Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Tα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα έψαλε στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου ''Γεώργιος Γεννηματάς'', η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Tα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα έψαλε στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου ''Γεώργιος Γεννηματάς'', η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.

Παρακάλαμος: Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει πάρτι στο “PLEGMA” CLUB, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 22:00

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει πάρτι στο “PLEGMA” CLUB, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 22:00. 

Σε 180 δόσεις θα μπορούν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες!

Ακόμα και σε 180 δόσεις και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ θα μπορούν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν στο Δημόσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί σήμερα.
Η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα λογίζονται ως δύο διαφορετικοί πιστωτές.
Αντίθετα, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που αποκαλύπτει η «Αγορά», δεν προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό δόσεων για οφειλές προς ιδιώτες.
Για να ενταχθεί κάποιος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη του έως τις 31 Οκτωβρίου εφέτος, θα υποστεί φορολογικό και περιουσιακό «στριπτίζ» (φορολογικές δηλώσεις, κατάλογος εργαζομένων και αμοιβές, ακίνητα, μερίσματα κ.ά.) σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να αποκλειστούν από το «κούρεμα» χρεών οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Οι επιχειρήσεις κατηγοριοποιούνται ως προς το μέγεθος, ανάλογα με τον τζίρο και το ύψος της οφειλής.
Από τον μηχανισμό εξαιρούνται οι μικροοφειλέτες με χρέη έως 15.000 ευρώ, αλλά και όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στους νόμους Κατσέλη και Δένδια ή στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Νέος επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» είναι ο Κώστας Μπασιούκας

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και τα μέλη της «Ήπειρος Ανατροπής» προχώρησαν στην ομόφωνη ανάδειξη του νέου επικεφαλής της παράταξης μέσα από συλλογικές διαδικασίες μετά την παραίτηση – λόγω αυξημένων κυβερνητικών υποχρεώσεων – της Όλγας Γεροβασίλη από τη θέση της επικεφαλής.
Ο νέος επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» είναι ο κ. Κώστας Μπασιούκας.
Τα μέλη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ήπειρος Ανατροπής τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί η δυναμική πορεία της παράταξης, αλλά και η περαιτέρω ενδυνάμωσή της μέσα από συνεχή παρουσία και δράση, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ηπειρώτες.

Προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο άσκησης εξουσίας από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, που πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα να επιλύονται με έναν αποσπασματικό ίσως και πελατειακό τρόπο κυρίως προσωπικά προβλήματα, αλλά που σε καμία περίπτωση δε βοηθούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Ηπείρου.

Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέου

Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά της εξισωτικής αποζημίωσης

Πιστώθηκαν χθες αργά το απόγευμα τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το πόσο που καταβλήθηκε συνολικά ανέρχεται σε 223,7 εκ. ευρώ και αφορά 328.021 δικαιούχους.
Για πρώτη φορά καταβάλλεται το 100% της δικαιούμενης ενίσχυσης μέσα στο ίδιο έτος, όπως είχε ανακοινωθεί.
Ειδικότερα, για το Υπομέτρο 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές» καταβλήθηκε το ποσό των 143,9 εκ. ευρώ σε 206.812 δικαιούχους ενώ για το Υπομέτρο 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών» καταβλήθηκε το ποσό των 79,8 εκ. ευρώ σε 166.921 δικαιούχους.
Για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (2108802000), το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 13:00 και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540) από τις 09:00 έως τις 18:00.
Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων στον σύνδεσμο https://iris.gov.gr/  (πρόσβαση απευθείας ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr ) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (taxisnet).

Την εκτίμησή του ότι η Ιόνια οδός που έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Μαρτίου 2017, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Την εκτίμησή του ότι τμήματα της Ιόνιας οδού που έχουν ολοκληρωθεί θα δοθούν σε κυκλοφορία και πριν την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου 2017, εξέφρασε  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν, ανέφερε ότι αν τελειώσει το Μάρτιο το σύνολο του έργου, τότε αυτό θα είναι επίτευγμα. Ο Περιφερειάρχης έκανε επίσης και μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του έργου, καθώς και στα συμπεράσματα που προέκυψαν.
Αναλυτικά τα βασικά σημεία των δηλώσεων του είναι τα εξής:
"Πολλές φορές είπα ότι υπάρχουν αρκετά τμήματα που δεν είχαν απαλλοτριωθεί ή δεν είχαν γίνει πράξεις επίταξης. Από την ημέρα που ήρθε ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης στα Γιάννινα και τα τελευταία 1600 μέτρα που είναι προς τον κόμβο της Εγνατίας στην Κοσμηρά πήραν το δρόμο που πρέπει, όπως το ίδιο έμαθα ότι έγινε και με ένα μικρό κομμάτι στην περιοχή της Άρτας. Κατόπιν αυτού τα έργα θα προχωρήσουν. Μέσα σε αυτό το δύσκολο καιρό που περνάμε με χίλια δύο προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά, ας κάνουμε έναν απολογισμό σκέψης, γιατί όταν επί Γ. Σουφλιά έγιναν αυτές οι παραχωρήσεις, για την Ιόνια αντέδρασαν όλοι από Στυλίδα μέχρι την Αθήνα, επειδή τα διόδια από εκεί πληρώνονταν για αυτόν τον δρόμο που δεν είχε τα ανάλογα έσοδα, ενώ όποιος ερχόταν στην Κυβέρνηση δημιουργούσε και ένα θέμα σε αυτούς τους δρόμους. 

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.

Βιβλιοπωλείο "γράφω σβήνω": Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Το Βιβλιοπωλείο "γράφω σβήνω" σας εύχεται Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα.