Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ανασύρθηκε νεκρός 50χρονος εργάτης στον κάμπο Ραγίου Θεσπρωτίας

Ανασύρθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης νεκρός ένας 50χρονος εργάτης ο οποίος είχε καταπλακωθεί κάτω από τόνους λάσπης και χώματος, την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε ιδιωτικό αρδευτικό έργο, στον κάμπο Ραγίου Θεσπρωτίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος μαζί με άλλους εργάτες τοποθετούσαν σωλήνες σε αρδευτικό αύλακα.

Στη διάρκεια των εργασιών το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί και να βρει τραγικό θάνατο.

Χωρίς πρόστιμο των 100 ευρώ η κατάργηση στα μπλοκάκια

Χωρίς το πρόστιμο των 100 ευρώ μπορούν να ακυρώσουν τα δελτία παροχής υπηρεσιών, τα γνωστά μπλοκάκια, οι ενδιαφερόμενοι.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βάσει της οποίας δεν επιβάλλεται πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής στις δηλώσεις διακοπής εργασιών που υποβάλλονται από 22-12-2016 μέχρι και 31-5-2017.

Προϋπόθεση είναι η προθεσμία για την υποβολή της αρχικής δήλωσης διακοπής εργασιών να έχει λήξει μέχρι τις 30-9-2016. 

Παρακάλαμος: Η Α΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 μ.μ.

Η Α΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 μ.μ..

Νέα παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για διόρθωση των Δασικών Χαρτών

Δημόσια έκκληση, να επικρατήσει έστω και την τελευταία στιγμή η λογική και να αποσυρθούν οι δασικοί χάρτες απηύθυνε εκ νέου σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά τα νέα στοιχεία που προκύπτουν και την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε κατοίκους και ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων σε όλη σχεδόν την Ήπειρο.
Ο Περιφερειάρχης, τόνισε επίσης ότι οι υπό ανάρτηση δασικοί χάρτες θα αποτελέσουν "ταφόπλακα" για την Ήπειρο και ανέφερε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσει το θέμα και στη συνέχεια να επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σ. Φαμέλλο.
Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του επεσήμανε για μια ακόμη φορά το ιδιαίτερο καθεστώς που ισχύει στις λεγόμενες "Νέες Χώρες" στην οποία ανήκει η Ήπειρος, πλην της Άρτας, που καθιστά ακόμη πιο σύνθετο το πρόβλημα με τους Δασικούς Χάρτες, καθώς εκτός των άλλων είναι αδύνατη η προσκόμιση των δικαιολογητικών που απαιτεί ο Νόμος για την αναγνώριση των ιδιοκτησιών.
"Στην Ήπειρο- εξήγησε -  και λόγω του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και του Εμφυλίου που ακολούθησε έχουν καεί τα υποθηκοφυλακεία.

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (07-02-2017) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 52χρονος κατείχε στον επαγγελματικό του χώρο, τρία δενδρύλλια κάνναβης σε πρώιμη ανάπτυξη, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες.
Τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ., στην Αθήνα, Αιόλου 104, 4ος όροφος

Περιφέρεια Ηπείρου: Εσπερίδα για την Ιστορία της Ηπείρου, μέσα από τις Οθωμανικές πηγές θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Du Lac, ώρα 7:00 μ.μ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, διοργανώνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 Εσπερίδα με θέμα: "Η ιστορία και τα Μνημεία της Ηπείρου μέσα από τις Οθωμανικές Πηγές: Αρχεία, Τεκμήρια, Μελέτες και Προσδοκώμενα της Έρευνας".
Ομιλητές θα είναι οι:
1. Παναγιώτης Κοντόλαιμος, Αρχαιολόγος (MPhil), Αναστηλωτής (ΜSc), Ιστορικού της Οθωμανικής Πολεοδομίας (PhD)
2. Ελευθερία Τσακανίκα, Επίκουρος Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π.
Η Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Du Lac, με ώρα έναρξης 7 μ.μ.. 


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιανουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (561) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -412- (εκ των οποίων -10- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση:- 6 -
Για ληστεία: -3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -42-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -7-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 17 -
Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος: -4-
Για πλαστογραφίες: -8-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-16-
Για ενδοοικογενειακή βία:-2-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -23-
Για παραβάσεις του Ν. περί παιγνίων, εράνων & λαχειοφόρων αγορών: -2-
Για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα: -5-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς :-1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – κακόβουλη βλασφημία: -2-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -11-

Νοσογόνος Παχυσαρκία: Γιατί ο γαστρικός δακτύλιος αποτυγχάνει;

Η παχυσαρκία έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως επιδημία. Και όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία 40 χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των παχύσαρκων, από 105 εκατομμύρια το 1975 σε 641 εκατομμύρια το 2014. Δεν πρόκειται απλώς για πρόβλημα καλαισθησίας, αλλά για μια πραγματική ασθένεια, ειδικά στη νοσογόνο μορφή της (Δείκτης Μάζας Σώματος >35), µε τρομακτικές επιπτώσεις στην υγεία, στην ικανότητα προς εργασία, στην κοινωνικότητα, καθώς και στην ποιότητα και διάρκεια ζωής.
Ωστόσο, τα τελευταία 15 χρόνια, χάρη στη διάδοση της Λαπαροσκόπησης στην καθημερινή χειρουργική πρακτική, η Βαριατρική παρέχει αξιόπιστες λύσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Μάλιστα, την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα ο γαστρικός δακτύλιος αναδείχθηκε σε δημοφιλή χειρουργική τεχνική για την απώλεια των πολλών κιλών σε άτομα με ΔΜΣ >35-49.
«Ο γαστρικός δακτύλιος είναι ένα εμφυτεύσιµο, απολύτως βιοσυμβατό υλικό, κατασκευασμένο από καθαρή ιατρική σιλικόνη, το οποίο αποτελείται από 3 μέρη: το δακτύλιο της σιλικόνης, που στην εσωτερική πλευρά του έχει τον υδροθάλαμο, το “port”, το οποίο είναι ένα μικρό αντικείμενο από τιτάνιο που τοποθετείται κάτω από το δέρμα και στο οποίο γίνονται οι εγχύσεις φυσιολογικού ορού για τη ρύθμιση, και ένα λεπτό σωλήνα σιλικόνης, ο οποίος συνδέει τα δύο προηγούμενα μέρη. 
Ο ρυθμιζόμενος γαστρικός δακτύλιος επινοήθηκε το 1983 από τον Lubomir Kuzmak και εφαρμόστηκε πρώτη φορά λαπαροσκοπικά το 1992 από τον Δρ. Mitiku Belachew. Τοποθετείται κοντά στον οισοφάγο, δίνοντας σχήμα κλεψύδρας στο στομάχι και περιορίζοντας δραστικά την ποσότητα τροφής που μπορεί να δεχθεί»,
εξηγεί ο Δρ. Δημήτρης Σ. Μουσιώλης, Γενικός Χειρουργός-Βαριατρική Χειρουργική, Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Ορθοπρωκτική Χειρουργική www.dmousiolis.gr

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, υπολογίζεται να πιστωθούν τα χρήματα του προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”

Ανακοινώθηκε ότι από το απόγευμα της Τετάρτης 8 μέχρι και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί!

Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, υπολογίζεται ότι θα πιστωθούν τα χρήματα της Κάρτας Σίτισης στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο πλαίσιο του προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”.
Το πρόγραμμα αφορά 120.097 δικαιούχους για τους οποίους προβλέπεται:
-200 ευρώ/μήνα για άγαμους
-100 ευρώ/μήνα για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας
50 ευρώ/μήνα για κάθε ανήλικο μέλος της οικογένειας
 Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ - Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του. Είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr
Τα κριτήρια
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για τον άγαμο, ενώ το ποσό προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.
Εισόδημα:

Ο Λαογραφικός Όμιλος Μαστοροχωρίων Κόνιτσας κόβει την πίτα του την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στα Ιωάννινα