Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Έμφραγμα της ΑΕΚ στο 93΄, με υπογραφή Μαμπουλού!

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική της Super League.
Στο 10' φάουλ του Αραβίδη στον Μπέριο ο οποίος γύρισε και ζήτησε τον λόγο από τον επιθετικό της ΑΕΚ.
Ο Αραβίδης γύρισε και με κίνηση αλά Ζιντάν (κεφαλιά στον στήθος) τον κουτούλησε και τον έριξε κάτω με τον διαιτητή να δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα στον επιθετικό της ΑΕΚ.
Στο 66΄ η ΑΕΚ θα ανοίξει το σκορ σε μια περίεργη φάση.
Ο Γιόχανσον θα σουτάρει η μπάλα θα κοντράρει δυο φορές, θα αλλάξει πορεία και ο Περιστερίδης θα προσπαθήσει να σώσει την ομάδα του από κόρνερ.
Στην επέμβαση του όμως δεν θα υπολογίσει καλά και θα χάσει την μπάλα, ο Γκάλο που είχε κυνηγήσει την φάση, τσίμπησε την μπάλα και ο Περιστερίδης τον ανέτρεψε.
Ο Πέκχαρτ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ
Στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΠΑΣ θα ισοφαρίσει.
Στο 93΄ κόρνερ από τα αριστερά ο Τζημόπουλος πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα πήγε στον Κόντε που έσπρωξε την μπάλα μπροστά προς τον Μαμπουλού, που γύρισε και σκόραρε για το 1-1.


ΑΕΚ (Ζ. Μοράις): Μπάρκας, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Μάνταλος (76' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (76' Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (86' Βάργκας), Αραβίδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (86' Γιάκος), Ακόστα (76' Ναδάλες), Κοζορώνης (68' Κόντε), Μπουκουβάλας, Ζάιρο, Μαμπουλού

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τρίτη  20η   Δεκεμβρίου  2016   και ώρα  18.00 
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ -  ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ. του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου  έτους 2017.
2.  Σύσταση Επιτροπών παραλαβής έργων.
3. Έγκριση 3ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Εκθετήριο – Εργαστήρι ψηφιδωτών Γ. & Ν. Κολέφα».
4. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης της μελέτης: «Σύνταξη τοπογραφικής αποτύπωσης έκτασης στη θέση Αγ. Γεώργιος Δολιανών».
5. Έγκριση 1ου Σ.Π. εργασιών – υπηρεσιών της μελέτης: «Σύνταξη τοπογραφικής αποτύπωσης έκτασης στη θέση Αγ. Γεώργιος Δολιανών».
6. Έγκριση της μελέτης:  «Σύνταξη τοπογραφικής αποτύπωσης έκτασης στη θέση Αγ. Γεώργιος Δολιανών».
7. Διόρθωση τελών ύδρευσης.

8. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2016.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τρίτη  20η   Δεκεμβρίου  2016   και ώρα  17.00  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ -  ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

ΜΟΝΟ  ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

   Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού ετ. 2017  και  Ο.Π.Δ.  Δήμου Πωγωνίου.

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών: «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Εθελοντική Αποκάλυψη Αδήλωτων Εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές Συναλλαγές»

Ομιλία κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών: «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Εθελοντική Αποκάλυψη Αδήλωτων Εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές  Συναλλαγές», πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής (16-12-2016), ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Ο κ. Τσίρκας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους συνταξιούχος και την στάση της ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη για την έμμεση 13η σύνταξη. «Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους συνταξιούχους. Και ήταν μια ψηφοφορία που έπεσαν οι μάσκες», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Την ώρα μάλιστα που η χώρα δίνει μια μεγάλη μάχη, κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει το “παρών” σε μια ευεργετική νομοθετική πρωτοβουλία.
 Την ίδια ώρα που κάποιοι ταυτίζονται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, που θέλουν την βύθιση της χώρας και της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που κάποιοι ακολουθούν τον Σόιμπλε και τους ακραίους δανειστές, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, για το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση έχει τεράστια ευθύνη. Απέδειξε περίτρανα πως είναι πρόθυμη να υπηρετήσει τις πιο ακραίες, τις πιο σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές».

Ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Ο Πρόεδρος και ο γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ μετείχαν στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος

Να επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20 έκριναν επιβεβλημένο ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης στη σημερινή 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20.
«Αυτό σημαίνει ότι κάθε κρίκος της αλυσίδας πρέπει να λειτουργεί συγχρονισμένα και γρήγορα. Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες των Υπουργείων και των  Αποκεντρωμένων Διοικήσεων οφείλουν να ανταποκρίνονται γρήγορα και πάντως εντός των προθεσμιών», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Αγοραστός.
Ο κ. Αλ. Καχριμάνης ζήτησε να προχωρήσει και η δεύτερη φάση της εκχώρησης πόρων στις Περιφέρειες από το ΠΑΑ 2014-20 κάνοντας ειδική αναφορά στα μέτρα για τη μεταποίηση, τις αρδεύσεις και τους αναδασμούς, ενώ ο κ. Κ. Αγοραστός επανακατέθεσε την πρόταση της ΕΝΠΕ να εκχωρηθεί στις Περιφέρειες το σύνολο των πόρων του ΠΑΑ 2014-20.
Ο Πρόεδρος και ο γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ ανέδειξαν την αναγκαιότητα να υπαχθούν τα Δασαρχεία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως συμβαίνει σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπως είπαν, και κατέθεσαν προτάσεις για τη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με αιχμή την απλοποίηση των διαδικασιών για τις σταβλικές εγκαταστάσεις,
Ο κ. Αλ. Καχριμάνης κατέθεσε πρόταση να παρασχεθεί η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να έχουν μετακινούμενα φωτοβολταϊκά στα ποιμνιοστάσιά τους το καλοκαίρι στα βουνά και το χειμώνα στους κάμπους.
Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τάχθηκε εναντίον των διαρκών παρατάσεων στις προθεσμίες προκήρυξης των μέτρων λέγοντας ότι όταν ανοίγει ένας κύκλος σε κάθε προκήρυξη πρέπει και να κλείνει.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου καταβάλλονται τα επιδόματα σίτισης και ενοικίου

Αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η καταβολή των επιδομάτων σίτισης και ενοικίου στους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Αναλυτικά:
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου θα ενεργοποιηθεί για 18η φορά η κάρτα αλληλεγγύης. Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.500.850,00 ευρώ και αφορά 120.097 δικαιούχους του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».
Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίνεται μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η 16η  καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.
Το ποσό των 2.177.187,66 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.411 ιδιοκτητών ακινήτων.

Η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση –με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες  των μισθωμένων κατοικιών, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Δήμος Πωγωνίου: Δήλωση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, για την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για την καταλληλότητα του νερού

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ποιότητα του νερού όχι μόνο είναι ανακριβής αλλά είναι και ετεροχρονισμένη καθώς εστάλη ενάμισι μήνα μετά την αντιμετώπιση του γεγονότος.  Θεωρούμε μάλιστα ότι έχει αποτελέσματα αντίθετα από την λογική με την οποία συντάχθηκε από την ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου Πωγωνίου, καθώς οι δημότες μας, που σε αντίθεση με τον επικεφαλής της παράταξης ζουν στην περιοχή, γνωρίζουν τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για καθαρό νερό σε όλο το δίκτυο ύδρευσης.
Παρόλα αυτά και για την αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή κινήθηκε άμεσα και μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα στις δεξαμενές προχώρησε, αυθημερόν, στην απολύμανση και τον καθαρισμό της δεξαμενής στην Τ.Κ. Κουκλιών και σε χλωρίωση στις δεξαμενές των Τ.Κ. Καλπακίου, Παρακαλάμου και Καταρράκτη.
Οι έλεγχοι επαναλήφθηκαν τρεις (3) ημέρες αργότερα με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά σε μόλυνση των υδάτων, όπως συνέβη και στις 30 Νοέμβρη στο δεύτερο επαναληπτικό έλεγχο. Μάλιστα έχει ήδη προγραμματιστεί, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου, να γίνει άμεσα επιπλέον λεπτομερής έλεγχος σε όλες τις δεξαμενές, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που είχε παρατηρηθεί στην περιοχή τους προηγούμενους μήνες.
Σε όλες τις Τ.Κ. του Δήμου Πωγωνίου γίνονται τακτικοί έλεγχοι καθώς και συστηματική συντήρηση του δικτύου ύδρευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επισημαίνουμε επίσης ότι η εμφάνιση μικροοργανισμών μπορεί να είναι απόρροια διαφόρων γεγονότων όπως και των αλλαγών του καιρού. 
Τα αποτελέσματα των ελέγχων βρίσκονται στο Δημαρχείο Καλπακίου και είναι στη διάθεση του επικεφαλής, όπως άλλωστε είχε ενημερωθεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Γκέγκα.
Το πρώτο βήμα για σωστή και παραγωγική αντιπολίτευση δίνεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες επανειλημμένως έχουμε ζητήσει από τη Λαϊκή Συσπείρωση προτάσεις.
Το ενδιαφέρον αποδεικνύεται στον καθημερινό στίβο και η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Αυτή η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να διαταραχτεί από  κοινότυπες ανακοινώσεις που προκαλούν πανικό».


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Σύλληψη 19χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Ένας 19χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας με τη βοήθεια σκύλου βιοανίχνευσης “Κ9 IZZY” διότι βρέθηκε εντός του επικαθήμενου φορτηγού οχήματος στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται  από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες (18-12-2016).Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες (18-12-2016).Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

To Σωματείο Ελληνικών Χορών & Λαογραφικών Ερευνών " Ελληνική Παράδοση ", κόβει τη Πίτα του την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 & ώρα 12:30 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αθλητικού Πολυκέντρου Ραδιοφωνίας ( οδός Πριάμου, Ίλιον)

Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου μας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου & ώρα 12:30μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αθλητικού Πολυκέντρου Ραδιοφωνίας (Πριάμου, Ίλιον).
Ελάτε να διασκεδάσουμε & να χορέψουμε παραδοσιακά.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι μουσικοί:
Κωτσίνης Γιώργος - Κλαρίνο
Κόττορος Μανώλης - Βιολί
Κωνσταντίνου Θωμάς - Λαούτο
Μερετάκης Κώστας - Κρουστά
Στο τραγούδι Γάκος Ηλίας και Μαρκοστάμος Παναγιώτης.
Στα Κρητικά:
Κεχαγιαδάκης Αντώνης - Λύρα
Λαδουκάκης Αδαμάντιος - Λαούτο
Φετοκάκης Μανώλης - Λαούτο και Τραγούδι

Σας περιμένουμε!!!


Για πληροφορίες και κρατήσεις στην Αίθουσα του Σωματείου μας, Ιωαννίνων 95 και Σίνα, Ίλιον κάθε απόγευμα και στο τηλέφωνο: 6979196187

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στη xώρα

Ο δράστης μετέφερε με αυτοκίνητο τρεις υπηκόους Αλβανίας που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων

Συνελήφθη, σήμερα (18-12-2016) μετά τα μεσάνυκτα, στο 27ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς της Μεικτής Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στη Χώρα.
Για την ίδια υπόθεση, με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου και παραμονής στη Χώρα συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 32 και 30 ετών.
Ειδικότερα, ο 42χρονος διακινητής, συνελήφθη διότι μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, τους παραπάνω μη νόμιμους αλλοδαπούς.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.