Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Οδοιπορικό υγείας και αλληλλεγγύης στη Βόρειο Ήπειρο

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δρόπολης κ. Αχιλλέα Ντέτσικα και του Προέδρου Δερβιτσάνης κ. Μπόμπολη, το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ομώνυμης πόλης, στο πλαίσιο ημερίδας για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός και συντονιστής της αλληλεγγύης κ. Αντώνης Φούσας, ο τ. Υπουργός του Αλβανικού Κοινοβουλίου κ. Σπύρος Ξέρρας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της πόλης.
«Η αγάπη των Ελλήνων για τη μειονότητα της Βορείου Ηπείρου  είναι διαχρονικά υπαρκτή» τόνισε ο κ. Αντώνης Φούσας, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι έχει έμπρακτα εκδηλώσει πολλές φορές το προσωπικό του ενδιαφέρον για τα χωριά της μειονότητας.
Ο Δήμαρχος Δρόπολης κ. Ντέτσικας ευχαρίστησε τον ε. καθηγητή Καρδιολογίας κ.  Στέφανο Φούσα για την πρωτοβουλία του, επισήμανε την σημαντικότητα της εκδήλωσης για την πρόληψη υγείας των πολιτών αλλά και την συνεχή προσφορά της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με την παροχή ειδών κοινωνικού ιατρείου.
«Μας γεμίσατε Ελλάδα και σας ευχαριστούμε για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Δρόπολης κ. Μιχάλης Μάνος.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χαρακτήρισε αξιέπαινη την κοινωνική πρωτοβουλία του κ. Στ. Φούσα και την επιμονή του στη συνεχή εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη υγείας και αναφέρθηκε στις δράσεις συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, ως Πωγωνίσιους, ο Στέφανος Φούσας για τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει όχι μόνο στο Δήμο και στην Ήπειρο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό και ευχόμαστε να συνεχίσει να το κάνει».
Στην επιστημονική ομάδα της ημερίδας, που συντόνισε ο Σ. Διευθυντής του Τζανείου Νοσοκομείου, συμμετείχαν ο ιερολογιώτατος Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος –φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Αθηνά Ζαχαρή, ψυχίατρος, Βούλα Κίτσιου, χειρουργός οδοντίατρος, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρ. Οδοντίατρος, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, ειδικός αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σταύρος Σταύρου, μεταπτυχιακός ερευνητής και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.