Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΑΕΑ Βελλάς: Πρόσκληση για μετατάξεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΕΑ ΒΕΛΛΑΣ
H AΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΕΛΛΑΣ (ΑΕΑΒ) καλεί μόνιμους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, που πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17α΄/15-2-2017), άρθρο 20, παρ. 7 να υποβάλουν αίτηση μετάταξης σε θέσεις Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.).
Θα προτιμηθούν οι παρακάτω ειδικότητες:
Κανονικό Δίκαιο
Αρχαία Ελληνικά – Λατινικά- Φιλοσοφία
Παλαιά Διαθήκη
Καινή Διαθήκη
Πατρολογία – Χριστιανική Γραμματεία
Ιστορική Βυζαντινή Μουσικολογία
Ιστορική Ευρωπαϊκή Μουσικολογία
Εθνομουσικολογία και Ελληνική Δημοτική Μουσική
Διδασκαλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής
Διδασκαλία Ευρωπαϊκής Μουσικής
Διδασκαλία Ελληνικής παραδοσιακής Μουσικής (οργανοχρησία, οργανολογία).
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων (στην ΑΕΑΒ και στην υπηρεσία του εκπ/κού): 31-3-2017.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
Α) Αίτηση μετάταξης
Β) Βιογραφικό υπόμνημα με τα σχετικά παραστατικά
Γ) Βεβαίωση προϋπηρεσίας σε ΑΕΙ.
Πληροφορίες: Τσινασλάν Ελένη, τηλ. 2653041281, contact@aeavellas.gr
Ακολουθεί το σχετικό εδάφιο:
Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17α΄/15-2-2017) Άρθρο 20
«7. Μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού μπορούν να μεταταγούν σε θέσεις των προβλεπόμενων στο άρθρο 29 του ν. 4009/2011 (Α΄195) κατηγοριών Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των Πανεπιστημίων, των Τ.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης και της δαπάνης της μισθοδοσίας τους και σύστασης της θέσης στο οικείο Α.Ε.Ι. εφόσον σωρευτικώς:
α) είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με γνωστικό αντικείμενο που θεραπεύει το Τμήμα ένταξης,
β) έχουν δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, σχετικό με τα αντικείμενα αυτά και
γ) έχουν μετά τη λήψη του διδακτορικού διπλώματος αποδεδειγμένα επιτελέσει για τουλάχιστον δύο (2) ακαδημαϊκά έτη σε ελληνικό Α.Ε.Ι ή ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής σχετικό με τα αντικείμενα της περίπτωσης Α΄ επιστημονικό/εφαρμοσμένο/ερευνητικό έργο και συγκεκριμένα έχουν εκπαιδευτική εμπειρία ή εμπειρία σε εργαστηριακό - εφαρμοσμένο - διδακτικό έργο ή αναγνωρισμένο επαγγελματικό/ερευνητικό έργο σε σχετικό επιστημονικό πεδίο ή έχουν τουλάχιστον διετή σχετική εργασία σε ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή συνδυασμό των ανωτέρω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Περιορισμός στη χρήση αλιευτικών εργαλείων στη λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από σήμερα (3 Μαρτίου) και μέχρι την 2α Μαρτίου 2018 τίθεται περιορισμός στον αριθμό των αλιευτικών εργαλείων "καλαμίδι" (ή καλάμι) και "πεταχτάρι" ανά αλιέα στη λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα κάθε άτομο θα μπορεί να χρησιμοποιεί μέχρι τρία καλάμια ή τρία πεταχτάρια. Εάν χρησιμοποιεί και τα δύο προαναφερόμενα αλιευτικά εργαλεία και πάλι ο συνολικός αριθμός δεν θα υπερβαίνει τα τρία εργαλεία.
Ο περιορισμός γίνεται προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση του φαινομένου της ανεξέλεγκτης χρήσης καλαμιών από αλιείς, καθώς και να καταστεί αποτελεσματικός ο έλεγχος των αλιευμάτων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Γιάννενα: Συνελήφθη 60χρονη για κλοπή πορτοφολιού από 70χρονο


Συνελήφθη, χθες (02-03-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα,  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 60χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, η 60χρονη γυναίκα προσέγγισε 70χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε το πορτοφόλι.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για τους δασικούς χάρτες, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Αριθ. πρωτ.: 3077     Αθήνα 3-3-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ειδική ενημερωτική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για τους δασικούς χάρτες, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι μετά την θεώρηση και την με αριθμ. 18113/10-02-2017 (ΑΔΑ: 7ΙΞΛΟΡ1Γ-ΝΧΠ) απόφαση της Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων στις 10-02-2017, αναρτήθηκαν στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ΕΚΧΑ, οι δασικοί χάρτες όλων των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ των Δήμων, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου, Ιωαννιτών (πλην των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανατολής και Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών) και Πρέβεζας και πρόσκλησης υποβολής αντιρρήσεων.
Οι ανωτέρω δασικοί χάρτες είναι προσβάσιμοι για τους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx  και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr ).
Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και λήγει την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017.
Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.
Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ, με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου να ενημερωθούν για τους δασικούς χάρτες και την υποβολή τυχόν αντιρρήσεων επ' αυτών, οι Ηπειρώτης της Αττικής και τα μέλη των, Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, που ανήκουν στη δύναμη της, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με ειδικούς επί του θέματος (Τεχνικό-Δασοτεχνικό γραφείο του συμπατριώτη μας  Δημήτρη Κόκκα και συνεργατών, Μάνδρα Αττικής), που θα ενημερώσουν και απαντήσουν σε τυχόν απορίες, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ώρα 18.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στη πλατεία Κοτζιά.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους και όποιους άλλους επιθυμούν, να προσέλθουν για ενημέρωση τους και απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τους δασικούς χάρτες.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

O Σύλλογος Αποδήμων Μετσόβου Αθήνας, διοργανώνει αρχιερατικό μνημόσυνο Μετσοβιτών Εθνικών Ευεργετών και Διδασκάλων του Γένους, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 9:30, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, Ακαδημίας 67, Αθήνα

Χρέος όλων των Ελλήνων είναι η απόδοση τιμής στη μνήμη των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών του Μετσόβου. Το ηθικό αυτό χρέος βαρύνει όλους τους Έλληνες αφού στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, τα γνωστότερα και μεγαλύτερα κληροδοτήματα τα οποία λειτουργούν στην υπηρεσία του λαού στα πλαίσια της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Παιδείας κ.λπ. έχουν γίνει από ευεργεσίες μεγάλων Μετσοβιτών Ευεργετών.
Δυστυχώς αυτό το ελάχιστο χρέος εκπληρώνεται κατ’ έτος μόνον από τους Μετσοβίτες δια του πολιτιστικού φορέα τους που είναι ο «Εξωραϊστικός Σύλλογος Μετσόβου Αθήνας» στον οποίο σήμερα πρόεδρος είναι ο ακάματος γιατρός Απόστολος Μπίσας.
 Από ετών καθιέρωσε ο Σύλλογος «Ημέρα Τιμής των Μετσοβιτών Εθνικών Ευεργετών, των Δασκάλων του Γένους και των Άξιων Τέκνων του Μετσόβου», όπου τελείται Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη τους.
Φέτος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Αποδήμων Μετσοβιτών στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας 67, στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη Θεία Λειτουργία, της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017, θα τελέσει  Μνημόσυνο των Μετσοβιτών Εθνικών Ευεργετών, των Δασκάλων του Γένους και των Άξιων  Τέκνων του Μετσόβου.
 «Αδαπάνητος εστί της ευποιίας ο πλούτος, εν τω διδόναι γαρ λαμβάνεται και εν τω σκορπίζειν συνάγεται»  έλεγε ο Φιλόσοφος  Απολλώνιος. 
Ανεξάντλητος είναι ο πλούτος της ευεργεσίας, διότι σε αυτόν που τον προσφέρει επιστρέφεται και σε αυτόν που τον σκορπίζει συσσωρεύεται.
Σήμερα όλοι εμείς αναγνωρίζοντας  την μεγάλη προσφορά,  μνημονεύουμε τους Μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες  τους εκ Μετσόβου καταγόμενους.
Η Ευεργεσία, μια διαχρονική έννοια  από τους Χορηγούς της Αρχαιότητας μέχρι σήμερα, είναι η έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο, με αίσθημα Φιλαλληλίας και Φιλοπατρίας.
Κίνητρό τους είναι η αγάπη προς τη Πατρίδα, η νοσταλγία, η συμπάθεια, ο πόνος  προς την πάσχουσα ομογένεια και η βαθιά πίστη στο Θεό.
Φλογεροί Πατριώτες, αγνοί ιδεολόγοι, Ανθρωπιστές και οραματιστές , ευεργετούν διακριτικά, χωρίς να επιζητούν την δόξα και την ιδιαίτερη τιμή, χωρίς να επιζητούν να  ασκήσουν εξουσία  στους ευεργετούμενους.
Ξεκίνησαν από το Μέτσοβο από την κοινότητα που έκανε  πράξη την ισότητα πολύ πριν την γαλλική επανάσταση, όταν οι προεστοί της Χώρας Μετσόβου το 1776 εφάρμοζαν την απόφαση που έλεγε ότι  «όσοι Μετσοβίτες έχουν δύο κήπους να δώσουν  τον ένα σε αυτόν που δεν έχει».
Τα ονόματα των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών χαράχτηκαν βαθιά στην συνείδησή μας.
•Αβέρωφ Γεώργιος   (1818 -1899)
•Τοσίτσας Μιχαήλ   (1787 – 1856)
•Τοσίτσας Θεόδωρος   (Νεότερος αδελφός του Μιχαήλ Τοσίτσα)
•Στουρνάρας Νικόλαος (1806 -1853, ανιψιός του Μιχ. Τοσίτσα,
 Γιος της αδελφής του Σταματίας)
•Τοσίτσας Μιχαήλ-Βαρόνος (1885 -1950, Εγγονός του Μιχαήλ Τοσίτσα)
Με τα χρήματά τους δημιουργήθηκαν τα κληροδοτήματα που απέβλεπαν στην προαγωγή της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας.
Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε μια  σύντομη αναφορά στις μεγαλύτερες  Ευεργεσίες.
Κατ’ αρχάς στην Αθήνα. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι η Αθήνα είναι και κομμάτι Μέτσοβο.
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο –Τοσίτσας, Αβέρωφ, Στουρνάρας
Αρχαιολογικό Μουσείο – Ανεγέρθη σε οικόπεδο που αγοράστηκε από την Ελένη Τοσίτσα
Τοσίτσιο Παρθεναγωγείο - στην οδό Αχαρνών
Αβερώφειος Σχολή Ευελπίδων
Εφηβείο ή Φυλακές Αβέρωφ
Ανδριάντες του Ρήγα Φεραίου και του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ – Δαπάνη Γεωργίου Αβέρωφ
Καλλιμάρμαρο Στάδιο –Αναμαρμάρωση –Γεώργιος Αβέρωφ
Θωρηκτό Αβέρωφ
Οικόπεδο και Χρήματα  Στην  Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για ανέγερση
Αλληλοδιδακτικού Σχολείου (συμβολή Σταδίου και Αρσάκη)- Ελένης Τοσίτσα.
Εκκλησία  και Χρήματα στο Αμαλιείο Ορφανοτροφείο Αθηνών – Ελένη Τοσίτσα
Κωδωνοστάσιο του ναού Ζωοδόχου Πηγής – Ελένη Τοσίτσα
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός – Ένας από τους ιδρυτές ο Μετσοβίτης Τούλης δίνει το παρόν.
Φοιτητική Εστία  Κηφισιάς – Ίδρυμα Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσ
Εθνική Βιβλιοθήκη- Ένας από τους ιδρυτές και ευεργέτες ο Δημήτριος Ποστολάκας
Ωδείο Αθηνών -Γεώργιος Αβέρωφ
Χρήματα για Φτωχοκομείο Αθήνας, Αρσάκειο Οικοτροφείο, Οφθαλμιατρείο Αθηνών και για την ανέγερση του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κλείνοντας την σύντομη αναφορά και για να δείξω το μέγεθος της φιλοπατρίας των Συμπατριωτών Ευεργετών αναφέρω τα παρακάτω περιστατικά: Στους δωρητές του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται και το όνομα ενός πάμφτωχου Μετσοβίτη, ακονιστής στο επάγγελμα του Δημήτρη του Όκα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός από το κρύο ένα χειμωνιάτικο βράδυ, και που στο χέρι του κράταγε το πουγκί του με το μοναδικό του τάλιρο μέσα, και ένα σημείωμα που έγραφε: «για τον έρανο του Πανεπιστημίου».
Το τάλιρο αυτό όμως, μαζί με τις εικοσιοκτώ δραχμές ενός άλλου πολύ φτωχού Μετσοβίτη του Δημήτρη Φάφαλη, συγκίνησαν και ευαισθητοποίησαν τόσο πολύ την Αθηναϊκή κοινωνία ώστε να πολλαπλασιαστούν οι δωρεές και να πετύχει ο έρανος για αυτόν τον ιερό σκοπό.
Στην Λάρισα Ιδρύθηκε η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή.
Στην Καρδίτσα ανεγέρθη  η  Εκκλησία της Ευαγγελιστρίας
Στην Θεσσαλονίκη  έδωσαν Χρήματα για την Ελληνική Σχολή
Η προσφορά των Μεγάλων αυτών Ανδρών εκτός από την πατρίδα τους, ήταν επίσης μεγάλη και στις χώρες που έζησαν, δούλεψαν και ανδρώθηκαν οικονομικά.
Συμμετείχαν στα δρώμενα των «νέων πατρίδων» τους, όπου και ορισμένοι  καταλαμβάνουν και σημαντικά πολιτικά αξιώματα.
Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ίδρυσαν το Τοσίτσιο Παρθεναγωγείο, Βιβλιοθήκη, το Αβερώφειο Γυμνάσιο, Νοσοκομείο και τον περικαλλή ναό του Ευαγγελισμού.
Στο Μέτσοβο, στην Πατρώα Γη, στην Ευεργετομάνα, το λίκνο της Ευεργεσίας που απαριθμεί πάνω από 50 Ευεργέτες, όπως:
Αδελφοί Φλώκα, Αδελφοί  Στάνου, Γκαντέλος, Χάτος, Φουρνίγκας, Τσουμάγκας, Φαρδής, Μπότσαρης, Βλάχα, Κάλλης, Μανούση, Τούλης, Βοίλας, Τσανάκας, Τζωαννόπουλος, Πίχτος κ.ά
Χτίστηκαν Σχολεία, Εκκλησίες, Το Γηροκομείο Τσουμάγκα, Το ορφανοτροφείο Τούλη, Βρύσες, Γεφύρια.
Το Ίδρυμα Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει πάρα πολλά στο Μέτσοβο. 
Σχολεία, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και ξενώνα, Νοσοκομείο, ξυλουργικό εργοστάσιο , βουστάσιο, Γαλακτοκομική Σχολή, Πλακόστρωτοι δρόμοι, Υδραγωγείο κ.ά.
Τελευταίος ο Πολιτικός, Συγγραφέας, Πατριώτης, Άνθρωπος, Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα που  με την  πολυποίκιλη προσφορά του συγκαταλέγεται  στην Πυραμίδα των Μετσοβιτών Ευεργετών.
Εμείς δεν έχουμε μόνο την υποχρέωση να επικαλούμαστε τον πλούτο που μας κληροδότησαν οι Μετσοβίτες Ευεργέτες.
Είναι ανάγκη να τον κεφαλοποιούμε, να τον αναδεικνύουμε και να τον αξιοποιούμε.
Είναι ανάγκη να μετουσιώνουμε την κληρονομιά αυτή σε νοοτροπίες και πρακτικές που υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον.
Είναι ανάγκη να αναδεικνύουμε συνεχώς και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.                                                                             

Αιωνία τους η Μνήμη.                      

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Νεοχώρι του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή αγιασμού 

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Νεοχώρι του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας.

Ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν. 

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα (03-03-2017) το πρωί τελετή αγιασμού, στο Δημοτικό Κατάστημα Νεοχωρίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά. 
Στην παραπάνω τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στη συγκεκριμένη περιοχή, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του. 


Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Αστυνομικός Διευθυντής Πάρις Νίκου αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Τοπικού Αστυνόμου και ακολούθως ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης τόνισε τη συνεισφορά του θεσμού στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους και υπογράμμισε την άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στα Διόδια Ακτίου, οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενώ νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή από σπίτι στην Πρέβεζα

Συνελήφθησαν, χθες (02-03-2017) το πρωί στα Διόδια Ακτίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 46, 25, 30 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στα Διόδια Ακτίου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου εντόπισαν και έλεγξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, όπου βρέθηκε πλήθος κοσμημάτων καθώς και χρηματικό ποσό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, οι τέσσερις δράστες από κοινού, νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν αφαιρέσει από σπίτι 71χρονης ημεδαπής στην πόλη της Πρέβεζας, κοσμήματα και χρηματικό ποσό.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο διευκόλυνσης της κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η Πανηπειρωτική, «η προσφορά» και οι ευχαριστίες…

Γράφει ο Πανηπειρώτης

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα.
Σε ξένα αναστυλώματα δεμένο.
Ας είμαι ένα καλάμι, ένα χαμόδεντρο.
Μα όσο ανεβαίνω, μόνος ν' ανεβαίνω.
Δε θέλω του γυαλού το λαμποφέγγισμα,
Που δείχνεται άστρο με του ήλιου τη χάρι.
Θέλω να δίνω φως από τη φλόγα μου,
Κι ας είμαι ένα ταπεινό λυχνάρι.
Γ. Δροσίνης 

Όχι, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας είναι θεσμός που λειτουργεί αδιάλειπτα ογδόντα χρόνια και η προσφορά της αφορά το σύνολο των απόδημων ηπειρωτών.
Δεν είναι θεσμός που συστάθηκε για να απονέμει τίτλους και να αποδίδει αξιώματα.
Το τόνισε και ο πρόεδρος στην ομιλία του στο ΣΕΦ (12/2/2017), ότι η Πανηπειρωτική δεν είναι για να γεμίζουν μερικοί τους φακέλους με «πιστοποιητικά επάρκειας προσόντων».
Η Πανηπειρωτική, το τριτοβάθμιο σωματείο των Ηπειρωτών, σχεδιάζει το ηπειρώτικο όραμα και υλοποιεί το ηπειρώτικο όνειρο.
Δεν έχει σχέση με τούτο και με άλλα …
"Το κακό με τους ανθρώπους
είναι ότι θυσιάζουν τη ζωή τους
για να πετύχουν άχρηστα πράγματα,
ενώ θα μπορούσαν να τα ζήσουν με τη φαντασία τους.
Όμως, δυστυχώς,
οι πιο πολλοί άνθρωποι τα όνειρά τους
δεν τα κάνουν για να χαρούνε το άρωμά τους,
αλλά για να μπούνε στο μάτι των άλλων,
να τους ζηλέψουν ή να τους καμαρώσουν οι άλλοι,
μια ζωή ματαιόδοξοι,
ακόμη και στα όνειρά τους"
(Χρόνης Μίσσιος, Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι, εκδ. Γράμματα)

Τα ογδόντα (80) χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας σηματοδοτούν μια καθάρια φωνή της Ηπειρώτικης αποδημίας.
Τεράστιες προσωπικότητες που λάμπρυναν την πορεία της (Ματζίκας, Νάσης, Ντίνος και τόσοι άλλοι) ούτε ζήτησαν ούτε απαίτησαν πιστοποιητικά προσφοράς. «Αλλά και εγώ ποιος ήμουν; Ένας πρίγκιπας του τίποτα…» 

Πώς να το κάνουμε;
Ο άνθρωπος που γνώρισε ή δεν γνώρισε την επιτυχία στη ζωή του, που ανέβηκε ή δεν ανέβηκε σκαλοπάτια, βουνά και κορυφές, πρέπει να αποδέχεται με αξιοπρέπεια την πτώση και το τέλος.
Να αποφεύγει οτιδήποτε μπορεί να τον ταπεινώσει ή να τον εκθέσει.
Και, προπάντων να μην ζητάει πιστοποιητικά οιασδήποτε προσφοράς.
 «Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’ ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές –
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις»

Κ. Καβάφης

21η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Σ. Απείθαρχος 4-03-17/16:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Αλμυρός-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 4-03-17/16:00), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Πανζαγορισιακός 5-03-17/16:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 16:00    

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ
  
ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 16:00    

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5  ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 16:00    

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 4 Μαρτίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (16:00)  
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:00)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (19:30)  
Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (16:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ  (16:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:00)  

Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (17:15)

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΟΥΣΑΣ: «Απαραίτητη η συμμετοχή μας στα κύτταρα της δημοκρατίας για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού»

Στους σοκάκια της πόλης των Ιωαννίνων εθεάθη με συμπατριώτες του ο κ. Στέφανος Φούσας, συμμετέχοντας στο παραδοσιακό έθιμο της Τζαμάλας, ανάμεσα σε πλήθος Γιαννιωτών και επισκεπτών.
Ο Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας, που  παρευρέθηκε και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημού Πωγωνίου ανταποκρινόμενος με ευχαρίστηση στην πρόσκληση που του απευθύνθηκε, επισήμανε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε με αυξημένη συμμετοχή τα κύτταρα της δημοκρατίας αλλά και να κρατήσουμε ζωντανά τα ήθη και έθιμά μας, τα οποία αποτελούν συνεκτικούς δεσμούς για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στην εποχή της κρίσης που όλοι βιώνουμε».

Με την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Ρεπετίστας στην Αθήνα συμμετείχε και στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου της γενέτειράς του για τα Κούλουμα, απολαμβάνοντας τα νηστίσιμα εδέσματα και την πατροπαράδοτη φασολάδα.    

Γιάννης Καραγιάννης: Ρυθμίζονται σημαντικά ζητήματα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι "Ρυθμίσεις θεμάτων έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων" που περιλαμβάνονται στο άρθρο 46 του Ν.4456/2017 του Υπουργείου Εσωτερικών. 
Το άρθρο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, καταψηφίστηκε από τη ΝΔ και τη ΧΑ, ενώ παρών ψήφισε το ΚΚΕ.
Το σχετικό άρθρο προβλέπει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης των εγγειοβελτιωτικών έργων, καθώς και την εποπτεία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στις Περιφέρειες. 
Με αυτό τον τρόπο, συγκεντρώνεται όλο το αντικείμενο των έργων και των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων στις Περιφέρειες, ώστε να αποφευχθούν οι αδυναμίες, οι παρερμηνείες και η αναποτελεσματικότητα που επικρατούσε κατά το παρελθόν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.), με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ψήφιση των ρυθμίσεων και παράλληλα ευχαριστεί τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη για τη συνεισφορά του.

H Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου γλεντάει το Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 20:30, στο κέντρο «Ευοίωνος», Κρυστάλλη 40-42, Άγιοι Ανάργυροι Αττικής


Διαταραχές περιόδου: Τι τις προκαλεί;

Ξέρετε πότε άρχισε η τελευταία σας περίοδο ή πόσες μέρες διήρκεσε; 
Αν όχι, ίσως είναι ώρα να αρχίσετε να προσέχετε τον έμμηνο κύκλο σας, γιατί η καταγραφή του θα σας βοηθήσει αφενός να καταλάβετε τι είναι φυσιολογικό για εσάς, αφετέρου  να αναγνωρίσετε τυχόν σημαντικές αλλαγές που θα μπορούσαν να σημαίνουν κάτι σοβαρό.
Η έμμηνος ρύση (ή εμμηνόρροια ή περίοδος) είναι αποτέλεσμα της πολύπλοκης αλληλεπίδρασης πολλών παραγόντων, άλλοι από τους οποίους πηγάζουν από τον ίδιο τον οργανισμό (π.χ. κεντρικό νευρικό σύστημα, ωοθήκες, μήτρα) και άλλοι είναι εξωγενείς.
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν εμμηνόρροια για τέσσερις έως επτά ημέρες κάθε 28 ημέρες (έμμηνος κύκλος), αν και σε γενικές γραμμές θεωρούνται φυσιολογικοί οι κύκλοι από 21 έως 35 ημέρες.
Ωστόσο στο τουλάχιστον 30% των κοριτσιών και των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας παρατηρείται διαταραχή του εμμήνου κύκλου από καιρό σε καιρό, με αποτέλεσμα είτε να έχουν έμμηνο ρύση νωρίτερα ή αργότερα από το αναμενόμενο, είτε να «χάνουν» μία ή περισσότερες περιόδους, να έχει η εμμηνόρροια διάρκεια μικρότερη ή μεγαλύτερη από το σύνηθες, να αλλάζει η ποσότητα ή ακόμα και το χρώμα του αίματος κ.λπ.

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου, διοργανώνει ηπειρώτικο γλέντι, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, ώρα 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΑRION PALACE» Ρόδου, στο 5o χμ Εθνικής οδού Τσαΐρι-Αεροδρομίου

Ανακοίνωση της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ρόδου

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την οργάνωση της ετήσιας χοροεσπερίδας μας, που φέτος θα γίνει το Σαββατο 11 Μαρτίου στις 9:00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΑRION PALACE".
Η εκδήλωσή μας θα πλαισιωθεί από την ορχήστρα του Δόκιμου Χαραλάμπους (κλαρίνο) και Τζουμερκιώτη Δημήτρη (τραγούδι).
Πληρ.-Κρατήσεις: τηλ.2241064767, 6945853577, 6977199136, 6944601152, 6974789901.
Θα υπάρξει πλούσια λαχειοφόρος αγορά με πολλά και ωραία δώρα!
Παρακαλούμε κάντε έγκαιρα τις κρατήσεις σας!
Θα βοηθήσει και εμάς στην καλύτερη οργάνωση!
Σας περιμένουμε όλους!


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας