Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

H Αδελφότητα Μαυρονοριτών Ιωαννίνων στην Αθήνα, κόβει τη Πίτα της και διασκεδάζει, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 21.00' στο XΑΛΚΙΑΣ PALACE, στη πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο



H Αδελφότητα Μαυρονοριτών Ιωαννίνων στην Αθήνα, κόβει τη Πίτα της και διασκεδάζει, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 21.00' στο XΑΛΚΙΑΣ PALACE, στη πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

Χάνι Δελβινακίου Πωγωνίου: Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.350) γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (03-01-2017) το βράδυ στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο άτομα, ένας 58χρονος ημεδαπός και ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμου μετανάστη, παράνομης εισόδου στη χώρα και παράβασης της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 58χρονου, διαπίστωσαν ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναν 55χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ δέματα που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (3.350) γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Αυτόματος απινιδωτής τοποθετήθηκε στη Βήσσανη

Ένας ακόμη αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής τοποθετήθηκε σε Τ.Κ. του Δήμου Πωγωνίου, στα πλαίσια πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Ο απινιδωτής, χορηγία της ΔΙΑΣΥΣ Α.Ε., τοποθετήθηκε σε δημοτικό κατάστημα της Βήσσανης  και είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος σε όποιον έχει εκπαιδευτεί, με στόχο να προλάβει μια δυσάρεστη κατάσταση.

Τον απινιδωτή παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης ενώ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Κουκουλάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου κ. Γρηγόρης Άρμπυρος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βήσσανης κ. Νικολάου Κώστας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Βήσσανης.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών για απάτη

Συνελήφθη, χθες (03-01-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών, για απάτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα από τη χιονόπτωση στα ορεινά

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Άρτας, στα ορεινά των οποίων,  από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε  χιονόπτωση.
Για τον καθαρισμό των δρόμων και ιδιαίτερα προς τις περιοχές Φούρκας, Αετομηλίτσας, Πυρσόγιαννης, Πληκατίου, Διστράτου Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου, Λάιστας,  Βωβούσας, Μηλιάς,  Ανηλίου, Μετσόβου,  Συρράκου, και άλλων χωριών των Τζουμέρκων, διατέθηκαν μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και των κατά τόπους Δήμων.
Επίσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τον παγετό σε επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού και οδικού δικτύου και λαμβάνοντας υπόψη και την επικείμενη πτώση της θερμοκρασίας, άρχισε και συνεχίζεται η ρίψη αλατιού.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνιστά προς όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, τις δε επόμενες ημέρες, για τις οποίες εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Ε.Μ.Υ. και για τυχόν προβλήματα που υπάρξουν,  να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Π.Ε., τους κατά τόπους Δήμους, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στους Χαλκιάδες Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στους Χαλκιάδες Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ο 38χρονος απογευματινές ώρες της 17-12-2016 στους Χαλκιάδες Άρτας, αφαίρεσε από σπίτι ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, κυνηγετικό όπλο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την νέα γενιά κοινωφελούς εργασίας που αφορά τη δημιουργία 24.291 θέσεων για ανέργους σε 274 δήμους της χώρας.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής ανέργων στο πρόγραμμα έχουν συγκεκριμενοποιηθεί με την από 7 Δεκεμβρίου ΚΥΑ, αρ. 6.15107/5.12840.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας προωθείται η απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στους Δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, με συγχρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Ν. 4152/2013 ως ισχύει».
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, με το πρόγραμμα «προωθείται η απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στους Δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, με συγχρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Ν. 4152/2013 ως ισχύει».

Παρακάλαμος: Ravasaki party στο PLEGMA cafe bar το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, ώρα 22:30

Η Αδελφότητα Κραψιτών Αττικής κόβει τη Πίτα της, τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2016, ώρα 11:30, στη Στέγη των Κραψιτών, Ηπείρου 41, Άγιος Δημήτριος Αττικής


Η Αδελφότητα Κραψιτών Αττικής κόβει τη Πίτα της, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ώρα 11.30', στη Στέγη των Κραψιτών, Ηπείρου 41, Άγιος Δημήτριος Αττικής.

H αφιέρωση στο βιβλίο που επέδωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

H αφιέρωση στο βιβλίο-άλμπουμ ειδικής έκδοσης των ΕΛΤΑ, ύστερα από πρόταση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, το 2012, με παράλληλη έκδοση ειδικής αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και των Ιωαννίνων από το οθωμανικό ζυγό, που επέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, για τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, που έψαλε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της κορυφαίας ηπειρώτικης αποδημικής οργάνωσης, είναι η εξής.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κύριε Προκόπη Παυλόπουλε.
Ήπειρος. Γη φτενή, χώμα λίγο.
Περισσεύουν τα τσιόκαλα και οι κοφτερίδες σχίζουν τα αγριοπόδαρα.
Μακροχρόνιος μόχθος, σκληρή δουλειά, ακριβό το δώρο της ζωής.
Κόποι ανείπωτοι, ποτάμια ο ιδρώτας, κορμιά αντρειωμένα που αντιστέκονται στους μανιασμένους ανέμους.
Άνθρωποι γεμάτοι λυρισμό, πολλές φορές αλύγιστοι, αλλά και παθιασμένοι με τον τόπο τους.
Ήπειρος, εκατό και βάλε χρόνια από την Απελευθέρωση της.
Μια χαψιά τόπος έθρεψε την Ελευθερία, την Ανθρωπιά, την Αξιοπρέπεια, την Αντίσταση στον φασισμό και στην ανημπόρια της Οικουμένης και κράτησε ζαλίκα στην πλάτη του το όνειρο, το όραμα, το θάμα.
Για να μπορούμε ελεύθερα να ευχόμαστε.
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Με σεβασμό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ
Ο Πρόεδρος και α/α
Κωνσταντίνος Κωνής
Αντιπρόεδρος

Αθήνα 31 Δεκεμβρίου 2016

Ποιοι δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης του ΟΑΕΔ εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους και ωφελούνται περίπου 35.000 νοικοκυριά. Από 1/1/2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επεκτείνεται παντού με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι συνολικά θα έχουν οφέλη περίπου 700.000 άτομα.
Τα ποσά ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα και φτάνουν ως και τα 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.
Λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά στοιχεία, αλλά και πιθανά εισοδήματα ανά έτος.
Από 1-1-2017 αρχίζει, σε πανελλαδικό επίπεδο, η κατάθεση των αιτήσεων για τo Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Το επίδομα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα δοθεί σε 700.000 δικαιούχους (εξασφαλίστηκαν 760 εκατ. ευρώ) που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Οι αιτούντες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ ή στις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας των δήμων.
Εναλλακτικά θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (www.keaprogram.gr ).
Η ένταξη των δικαιούχων στο ΚΕΑ μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή με κριτήριο το εισόδημά τους των τελευταίων έξι μηνών.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.

ΕΦΚΑ: 4,2 εκατ. ασφαλισμένους και 2,6 εκατ. συνταξιούχους συμπεριλαμβάνει ο φορέας

«Στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) μεταφέρονται και οι 8.642 εργαζόμενοι από τους εννέα φορείς κοινωνικής ασφάλισης, με το ενιαίο ταμείο να συμπεριλαμβάνει 4,2 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, η πολιτική ηγεσία του οποίου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο ΕΦΚΑ αποτελεί το επιστέγασμα της συντονισμένης προσπάθειας των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των διοικήσεων και των εργαζομένων στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Στόχος της σύστασης του ΕΦΚΑ είναι η καταπολέμηση των παθογενειών του παρελθόντος, όπως η γραφειοκρατία, η πολυνομία και οι ανισότητες, με εργαλεία τη θέσπιση ενιαίων, δίκαιων κανόνων για όλους στη βάση των αρχών της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και την παροχή υπηρεσιών ποιότητας για τους ασφαλισμένους, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και του υψηλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού».

Νωρίτερα φέτος η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά ενδέχεται να υποβάλουν οι φορολογούμενοι τη δήλωση για τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2016, κάτι που σημαίνει ότι θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση στα τέλη του Ιουνίου, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή».
Οι περισσότεροι μισθωτοί και συνταξιούχοι, αμέσως μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, θα διαπιστώσουν στο εκκαθαριστικό σημείωμα ότι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερο φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τις φετινές αποδοχές τους.
Η νέα κλίμακα προβλέπει μειωμένο αφορολόγητο όριο και νέες κλίμακες για το σύνολο των αποδοχών του έτους 2016. Συγκεκριμένα, το αφορολόγητο όριο διατηρείται στις 9.550 ευρώ, δηλαδή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για τις οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω, ενώ σε όλες τις άλλες κατηγορίες μειώνεται στις 8.636 ευρώ ή, διαφορετικά, η έκπτωση φόρου διαμορφώνεται στα 1.900 ευρώ. Σημειώνεται ότι, για να έχει κάποιος το αφορολόγητο όριο, θα πρέπει οι αποδείξεις να προέρχονται από πληρωμές με «πλαστικό χρήμα».
Συγκεκριμένα, μισθωτός με εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει το 10% με «πλαστικό χρήμα», με εισόδημα έως 30.000 ευρώ η δαπάνη θα πρέπει να ανέρχεται στο 15%, ενώ για εισόδημα από 30.001 ευρώ και άνω, οι δαπάνες με «πλαστικό χρήμα» θα πρέπει να ανέρχονται στο 20% του εισοδήματος.