Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Πρέβεζα: Συνελήφθη 47χρονος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 47χρονος, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στον 47χρονο, στην κατοχή του οποίου και συγκεκριμένα σε κατάστημα στο οποίο εργάζεται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου:
- δεκαέξι συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (14,4) γραμμαρίων, έτοιμα προς διακίνηση
-μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (133) γραμμαρίων
-μία συσκευασία με τμήματα αποξηραμένου φυτού κάνναβης, βάρους (181) γραμμαρίων
-μία συσκευασία με υπολείμματα λευκής σκόνης, άγνωστης χημικής σύστασης
- δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του.

Πλατανιάς- ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (κύπελλο)

Ο Περιστερίδης κράτησε ζωντανό τον ΠΑΣ

Ο Πλατανιάς κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Χανιά για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο καταπληκτικός Περιστερίδης κράτησε ζωντανό τον ΠΑΣ.
Στο 38΄ ο Σίγκνεβιτς έκανε εξαιρετική κίνηση, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι.
Ο Αποστολόπουλος σημείωσε το γκολ των γηπεδούχων στο 49΄.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Μαραγκός, Μενδρινός (68΄ Ντεβέσα), Γουνδουλάκης (80΄ Μουνάφο), Ντίνας (68΄ Μανούσος), Σίγκνιεβιτς
ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (72΄ Κούτρης), Κοζορώνης, Βιντάλ (69΄ Γιάκος), Νικολιάς (67΄ Ακόστα)

Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων Ν. Σκουφά και Πωγωνίου

Δύο ακόμη δομές παροχής βασικών αγαθών σε άτομα που έχουν ανάγκη, χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020", με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Η πρώτη αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νικολάου Σκουφά  (Π.Ε. Άρτας),  το οποίο   εντάσσεται στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα, με συνολική δημόσια δαπάνη 136.500 ευρώ. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο θα στεγάζεται στο Νεοχώρι του Δήμου Ν. Σκουφά, θα παρέχει τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης κλπ. σε τουλάχιστον 100 άτομα. 
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε  136.500 €.  Ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίστηκε η 1/3/2017 και λήξης η 30/04/2020.
Η δεύτερη αφορά τη δομή "Κοινωνικό Παντοπωλείο - Παροχή Συσσιτίου" Δήμου Πωγωνίου, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα με συνολική δημόσια δαπάνη  234.000,00 €. 
Μέσω της συγκεκριμένης δομής θα παρέχονται τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παροχή συσσιτίου για την τροφοδοσία γευμάτων σε 100 έως 150 ωφελούμενους που έχουν ανάγκη. 
Ημερομηνία έναρξης της Πράξης  ορίστηκε η 01/05/2017 και λήξης η 30/06/2020.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πρέβεζα: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

Συνελήφθη, σήμερα (26-01-2017) μετά τα μεσάνυκτα στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία κατά συναυτουργία και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα.
Ειδικότερα, ο 33χρονος ημεδαπός κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς, κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας.
Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος κατηγορούμενος, είχε παραχωρήσει στον 33χρονο το παραπάνω αυτοκίνητο με τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 32χρονου, με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνεται εκδήλωση για την "Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος". 
Στο σκοπό της εκδήλωσης αναφέρθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, καθηγητής,  κ. Μωϋσής Ελισάφ.
"Είναι μια εκδήλωση τιμής για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν από τη ναζιστική θηριωδία", τόνισε μεταξύ άλλων  ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι αυτή η πληθυσμιακή ομάδα, έπαθε τα πάντα από τους ναζιστές.
"Όταν ο άνθρωπος γίνεται ζώο μπορεί να φτάσει στη θηριωδία. Εμείς πρέπει να τους τιμάμε και να θυμόμαστε πάντα ότι όταν ο άνθρωπος χάνει τις αξίες του, προκαλεί τέτοιες καταστάσεις", συμπλήρωσε για να καταλήξει λέγοντας: "Αιωνία τους η μνήμη και αιώνια τιμή στην πόλη των Ιωαννίνων, καθώς πολλά από τα θύματα συμμετείχαν διαχρονικά στο γίγνεσθαι αυτής της περιοχής".
Από την πλευρά του ο κ. Μωυσής Ελισάφ, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Δήμο Ιωαννιτών για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν και φέτος την εκδήλωση, τονίζοντας και τα εξής:
"Τούτη την ταραγμένη εποχή, μέσα σε αυτή τη δεινή οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος μας, όπου είναι πολύ εύκολη η δαιμονοποίηση του άλλου, του ξένου, του διαφορετικού, του αλλόδοξου, του αλλόθρησκου, που κανένας μας δεν είναι απρόσβλητος από τον ρατσισμό, αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί μας θυμίζουν που θα μπορούσε να φτάσει ο άνθρωπος κάτω από πιεστικές συνθήκες".
Τέλος ο κ. Μωυσής Ελισάφ, υπενθύμισε ότι τα Γιάννενα από το ολοκαύτωμα έχασαν από το 90% του εβραϊκού πληθυσμού.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, κατά σειρά, χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, της  Πρέσβεως του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Ιρίτ Μπεν-Άμπα, του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα και του καθηγητή, Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων κ. Μωϋσή Ελισάφ. Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: "Αντισημιτισμός: ακρότητα και κοινοτοπία. Σκέψεις για τη μνήμη και την ευθύνη της γενοκτονίας". 
Θα ακολουθήσει μουσικό Πρόγραμμα και προβολή της ταινίας του Λάσλο Νέμες "Ο γιός του Σαούλ".

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Πυρκαγιά έκανε στάχτη οικία νεαρού ζευγαριού

Στις  φλόγες τυλίχτηκε αργά χθες τα μεσάνυχτα  η ξύλινη στέγη οικίας στη Ρεπετίστα Πωγωνίου.
Στην οικία έμενε νεαρό  ζευγάρι, με το μικρό παιδί τους.
Στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, όμως δεν κατάφεραν να σώσουν την κατοικία του ζευγαριού που καταστράφηκε.

Φωτό: Kalliopi Pantou 

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού

Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 35χρονη, χθες το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, εισήλθε σε καφετέρια ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ανατολή Ιωαννίνων: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (25-01-2017) το απόγευμα στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην κατοχή του 32χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (46,2) γραμμαρίων
δώδεκα ναρκωτικά χάπια
(1,5) δισκία, άγνωστης χημικής σύστασης
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
δύο μεταλλικοί τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Σε ισχύ η απόφαση με τις ηλεκτρονικές δαπάνες που «χτίζουν» το αφορολόγητο

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4446/2016.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για την με αριθμό ΠΟΛ 1005/2017 ΥΑ, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 145/25-01-2017, η οποία καθορίζει, επίσης, ποιες κατηγορίες από τους παραπάνω φορολογούμενους εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους αλλά απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις σύμφωνα με την προβλεπόμενη κλίμακα.
Όπως τονίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στόχος του μέτρου είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογούμενων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό δαπανών. 
Για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός εύλογου ποσού δαπανών και σχετικά περιορισμένων εξαιρούμενων κατηγοριών, ώστε να μην δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν το όριό τους.
Στο ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό υπολογίζονται δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται καταναλωτικές, δηλαδή εφόσον περιλαμβάνονται στις ακόλουθες ομάδες του δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛ.ΣΤΑΤ.:

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και για παρεμβάσεις σε άλλες δομές  των Περιφερειακών Ενοτήτων έλαβε, μεταξύ άλλων,  στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
Διαπλάτυνση και ανακατασκευή γέφυρας Σαΐτας επί του ποταμού Τύρια Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.)
Συντήρηση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων Άρτας Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σταύρου Ν. - Γιαννάκος Μ. Ο.Ε.)
Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ηγουμενίτσα - Μαυρομάτι, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ)
Επισκευή και συντήρηση- Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων  Άρτας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σωτήριος Σφήκας)
Αποκατάσταση περιοχής περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Ροβέλιστας Άρτας Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σπυρίδων Ζιώβας ΕΔΕ)
Δημοπρατούνται τα έργα:
Συντήρηση-αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άνω Ραβένια-Κάτω Ραβένια Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού  150.000 ευρώ
Βελτίωση βατότητας οδού προς Μανωλιάσα  Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
Βελτίωση οδού Κουκλιοί-Κόμβος εθνικής οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
Βελτίωση βατότητας παράλληλου δρόμου στην Εγνατία οδό προς το Μικρό Περιστέρι Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

Φρένο στις πωλήσεις αγροτεμαχίων για όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές

Μπλόκο στις πωλήσεις αγροτεμαχίων και λοιπών ακινήτων βάζει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), όχι μόνο σε όσους δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, αλλά, και σε εκείνους που πωλούν και δεν εξασφαλίζουν  από την πώληση την αποπληρωμή του χρέους τους. Με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΚΕΑΟ διευκρινίζει με ποιο τρόπο θα γίνεται η αγοραπωλησία αγροτεμαχίων σε όσους δεν έχουν ρυθμίσει τις ασφαλιστικές οφειλές τους, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Κατ' αρχάς διευκρινίζεται πως σε περίπτωση που η οφειλή είναι αρρύθμιστη, δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση του ακινήτου, καθώς δεν συντρέχει η προϋπόθεση της ασφαλιστικής ενημερότητας.
Αντίθετα, σε περίπτωση που η οφειλή είναι ρυθμισμένη και η ρύθμιση τηρείται, ο οφειλέτης που πουλά το ακίνητό του έχει δύο επιλογές:
1. Να διασφαλίσει την οφειλή του στο ΚΕΑΟ ώστε να μπορέσει να εισπράξει ολόκληρο το τίμημα της αγοραπωλησίας.
2. Να χάσει ένα τμήμα ή το σύνολο του τιμήματος ώστε να αποπληρωθεί το χρέος του προς τον ΕΦΚΑ.
Η οφειλή προς το ΚΕΑΟ μπορεί να διασφαλιστεί ως εξής:

Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα σε Άρτα και Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο 28/29 Ιανουαρίου

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκεφτεί την Άρτα και θα μιλήσει στη συνεστίαση της Τ.Ο. Άρτας, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα 9:00 μ.μ., στο κέντρο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» στους Κωστακιούς.

Ο κ. Κουτσούμπας, θα επισκεφτεί την Γιάννενα  και θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση της ΤΟ Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στη Λέσχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειάρχης ζητά τη διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά με έγγραφό του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού την άμεση διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών, επισημαίνοντας προβλήματα που θα προκύψουν από τον χαρακτηρισμό ιδιωτικών εκτάσεων ως δασών ή δασικών που κατά τεκμήριο θα περιέλθουν στη συνέχεια στο Δημόσιο.
Ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζει, ότι σταθερή θέση της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών είναι η κατάρτιση το συντομότερο δυνατόν δασικών χαρτών, με βάση όμως τις αεροφωτογραφίες του 1945 ή αν δεν υπάρχουν αυτές του 1960 και αφού προηγουμένως αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ιδιοκτησιακά ζητήματα, ειδικά στις περιοχές που ανήκουν στις λεγόμενες «Νέες Χώρες».
Με τους υπό ανάρτηση δασικούς χάρτες προκαλείται τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της υπαίθρου, θα υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην βιοποικιλότητα και υπονομεύεται κάθε προοπτική ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, τονίζει ο Περιφερειάρχης, ο οποίος υπογραμμίζει ακόμη ότι «αν προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάρτησης ως έχουν, σε λίγο θα επέλθει η πλήρης καταστροφή του πρωτογενούς τομέα».
Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αρχικά χαρακτήρισε ως σημαντικότατο έργο την κατάρτιση των δασικών χαρτών.
«Πρέπει όμως σε όλα αυτά να υπάρχουν εχέγγυα και ορθή αποτύπωση», σημείωσε για να προσθέσει ότι «δεν έχει το δικαίωμα κανένας να αναρτήσει αυτούς τους χάρτες, που με τους υπάρχοντες νόμους 998/79 και 4280/14 να ονομάσουμε τα πάντα δασικές εκτάσεις και δάση και κατά τεκμήριο να ανήκουν στο Δημόσιο και να περιμένουμε να ξαναρχίσουμε την ανάπτυξη από τον πρωτογενή τομέα».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε προβλήματα που διαπιστώνονται σε περιφερειακές ενότητες στις οποίες έγιναν αναρτήσεις δασικών χαρτών.
«Η εύκολη λύση είναι να κάνει ο κόσμος ενστάσεις. Πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ για εκτάσεις που μπορεί να χαρακτηριστούν δασικές, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει οι διαχειριστικοί χάρτες για τα βοσκοτόπια που να ξεκαθαρίζουν και οι ιδιώτες και οι Δήμοι, τι θέλουν ακριβώς και πως είναι τα πράγματα. Αν μείνουν ως έχουν οι δασικοί χάρτες δεν θα γίνει τίποτε σοβαρό και θα είναι μια ακόμη ενέργεια στον αέρα».
Συνεχίζοντας ανέφερε ως παραδείγματα τα προβλήματα που υπάρχουν με τον χαρακτηρισμό ως δασικών, εκτάσεων του Αγροκτήματος Κουκλιών στον οποίο έγινε αναδασμός και της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας, που άλλοτε καλλιεργούνταν και σήμερα δεν επιτρέπεται η εκ νέου καλλιέργειά τους.

«Δεν μπορεί σήμερα να διαλύσουμε τον κοινωνικό ιστό του πρωτογενούς τομέα. Έχει άλλα τεράστια προβλήματα να λύσει αυτός ο κλάδος και στην εποχή της κρίσης δεν θα βάλουμε ταφόπλακα σε ο, τι μπορεί να κινηθεί στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χανίων κόβει τη Πίτα του, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου2017 και ώρα 17:30', στα γραφεία του, Πολογιώργη 25, Χανιά

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χανίων ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, ότι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:30, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του Συλλόγου, Πολογιώργη 25, Χανιά.
Μετά την κοπή της πίττας θα ακολουθήσει η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου.
Η παρουσία των μελών είναι για μας σημαντική και απαραίτητη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Εξοπλίζονται τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΤΕΙ Ηπείρου και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς διαμέσου κονδυλίων ΕΣΠΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί τους φορείς που εμπίπτουν στην κατηγορία δυνητικών δικαιούχων, φορέων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας Ηπείρου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΤΕΙ Ηπείρου, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων, αλλά και τους εδικούς Λογαριασμούς αυτών) να υποβάλουν προτάσεις έργων προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος, που παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της αναβάθμισης, συμπλήρωσης, επέκτασης και αντικατάστασης του εργαστηριακού εξοπλισμού των Ιδρυμάτων (Σχολών, Τμημάτων, θεσμοθετημένων εργαστηρίων αυτών) για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
O εργαστηριακός εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Ενδεικτικά παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης:
α) παροχής εργαστηριακού εξοπλισμού (π.χ. επιστημονικά όργανα, υπολογιστικά συστήματα, εποπτικά μέσα, εργαλεία και μέσα διδασκαλίας, έπιπλα κ.α.),
β) εργασιών προσθήκης, μεταβολής που απαιτούνται για την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού, ώστε να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία του.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από τις 20/1/2017 έως τις 10/3/2017 και ο προϋπολογισμός του Έργου φτάνει τα 4,4 εκ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

«Το κόψιμο της πίτας του Ζαγορίσιου». H Ένωση Ζαγορισίων Αττικής κόβει τη Πίτα της, τη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10.30' πρωινή, στις εγκαταστάσεις της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο Χαλάνδρι, οδός Ριζάρι 1

ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΖΑΓΟΡΙΣΙΩΝ
ΓΕΡΑΝΙΟΥ 41 ΤΚ. 104 31
ΤΗΛ. FAX 210 5246809

Πρόσκληση
Το Δ.Σ. της Ένωσης των Ζαγορισιών της Αττικής, καλεί τα μέλη της, του Ζαγορίσιους και τους φίλους του Ζαγορίου να τιμήσουν με την παρουσία τους την ετήσια εορταστική εκδήλωση της Ένωσης:
«Το κόψιμο της πίτας του Ζαγορίσιου»
Η εκδήλωση θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Κυριακή, στις εγκαταστάσεις της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο Χαλάνδρι, οδός Ριζάρι 1, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
09:00: Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
10:30-11:30: Προσφορά καφέ – αναψυκτικού, κόψιμο βασιλόπιτας
11:30: Ομιλία από την φιλόλογο – ποιήτρια κυρία Ελένη Σκούρτη, Έφορο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της ένωσης με θέμα: «Η λογιοσύνη των Ζαγορίσιων».
12:30: Προσφορά κεράσματος από την Ένωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Τσουμάνης Αθανάσιος Παλιάτσος


Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με την Ένωση Πυροσβεστών Ιωαννίνων

Συνάντηση με την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων πραγματοποίησε  η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και της ανανέωσης της θητείας όσων από εξ αυτών δεν εμπίπτουν στο νόμο 3938/2011, με τρόπο που να διασφαλίζει και την εύρυθμη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα δικαιώματα των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το θέμα του Καθηκοντολογίου των Π.Π.Υ. και της προοπτικής να αξιοποιούνται οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες έξι μήνες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και έξι μήνες στην Πολιτική Προστασία, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Από τη μεριά της η κ. Τζούφη δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τόνισε ακόμη τη δεδομένη δέσμευση της κυβέρνησης, παρά τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να υλοποιήσει την πολιτική της, για τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, σε αντίθεση με το προηγούμενο χαώδες τοπίο της κατάτμησης των εργασιακών σχέσεων με πολλαπλών ειδών συμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν καθεστώς ανασφάλειας στους εργαζομένους και μειώνουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Η Αδελφότητα Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου ανταμώνει και διασκεδάζει, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 21:00, στην Ελευσίνα και στο κέντρο διασκέδασης "ΠΑΝΟΡΑΜΑ" (Λ. Καμαρίου -1ο χλμ μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο - 2η έξοδο Αττικής Οδού)


Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στο ετήσιο αντάμωμα-χοροεσπερίδα της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 21:00 στην Ελευσίνα και στο κέντρο διασκέδασης "ΠΑΝΟΡΑΜΑ" (Λ. Καμαρίου - 1ο χλμ μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο - 2η έξοδο Αττικής Οδού).
Με τη συμμετοχή στο τραγούδι του Κώστα Τζίμα, Λούλας Παππά, και του Ανδρέα Τζίμα.
Στο κλαρίνο ο Βασίλης Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από την κομπανία του.
Θα παρουσιαστούν τα χορευτικά μας τμήματα.
Τιμή πρόσκλησης 20€.
(Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό με παραδοσιακά εδέσματα, κρασί ''Πανόραμα'', μπύρες και αναψυκτικά).


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας