Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Ορισμός Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών νέας περιόδου

Με απόφαση που υπέγραψε  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ορίστηκαν οι εξής Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:
1.  Αναστασία Τύρου- Ούζα, με αρμοδιότητα  τα  θέματα  της  προώθησης  των  αγροτικών   προϊόντων  την  ανταγωνιστικότητα  και  τη  βελτίωση  της  ποιότητας   αυτών.
2. Παναγιώτα Μητροκώστα  με αρμοδιότητα τα   θέματα  Πρόνοιας,  Κοινωνικής  Συνοχής  και  Αλληλεγγύης.
3. Βασίλειο Παπαχρήστου  με αρμοδιότητα  τα  θέματα  Νεολαίας,  Άθλησης και Εθελοντισμού.
4. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, με αρμοδιότητα τα  θέματα Οικονομικών και Μεταφορών & Επικοινωνιών.
5. Βασίλειο Γιολδάση του Βησ., με αρμοδιότητα  τον τομέα   Αλιείας και ειδικά θέματα ανάπτυξης, βελτίωσης και προστασίας του Αμβρακικού κόλπου.
6. Δημήτριο Δημάκο, με αρμοδιότητα  τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Φεβρουάριο 2017 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 4 το 2016 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2016)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (κανένα το 2016)
4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2016)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 11 παθόντες (έναντι 6 το 2016).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
3 νεκροί (όπως και το 2016 )
2 σοβαρά τραυματίες (κανένας το 2016 )
6 ελαφρά τραυματίες (έναντι 3 το 2016)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
υπερβολική ταχύτητα
κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
παραβίαση προτεραιότητας
ολισθηρότητα του οδοστρώματος
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.230) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
818 για υπερβολική ταχύτητα.
 42 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
 39 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
 92 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
102 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
 24 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
  1 για παραβίαση προτεραιότητας.
 20 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
 27 για αντικανονικό προσπέρασμα.
 13 για αντικανονικούς ελιγμούς.
 27 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (89) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (185) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Στον τελικό του “Young Business Talents” 2016-17 οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

          Την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα Λύκεια από το νομό Ιωαννίνων πέτυχαν στην περιφερειακή φάση του διαγωνισμού “Young Business Talents” (YBT) οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ.
          Η ομάδα “BRAINBOOK” των μαθητών της Α’ τάξης Λυκείου συμμετείχε στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό διοίκησης και επιχειρηματικότητας για τους μαθητές Λυκείων, που έχει καθιερωθεί στο χώρο της εκπαίδευσης, ως ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 411 ομάδες μαθητών Λυκείων ολόκληρης της χώρας και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ με την πρωτιά τους, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον Εθνικό Τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ομάδων από 56 Λύκεια της επικράτειας.
          Οι μαθητές της ομάδας “BRAINBOOK” των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, μέσα από μια πρωτότυπη διαδικτυακή διαδικασία που διήρκησε 11 εβδομάδες, γνώρισαν βιωματικά τον κόσμο του επιχειρείν και μέσω του εξελιγμένου επιχειρηματικού προσομοιωτή (business simulator) 3ης γενιάς, έγιναν εικονικοί επιχειρηματίες, διαμόρφωσαν επιχειρηματικά σχέδια και έλαβαν επιχειρηματικές αποφάσεις για την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το marketing και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών τους.

          Την ομάδα “BRAINBOOK” αποτελούν οι μαθητές: Γκόκη Ελένη-Μαρία, Δουβανάς Κωνσταντίνος, Παπαντωνίου Ιωάννα και Σωτηροπούλου Έλενα, οι οποίοι συμμετέχοντας στο διαγωνισμό YBT, απέκτησαν γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες, που αποτελούν πολύτιμα εφόδια για το μέλλον.

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου: Πρόσκληση σε παιδική εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα: 11:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο GRAND SERAI, Ιωάννινα


Παιδική Εκδήλωση
Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού
με τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά
 και την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική ομάδα "Μαγικό Κοχύλι" 
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017
Ώρα: 11:00 π.μ.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ξενοδοχείο GRAND SERAI (Δωδώνης 33)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Το ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ &
το ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ιωαννίνων
σας προσκαλούν στην Παιδική Εκδήλωση με θέμα:
"Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού" με τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά
 Πέντε ζωάκια, από την αυγή έως το σούρουπο, σε ένα δάσος, πριν και μετά από μια μεγάλη καταιγίδα.
Θα καταφέρουν άραγε, να ανακαλύψουν που κρύβεται η χαρά;
Κι αν ναι, θα μας το αποκαλύψουν;
Ένα τρυφερό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους…
Για όσους μπορούν να βρουν χαρά ακόμα και σε ένα μικρό καρύδι! Έτσι απλά, γιατί:
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα. Φτάνει να ξέρεις πώς να τη βγάλεις»
Λίγα λόγια για τη Μαριλένα Καββαδά…
Η Μαριλένα Καββαδά γεννήθηκε στη γειτονιά της Κοκκινοσκουφίτσας και μεγάλωσε παρέα με τη Χιονάτη, τους επτά νάνους και τα τρία γουρουνάκια.
Σήμερα ζει δίπλα στη λίμνη των παραμυθιών όπου τα ηλιόλουστα πρωινά ψαρεύει παραμύθια και τα βράδια πλέκει με φεγγαραχτίδες κουβερτούλες για μωρά.
Όταν μεγαλώσει αρκετά, ονειρεύεται να ζήσει σε έναν πέτρινο φάρο, σε κάποιο θαλασσινό σταυροδρόμι, για να κερνά τους ταξιδιώτες παραμυθόπιτα με καραμελωμένα μήλα και να εύχεται στους ναυτικούς καλό ταξίδι.
Ελάτε κοντά μας λοιπόν για...
Να κάνουμε αεροκουδουνική γυμναστική με τη Χελώνα!
Να αυτοσχεδιάσουμε παρέα με το σκιουράκι μπροστά από μαγεμένα καθρεφτάκια !
Να παίξουμε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑροτικά παιχνίδια με τον Λαγό στο χωράφι του!
Να συνοδεύσουμε μελωδικά το Αηδόνι μας!
Να βοηθήσουμε τα ζωάκια του δάσους να σωθούν από μια μεγάλη καταιγίδα!
Να παίξουμε απίστευτα κινητικά παιχνίδια με ένα αλλιώτικο καρύδι!
Να μεταμορφωθούμε και να τρυπώσουμε στο παραμύθι!
Να θαυμάσουμε τον Ήλιο, τη ροδοστάλακτη αυγή, το ουράνιο τόξο, τον τη Σελήνη και τα αστέρια!

* Η συγκεκριμένη αφήγηση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ το 2014. Από τότε ταξιδεύει αδιάλειπτα σε διακεκριμένους χώρους εκπαίδευσης, τέχνης και πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. Πάντα με την ίδια επιτυχία!

Ο Βασίλης Τσίρκας, Τύπου συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με την πληρωμή βασικού μισθού μέσω διατακτικών (κουπόνια) και προπληρωμένων καρτών

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την  πληρωμή βασικού μισθού μέσω διατακτικών (κουπόνια) και προπληρωμένων καρτών.
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά οι καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 με περιστατικά εργοδοτών, οι οποίοι πληρώνουν τους υπαλλήλους τους με διατακτικές (κουπόνια) σίτισης και σουπερμάρκετ, ακόμη και ως μέρος του βασικού τους μισθού, ανακαλύπτοντας έτσι νέους τρόπους να φοροαποφεύγουν και να εισφοροδιαφεύγουν.
Επιπλέον έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να γίνονται προσλήψεις στη Βουλγαρία αλλά για εργασία στην Ελλάδα, με πληρωμή των εργαζομένων μέσω βουλγαρικών και κυπριακών προπληρωμένων τραπεζικών καρτών. Η εν λόγω πρακτική έχει ως αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν απώλειες, καθώς δεν εισπράττουν τις αντίστοιχες εισφορές.
Οι προαναφερθείσες πρακτικές έχουν πλέον καθιερωθεί για πολλές εταιρείες στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας στην πράξη και άλλο τους, ήδη, περικομμένους μισθούς των υπαλλήλων τους. Ταυτόχρονα εκτός από τους εργαζόμενους ζημιώνουν σημαντικά και τα κρατικά ταμεία λόγω της φοροαποφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από την αρμόδια Υπουργό να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να μη είναι πλέον νομικά εφικτό οι διατακτικές (κουπόνια) κάθε είδους να υποκαθιστούν μέρος των αποδοχών των ιδιωτικών υπαλλήλων, αλλά και να εξαλειφθεί το φαινόμενο των προσλήψεων μέσω τρίτων χωρών και η καταβολή μισθών μέσω προπληρωμένων τραπεζικών καρτών από αυτές. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ώρα 9:30 π.μ.

Την Πέμπτη 9-03-2017 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-02-2017 συνεδριάσεως.
Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.
Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση - αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας», αναδόχου ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕΒΕ, μέχρι την 30-05-2017.
Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση αναβαθμού στον Π. Βουρκόλακα στο Τ.Δ. Αγίας Παρασκευής Δ. Κόνιτσας», αναδόχου εταιρείας «Βασίλειος Κούγκουλης & Σια Ο.Ε.»», μέχρι την 14-08-2017.
Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οικισμού Δαφνούλας», αναδόχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ. ΣΔΡΑΛΑΓΚΑ, μέχρι την 31-05-2017.
Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (υπερβάσεως) και της 2ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οικισμού Δαφνούλας», αναδόχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ. ΣΔΡΑΛΑΓΚΑ.
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη μετάταξη υπαλλήλου στην Περιφέρεια Ηπείρου (από αναβολή με την αριθμ. 3/113/02-02-2017 απόφαση της Ο.Ε.).
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την αναμόρφωση ΚΑΕ μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Π.Ε. Ιωαννίνων έως 31/12/2017.
Έγκριση συμπληρωματικής δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή υπερωριών υπαλλήλων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το έτος 2017.
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε Ιωαννίνων οικ. έτους 2017, όπως διαμορφώθηκε μετά την 1η Τροποποίησή του.
Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 17391/1369/0303-2017 (ΑΔΑ:ΩΖΒ17Λ9-1ΥΟ) απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, περί έγκρισης δαπανών για την μετακίνηση υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή τους σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΝ.ΕΠ. με τίτλο: ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ», από 07-03-2017 έως 09-03-2017.
Έγκριση συμπληρωματικών δαπανών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Mediterranean Panorama που διοργανώνεται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, το διάστημα 17-19/3/2017.
Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών για την καταπολέμηση κωνοποειδών, για το έτος 2017, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Έγκριση δαπάνης για την καταβολή δικαστικών εξόδων βάσει της υπ’ αριθμ 3958/2014 αμετάκλητης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Έγκριση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση προκριματικών Αγώνων για 25ο Πανελλήνιο ατομικό σχολικό πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Ιωαννίνων.
Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση  και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου  Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Ραδοβιζινών Άρτας, ανταμώνει και διασκεδάζει, το Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 21:30, στη ταβέρνα ''Ελαφοκυνηγός'', Περικλή Σταύρου 5, Γεροκομείο, Αμπελόκηποι

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Πολιτιστικών Συλλόγων Ραδοβιζινών Άρτας διοργανώνει το ετήσιο αντάμωμα και γλέντι της, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, ώρα 21.30', στη ταβέρνα ''Ελαφοκυνηγός'', Περικλή Σταύρου 5, Γεροκομείο, Αμπελόκηποι
Θα μας διασκεδάσει γνήσια και παραδοσιακά ηπειρώτικη ζυγιά, με τη συμμετοχή και λαϊκής μουσικής ορχήστρας.

Ο Πρόεδρος           Η Γενική Γραμματέα


Γιώργος Κουρτέσας   Γεωργία Βασιλάκη

Ομιλία της κας Κατερίνας Συνοδινού με θέμα «Δούλοι-Βάρβαροι στην Αρχαία Ελλάδα» την Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 12:00 το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
H Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, ώρα 12:00 το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια), στην ομιλία της κυρίας Κατερίνας Συνοδινού, Ομότιμης Καθηγήτριας Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η προσκεκλημένη θα ομιλήσει με θέμα: Δούλοι -  Βάρβαροι στην Αρχαία Ελλάδα
                                                Περίληψη
Στην ομιλία, αρχίζοντας από τον Όμηρο, εξετάζεται ο θεσμός της δουλείας, όπως αναπτύχθηκε κυρίως στην Αθήνα της κλασικής εποχής. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουν τα στοιχεία που συνάγονται από τις πηγές μας για τη σημασία της δουλείας στην οικονομία και την κοινωνία γενικότερα. Εξίσου ενδιαφέρει ο τρόπος που αντιμετώπιζαν οι Αρχαίοι το θέμα αυτό, οι τυχόν διαφοροποιήσεις τους από εποχή σε εποχή,  οι συνηγορίες υπέρ του θεσμού της δουλείας και η κριτική η οποία ασκήθηκε κατά του  θεσμού αυτού και που στράφηκε κυρίως γύρω από το ζήτημα της φύσει (από τη φύση, εγγενούς στον άνθρωπο) ή νόμω (συμβατικής) δουλείας.
Στην εξέταση οι βάρβαροι, δηλαδή οι ξένοι, οι μη- Έλληνες, υπεισέρχονται στον βαθμό που σχετίζονται με τη δουλεία  και στον βαθμό που από ένα σημείο και πέρα, ιδιαίτερα μετά τους περσικούς πολέμους, ο βάρβαρος ταυτίσθηκε με τον φύσει δούλο. Ας σημειωθεί πως η πλειονότητα των δούλων στην Αθήνα της κλασικής εποχής ήταν βάρβαροι.
Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει Ρεσιτάλ βιολιού με την Ελεάνα Στράτου.
Συνοδεύει στο πιάνο η Θάλεια Παπαγγέλη.
Υπεύθυνη καθηγήτρια η Ναταλία Volckening-Τσουπρά με την υποστήριξη των Ioannina School of Music & Ωδείο Πολυρυθμία

Λυκόστομο Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί που μετέφεραν 110 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν,σήμερα (08-03-2017), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 22 και 24 ετών, καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 19 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής στην χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες μετά τα μεσάνυκτα  στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί.

Μετά από έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο πορτ παγκάζ (25) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (110.300) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι, οι δύο ημεδαποί, λειτουργούσαν κατ’ εντολή των δύο υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι είχαν οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών.
Κατόπιν αναζητήσεων οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, την ίδια ημέρα  στο Αίγιο Αχαΐας.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 στην οικία του 19χρονου αλλοδαπού, στο Αίγιο Αχαΐας:

• ένα βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (219,3) γραμμαρίων
• ένα βάζο με κλώνους ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (176,7)
• δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (29,7) γραμμαρίω
• μία συσκευασία με κλώνους κάνναβης, βάρους (2,2) γραμμαρίων
• ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης
• ένα πτυσσόμενο γκλοπ και ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα»
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας• ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης
• πέντε κινητά τηλέφωνα
• ιδιόχειρες σημειώσεις
στην κατοχή των λοιπών συλληφθέντων μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,6) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.
Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος.

Δήμος Πωγωνίου: Θέματα που συζητήθηκαν στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 5-3-2017

Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  ειδική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  5-3-2017 [Πρακτικό Νο 3/5-3-2017]

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Εκλογή  Προεδρείου  Δημοτικού  Συμβουλίου [για το 2ο μισό της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου [από 1-3-2017 έως 31-8-2019]                   
2. Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής [για το 2ο μισό της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου [από 1-3-2017 έως 31-8-2019]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Άνδρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: Ποιοι παράγοντες μπλοκάρουν την ερωτική τους επιθυμία;

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και τα φώτα πέφτουν στους άνδρες που προσπαθούν να κάνουν τις γυναίκες ευτυχισμένες. Και ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ευτυχίας, περνάει από το… κρεβάτι, όμως φαίνεται ότι σήμερα οι άνδρες είναι και θύματα όχι μόνο οικονομικής αλλά και ερωτικής κρίσης!
Οι γυναίκες  πλέον «αποκαθηλώνουν» τους άνδρες, εσκεμμένα ή μη, «γειώνοντας» την ερωτική τους επιθυμία, καθιστώντας τους συχνά ανενεργούς σεξουαλικά, γεμίζοντάς τους ανασφάλεια, βαρεμάρα και, τελικά, ανικανότητα.
Οι παράγοντες που μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η αλλαγή των ρόλων στα δύο φύλα, η οικονομική στενότητα, που βάζει σε πρώτο πλάνο την επιβίωση, οι συγκρίσεις με άλλους άνδρες, η κριτική που τους ασκούν οι γυναίκες…
«Υπήρξαν ηρωικές εποχές, που οι άνδρες ήσαν μόνο άνδρες, με αρρενωπή σκέψη, ήρωες, ιππότες, ακάματοι στον ερωτικό στίβο. Που λάτρευαν την περιπέτεια, κυνηγούσαν τον ποδόγυρο κι όταν περπατούσαν χαλούσαν τα πεζοδρόμια στον διάβα τους… Αυτές ήσαν οι φαντασιώσεις των γυναικών την εποχή των Παιδιών του Πειραιά, του Λεωφορείου ο Πόθος και του Φύγε Στέλλα, κρατάω μαχαίρι» λέει χαρακτηριστικά ο ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (www.andrologia.gr ).

Έρχονται τα ειδοποιητήρια για 2,2 εκατ. ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα

Η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης αφορούσε τους ιδιοκτήτες με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1/1/1996

Ειδοποιητήρια με πρόστιμα σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ και ένα εκατομμύριο μοτοσυκλέτες αναμένεται να αποσταλούν καθώς έπειτα από δύο χρόνια καθυστέρησης ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ και δεν τα έχουν ασφαλισμένα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης αφορούσε τους ιδιοκτήτες ΙΧ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996, ενώ οι ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί και θα καθυστερήσει η αποστολή προστίμων.
Όσον αφορά στα πρόστιμα, για τη μη πληρωμή ΚΤΕΟ είναι στα 150 ευρώ και το ειδοποιητήριο θα καταφθάσει μέσω TAXIS. Από την άλλη, στην περίπτωση των ανασφάλιστων, το πρόστιμο είναι 250 ευρώ και στους ιδιοκτήτες των οχημάτων θα δοθεί χρονικό περιθώριο μόλις οκτώ ημερών για να το πληρώσουν, αλλιώς αυτό θα διπλασιαστεί, θα φτάσει δηλαδή στα 500 ευρώ

ΠΗΓΉ: www.newsbeast.gr

ΚΗΛΗ: Μηδενικό ποσοστό υποτροπής έχει η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση

Μηδενικό είναι σχεδόν τα τελευταία χρόνια το ποσοστό υποτροπής στην  λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τη χρήση πλέγματος!
 Η εξέλιξη στη λαπαροσκοπική χειρουργική έχει αλλάξει τα δεδομένα καισύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στην πιο συχνή χειρουργική επέμβαση στον κόσμο, το ποσοστό υποτροπής έχει πέσει κάτω από 1%!
Αντίθετα το ποσοστό υποτροπής με την παραδοσιακή «ανοικτή» χειρουργική μέθοδο και τις παραλλαγές της, εξακολουθεί να είναι υψηλό της τάξης περίπου του 6%, με κύριο αποτέλεσμα οι κήλες να ξαναδημιουργούνται.
«Η  εξάλειψη των υποτροπών είναι πολύ σημαντική  για τους ασθενείς, αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς το κόστος είναι τεράστιο, αφού κάθε χρόνο για την αποκατάσταση της κήλης πραγματοποιούνται  περισσότερες από 20.000.000 επεμβάσεις παγκοσμίως !» αναφέρει ο Δρ Διαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο Metropolitan Hospital.
ΕΜΦΑΝΙΣΗ  ΚΗΛΗΣ
Όπως εξηγεί ο Δρ Δ. Θωμάς  «Η κήλη εμφανίζεται όταν επέλθει  ρήξη στα εσωτερικά στρώματα των κοιλιακών μυών, δημιουργώντας  ένα χάσμα μέσα από το οποίο προβάλλει κάποιο  σπλάχνο».
 Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο χάπι ή φάρμακο που να θεραπεύει την κήλη,  ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης και θεραπείας της  είναι ο χειρουργικός.

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με εκπροσώπους του κόμματος ΚΕΑΔ- Ομόνοια


Αριθ. Πρωτ. 3083   Αθήνα  7-3-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια των επαφών της με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2016, στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, έγινε συνάντηση του Προεδρείου της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών με εκπροσώπους του Αλβανικού μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ-Ομόνοια. 
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν οι, Γιώργος Δόσης Πρόεδρος, Κώστας Κωνής Αντιπρόεδρος, Κώστας Μάτσιας Έφορος Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Διονύσης Τσούτσης Ταμίας. 
Το ΚΕΑΔ-Ομόνοια εκπροσώπησαν οι, Γιώργος Τζομάκας Αντιπρόεδρος ΚΕΑΔ και μέλος του Προεδρείου της «ΟΜΟΝΟΙΑ», Αντώνιος Νέτσος μέλος της Κ.Ε. του ΚΕΑΔ και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών και Δημήτρης Ρίζος Πρόεδρος της Αδελφότητας Βαγγαλατιού.
Αντικείμενο της συζήτησης, που διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήσαν οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τόσο, για όσους διαβιούν στην Ελλάδα, όσο και για αυτούς που διαβιούν στην Αλβανική επικράτεια και τα προβλήματα που ταλανίζουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στις πατρογονικές της εστίες.
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον, εκ μέρους των μελών του προεδρείου της Π.Σ.Ε. για τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, αναφορικά με το περιουσιακό ζήτημα, το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου.
Τα μέλη του Προεδρείου της Π.Σ.Ε. εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους και την προθυμία να παράσχουν όποια υλική και ηθική υποστήριξη, τονίζοντας μάλιστα την σπουδαιότητα για την επικράτηση ενωτικού πνεύματος στους κόλπους της μειονότητας.
Τέλος το Προεδρείο της ΠΣΕ ανακοίνωσε τη διοργάνωση, τον μήνα Μάιο 2017, ημερίδα για το Βορειοηπειρωτικό και τις τρέχουσες εξελίξεις, όπου ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι της Ε.Ε.Μ. και γνώστες των ζητημάτων της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας θα παρουσιάσουν τις απόψεις και θέσεις τους για τα τρέχοντα ζητήματα, που αφορούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.Μ. αλλά και τη πολιτική της Αλβανίας, απέναντι στην Μειονότητα και την Ελλάδα.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται παγκοσμίως την 8η Μαρτίου, καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1977 για την κινητοποίηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας στις 8 Μαρτίου 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Το θέμα του εορτασμού για το 2017 είναι «Οι Γυναίκες στο Μεταβαλλόμενο Κόσμο της Εργασίας: Πλανήτης 50-50 έως το 2030». Η θέση της γυναίκας στην εργασία αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, με ζητήματα που αναφέρονται στην υποδεέστερη αμοιβή της, στον αποκλεισμό της από την ανάληψη θέσεων ευθύνης και την ενασχόλησή της σε διάφορους κλάδους εργασίας.
Η ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, θα εξασφαλίσει το μέλλον όλων των ανθρώπων. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι υποχρέωση όλων μας για την δημιουργία κοινωνιών που θα αναπτύσσονται απαλλαγμένες από κάθε είδους διακρίσεις και θα προάγουν τον σεβασμό στην Ισότητα των Φύλων. Η επίτευξη της ισότητας στην εργασία είναι καθοριστική για την βιώσιμη ανάπτυξη.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, δηλώνει την παρουσία της στην προάσπιση των δικαιωμάτων των δύο φύλων μέσα από την προώθηση των ίσων ευκαιριών, τη συνειδητοποίηση της έννοιας της ισότητας αλλά και την υλοποίηση των δεσμεύσεων αναφορικά με την ισότητα των φύλων. Δράσεις της Επιτροπής περιλαμβάνουν ημερίδες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, εκδηλώσεις για την οικογένεια, παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, ενώ επιδιώκει την ενσωμάτωση των πολιτικών ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις των πολιτικών της Περιφέρειας.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα Ιωάννινα (τηλ. 2651077449), στην Άρτα (τηλ. 2681077400), και στη Πρέβεζα (τηλ. 2682024444), ενώ στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παρέχεται 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr