Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0

O ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε την πρώτη νίκη του μετά από τρεις συνεχόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις, επικρατώντας 2-0 της Βέροιας.
 Ο Πέδρο Κόντε άνοιξε με κεφαλιά το σκορ στο 39΄, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 92΄ ο Κοζωρόνης με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.  
Η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε τους 17 βαθμούς περνώντας στη 2η θέση.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γ. Πετράκης: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (66' Ακόστα), Ζάιρο (87' Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Κόντε (81' Μαμπουλού).

ΒΕΡΟΙΑ Θ. Γράφας: Λόπεθ, Καλί, Σισοκό (82' Βίτι), Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Άρτσε, Χαροντάκης (46' Βασιλαντωνόπουλος), Σαρπόνγκ, Σισίνιο (66' Μεληκιώτης), Καπετάνος.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στην Κόνιτσα, δύο αλλοδαποί διαρρήκτες

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται σε δύο διαρρήξεις σε σπίτια στην Κόνιτσα και στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (25-11-2016) το απόγευμα στην Κόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης και Διασυνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή διάπραξης κλοπών και συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω οι δύο κατηγορούμενοι μέσα σε σπίτι στην Κόνιτσα, το οποίο είχαν προηγουμένως διαρρήξει.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων που προέκυψαν, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ως ομάδα διέπρατταν κλοπές από σπίτια, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν ενώ μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή τους και σε μία ακόμη διάρρηξη σπιτιού που έγινε την 22-11-2016 στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία (χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό), τα οποία κατασχέθηκαν ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις κλοπών καθώς και η προέλευση των κλοπιμαίων.
Σημειώνεται ότι, οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικά καταστήματα, όπου εξέτιαν ποινές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πήρε το τρίποντο στο φινάλε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (2-0)

* Ο Αγροτικός Αστέρας με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά πήρε το τρίποντο το απόγευμα του Σαββάτου στον Παρακάλαμο, από τον Α.Ο. Κόντσικας με 2-0.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 85΄ με τον Γρίβα Χρήστο.
Το τελικό 2-0 έκανε ο Γκόνης Πέτρος στο 88'.
Αγροτικός Αστέρας:
Καραθανάσης Νικόλαος, Δρίβας Λάζαρος, Μητρογιάννης  Δημήτρης, Γκάνας Κων/νος, Μπίκας Κων/νος (Γρίβας Χρήστος 66΄), Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος (Ασημακόπουλος Νικόλαος 30΄), (Χαλιγιάννης Βασίλειος 69΄), Ζότα Αρσέν, Γκόνης Πέτρο, Λαμπρίτσιος Γεώργιος,  Φερούλης Μάριος

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 2-0
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0-2
Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-0
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-4
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (13:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)  
 Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)

Μέτσοβο: Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονης ημεδαπής ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν άνδρα συνεργό της

Με το πρόσχημα υποτιθέμενης οικονομικής εκκρεμότητας συγγενών των παθόντων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, απέσπασαν χρηματικά ποσά

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και κλοπή, που έγιναν την 19-01-2016 και την 05-04-2016 στο Μέτσοβο Ιωαννίνων.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν άνδρα συνεργό της, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις απάτης και κλοπής:
Το πρωί της 19-01-2016 στο Μέτσοβο, αφού προσέγγισαν 83χρονο ημεδαπό, στη συνέχεια με το πρόσχημα υποτιθέμενης οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικού του προσώπου στην εφορία, απέσπασαν από αυτόν χρηματικό ποσό ενώ ταυτόχρονα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, έκλεψαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρηματικό ποσό.
 Στη συνέχεια, την 05-04-2016, στην ίδια περιοχή και με την ίδια μεθοδολογία, έπεισαν 88χρονο ημεδαπό να τους παραδώσει χρηματικό ποσό ενώ αφαίρεσαν επίσης χρηματικό ποσό από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης πολίτη στην Ηγουμενίτσα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσποιούμενος τον πωλητή Ι.Χ Φ. αυτοκινήτου και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, εξαπάτησε 41χρονο ημεδαπό, αποσπώντας χρηματικό ποσό.
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, υπόθεση εξαπάτησης 41χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη.
Ειδικότερα, την 15-11-2016, ο 56χρονος δράστης, προσποιούμενος τον πωλητή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, ήρθε σε επαφή με τον 41χρονο ημεδαπό και αφού τον έπεισε για τη φερεγγυότητά του και για το ότι λειτουργούσε κατόπιν εξουσιοδότησης του ιδιοκτήτη του οχήματος, τον εξαπάτησε, αποσπώντας του χρηματικό ποσό, χωρίς να πραγματοποιηθεί η υποτιθέμενη αγοραπωλησία.


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, κέρδισε Έπαινο συμμετοχής από τη διοργανώτρια ΔΕΘ- HELEXPO

Με επίσκεψη σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου, ολοκληρώθηκε σήμερα το τετραήμερο fam trip που οργάνωσε η Περιφέρεια, ως παράλληλη δράση, της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης. Στην αποστολή μετείχαν 15 δημοσιογράφοι και tour operators από Βουλγαρία, Σουηδία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου, ως επίσης περιοχές που αναδεικνύονται τώρα και παρέχουν ευρύ πεδίο για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν διαδοχικά Μέτσοβο, Ιωάννινα, Νησί, Λίμνη Ζηρού, Νικόπολη, Πρέβεζα, Κυανή Ακτή, Παντοκράτωρα, Μύτικα, Μονολίθι, Κανάλι, Λυγιά, Λούτσα, Βράχο, Αμμουδιά Νεκρομαντείο Αχέροντα, Πάργα, Ηγουμενίτσα, Πέρδικα, Μαργαρίτι, Πλαταριά, Γιτάνη, Άρτα (Βυζαντινοί Ναοί, Γεφύρι), Κορωνησία και Ζαγοροχώρια.

Με την πραγματοποίηση του Fam Trip, συμπληρώθηκε η επιτυχημένη από κάθε πλευρά παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia, στην οποία προβάλλοντας την "Ήπειρο των τεσσάρων" εποχών, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της. Αντικειμενικός στόχος είναι η αξιοποίηση στο έπακρο της σημαντικής αύξησης που υπήρξε φέτος σε επισκεψιμότητα της Έκθεσης (46% μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι) και σε παρουσία εμπορικών επισκεπτών (η οποία έφτασε στο 91%). Θετικές εκτιμήσεις προκύπτουν και από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό συναντήσεων και επαφών (B2B) που είχαν οι επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. 

''Οι τελευταίες πεντάρες''. Το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Αυδίκου, παρουσιάζεται τη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00, στο Polis Art Cafe στη Στοά Βιβλίου, Πεσματζόγλου 5, Αθήνα

Η Πανηπειρωτική Συνοσπονδία  Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας και οι Εκδόσεις Ταξιδευτής παρουσιάζουν το καινούριο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Αυδίκου
Οι Τελευταίες πεντάρες, Αθήνα 2016-11-25
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 8 το βράδυ, στο Polis Art Café, πάνω από τη στοά βιβλίου (Πανεπιστημίου και Σταδίου), στην Αθήνα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Κώστας Κρεμμύδας, εκδότης περιοδικού Μανδραγόρας
Παντελής Μπουκάλας, ποιητής, δημοσιογράφος
Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας

Συντονιστής, Άρης Ραβανός, δημοσιογράφος

Βαγγέλης Αυδίκος, 
Οι τελευταίες πεντάρες, εκδόσεις Ταξιδευτής, Αθήνα 2016
Περίληψη
Ένα τάμα και μια υπόσχεση στην αγαπημένη του Νίκη και τον παππού του στέλνουν τον Σπυρίδωνα από το Λονδίνο στην Πρέβεζα. Η επίσκεψη γίνεται αφορμή να γνωρίσει μια άλλη πλευρά του παππού του. Η εικόνα με την οποία μεγάλωσε θρυμματίζεται. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Σκέψεις και καλά κρυμμένα μυστικά. Ανοίγει σιγά σιγά η κουρτίνα της λήθης που σκέπασε την πόλη και όσα έγιναν την εποχή εκείνη. Μια πόλη που χωρίστηκε στα δύο. Μια πόλη που επικράτησε η αλόγιστη βία. Ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάστηκαν. Ο φόβος που απλώθηκε παντού. Η σιωπή που έκλεισε τα στόματα των περισσοτέρων.
Όλα αυτά ως τη στιγμή που φτάνει ο Σπυρίδων. Όλοι πια ξύνουν τις πληγές και τη μνήμη τους. Αναφέρονται σε πάθη και αδυναμίες. Στην απρονοησία και τον φανατισμό. Σε όνειρα και προσδοκίες. Σε συγκρούσεις και απογοητεύσεις. Στον πόνο και την ερήμωση της πόλης. Σε έρωτες που πόνεσαν αλλά και ξεπέρασαν τις αντιθέσεις.
   Οι ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάζονται σε καιρούς εμφύλιας σύγκρουσης, τυφλής βίας.

Τρεις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020»

Τρεις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση  από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», με απόφαση της 2ης Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης  η  οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στην Ηγουμενίτσα.
 Στις εργασίες της Επιτροπής, η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία ήταν και η υπεύθυνη για τη συγκρότηση των φακέλων των υπό χρηματοδότηση προτάσεων και έργων.  Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης αυτής ήταν η έγκριση χρηματοδότησης των προτάσεων «στρατηγικού χαρακτήρα», που υποβλήθηκαν με καταληκτική ημερομηνία την 16-05-2016, στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος.
Συνολικά από όλους επιλέξιμους φορείς που είχαν δικαίωμα υποβολής προτάσεων, υπεβλήθησαν 6 προτάσεις, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε σε 3 από αυτές.
Οι υποβληθείσες προτάσεις ταξινομήθηκαν και προκρίθηκαν για ένταξη προς χρηματοδότηση, με αποκλειστικό κριτήριο την αξιολόγηση και βαθμολόγηση τους, όπως ακριβώς ορίζεται στον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος.
Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση είναι 4. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται και οι 3 προτάσεις που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου και οι οποίες συνοπτικά αναφέρονται παρακάτω:

Τις προτάσεις για το Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020 ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου,  έλαβε  η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη.
Πρόκειται για δράσεις που εντάσσονται στον προγραμματισμό για τα Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020,  στήριξης επιστημονικών και κοινωνικών δομών, καθώς και για κοινωφελή έργα Δήμων και Φορέων. 
Οι προτάσεις στο Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος  ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, ως εταίρου σε 18 συνολικά  προτάσεις που πρόκειται να υποβληθούν στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020, σε τέσσερις από τις οποίες, είναι επικεφαλής εταίρος.
Πρόκειται για τις προτάσεις:
Ø  "Καινοτόμα Μεθολογία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων με τη δημιουργία συστάδων", (IMGC) στην οποία περιλαμβάνονται υπηρεσίες για την υποστήριξη του Εμπορευματικού Κέντρου και των Logistics στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ø  Ανάπτυξη του Ελληνο- Ιταλικού Νεανικού τουρισμού (GRID), στην οποία περιλαμβάνεται η Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και εκσυγχρονισμός εσωτερικών υποδομών στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, για την οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, ύψους 1,3 εκ. ευρώ, μεταξύ Αγαθοεργών Καταστημάτων, Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών.
Ø  Ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών για προϊόντα κρέατος και γαλακτοκομικά που προέρχονται από τοπικούς τρόπους εκτροφής ζώων (μετακινούμενους κτηνοτρόφους κλπ). (MeDinno).

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (28-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (29-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (30-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (01-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (02-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (03-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.

Εντάχθηκε στο Ε.Π. ΥΠΕΡΑΑΑ το έργο για τη μονάδα Α.Σ.Α. Ηπείρου

Αναρτήθηκε σήμερα στη "Διαύγεια" (ΑΔΑ: 6ΚΛΥ465307-Β12) η απόφαση της Ειδικής Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ για την ένταξη της πράξης "Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020".
Για την απόφαση αυτή ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αναφέροντας και τα εξής:
Η σημερινή ανάρτηση στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ της απόφασης ένταξης του έργου: «Εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (Α.Σ.Α.) Ηπείρου» στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ (συγχρηματοδοτούμενα έργα) (ΑΔΑ: 6ΚΛΥ4653Ο7-Β12), οριοθετεί ένα κρίσιμο στάδιο της επίπονης και μακρόχρονης προσπάθειας της Περιφέρειας Ηπείρου, να υλοποιήσει τον πυρήνα του ορθολογικού σχεδιασμού της για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Περιστατικά, επιλογές και συμπεριφορές, δυσχέραναν την υλοποίηση του έργου μέχρι σήμερα, και έτσι μετατέθηκε η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου για δύο περίπου έτη.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (28-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (29-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (30-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (01-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (02-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (04-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι. 

Κακαβιά Πωγωνίου: Αλβανός υπήκοος επιχείρησε «εξάγει» 15.000 ευρώ

Στο Τελωνείο της Κακαβιάς,  κατά τη διάρκεια ελέγχου που  έγινε σε Αλβανό υπήκοο βρέθηκε να έχει μαζί του 15.000 ευρώ χωρίς να έχει υποβάλει, ως όφειλε, την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή.

Έτσι και με βάση της προβλεπόμενες διαδικασίες εισπράχτηκε το πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού ποσού ενώ τα υπόλοιπα χρήματα δεσμεύτηκαν για περαιτέρω έρευνα.