Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πεντάρα με ανατροπή ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας-Π.Α.Σ. Αλμυρός 5-1)

*Ευρεία νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας στο Παρακάλαμο το απόγευμα του Σαββάτου αφού επικράτησε  του Π.Α.Σ. Αλμυρού με 5-1 για την 27η αγωνιστική του Α' ομίλου της Maison Β΄ Ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 20΄ με γκολ του Καραγιάννη Ιωάννη.
Στη συνέχεια ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ισοφάρισε σε 1-1 στο 36΄ με τον Γκάνα Κων/νο.
Ο Γρίβας Χρήστος στο 37' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με 2-1.
Ο Μακρής Χρήστος στο 48' ανέβασε το δείχτη του σκορ σε 3-1 και ο ίδιος στο 64΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε 4-1 .
Το τελικό 5-1 έκανε ο Ζότα Αρσέν, στο 74'.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Μητρογιάννης  Δημήτρης Δρίβας Λάζαρος, Γλάβος Ευθύμιος, Γκάνας Κων/νος, Κεραμίδης Αναστάσιος (Ντάσκαρης Κωνσταντίνος 57΄), Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος (Νείρος  Κων/νος 67΄), Ζότα Αρσέν, Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Μακρής  Χρήστος

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 1 Απριλίου 2017
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 3-4
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. 5-1
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 2-2
Κυριακή 2 Απριλίου 2017
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:30) 
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:30) 

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (17:30)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1

Ο Ζάιρο πλήγωσε την Ξάνθη

Ισόπαλη (1-1) έληξε η πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής της Super League, στους "Ζωσιμάδες", ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Ξάνθη.
Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με τον Βασιλακάκη στο 60΄.
Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν παράπονα για φάουλ εις βάρος του Κόντε στην αμέσως προηγούμενη φάση, την ώρα που ο Ισπανός ήταν σε καλή θέση στην αντίπαλη περιοχή.
Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε ο Ζάιρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λισγάρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Κόντε.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Τζημόπουλος (29' Κοζορώνης), Μπέριος (82' Νικολιάς), Μιχαήλ, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος, Γαρουφαλιάς (67' Κοροβέσης), Ακόστα, Κόντε, Ζάιρο

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Σολτάνι (56' Πιζέλι), Βασιλακάκης (83' Μεχία), Λάζιτς, Γιουνές (74' Ράνος)

Οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης που φέρνουν «μείωση» φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους

Εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές δικαιούνται και φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι, βάσει των διατάξεων του ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Φέτος, η ετήσια έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ ισχύει όχι μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αλλά και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Μισθωτοί-Συνταξιούχοι
1. Πρόσθετες εκπτώσεις λόγω τέκνων. Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2016 εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις δικαιούνται ετήσιας έκπτωσης φόρου χωρίς δικαιολογητικά. Η έκπτωση αυτή μπορεί να φθάσει μέχρι τα 1.900 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, μέχρι τα 1.950 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με ένα εξαρτώμενο τέκνο, μέχρι τα 2.000 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με δύο εξαρτώμενα τέκνα και μέχρι τα 2.100 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα. Σε κάθε περίπτωση, όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι βαρύνονται με τέκνα δικαιούνται προσαυξημένης έκπτωσης φόρους.
Για να την κατοχυρώσουν θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία των τέκνων τους στον πίνακα 8, στην τελευταία σελίδα του εντύπου Ε1. Αμέσως μόλις αναγραφούν στον πίνακα αυτό τα στοιχεία των τέκνων, «ενημερώνεται» και συμπληρώνεται αυτόματα με τον αριθμό των συγκεκριμένων τέκνων ο κωδικός 003 για τον υπόχρεο ή ο κωδικός 004 για τη σύζυγο. Ως «εξαρτώμενα τέκνα» τα οποία βαρύνουν το φορολογούμενο και του δίνουν το δικαίωμα προσαυξημένης έκπτωσης φόρου θεωρούνται φέτος:
-Τα άγαμα τέκνα π ου γεννήθηκαν από 1ης/1/1998 έως 31/12/2016
-Τα άγαμα τέκνα που γεννήθηκαν από 1ης /1/1991 και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης του εσωτερικού ή του εξωτερικού ή είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Διοικητικός απολογισμός του Δ.Σ. της ΠΣΕ, της περιόδου, Απρίλιος του 2016 μέχρι Μάρτιο του 2017, για τη Γενική Συνέλευση της 2 Απριλίου 2017

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, αγαπητοί σύνεδροι
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής, σας καλωσορίζει στη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση όπου θα εκτεθεί ο απολογισμός των πεπραγμένων μας για το έτος 2016-2017. Περιμένουμε μετά την έκθεση του απολογισμού να ακούσουμε τους προβληματισμούς σας, τις θέσεις σας αλλά και την κριτική σας στα πλαίσια της αντικειμενικότητας και του δικαίου. Περιμένουμε ιδιαίτερα να ακούσουμε τις προτάσεις, τις απόψεις και τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων , των οργανώσεων τις οποίες αντιπροσωπεύετε.
Ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα να είναι σε πιο έντονη μορφή τα προβλήματα που άρχισαν για την πατρίδα μας το έτος 2009 και δεν ξέρουμε εάν και πότε θα τελειώσουν. Η αξιολόγηση από τους θεσμούς δεν λέει να κλείσει για να έρθει επί τέλους η ποσοτική χαλάρωση και να δούμε εάν θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, γιατί πάλι είμαστε σε οικονομική ασφυξία. Είμαστε εδώ και πολύ καιρό σε φτώχεια, ανεργία, απόλυση, εξαθλίωση και απλά νομικά δεν έχουμε πτωχεύσει.
Έχουμε τονίσει και σε προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις ότι οι νέοι της Ελλάδος μαζικά πήραν το δρόμο της ξενιτιάς για εύρεση εργασίας χωρίς απ’ ότι φαίνεται επιστροφή και μια χώρα χωρίς νεολαία δεν έχει μέλλον.
Η οικονομία μας μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται η ανάπτυξη δεν φαίνεται παρά τη βαριά φορολογία η οποία όχι μόνο θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αλλά φαίνεται θα γίνει σκληρότερη στο άμεσο μέλλον. Δεν μπορεί κανένας να αισθάνεται σίγουρος για τίποτα ούτε εάν θα έχει εργασία, αλλά και εάν έχει δεν είναι σίγουρος για το μισθό του, για τη σύνταξή του, για το επίδομα, για το μεροκάματο, όλους μας διακατέχει ο φόβος, η απόγνωση, η αγωνία, η αγανάκτηση.
Οι οργανώσεις μας εξακολουθούν να έχουν οικονομική αιμορραγία όπως καλά γνωρίζετε περισσότερο από εμάς, δεν επιχορηγούνται, τα μέλη τους δεν μπορούν να τις στηρίξουν και ως εκ τούτου δεν μπορούν και σε εμάς να προσφέρουν κάτι παραπάνω, αφού όπως είναι γνωστό δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε την μειωμένη εισφορά των 40 ευρώ για κάθε χρόνο.
Παρά τις δυσκολίες και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αναπτύξαμε δράσεις και πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε πολλά ζητήματα και εσείς σήμερα καλείστε να κρίνετε κατά πόσον αυτά που κάναμε ήταν λίγα, πολλά σωστά ή λάθος.

Γιάννης Καραγιάννης: Αποζημίωση ιχθυοτρόφων πέστροφας, πληγέντων από τη θεομηνία του 2010

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε αναφορά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επιστολή ιδιοκτητών ιχθυοτροφείων πέστροφας του Νομού Ιωαννίνων, που υπέστησαν ζημιές στις εγκαταστάσεις τους και στον ιχθυοπληθυσμό των δεξαμενών τους κατά τη θεομηνία που έπληξε την Ήπειρο τον Δεκέμβριο του 2010.

Με την επιστολή τους οι ιχθυοτρόφοι ενημερώνουν πως παρότι η οικονομική ζημιά τους αναγνωρίστηκε και κοστολογήθηκε κατόπιν αυτοψίας που διενήργησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν έχουν λάβει έως σήμερα οποιαδήποτε αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για την αποκατάστασή της και καλούν τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους καταβληθεί η αποζημίωση.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (03-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (04-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (05-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (06-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (07-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (09-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

«Προγραμματισμένοι» να απιστούν όσοι έχουν παραπανίσια κιλά;

Μπορεί η ζυγαριά να «αναστενάζει» από το βάρος τους, όμως όσο πιο πολλά κιλά ζυγίζουν, τόσο περισσότερο σεξ απίλ έχουν.
Ο λόγος για τους παχύσαρκους οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 5.000 άνδρες που το επισκέφθηκαν την τελευταία 5ετία, έχουν το… κέρατο στο αίμα τους. «Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος μας είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών», επισημαίνει ο ουρολόγος – ανδρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι πρωταρχική εντολή επιβίωσης και αναπαραγωγής, όπως το αίσθημα της πείνας. Σύμφωνα, δε, με τη δαρβινική θεωρία, επιβιώνουν τα είδη που προσαρμόζονται καλύτερα στις νέες συνθήκες. «Η πρόσβαση σε τροφή και η σεξουαλική πράξη είναι ίσως τα πιο βασικά ένστικτα επιβίωσης του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια» υπογραμμίζει ο Δρ. Κωνσταντινίδης. «Αν το μεταφράσουμε σε γλώσσα πιο κατανοητή, οι πρόγονοί μας που επιβίωσαν, ήταν αυτοί που έτρωγαν καλύτερα, αλλά και αυτοί που θα διάλεγαν τον καλύτερο και πιο υγιή σύντροφο. Δηλαδή η σεξουαλική ευφυΐα συνυπάρχει με την διατροφική ευφυΐα».

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (03-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (04-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (05-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (06-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (07-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (08-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.