Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Π.Α.Σ. Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-2

Φωτό: Arsenio Zota
Χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά αρκετά όντας ουσιαστικός, ο Ολυμπιακός πέτυχε δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε με το διπλό στην έδρα του ΠΑΣ.
Φωνάζουν και οι δυο ομάδες για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων θα μπορούσε να κλέψει τον βαθμό αν ο Κόντε ήταν πιο ψύχραιμος στο τέλος.
Στο 41΄ ο διαιτητής δίνει κίτρινη κάρτα στον Λίλα για το αντικανονικό τάκλιν στον Φορτούνη. Είχε ήδη μία και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Στο 68' ο Σεμπά έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τα στόπερ του ΠΑΣ, ο Καρντόσο άπλωσε το αριστερό πόδι στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε προ κενής εστίας.
Στο 92' ο Μιλιβόγεβιτς πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Σεμπά και αυτός με εξωτερικό πλασέ με το αριστερό έξω από την περιοχή "κρέμασε" τον Περιστερίδη για το 0-2. 
 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα (Ναδάλες 81'), Ζάιρο (Κόντε 75'), Μαμπουλού (Γαρουφαλιάς 59').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Σεμπά, Ελιουνούσι (Πάρντο 58'), Φορτούνης (Ιντέγε 65'), Καρντόσο (Καμπιάσο 80').

Έως τις 22 Δεκεμβρίου η καταβολή του έκτακτου επιδόματος

Αφορολόγητο το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους με σύνταξη έως 830 ευρώ

Έως τις 22 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί στους συνταξιούχους το επίδομα, το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το ελάχιστο ποσό θα είναι 300, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τα 800 ευρώ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι θα είναι αφορολόγητο το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους που έχουν σύνταξη έως 830 ευρώ.

Ακόμη τόνισε ότι από τους δικαιούχους δεν θα λάβει κανείς κάτω από 300 ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι συντάξεις που λαμβάνει και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα. 

Συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9-12-2016 η συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η διαδικασία αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας.
Όπως επισημάνθηκε, οι μεταβολές στην οργανωτική δομή των Αστυνομικών Υπηρεσιών στοχεύουν στην καλύτερη λειτουργία και αποτελεσματικότητά τους με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Υπήρξε εκτενής αναφορά στην ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος με έδρα τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και τονίστηκε ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας με ανθρώπινο δυναμικό, θέμα το οποίο πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας στη βάση των πραγματικών αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων.
Τέλος τέθηκαν και ειδικότερα θέματα που έχουν αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης του κ. Τσίρκα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας.

Αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η Ελληνική Αστυνομία να είναι οργανωμένη και δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας για τους αστυνομικούς υπαλλήλους.

Στολίστηκε το δημαρχείο Καλπακίου

Το Δημαρχείο Καλπακίου "φόρεσε" τα γιορτινά του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα!
Ευχαριστούμε πολύ τις κ.κ. Αλέκα Μπούκα και Γιούλη Σταυροπούλου για την έκπληξη που μας ετοίμασαν στολίζοντας τον χώρο και μεταφέροντάς μας το πνεύμα των γιορτών!

Και του χρόνου με υγεία!

Εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου Ιωαννίνων, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν πέντε σάκοι που περιείχαν πενήντα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (98.800) γραμμαρίων
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση

Στo πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου Ιωαννίνων, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν χθες (11-12-2016) το βράδυ στην ανωτέρω περιοχή, πέντε σάκοι, οι οποίοι περιείχαν πενήντα δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (98.800) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τρεις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (11-12-2016) το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, τρείς αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 47, 20 και 24 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πράξη το πολύχρονο αίτημα για μεταβίβαση του Κάστρου Αγίου Ανδρέα στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας

Ένα πολύχρονο αίτημα  των κατοίκων της Πρέβεζας, για τη μεταβίβαση  του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην τοπική κοινωνία έγινε σήμερα πραγματικότητα.
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Πρέβεζας υπεγράφη το συμβόλαιο μεταβίβασης του Κάστρου και των εγκαταστάσεών του από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στην  Περιφερειακή Ενότητα, με σκοπό την ανάπλασή του και τη χρήση των κτιρίων του για Διοικητήριο κλπ.
Η  μεταβίβαση περιλαμβάνει 36 κτίρια και καθαρή έκταση 32 περίπου.
Στην εκδήλωση το Ταμείο Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε ο Υποστράτηγος  Γεώργιος Σταθιάς, την Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης και Περιφερειακοί σύμβουλοι.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε για τη συνεργασία που υπήρξε, εδώ και τέσσερα χρόνια,  για την αίσια έκβαση της  υπόθεσης τον Υποστράτηγο Γ. Σταθιά,  αναφερόμενος και στις δυσκολίες που υπήρξαν με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες κλπ. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Στρ. Ιωάννου (στην αρχή με τον κ. Δ. Τσουμάνη)  για τις ενέργειές του για την παραχώρηση του Κάστρου. "Προσπάθησε μέχρι σήμερα με επιμονή και υπομονή, γιατί όταν πρέπει να λύσεις ένα σοβαρό θέμα, πρέπει να κάνεις και  σοβαρές κινήσεις", υπογράμμισε για να προσθέσει ότι έτσι  φτάσαμε σε αίσιο τέλος και  θα αποκτήσει διοικητήριο η Π.Ε. Πρέβεζας.
 Εμφανώς συγκινημένος για την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης,  ήταν  ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
"Σήμερα, η δέσμευσή μου, το δικό μου προσωπικό στοίχημα και όνειρο της τοπικής κοινωνίας για πάνω από 30 χρόνια γίνεται πραγματικότητα και ξεκινά μία νέα εποχή για το κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Το Κάστρο του Αγ. Ανδρέα ανήκει πλέον στους πολίτες της Πρέβεζας.

Δήμος Ζίτσας: Ψήφισμα για το θάνατο του Σωτήρη Μανούση

Μετά την αναγγελία του αιφνίδιου θανάτου του Σωτήρη Μανούση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Εκφράζει τη βαθιά του οδύνη και θλίψη για το θάνατο του Σωτήρη Μανούση, ο οποίος διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ζίτσας. Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος. Να παραστεί όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στην κηδεία του. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στο κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Ροδοτοπίου, κατά την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας. Να κατατεθεί στεφάνι στην σορό του εκλιπόντος. Το παρόν ψήφισμα, να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ξεπαγώνουν 70.000 συντάξεις και εφάπαξ

Ξεπαγώνουν περίπου 70.000 επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ όπως διαφαίνεται από τον πρώτο προϋπολογισμό του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.
Σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος, οι δαπάνες για επικουρικές συντάξεις το 2017 μένουν σχεδόν στο ίδιο ύψος με το 2016, καθώς προβλέπεται να δοθούν 4,24 δισ. ευρώ του χρόνου έναντι 4,3 δισ. ευρώ φέτος (τα 3,76 δισ. ευρώ μέχρι 30/9/2016).
Δεδομένου ότι το 2017 οι περικοπές των παλαιών επικουρικών απλώνονται σε 12μηνη περίοδο, με αποτέλεσμα να έχει ήδη εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό κονδύλι εξοικονόμησης ύψους 233,9 εκατ. ευρώ για του χρόνου, εκτιμάται ότι οι δαπάνες μένουν σχεδόν στο ίδιο ύψος με στόχο να «ξεπαγώσουν» συντάξεις που εκκρεμούν εδώ και αρκετούς μήνες.
Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης υπολογίζουν ότι περί τις 40.000 νέες επικουρικές συντάξεις, από τις 130.000 που εκκρεμούν, θα μπορούσαν να εκδοθούν εντός του νέου έτους με ταυτόχρονη πληρωμή και των χρωστούμενων αναδρομικών, τα οποία ανατρέχουν σε χρονικό διάστημα 11-30 μηνών.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, για το χαμό του Σωτήρη Μανούση

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θρηνεί το χαμό του συναδέλφου Σωτήρη Μανούση που σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.
Ο Σωτήρης ήταν μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου την τριετία 2010-2013 και από το Νοέμβριο 2014 μέχρι το Μάιο του 2016. Από τις ενδιάμεσες εκλογές του Εργατικού Κέντρου το Μάιο του 2016 και μέχρι σήμερα ο Σωτήρης κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Μέλος της Διοίκησης του συνδικάτου οικοδόμων από το 2010 και πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων από το 2015 μέχρι σήμερα.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποχαιρετά τον πρωτοπόρο αγωνιστή με τα λόγια από τη δική του ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 8 Δεκέμβρη 2016:
«Συνάδελφοι, καμία απογοήτευση, κανένας εφησυχασμός. Δεν ταιριάζει στους εργάτες να περπατάνε με σκυμμένο το κεφάλι. Εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας, εμείς έχουμε και το δίκαιο και τη δύναμη να ανατρέψουμε την κατάσταση. Διέξοδος, ελπίδα και προοπτική υπάρχει. Βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στη σύγκρουση με το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, το δρόμο που οδηγεί στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, στην εργατική - λαϊκή εξουσία».

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη 2016, στις 2:00 μ.μ. στο Ροδοτόπι.

Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα

Τρεις (03)  αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντός του επιβατηγού λιμένα Ηγουμενίτσας διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται  από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.

Τ.Ε. Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον πρόωρο και άδικο θάνατο του Σωτήρη Μανούση

Η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, όλο το Κόμμα μας και οι οργανώσεις της ΚΝΕ θρηνούμε τον πρόωρο και άδικο χαμό του συντρόφου μας Σωτήρη Μανούση.
Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας στη γυναίκα του συντρόφισσα Κατερίνα Μπάκα, την κόρη του, τη μητέρα και τα αδέλφια του σε όλη την οικογένεια του.
Ο σύντροφος Σωτήρης γεννήθηκε το 1981 στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, τέκνο οικογένειας Κομμουνιστών, εγγονός του Ζώη Δημήτρη, κομμουνιστή πολιτικού πρόσφυγα και γιος του Γιάννη Μανούση στέλεχος του ΚΚΕ, που μεγάλωσαν τον Σωτήρη με τα ιδανικά του κόμματός μας.

Το 1995, σε ηλικία μόλις 14 χρονών, μαθητής Γ΄ Γυμνασίου, παίρνει τη θέση του στις γραμμές της ΚΝΕ, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην ανασυγκρότησή της στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ΄90. Το 1999 φοιτά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο τμήμα «Διαχείρισης Περιβάλλοντος και φυσικών πόρων», στην πόλη του Αγρινίου. Στελέχωσε τα καθοδηγητικά όργανα της ΚΝΕ, ως μέλος του συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας, Γραμματέας Βορείου Τομέα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και αργότερα Γραμματέας του Εργατικού Τομέα Ιωαννίνων .
Το 1999 έγινε μέλος του τιμημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Το 2010 πέρασε εξολοκλήρου στη δουλειά του κόμματος, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της εργατικής τάξης του Νομού μας, στα δύσκολα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Οικοδόμος στο επάγγελμα, διατέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ Κατασκευών Ιωαννίνων. Ως και σήμερα ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας και μέλος της ΕΟΕ της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας-Λευκάδας.
Υπηρέτησε με σεμνότητα και αυταπάρνηση το ταξικό, εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό. Ήταν πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων του Νομού Ιωαννίνων, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων από το 2010 και αντιπρόεδρος του από το Μάιο του 2015. Τέλος διατέλεσε και Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ζίτσας.
Έδωσε όλες του τις δυνάμεις, από κάθε θέση ευθύνης, για την υπόθεση του κόμματος. Για την επαναστατική απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της μισθωτής εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία Σοσιαλιστική- Κομμουνιστική.
Σύντροφε μας Σωτήρη, ο χαμός σου αφήνει τεράστιο κενό. Σου δίνουμε κομμουνιστική υπόσχεση να συνεχίσουμε, ακόμη πιο αποφασιστικά, στον δρόμο που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια.
Να κρατήσουμε ζωντανό το παράδειγμά σου.
Η πολιτική κηδεία του συντρόφου, Μανούση Σωτήρη, θα τελεστεί αύριο Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 2:00 μ.μ. στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων.

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη 31χρονου για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Χθες (10-12-2016) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, συνέλαβαν 31χρονο ημεδαπό, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Κομπότι διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος, οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές - διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις κλοπές – διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, που έλαβαν χώρα το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 31χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών:
Την 28-11-2016 στο Πέραμα Ιωαννίνων, αφού παραβίασε με αιχμηρό αντικείμενο πόρτα σπιτιού, εισήλθε στο εσωτερικό και αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά.
Την 02-12-2016, στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, αφού παραβίασε με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρο κουζίνας, εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και ερεύνησε τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
Την 08-12-2016 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ιωαννίνων, αφού παραβίασε με διαρρηκτικό εργαλείο παράθυρο σπιτιού, αφαίρεσε από το εσωτερικό διάφορα κοσμήματα και τρεις χρυσές λίρες.
Την 08-12-2016, στα Ιωάννινα, αφού διέρρηξε σπίτι, αφαίρεσε από το εσωτερικό, ηλεκτρικές συσκευές, χρηματικό ποσό και κοσμήματα.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.