Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Με το τρίποντο έφυγε ο Αγροτικός Αστέρας από την Κόντσικα (0-1)-Νίκησε με 4-1 η Αναγέννηση τον Π.Α.Ο. Ιωαννίνων-Άφησε βαθμούς στην Κόνιτσα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-1)

*Με τους τρεις βαθμούς  απέδρασε ο Αγροτικός Αστέρας το απόγευμα της Τετάρτης από την Κόντσικα αφού νίκησε την τοπική ομάδα με 1-0.
Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Μητρογιάννης  Δημήτρης στο 61΄. 
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Μητρογιάννης  Δημήτρης Δρίβας Λάζαρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος (Γλάβος Ευθύμιος 69΄), Γκάνας Κων/νος, Κεραμίδης Αναστάσιος Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος  Ζότα Αρσέν, Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Μακρής  Χρήστος
*Με νίκη συνέχισε η Αναγέννηση αφού επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κεφαλόβρυσο του Π.Α.Ο. Ιωαννίνων, με σκορ 4-1.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 43΄ με το Τριάντο Ιωάννη.
Ο Κούρος Γιώργος, έκανε το 2-0 στο 48΄.
Το 3-0 έκανε ο Μπάσιος Χρήστος στο 73΄.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 στο 76' με αυτογκόλ του  Καραμάνη Αλέξανδρου.
Το τελικό 4-1 σημείωσε ο Τάσιος Αλέξανδρος στο 89΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:

Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Καραμάνης Αλέξανδρος, Τριάντος Ιωάννης, Τάσιος Αλέξανδρος, Μπάσιος Γεράσιμος, Ντόντης Βασίλειος, Μπάσιος Χρήστος, Κούρος Γιώργος, Καλησπεράτης Ιωάννης, Δήμος Αναστάσιος
* Άλλους δύο βαθμούς άφησε σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Κόνιτσας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος αφού ήρθε ισόπαλη με 1-1 με τον  τοπικό Π.Α.Ο.Κ.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 55΄ με  γκολ του Μπάγια Ελευθέριου.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 70΄  με τον Μάρκου Κωνσταντίνο.

Ο Π.Α.Ο. Κόνιτσας τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίχτες γιατί ο Σπανός Χρήστος, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη  κάρτα στο 90΄.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Μυριούνης Σταύρος, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Καρδάσης Γεώργιος, Μπάγιας Ελευθέριος, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Κατσαβριάς Βασίλης (Τζίγκας Γεώργιος 83΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ
Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-1  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 4-1
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 3-3
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-1  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 2-0
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7-0

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 2-2
Βαθμολογία (26η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 61
2. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 60
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 56 
4. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  52
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 52 
6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 50
7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 34
8. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  33
9. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 31
10. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 29
11. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  25
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 24 (25)
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 24
14. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 23
15. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 20  

16. Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 10 (25)

Μέτσοβο Ιωαννίνων: Εξιχνίαση απάτης σε βάρος 71χρονου ημεδαπού

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονης ημεδαπής, για απάτη

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, απάτη σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (27-03-2017) το πρωί, στο Μέτσοβο Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 34χρονης ημεδαπής.
Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον διευθυντή τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 71χρονο και προφασιζόμενος επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να καταθέσει, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το χρηματικό ποσό των (2.390) ευρώ, προκειμένου να μην υποστεί οικονομική ζημία από το επικείμενο κούρεμα καταθέσεων.
Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονης ημεδαπής ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του συνεργού της.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διάρρηξη και κλοπή από σπίτι στον Γοργόμυλο Πρέβεζας

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται και ένας συνεργός τους

Συνελήφθησαν, χθες (28-03-2017), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 44χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 39χρονο ημεδαπό συνεργό τους, που αναζητείται.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, χθες το μεσημέρι, διέρρηξαν σπίτι στο Γοργόμυλο Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα ρολόι.
Εκδόθηκαν άμεσα αναζητήσεις στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθη σε κοντινή περιοχή η 44χρονη ενώ ο 38χρονος εντοπίστηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Κομπότι Άρτας), όπου και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Γιάννης Καραγιάννης: Πολλαπλά οφέλη για τα Γιάννενα από τη φιλοξενία διεθνών κωπηλατικών διοργανώσεων

Με υπόμνημα που υπέβαλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και κοινοποίησε στις αρμόδιες τοπικές αρχές, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ενημερώνει για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ενίσχυση του εξοπλισμού και τη συντήρηση των ναυταθλητικών υποδομών της Λιμνοπούλας. Παράλληλα γνωστοποιεί ότι, κατόπιν πρότασής του, η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία θα καταθέσει αίτημα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας εφήβων - νεανίδων το 2019 στα Γιάννενα, και ζητά από την ελληνική πολιτεία τη στήριξη του εγχειρήματος.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, αφού παρέλαβε το υπόμνημα και ενημερώθηκε αρμοδίως από τα μέλη του ΔΣ του ΝΟΙ για τα θέματα που έχουν προκύψει από την ελλιπή συντήρηση των υποδομών, δήλωσε πως η πολιτεία οφείλει να δώσει άμεσα λύσεις στα δίκαια αιτήματα του Ναυτικού Ομίλου και πως ο ίδιος θα σταθεί αρωγός στην επίλυσή τους.

«Η αναβάθμιση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και η επιστροφή των μεγάλων κωπηλατικών διοργανώσεων στην Παμβώτιδα, είναι αιτήματα που πρέπει να στηριχθούν και να διεκδικηθούν συντονισμένα από όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης, και υπογράμμισε ότι «Η ευδοκίμησή τους, αφενός θα συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αφετέρου θα καταστήσει ξανά τα Γιάννενα "μητρόπολη" της κωπηλασίας, συμβάλλοντας έτσι πολλαπλασιαστικά στην προβολή, την αναγνωρισιμότητα και την ισχυροποίηση του brand name της πόλης ως αθλητικός τουριστικός προορισμός».

Άρθρο του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τίτλο: «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι», στην εφημερίδα «KONTRANEWS»

Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα*
  
Οι ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές τα χρόνια της κρίσης καθήλωσαν οικονομικά και κοινωνικά τους ευρωπαϊκούς λαούς. Οι πολιτικές της λιτότητας και των δημοσιονομικών περιορισμών, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δομών, η απαξίωση των θεσμών και η λήψη αποφάσεων σε μη νομιμοποιημένα και θεσμοθετημένα όργανα, η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής,  έθεσαν σε ευθεία αμφισβήτηση την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Οι λαϊκιστικές και ξενοφοβικές δυνάμεις της άκρας δεξιάς εκμεταλλεύονται την κρίση και αποπροσανατολίζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς, κατευθύνοντάς τους στην εθνική αναδίπλωση, την περιχαράκωση και τη λογική των κλειστών συνόρων. Η επιστροφή σε μια Ευρώπη της οπισθοδρόμησης, του φανατισμού και του διχασμού αποτελεί την ατζέντα αυτών των δυνάμεων.
Η Λευκή Βίβλος για το μέλλον της Ευρώπης, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ε.Ε. δεν κατάφερε να διαχειριστεί επαρκώς ούτε να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις των τελευταίων ετών.
Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και είναι η ώρα να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, με γνώμονα το συμφέρον των λαών της. Να δώσουμε καθαρές απαντήσεις στο ερώτημα «τι Ευρώπη θέλουμε». Οι επιλογές που δίνει η Λευκή Βίβλος εκτείνονται σε όλο το φάσμα των δυνατοτήτων για τη συνέχεια της Ε.Ε., από την πλήρη ολοκλήρωση έως μια χαλαρή συνύπαρξη των κρατών-μελών.

Πανηπειρωτκή Συνομοσπονδία Ελλάδος: Ετήσια απολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση τη Κυριακή 2 Απριλίου 2017, ώρα 9:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών



Πρόσκληση
Για τακτική Γενική Συνέλευση
Προς: Ομοσπονδίες-Αδελφότητες -Συλλόγους-Ενώσεις, μέλη της Π.Σ.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με ομόφωνη απόφασή του στη τακτική συνεδρίαση της 28 Φεβρουαρίου 2017 και σύμφωνα με τα άρθρα 9, 10, 11 και 12 του καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος καλεί τους αντιπροσώπους των σωματείων – μελών της σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και ώρα 9 π.μ, στην αίθουσα Συνελεύσεων του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), (Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8.30 π.μ.)
Θέματα ημερήσια διάταξης
1. Απολογισμός δράσης του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.
2. Προγραμματισμός δράσης επόμενου έτους
3. Οικονομικός απολογισμός
4. Προϋπολογισμός επόμενου έτους
5. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η προβλεπομένη από το καταστατικό απαρτία η Γενική Συνέλευση άνευ άλλης πρόσκλησης θα επαναληφθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.
Προσοχή: Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας και επειδή είναι βέβαιο ότι στην πρώτη συνέλευση ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ καλούνται τα μέλη να έρθουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 π.μ. στον ίδιο ως άνω τόπο την αίθουσα Συνελεύσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, τηλ.210-3243822), (Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8.30 π.μ.)

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός  Γραμματέας


Γιώργος Δόσης Κώστας Γαβριήλ

Δελβινάκι Πωγωνίου: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση με θέμα «Εξεγέρσεις Ελλήνων στα 400 χρόνια τουρκοκρατίας και η επανάσταση του 1821»

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών στο πλαίσιο των εορτασμών της 25η Μαρτίου, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δελβινακίου «Ηρακλής Βασιάδης».
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο κ. Προκόπης Φούσας Εκπαιδευτικός-Οικονομολόγος, καθήλωσε κυριολεκτικά το ακροατήριο με την ομιλία του με θέμα «Εξεγέρσεις Ελλήνων στα 400 χρόνια τουρκοκρατίας και η επανάσταση του 1821».

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκόγκος Χρήστος, ο πρώην υπουργός κ. Φούσας Αντώνιος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Φούσας Στέφανος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Περιθώριο 90 ημερών για τα χρέη πριν τη δέσμευση λογαριασμών και τις κατασχέσεις

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών προβλέπει μια σειρά δράσεων για την είσπραξη (για αρχή) μέσα στο 2017 ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Συνολικά μπαίνουν στο στόχαστρο 1.500.000 οφειλέτες, ενώ δεν θα μείνουν εκτός ακόμη και όσοι έχουν χρέη κάτω από 5.000 ευρώ.
Οι οφειλέτες θα λάβουν ειδοποιητήρια για την πληρωμή των οφειλών τους και θα πρέπει να έχουν ανταποκριθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών.
Σε διαφορετική περίπτωση οι οφειλέτες θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που περιλαμβάνουν δέσμευση λογαριασμών, κατασχέσεις καταθέσεων και προσημείωση περιουσιακών στοιχείων.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται:
- Ανάπτυξη σχεδίου για τη διαχείριση της ένταξης από 01.01.2017 όλων των οφειλετών με μη ρυθμισμένες οφειλές στο ΚΕΑΟ.
- Ένταξη του συνόλου των μη ρυθμισμένων οφειλών από τους τ. ΦΚΑ (ΕΦΚΑ) στο ΚΕΑΟ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.
- Κατάρτιση αναλυτικού πλάνου ελέγχων του μητρώου οφειλετών.
- Διενέργεια ελέγχων ορθότητας και πληρότητας των στοιχείων μητρώου οφειλετών με διασταύρωση και άντληση στοιχείων από κάθε διαθέσιμη πηγή (Γ.Γ.Π.Σ., Γ.Ε.ΜΗ., ΕΛ.ΑΣ., Η.ΔΙ.Κ.Α., Εθνικό τυπογραφείο).
- Προσδιορισμός μοντέλου ροής πληροφορίας μεταξύ ΚΕΑΟ και ΕΦΚΑ για τη διαχείριση των μεταβολών-διορθώσεων στο μητρώο οφειλετών ΚΕΑΟ.
- Έκδοση υπουργικής απόφασης, κατ' εξουσιοδότηση της παραγράφου 5 του άρθρου 108 του Ν. 4387/2016 (Α'85), σχετικά με τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 108 του ανωτέρω νόμου για το χαρακτηρισμό οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης.
- Θέσπιση διάταξης που προβλέπει την αναλογική εφαρμογή για τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ του άρθρου 15 του Ν. 4174/2013, (ΦΕΚ Α' 170), για λήψη πληροφοριών από τρίτους φορείς, ώστε να διευκολυνθεί ο έλεγχος της εισπραξιμότητας των οφειλών.
- Σύνταξη επικαιροποιημένων οδηγιών προς τις Περιφερειακές Υπηρεσίες για την εφαρμογή της διαδικασίας χαρακτηρισμού των ανείσπρακτων.

Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις για τα αγροτικά δάνεια

Με δεσμεύσεις λογαριασμών και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα

Με δεσμεύσεις λογαριασμών και εκποίηση περιουσιακών στοιχείων απειλούνται χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι σε περιόδους κρίσης (γρίπη των πτηνών, μεγάλες ζημιές λόγω κακοκαιρίας) έλαβαν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Ανάλογες καταστάσεις καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν και οι εγγυητές, ενώ χαοτική παραμένει η κατάσταση με τους συνεταιρισμούς οι οποίοι έχουν μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Τις τελευταίες μέρες οι παραγωγοί και κυρίως οι πτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση για τα δάνεια που πήραν για την αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστησαν από τη γρίπη των πτηνών την περασμένη δεκαετία από την ΑΤΕ πριν αυτή χωριστεί σε «καλή» και «κακή».
Πριν από λίγες μέρες η Πανελλήνια Ένωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών με επιστολή της στον πρωθυπουργό και σε όλους τους αρμόδιους φορείς καταγγέλλει ότι «όσοι ασχολούνται αποκλειστικά με την πρωτογενή παραγωγή και έχουν καθυστερημένες οφειλές δανείων διαπιστώνουν με μεγάλη οργή και αγανάκτηση ότι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών τους από την εταιρία εκκαθάρισης της πρώην ΑΤΕ αυξάνονται συνεχώς, ενώ αποστέλλονται μαζικά προειδοποιητικές επιστολές που τους καλούν να τις εξοφλήσουν στο σύνολό τους σε συγκεκριμένη ημερομηνία μετά την παρέλευση της οποίας χωρίς άλλη ειδοποίηση θα αποσταλούν για βεβαίωση στις κατά τόπους οικονομικές εφορίες».

Καρδιοπάθειες: Πολυχάπι και μέτρηση επικαρδιακού λίπους το μέλλον της πρόληψης;

Εκατομμύρια ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων θα μπορούσε να σώσει ένα χάπι που θα περιέχει περισσότερες από μία ουσίες, καθώς υψηλό ποσοστό ασθενών δεν καταφέρνουν να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των γιατρών για τη σωστή και τακτική λήψη του συνόλου της φαρμακευτικής αγωγής τους. 
Το πολυχάπι, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί το μέλλον στην πρόληψη των καρδιοπαθειών, την κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως που επηρεάζει περίπου το ήμισυ του συνόλου των ανθρώπων.
Δεδομένου ότι η μείωση των καρδιαγγειακών νόσων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια απειλείται από την αυξανόμενη παχυσαρκία, την καθιστική ζωή και τον διαβήτη, το πολυχάπι αποτελεί μια νέα προσέγγιση που αφορά στην πρόληψη των παραγόντων που οδηγούν σε αυτά, δηλαδή την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη δισλιπιδαιμία. Παρότι οι ειδικοί ακόμα ερευνούν τόσο τις ουσίες όσο και τις ποσότητες που θα περιλαμβάνει, θεωρούν ότι θα αποτελέσει μια αποτελεσματική, φθηνή και ασφαλή προσέγγιση, που θα διευκολύνει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να μην  ξεχνούν ή μπερδεύουν -λόγω πληθώρας- τα φάρμακα που πρέπει να λάβουν, και έτσι να ακολουθούν πιστά τη θεραπεία τους.
Η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων θα αποτελέσει αντικείμενο του 4ου Συνεδρίου της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ), που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017.
Η μέτρηση του επικαρδιακού λίπους θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει τρόπο πρόληψης, καθώς μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την ύπαρξη στεφανιαίας νόσου. Η εκτίμησή του γίνεται με υπερήχους. Ένα πάχος μεγαλύτερο από 6 χιλ. μπορεί να  αποτελέσει ένδειξη της ανάγκης λήψης μέτρων και ο καρδιολόγος να οδηγήσει τον εξεταζόμενο σε περαιτέρω εξετάσεις για να εντοπίσει ή να αποκλείσει τη νόσο. Η σημασία μέτρησης του επικαρδιακού λίπους ως screening test, που επιβεβαιώνεται από πλήθος επιστημονικών δεδομένων, θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στο επικείμενο συνέδριο της ΕΕΚΕ.

''O παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση''. Το βιβλίο της Ηπειρώτισσας Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα, παρουσιάζεται την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ώρα 20.00', στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση)


Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλώ στην παρουσίαση του βιβλίου μου,  «Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ», που θα γίνει την Τετάρτη 5 Απριλίου, ώρα 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση).
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα!

Με εκτίμηση

Ελευθερία Γκαρτζονίκα -Κώτσικα

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές, για απόπειρα κλοπής από σπίτι ηλικιωμένου

Συνελήφθησαν, χθες (27-03-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαπές, ηλικίας 33 και 21 ετών, κατηγορούμενες για απόπειρα κλοπής από σπίτι ηλικιωμένου στην Πρέβεζα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο γυναίκες εισήλθαν σε σπίτι 84χρονου ημεδαπού στην Πρέβεζα με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις δύο γυναίκες και τις συνέλαβαν.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Κληρονομική η παιδική παχυσαρκία

Η προδιάθεση για την παιδική παχυσαρκία καθορίζεται πριν τη γέννηση του παιδιού,  ενώ περίπου 4 στα  10 Ελληνόπουλα προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα!
Αυτό τόνισε η  παιδίατρος, παιδογαστρεντερολόγος -Ηπατολόγος Αίγλη Ζέλλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής  στο  διάσημο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μιλώντας  σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα «Η διατροφή στην Βρεφική και Παιδική Ηλικία.  Επιπτώσεις στην Απώτερη Υγεία».
«Οι γονείς μέσω των γονιδίων τους και διάφορων επιγενετικών παραγόντων κληροδοτούν στα παιδιά τους την  παχυσαρκία, η οποία δυστυχώς αποτελεί μάστιγα καθώς το παχύσαρκο παιδί σε μεγάλο ποσοστό  θα είναι και παχύσαρκος ενήλικας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ζέλλου.
Σύμφωνα με την Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής  του Johns Hopkins  University, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι παχύσαρκοι γονείς θα αποκτήσουν παχύσαρκα παιδιά, τα οποία ως ενήλικες στην υπόλοιπη ζωή τους θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, από τα λεγόμενα νοσήματα φθοράς (διαβήτη, υπέρταση, αγγειακά).
Για το λόγο αυτό η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας αποτελεί στόχο βελτίωσης της δημόσιας υγείας.