Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε από το Σούλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μήνυμα ότι οι Έλληνες με το αίσθημα της ελευθερίας ως βιωματική κατάσταση, αλλά και βάση του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, υπερασπίζονται χωρίς υποχωρήσεις την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, έστειλε από το Σούλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Το Έπος του Σουλίου διδάσκει, διαχρονικώς, ότι για μας, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι, κυριολεκτικώς, βιωματική κατάσταση. Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να υπάρξουμε, να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας, να διαφυλάξουμε την Ιστορία μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί. Αυτό το αίσθημα Ελευθερίας μας οδηγεί και σήμερα να υπερασπιζόμαστε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και χωρίς ίχνος υποχωρητικότητας, την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς, οι Έλληνες, το καθήκον μας τόσον έναντι της Πατρίδας μας και του Έθνους μας όσο και έναντι της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας οικογένειας».


Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως και οι εταίροι μας, οφείλουν να πράξουν όσα τους αναλογούν και προκύπτουν, από το πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και «κυρίως, από την ανάγκη διασφάλισης της μοναδικής φυσιογνωμίας και διεθνούς ακτινοβολίας της ΕΕ», την οποία χαρακτήρισε ως πρωτοποριακό στην παγκόσμια Ιστορία εγχείρημα με παγκόσμιας εμβέλειας αποστολή, που ανέλαβαν οι ευρωπαϊκοί Λαοί μετά τη φρικτή εμπειρία του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.»

«Ας σταθούμε, λοιπόν, όσο είναι ακόμη καιρός, όλοι οι λαοί της Ευρώπης στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε.