Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, για τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις:
            «Με περισσότερη θλίψη και λιγότερη οργή, είδα στον Τύπο τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα. Ο κ. Ράμα είναι φανερό, ότι προσπαθεί να μιμηθή τον νεοσουλτάνο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ονειρεύεται την Οθωμανική «Τουρκία της καρδιάς του». Γιατί κι’ αυτός αναπολεί την παλιά ... «αλβανική Αθήνα», υποστηρίζοντας, ότι «ένας Αλβανός έσωσε την Ακρόπολη» κι’ ότι οι κάτοικοι της Αττικής, ήσαν αλβανόφωνοι, διεκδικώντας ουσιαστικά ως Αλβανούς, όσους μιλάνε την αρβανίτικη διάλεκτο!
          Βέβαια, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με σχετική ανακοίνωσή του, απάντησε στις εμπρηστικές αυτές δηλώσεις του κ. Ράμα. Όμως, πίσω από το ανιστόρητο παραλήρημα του αλβανού Πρωθυπουργού, κρύβεται το σχέδιο των Αλβανών για την εξόντωση των Βορειοηπειρωτών, ιδιαίτερα δε των κατοίκων της Ελληνόψυχης Χειμάρρας, που από το 1946, όταν οι Χειμαρραίοι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το ψευτοδημοψήφισμα του κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, έγιναν «κάρφος» στο μάτι του αδίστακτου εκείνου Ελληνομάχου και Χριστιανομάχου. Και το αβυσσαλέο μίσος των Αλβανών εναντίον της Χειμάρρας συνεχίζει να παραμένη άσβεστο μέχρι σήμερα, αφού η ηρωϊκή πόλη και η περιοχή της αρνείται να υποκύψη και να δεχθή τον αφελληνισμό της.
           Όταν, προ μηνών, επρόκειτο να γίνουν, μέσα, δημοτικές εκλογές, φάνηκαν καθαρά τα σχέδια των Αλβανών να μην εκλεγή Έλληνας δήμαρχος στην Χειμάρρα, αφού συνένωσαν χωριά με αλβανικό πληθυσμό, με την αδούλωτη Χειμάρρα. Έτσι εκλέχθηκε ένας Έλληνας μεν την καταγωγή, αλλά, ατυχώς, αλβανόψυχος, ο Γιώργος Γκόρος. Τότε είχα διαμαρτυρηθή εντόνως. Και ζητούσα από την Ελληνική Κυβέρνηση να προστατεύση τους Έλληνες Χειμαρριώτες από τις σατανικές αλβανικές μεθοδεύσεις. Δυστυχώς, ουδείς κινήθηκε. Τώρα, βέβαια, που το μαχαίρι έφθασε στο κόκκαλο, το Ελληνικό ΥΠΕΞ προσπαθεί να μαζέψη τα ασυμμάζευτα, εκδίδοντας, ευτυχώς, μια σοβαρή ανακοίνωση, ως απάντηση στα φληναφήματα του κ. Ράμα, όπως παραπάνω αναφέρθηκε.
           Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι Βορειοηπειρώτες της Χειμάρρας παραμένουν στους δρόμους, εμποδίζοντας τους Αλβανούς να κατεδαφίσουν τα σπίτια τους, δέκα εννέα (19) τον αριθμό, τον χώρο των οποίων οι Αλβανοί θέλουν για την μεταμόρφωση της πόλεως, σύμφωνα, δήθεν, με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (τρομάρα τους) !
 Το λέω ξανά και το φωνάζω : Η Χειμάρρα και, γενικότερα, η Βόρειος Ήπειρος, κινδυνεύει τα έσχατα. Ο πολιτικός κόσμος ας αφήση τις κοκκορομαχίες, για το ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κι’ ας δη τι μπορεί και τι, εν προκειμένω, πρέπει να πράξη. Γιατί υπάρχει και το ζήτημα των «Τσάμηδων», που το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας. «Φύλακες, γρηγορείτε»!».


(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την απόσταξη του τσίπουρου

Ελπίδες ότι το επικείμενο νομοσχέδιο για το τσίπουρο διημέρων, γνωστό ως χύμα, θα σβήσει τις φωτιές που έχουν ανάψει στην αγορά και την κυβέρνηση, εκφράζουν παράγοντες της αγοράς, την ώρα που σε όλη τη χώρα τα καζάνια των παραγωγών χύμα τσίπουρου έχουν ανάψει για τα καλά αποστάζοντας τα στέμφυλα που έχουν περισσέψει από την παραγωγή κρασιού.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αύξηση του ΕΦΚ για τους διήμερους παραγωγούς, αυτούς δηλαδή που παράγουν το χύμα τσίπουρο, προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες, από το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση, το οποίο καθορίζει επίσης νέο καθεστώς ως προς τη διακίνηση του αποσταζόμενου προϊόντος, ενώ την έχουν προαναγγείλει με δηλώσεις τους τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου όσο και ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Γ. Βασιλειάδης.
Στόχος είναι να διασφαλιστούν τα δημόσια έσοδα, βάζοντας φρένο στην καταστρατήγηση του καθεστώτος των διήμερων παραγωγών αλλά διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα το δικαίωμά τους να αποστάζουν για ιδιοκατανάλωση.
Όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, η χύμα διακίνηση τσίπουρου διημέρων υπερβαίνει εξόφθαλμα τις δηλούμενες ποσότητες, και οι έξτρα ποσότητες διακινούνται παράνομα, χωρίς την καταβολή του ήδη μειωμένου φόρου από τον οποίο επωφελείται το χύμα τσίπουρο, με αποτέλεσμα το κράτος να καταγράφει σημαντικές απώλειες δημοσίων εσόδων από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.

Κεστρίνη Θεσπρωτίας Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες (3-11-2016) το πρωί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας , από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Ο 26χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας, ποινής φυλάκισης 15 μηνών, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση.

Περιφέρεια Ηπείρου: Παράταση ενός χρόνου- μέσω ΕΣΠΑ- για τη λειτουργία του Κ.Η.Φ.Η Πρέβεζας

Για έναν επιπλέον χρόνο εξασφαλίζεται η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) στο Δήμο Πρέβεζας μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης ένταξης στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
 Η πράξη – με δικαιούχο τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πρέβεζας- ανέρχεται σε  87,480.43 ευρώ και παρέχει  φροντίδα σε 20 ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ) και το περιβάλλον που τους φροντίζει αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει, επειδή εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας.
 Το Κέντρο λειτουργεί σε παραχωρηθέν από τον Δήμο Πρέβεζας στην Νέα Δημ. Κοινωφελή Επιχείρηση (ΝΕΔΗΚΕΠ) κτίριο επιφανείας 200,45 τ.μ., που βρίσκεται στη περιοχή του πάρκου Νεάπολης του Δήμου Πρέβεζας. 
 Με την εν λόγω πράξη θα χρηματοδοτηθεί η μισθοδοσία των προσωπικού ΙΔΟΧ (1 Νοσηλευτής, 1 βοηθητικό προσωπικό, 2 Κοινωνικοί φροντιστές) και ένας γιατρός (παθολόγος ή ψυχίατρος). Επίσης, μέχρι το ποσό του 30% επί της μισθοδοσίας θα καλυφθούν και τα λειτουργικά έξοδα της δομής.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κοινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη και του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Συλλόγου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης και ο Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος σας καλούν σε συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τουρνουά Judo και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με προβλήματα όρασης
Η συνέντευξη θα δοθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ., στην ΠΕΔ.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Άρτα: Ενημερωτική διάλεξη διοργανώθηκε για την αποφυγή της θυματοποίησης των πολιτών από κλοπές και απάτες

Την διάλεξη διοργάνωσαν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» και η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας
Αναλύθηκε διεξοδικά ο τρόπος δράσης και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές
Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε χθες (03-11-2016) το απόγευμα, στην Άρτα, με θέμα την αποφυγή θυματοποίησης των πολιτών από κλοπές και απάτες.
Την ημερίδα συνδιοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» και η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας.
Με αναλυτικό τρόπο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων, που αφορά τόσο σε τηλεφωνικές απάτες, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, ζητώντας χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων ή ακόμα και για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.
Επιπλέον, οι πολίτες ενημερώθηκαν για τρόπους προφύλαξης από κλοπές σε σπίτια και τους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό που περιέχει αναλυτικά τον τρόπο δράσης των δραστών, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.
Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.hellenicpolice.gr ), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές» καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σώματος σε Facebook και Twitter παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών-διαρρήξεων και των απατών.
Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης σας συμβουλεύει:

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ»

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Ζωοδόχος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 6-11-16/15:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αετός Νήσου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 6-11-16/15:00), εντός η Αναγέννηση (Π.Α.Ο. Κόνιτσας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 6-11-16/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00  

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (15:00)  
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)   Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)  

ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)   

Οι πίνακες με τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Με τρεις αλλαγές αναμένονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων για το 2017.
Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με την μείωση των τελών στα υψηλού κυβισμού ηλικίας 10 ετών και άνω αυτοκινήτων σε ένα ποσοστό από 5% έως και 40% σε μια προσπάθεια αφενός να σταματήσει το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων από όσα αυτοκίνητα έχουν απομείνει σε κυκλοφορία, αφετέρου να δοθεί ένα σημαντικό κίνητρο για την ανάκτησή τους.
Ιδίως σε εκείνους που τις έχουν καταθέσει για οικονομικούς και όχι μόνον λόγους και πραγματικά χρειάζονται το μεγάλου κυβισμού ΙΧ τους (π.χ. ένα τζιποειδές για να τραβήξουν το σκάφος τους), να μπουν στη διαδικασία ανάκτησης με ένα μικρότερο έως και 40% κόστος.

Άρτα: Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη, προχθές (02-11-2016) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ στην Άρτα, ο 17χρονος δράστης μαζί με έναν ακόμη συνεργό του που αναζητείται, επιχείρησαν να αφαιρέσουν βενζίνη από σταθμευμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του δικύκλου και τράπηκαν σε φυγή.
Σημειώνεται ότι κατά τη διαφυγή τους, ο 17χρονος τραυματίσθηκε από διερχόμενο όχημα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τα αίτια των κυνηγετικών ατυχημάτων

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα του άτυχου συναδέλφου στα Γιάννενα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην κυνηγετική οικογένεια.
Η έντονη ανησυχία και ο μεγάλος προβληματισμός που διαφαίνονται ανάμεσα στους εκατοντάδες συναδέλφους κυνηγούς, είτε με αναρτήσεις στον ηλεκτρονικό τύπο, είτε με συζητήσεις στα διάφορα στέκια, διαφαίνεται α μη τι άλλο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στην μεγάλη πλειοψηφία των κυνηγών, το ενδιαφέρον για την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος.
Όμως αγαπητοί συνάδελφοι τα προβλήματα δεν λύνονται με αφορισμούς, ούτε με τακτικές που δεν έχουν νομική διάσταση, αλλά ούτε και με διανομή ευθυνών δεξιά και αριστερά, εξαιρώντας τον εαυτό μας.
Ευθύνες και μάλιστα μεγάλες έχουμε όλοι μας, από τους κυνηγούς, τους κυνηγετικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες την Συνομοσπονδία, τα κυνηγετικά έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, ηλεκτρονικά μέσα μέχρι και την πολιτεία.
Εάν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε τα προβλήματα μας θα πρέπει να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί.
Επειδή όλη μας μιλάμε για παιδεία αλλά παιδεία δεν βλέπω πουθενά, λες και είναι μια αφηρημένη λέξη άνευ περιεχομένου, αναφέρω απλά ότι η λέξη «παιδεία» μεταξύ άλλων είναι παράγωγο του ρήματος «παιδεύω» που σημαίνει διδάσκω, εκπαιδεύω.
Για αυτήν την ρημάδα την εκπαίδευση ούτε κουβέντα, γιατί άραγε.
Τι είναι αυτό που μας κάνει να μην το προτείνουμε, να μην το διεκδικούμε, να μην το επιβάλλουμε σε όλα τα μέλη μας;
Γιατί άραγε εθελοτυφλούμε;

Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 39χρονου διακινητή αλλοδαπών και δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως οδηγός Φ/Γ οχήματος μετέφερε εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης, στην καμπίνα του τράκτορα, δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από  το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.