Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Επιδοτήσεις έως 75% για μικρές μονάδες μεταποίησης

«Ένεση» επιδοτήσεων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ για πολύ μικρές και μεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις φέρνει το νέο πρόγραμμα μεταποίησης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Τα κονδύλια θα δοθούν σε δύο δόσεις, με την πρώτη προκήρυξη να «ξεκλειδώνει» πόρους 170 εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα μέσω του νέου χρηματοδοτικού μέτρου μπορούν να ενισχυθούν, σε ποσοστά που κυμαίνονται από 40 έως και 75%, όλες οι αγροτικές επιχειρήσεις που θέλουν να μεταποιούν και να εμπορεύονται προϊόντα όπως κρέας, γάλα, αβγά, μέλι, δημητριακά, ελαιούχα προϊόντα, κρασί, οπωροκηπευτικά, άνθη, ζωοτροφές, σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό, φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά.
Παράλληλα, όμως, δυνατότητα χρηματοδότησης αποκτούν μεταποιητικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως:
• Επεξεργασία καπνού για παραγωγή πούρων ή σιγαρίλος
• Ζυθοποιία
• Επεξεργασία προϊόντων κυψέλης (γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός)
• Παραγωγή αιθέριων ελαίων
• Μονάδες πυρηνελαιουργείων

Εκδήλωση για «Τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου», της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης

Μέσα στο κατάμεστο θέατρο ''Μίκης Θεοδωράκης'' πραγματοποιήθηκε από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης η συγκλονιστική εκδήλωση
«Τα Μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου», εκδήλωση τιμής προς τους αδικοχαμένους πατριώτες μας.
Στον απλό χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Γιώργος Κωτσαντής αναφέρθηκε περιληπτικά στο θέμα και αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση, κάλεσε στο βήμα το Δήμαρχο της πόλης για ένα χαιρετισμό.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωσταντάτος, αναφέρθηκε στους αγώνες των Ηπειρωτών, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογό μας για τη πολύ σπουδαία εκδήλωση που πραγματοποιεί απόψε, δεσμεύτηκε αυτή η εκδήλωση να παρουσιαστεί και στα σχολεία της πόλης με τη βοήθεια της Αδελφότητας και τη συνδρομή της Π.Σ.Ε , όταν αποχώρησε ήταν εμφανής η συγκίνησή του.
Ο αντιπρόεδρος της Π.Σ.Ε Κώστας Κωνής με τη δική του, μοναδική και γλαφυρή εκφορά του λόγου του, αναφέρθηκε στις θηριωδίες που προξένησαν οι Γερμανοί και Ιταλοί, καταστρέφοντας χωριά , σκοτώνοντας αθώους, καίγοντας σπίτια.
Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΠΣΕ, να αναδειχθούν, η προσφορά τόσο της Ηπείρου και των Ηπειρωτών, όσο και των Μαρτυρικών Χωριών της Ηπείρου, στον αντιφασιστικό αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών και την αντιστασιακή δράση του Ηπειρώτικου λαού.
Και χαρακτήρισε ως ορόσημο την 4ήμερη μεγάλη εκδήλωση του 2007 στο Μέγαρο Μουσικής για «Τα Μαρτυρικά Χωριά της Ηπείρου», που επανέφερε στην συλλογική μνήμη και δημοσιοποίηση, μιας ένδοξης δράσης και προσφοράς, που είχε καταχωνιαστεί στα γεγονότα της ιστορίας του έθνους μας και αποτέλεσε αφορμή για σωρεία άλλων εκδηλώσεων μεταγενέστερα και μέχρι σήμερα, με πρωτογενές υλικό που είχε συλλέξει η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών.
Ο κεντρικός ομιλητής καθηγητής Θεολογίας Γιώργος Τσούπρας έκανε μια σπουδαία ανάλυση για την επέλαση των κατακτητών και τις καταστροφές που προξένησαν στην Ήπειρο.
Η θεατρική Ομάδα εν οδώ , παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό έργο «Η συνάντηση της Μαρτυρικής Ηπείρου» η απλότητα των σκηνικών και το άριστο παίξιμο των μελών της ομάδας κατασυγκίνησε το πλήθος και το έκανε να δακρύσει, καταχειροκροτήθηκαν.
Ο Αριστομένης Ι. Συγγελάκης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου αναφερόμενος στους αγώνες για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων δάκρυσε αναφερόμενος στα γεγονότα και καταχειροκροτήθηκε από τους ακροατές.
Η μικρή Μαρκέλλα διάβασε με την αθώα παιδική φωνή της, μαρτυρίες ντοκουμέντα από Γερμανούς στρατιώτες, οι οποίοι δε συμφωνούσαν με τις θηριωδίες που προξένησαν στην Ήπειρο.
Ο Κώστας Ευαγγέλου με τη ζωντανή του μαρτυρία και την απαγγελία ποιήματος γραμμένο για δυο παλικάρια από το Μαυρονόρος Ιωαννίνων που δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή και εκτελέστηκαν από τους κατακτητές.
Ήταν τόσο παραστατική η απαγγελία του ποιήματός του που καταχειροκροτήθηκε.
Η λογοτέχνης Άννα Μπουρατζή απλά και λιτά απάγγειλε το ποίημα «πυρ επί σκοπό» γραμμένο για το Ολοκαύτωμα του Κομμένου Άρτας.
Ο συγγραφέας Δημήτρης Βλαχοπάνος διάβασε αποσπάσματα, από το βιβλίο του  «η αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ…» γραμμένο για το Κομμένο Άρτας, περιείχαν πραγματικά στοιχεία και μαρτυρίες επιζησάντων.
Το πρόγραμμά έκλεισε με την απονομή επαίνων σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια προσφέρθηκαν εν αφθονία τσίπουρο και Ηπειρώτικα εδέσματα προσφορά από τα Αρτοποιεία ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και ΑΡΤΟΣ ΕΣΤΙ και παραδοσιακές πίτες φτιαγμένες από συμπατριώτισσές μας.
Τη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στην εκδήλωση εκπροσώπησε πολυμελής αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους, Κώστα Κωνή, Κώστα Κωνσταντίνου, Ελευθερία Σιαμέτη, Μαίρη Καραγιώργου, Ελένη Ντάσιου, Γιάννη Νάκη και Κώστα Μπατσή, Παρέστησαν ακόμη, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας Ζωή Ντρούγκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Γεωργία Κίσκου, αντιπροσωπείες από τους, Συλλόγους Ηπειρωτών, Ηλιούπολης, Ελληνικού και Γλυφάδας, από τις Ενώσεις Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'' και Βύρωνα και η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Ελένη Σιάφη.
Ευχαριστούμε όλους επώνυμους και ανώνυμους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και σε αυτήν την εκδήλωσή μας.
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, ήταν μεγάλη τιμή για μας να έχουμε τόσες προσωπικότητες στην εκδήλωσή μας.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στη παρουσιάστριά (είναι και η δασκάλα του παιδικού χορευτικού τμήματος της Αδελφότητας) κα Στεύη Τσούτση, εκτός από τη πολύ καλή παρουσίαση της εκδήλωσης, είναι πάντα κοντά μας και μας στηρίζει.
Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης τον κ. Κώστα Μπατσή, τον κ. Χριστόφορο Ευθυμίου το περιοδικό ''Άπειρος χώρα'' και για τη βιντεοσκόπηση από το ''Όλο Δυτικά''.
Να είστε όλοι καλά , εμείς συνεχίζουμε και σας περιμένουμε στην επόμενη εκδήλωσή μας.


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Με επιτυχία η εκδήλωση της Αδελφότητας Χαραυγής Πωγωνίου «Ο Άγιος Δημήτριος», την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Η Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου «Ο Άγιος Δημήτριος», την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, το πρωί, στην αίθουσα της, που βρίσκεται Διπύλου 5, πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα, γιόρτασε τον προστάτη της και πολιούχο του χωριού Άγιο Δημήτριο.
Στην εκδήλωση παρέστει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου κ. Μάτσια Βασίλειο και τον Αντιδήμαρχο κ. Γαλίτση Νικόλαο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ντότης Δημήτριος, από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος παρέστει ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Κωνής και το μέλος του Δ.Σ.  κα Μαίρη Καραγιώργου.
Προσφέρθηκαν πίτες, φαγητό, μεζεδάκια και γλυκά που παρασκεύασαν οι γυναίκες μέλη της Αδελφότητας και βέβαια τσίπουρο και κρασί από τη Χαραυγή.

Και του χρόνου.
 

Ιωάννινα: Ενημερωτική διάλεξη για την πρόληψη εξαπάτησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Αναλύθηκε διεξοδικά ο τρόπος δράσης και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεφωνικές απάτες, όπου οι δράστες υποδύονται συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους και ζητούν την καταβολή χρημάτων
Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε σήμερα (08-11-2016) το πρωί, στο 2ο Κ.Α.Π.Η. Ιωαννίνων, με θέμα την αποφυγή θυματοποίησης ευπαθών ομάδων πολιτών από απάτες.
Με αναλυτικό τρόπο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων, που αφορά τόσο σε τηλεφωνικές απάτες, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, ζητώντας χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων ή ακόμα και για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.
Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος καθώς η συγκεκριμένη μεθοδολογία απάτης έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας και γι αυτό τον λόγο οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση ή για κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ατόμων που δεν γνωρίζουν.
Η συγκεκριμένη μεθοδολογία αποτυπώνεται ως ακολούθως:
Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των υποψήφιων θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στο σπίτι τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, κοντά στο σπίτι.
Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100.

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.hellenicpolice.gr ), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές» καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σώματος σε Facebook και Twitter παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών-διαρρήξεων και των απατών.

Ιωάννινα: Ενημερωτική διάλεξη για την πρόληψη εξαπάτησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Αναλύθηκε διεξοδικά ο τρόπος δράσης και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεφωνικές απάτες, όπου οι δράστες υποδύονται συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους και ζητούν την καταβολή χρημάτων
Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε σήμερα (08-11-2016) το πρωί, στο 2ο Κ.Α.Π.Η. Ιωαννίνων, με θέμα την αποφυγή θυματοποίησης ευπαθών ομάδων πολιτών από απάτες.
Με αναλυτικό τρόπο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων, που αφορά τόσο σε τηλεφωνικές απάτες, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, ζητώντας χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων ή ακόμα και για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.
Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος καθώς η συγκεκριμένη μεθοδολογία απάτης έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας και γι αυτό τον λόγο οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση ή για κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ατόμων που δεν γνωρίζουν.
Η συγκεκριμένη μεθοδολογία αποτυπώνεται ως ακολούθως:
Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των υποψήφιων θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στο σπίτι τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, κοντά στο σπίτι.
Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100.

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.hellenicpolice.gr ), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές» καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σώματος σε Facebook και Twitter παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών-διαρρήξεων και των απατών.

Καλπάκι Πωγωνίου: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Ανδρών, Γυναικών, Παίδων & Κορασίδων με προβλήματα όρασης, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου


Εξετάσεις σε ανασφάλιστους πολίτες στην Κληματιά από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Οδοιπορικό Υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων

Ιδιαίτερη σημαντική αναδεικνύεται η πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, που αφορά προληπτικές εξετάσεις για ανασφάλιστους κατοίκους της υπαίθρου και το οποίο είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμου.

Την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία εξήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος, παρευρισκόμενος αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης πρόληψης και εξέτασης πολιτών που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ζίτσας στην Κληματιά και ο οποίος απηύθυνε «συγχαρητήρια για τη συνέργεια» στον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανο Φούσα, τονίζοντας ότι «συνανήκουμε ο ένας στον άλλον και πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα με τις πράξεις μας»  και μάλιστα -όπως είπε χαρακτηριστικά- σε «μια ύπαιθρο που μαραζώνει και χρειάζεται τη βοήθειά όλων μας».

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν εθελοντικά είκοσι ιατροί από δεκαπέντε ειδικότητες, οι οποίοι προέβησαν σε ιατρικές εξετάσεις ανασφάλιστων κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος και των περιχώρων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε και εισηγήσεις ενημέρωσης από ιατρούς και άλλους επιστήμονες για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, για τη μάστιγα της εποχής που αποκαλείται «εθισμός στο διαδίκτυο».

Επίσης υπήρξε ομιλία για τους τρόπους αξιοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο της αποδοτικής εφαρμογής του Νόμου 4399/2016 από τον οικονομολόγο κ. Σπύρο Βασιλείου αλλά και των υφιστάμενων προοπτικών και δυνατοτήτων της περιοχής από τον έγκριτο εκπαιδευτικό κ. Ελευθέριο Γείτονα.               

Συνελήφθησαν δύο άτομα να ασκούν θήρα λαγού εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής

Εντός Καταφυγίου Άγριας Ζωής, εντοπίστηκαν να ασκούν θήρα, δύο Έλληνες, που συνελήφθησαν από Θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης περιπολίας, κλιμάκιο Θηροφυλάκων εντόπισε δύο άτομα να ασκούν θήρα λαγού εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) στην περιοχή «Ελάτη» του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη στην Άρτα.
Μετά από διακριτική παρακολούθηση δύο και πλέον ωρών, οι Θηροφύλακες σταμάτησαν τα δύο άτομα για έλεγχο, βεβαιώνοντας την παράβαση της άσκησης θήρας, σε μη επιτρεπόμενη περιοχή.
Κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα που κατείχαν, το ένα εκ των οποίων ήταν παραποιημένο, όπως επίσης κατασχέθηκαν τα φυσίγγια και οι άδειες θήρες, για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο, διαδικασία.
Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι τα όρια των Καταφυγίων Άγριας Ζωής είναι σαφή, γνωστά και ευδιάκριτα σε όλους και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν, ούτε και πρόκειται μία τέτοια 

Απάντηση σε αναφορά του Γιάννη Στέφου σχετικά με προβλήματα από την κατασκευή της Ιόνιας Οδού

Κατόπιν αναφοράς του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Στέφου σχετικά με την διευθέτηση των ομβρίων υδάτων κατά μήκος της Ιόνιας οδού και την αποκατάσταση της πρόσβασης στον κόμβο Κοσμηράς για κατοίκους και αγαθά, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών πληροφόρησαν ότι εξετάζονται και θα δρομολογηθούν λύσεις για την αποκατάσταση όλων των προβλημάτων.
Συγκεκριμένα η αποκοπτόμενη επαρχιακή οδός έναντι της εισόδου της σήραγγας της Αμπελιάς θα βαποκατασταθεί σύμφωνα με μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί, όπως επίσης και η επικοινωνία των εκατέρωθεν περιοχών στη σύνδεση της Εγνατίας με την Ιόνια Οδό. 
Αναφορικά με την διαχείριση των όμβριων υδάτων στην περιοχή εξετάζεται η εφαρμογή δόκιμης λύσης.
Η αποκατάσταση των προβλημάτων ήταν ένα επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα των κατοίκων της Κοσμηράς, οι οποίοι θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε περιοχές μεγάλης οικονομικής σημασίας γι’ αυτούς.

Παράλληλα, οι επισημάνσεις και προτάσεις του Δήμου Ιωαννιτών ικανοποιούνται στο μέγιστο βαθμό.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από εξοχικές κατοικίες, που διαπράχθηκαν στα Ριζά Πρέβεζας

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού για κλοπή
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από εξοχικές κατοικίες, που διαπράχθηκαν στα Ριζά Πρέβεζας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, 82χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 21-03-2016, άγνωστος δράστης, αφού διέρρηξε δύο εξοχικές κατοικίες, ιδιοκτησίας του, που βρίσκονται στα Ριζά Πρέβεζας, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και εργαλεία.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τις κλοπές διέπραξε 18χρονος ημεδαπός.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ακριβά κερδισμένη ζωή (Η αγροτική οικονομία στο Καπέσοβο). Το βιβλίο του Θουκιδίδη Π. Παπαγεωργίου, παρουσιάζει η Ένωση Αποδήμων Ζαγορίου Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Ακριβά κερδισμένη ζωή (Η αγροτική οικονομία στο Καπέσοβο). Το βιβλίο του Θουκιδίδη Π. Παπαγεωργίου, παρουσιάζει η Ένωση Αποδήμων Ζαγορίου Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Οκτώβριο 2016 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Οκτώβριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 14 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2015).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (κανένα το 2015)
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2015)
8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 22 παθόντες (έναντι 13 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν :
5 νεκροί ( κανένας το 2015 )
4 σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2015 )
13 ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
υπερβολική ταχύτητα
κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας