διερεύνησης ηλεκτρονικών εγκλημάτων
Γιώργος Κορμάς - Ιατρός, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Συντονίστρια: Mάγδα Τσέγκου, Δημοσιογράφος 

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι προωθούσαν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη

Συνελήφθησαν, χθες (05-04-2017) το βράδυ στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 47 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 45χρονου αλλοδαπού, διαπίστωσαν ότι αυτός από κοινού με έτερο 47χρονο, προωθούσαν στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 20χρονο υπήκοο ομοεθνή τους, μη νόμιμο μετανάστη.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας.

Την ένταξη πράξεων στο "Ήπειρος 2014-2020" για υπηρεσίες προς ΑμεΑ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

Με αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" δύο πράξεις για τη στήριξη ατόμων με αναπηρία και ειδικές ανάγκες.
Η πρώτη με συνολικό κόστος 547.200 ευρώ, έχει δικαιούχο φορέα τον "Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία" "Αγκαλιά" Άρτας. 
Ο Σύλλογος θα λειτουργήσει Κέντρο Διημέρευσης Φροντίδας για 19 άτομα με ειδικές ανάγκες για 12 μήνες επί τρία χρόνια.
Η δεύτερη πράξη με συνολικό κόστος 720.000 ευρώ, έχει δικαιούχο το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας. 

Πρόκειται για τη λειτουργία Κέντρου Διημέρευσης Φροντίδα για  με ειδικές ανάγκες Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Αγία Θεοδώρα". 
Μέσω αυτού θα  παρέχονται υπηρεσίες σε  25 άτομα με ειδικές ανάγκες, για 12 μήνες επί 3 έτη άτομα.

Συνελήφθη άμεσα 36χρονη ημεδαπή για ληστεία σε βάρος 83χρονου ημεδαπού στην πόλη της Άρτας

Αναζητείται συνεργός της

Οι συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 36χρονης ημεδαπής για ληστεία σε βάρος 83χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Άρτας.
Σε βάρος της 36χρονης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία συνεργός της 36χρονης, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρις στιγμής.
Ειδικότερα, χθες (05-04-2017) το πρωί στην πόλη της Άρτας, οι δύο γυναίκες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν, από ανασφάλιστη πόρτα, σε σπίτι ιδιοκτησίας 83χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα, στον οποία η μία εξ αυτών άσκησε σωματική βία, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να διαφύγουν.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της 36χρονης και στο πλαίσιο ερευνών, εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Άρτας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάρτιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (1.057) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -844- (εκ των οποίων -13- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση:-12-
Για εκβίαση - τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα: -7-
Για ληστεία: -4-
Για απόπειρα ληστείας: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -43-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -14-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 34 -
Για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις: -1-
Για παράνομη βία και παράνομη κατακράτηση: -4-
Για απόδραση κρατουμένου: -1-
Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος: -4-
Για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα: -4-
Για πλαστογραφίες: -5-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-21-
Για ενδοοικογενειακή βία:-3-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -33-
Για παραβάσεις του Ν. περί προστασίας προσωπικών δεδομένων: -2-
Για λαθρεμπόριο: -9-