Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα 4-0

Χαν τρικ ο Κόντε (10') (52') (74'), Γιάκος (27')


Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπιασε μεγάλη απόδοση και συνέτριψε με 4-0 την ΑΕΛ στους "Ζωσιμάδες".
Ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στην ΑΕΛ.
Στο 10΄ ο Ζάιρο πραγματοποίησε μια απίθανη ντρίμπλα από τη δεξιά μεριά της επίθεσης, ο Γιάκος έβγαλε σέντρα και ο Κόντε που έβαλε το πόδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το1-0.
Το 2-0 έγινε στο 27', από τον Γιάκο.
Ο  25χρονος μεσοεπιθετικός άδειασε τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ και με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή νίκησε τον Καβουσάκη.
Ο Ζάιρο στο 52' έκλεψε τη μπάλα, απέφυγε δύο αντιπάλους, έδωσε μπροστά στον Κόντε, ο οποίος αφού κατέβασε τη μπάλα πλάσαρε εύστοχα τον Καβουσάκη και 3-0!
Στο 74' ο Κοζορώνης από τη δεξιά μεριά έβγαλε συρτή σέντρα, ο Κόντε με πλασέ, ανενόχλητος, έκανε το 4-0 και το  Χατ τρικ είναι γεγονός!
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης (75' Κούτρης), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ναδάλες, Ζάιρο (69' Μαμπουλού), Γιάκος (77'Δώνης), Κόντε
ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς (58' Κουτσιανικούλης), Ρέντζας, Φάρκας, Πολ, Ναβάρο (46' Κόντορ), Αντονί, Γκόλιας, Ντοντό, Ντέλετιτς (46' Αβραάμ), Ναζλίδης

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη για τον σεισμό και την καθίζηση στο www.tzourlakos.com

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης σε τηλεφωνική συνέντευξη στο www.tzourlakos.com/  ενημερώνει στους δημότες για  τον σεισμό, την καθίζηση, αλλά και για δημοσιεύματα που φέρουν υπεύθυνη την εταιρία εξόρυξης πετρελαίων για την σεισμική δόνηση του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου.

Νίκη με το χορταστικό 5-3 για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος επί του Π.Α.Σ. Αλμυρού-Απέδρασε με το διπλό ο Αγροτικός Αστέρας από τον Απείθαρχο (1-3)

*Μετά την ολοκλήρωση των υπολοίπων παιχνιδιών της 6ης εξ αναβολής  (λόγω σεισμού) αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος πέρασε μόνη πρώτη την κορυφή της βαθμολογίας.
Η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος χωρίς να εντυπωσιάσει, επικράτησε άνετα του Π.Α.Σ. Αλμυρού με σκορ 5-3.Ο Δήμου Σταύρος στο 19' με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 23΄ σε 1-1 με αυτογκόλ του Κατσαβριά Βασίλη.
Στο 34' ο Κατσαβριάς Βασίλης με τακουνάκι από τη μικρή περιοχή έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Στο 37' ο Τσαραώσης Ευάγγελος  με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Σίσκα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1.
Στην επανάληψη ο Π.Α.Σ. Αλμυρός μείωσε στο 59' σε 3-2 με το Ζώτο Θεόδωρο.
Ο  Brami Jorgo  στο 78' έκανε το 4-2 και  ο Τσαραώσης Ευάγγελος στο 86' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-2.
Ο Π.Α.Σ. Αλμυρός μείωσε με το Ζώτο Θεόδωρο στο 87'  κάνοντας το  τελικό 5-3.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Πορίκης Μιχαήλ, Ναθαναήλ Νικήτας, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Καλογέρης Χαράλαμπος, Μυριούνης  Σταύρος, Δήμου Σταύρος (Καπρινιώτης Ευστράτιος 46΄), Brami Jorgo, Κατσαβριάς Βασίλης (Φουρτούνης  Ηλίας 72΄) Μπάγιας Ελευθέριος, Τζίγκας Γεώργιος (Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος 32')
*Με τους τρεις βαθμούς «απέδρασε» ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά το απόγευμα της Κυριακής από το γήπεδο Στάθης Τσανακτσής,  αφού επικράτησε με 3-1 του Α.Σ. Απείθαρχου.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν  στο 40΄ με τον Μακρή  Χρήστο.
Ισοφάρισε ο Α.Σ. Απείθαρχος σε 1-1 στο 64΄ με το Δαούλα Ευθύμιο.
Ο Γρίβας Χρήστος, έδωσε ξανά προβάδισμα στον Αστέρα με 1-2 στο 77'.
Το τελικό 1-3 έκανε ο Φερούλης Μάριος στο 83'
Αγροτικός Αστέρας:
Καραθανάσης Νικόλαος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Δρίβας Λάζαρος, Μητρογιάννης  Δημήτρης, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Ζότα Αρσέν, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος (Σκόρδος Κων/νος 67΄), Γκάνας Κων/νος (Φερούλης Μάριος 56΄), Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Μακρής  Χρήστος (Ζηκόπουλος Δημήτριος 88΄)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Κυριακή 23  Οκτωβρίου 2016
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-1
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3-1
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1-1
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 5-3
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-3


Βαθμολογία (6η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 15  
2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 14
3. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 14  
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 12
5. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 12  
6. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 9  
7. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  10 
8. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  8  
9. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 8 
10. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 7 
11. Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  7
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7  
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 5
14. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 3 (5)
15. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  3
16. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1

Γιάννης Στέφος: Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ν/Σ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Γιάννης Στέφος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων, τοποθετήθηκε στις 19 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του Ν/Σ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της».
Ξεκίνησε την ομιλία του ασκώντας κριτική στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους μίλησαν για την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αναφερθούν όμως σε όσα μας οδήγησαν εδώ: λίστα Λαγκάρντ, Siemens, διαπλοκή, διαφθορά, μίζες, υπέρογκα δάνεια στα πολιτικά κόμματα, διάλυση υγείας και παιδείας.
Στη συνέχεια εξηγώντας τα σημεία του Ν/Σ είπε πως για πρώτη φορά επιχειρείται να δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους μέσα από συνεργατικά σχήματα να βρουν δουλειά. Ανέφερε επίσης τρία από τα κεντρικά ιδεολογικά στίγματα της αριστεράς: την συνεργασία,  την αλληλεγγύη και την βιώσιμη ανάπτυξη.
Όπως τόνισε στην συνέχεια της τοποθέτησής του, ένα από τα σημεία τομής που έχουν τα παραπάνω ιδεολογικά στίγματα είναι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ), η οποία ιστορικά δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την άμυνα των εργαζομένων απέναντι στην ανασφάλεια των εργασιακών σχέσεων.

Βρυσέλλα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 44χρονος υπήκοος Αλβανίας για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Μετέφερε στο χώρο των αποσκευών και σε μπαγκαζιέρα οροφής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πάνω από (173) κιλά κάνναβης

Η αυτόφωρη σύλληψη αλλοδαπού εμπόρου ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (23-10-2016) στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, απέτρεψε τη μεταφορά και διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας, περισσοτέρων από (173) κιλών κάνναβης.
Πρόκειται για 44χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οργανώθηκε επιχείρηση και πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 44χρονο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο χώρο των αποσκευών και σε μπαγκαζιέρα οροφής του οχήματος, (90) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (173.981) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 44χρονου δράστη καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (22.10.2016) το μεσημέρι, κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Συρίας, ένας 38χρονος και μία 28χρονη, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν τόσο για τους ίδιους όσο και για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, πλαστές ταυτότητες Αυστρίας, τις οποίες προμηθεύτηκαν έναντι του χρηματικού ποσού των (2.000) ευρώ, προκειμένου ταξιδέψουν λάθρα στο εξωτερικό.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.  

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (22-10-2016) αργά το βράδυ στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος, βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (3,94) γραμμαρίων,
μία ηλεκτρονική ζυγαριά,
ένα μεταλλικό ψαλίδι με υπολείμματα ηρωίνης,
ένας ασύρματος,
το χρηματικό ποσό των (235) ευρώ και
ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Αφιέρωμα στην ηπειρώτικη μουσική παράδοση και στον κορυφαίο δεξιοτέχνη του ηπειρώτικου κλαρίνου, τον Πετρο-λούκα Χαλκιά η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» (E), την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ώρα 13:00-15:00 στην ΕΡΤ1

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ώρα 13:00-15:00 στην ΕΡΤ1 o Πετρο-Λούκας Χαλκιάς στο κλαρίνο και ο Αντώνης Κυρίτσης στο τραγούδι. Αφιέρωμα στην ηπειρώτικη μουσική παράδοση.
Το «Αλάτι της Γης» είναι αφιερωμένο στον Πετρο-Λούκα Χαλκιά και στην ηπειρώτικη μουσική παράδοση.
Στο πρώτο μέρος, ο Λάμπρος Λιάβας υποδέχεται στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων τον κορυφαίο δεξιοτέχνη του ηπειρώτικου λαϊκού κλαρίνου, τον Πετρο-Λούκα Χαλκιά. Μαζί του ο αδελφός του Αχιλλέας, σπουδαίος δεξιοτέχνης στο ηπειρώτικο βιολί, καθώς και ο εγγονός του ο Πέτρος που έρχεται να συνεχίσει τη μακρά παράδοση της μουσικής οικογένειας των Χαλκιάδων εδώ και έξι γενιές!

Ιωάννινα: Εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακομιδή των λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Για 3η συνεχή χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακομιδή των λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της πόλεως των Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα

Αρχιερατικό Εσπερινό την Τρίτη 25 Οκτωβρίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου (ώρα έναρξης 6:00 μ.μ.)
Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλου και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Νικοπόλεως και Ιωαννίνων κ.κ. Χρυσοστόμου και Μάξιμου.
Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη για ενίσχυση του κοινωνικού της έργου.
Η εκδήλωση φέτος θα γίνει στα Λιθαρίτσια, την παραμονή αμέσως μετά τον Εσπερινό.
Θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και εναπόθεση προς προσκύνηση στα Λιθαρίτσια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης, στο χώρο θα υπάρχουν παραδοσιακά όργανα, χορός, φαγητό για όλους και θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα.

Προτάσεις για αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα «Καθημερινή», ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστας Γαβρόγλου θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα σειρά άτυπων επαφών με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ευελπιστεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό της αναβάθμισης του Λυκείου και του νέου εξεταστικού με σύνθεση των προτάσεων που ήδη έχουν κατατεθεί.
Θα επιδιωχθεί, επίσης, η συναίνεση ώστε να είναι η τελευταία αλλαγή στο σύστημα πρόσβασης.
Μεταπολιτευτικά έχουν γίνει περίπου 15 μερικές ή ριζικές αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ενίσχυση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου. Αυτός πλέον είναι ο ουσιαστικός στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, καθώς το μοντέλο του International Baccalaureate (I.B.) που πρότεινε η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου κρίνεται ανεφάρμοστο, όπως επίσης και η ελεύθερη πρόσβαση των υποψηφίων στα ΑΕΙ όσο υπάρχει κλειστός αριθμός θέσεων στις σχολές.

Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Ηπειρώτη Γιάννη Βέλλη – επίτιμο Αντιπρόεδρο ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ., την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής -επί της οδού Π. Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας- διοργανώνεται από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ & ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ “ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ” & την ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ “Φ.Ε.Ν.Ι.”, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 & ώρα 7:00 μ.μ., ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, αφιερωμένη στον ποιητή / συγγραφέα Γιάννη Βέλλη – επίτιμο Αντιπρόεδρο ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ.
Ο Γιάννης Βέλλης, εκφράζει τα τελευταία χρόνια -μέσα από το δικό του ιδιαίτερο στίγμα- την ενεργή του παρουσία στη σύγχρονη νεοελληνική ποίηση. 
Τον ποιητή θα παρουσιάσουν οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων, κ. Χρήστος Μακαρώνης και κα Στέλλα Κοκοτζή.
Όσοι συμμετέχουν με την παρουσία τους στην ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, θα μπορούν -εφόσον το επιθυμούν- να απαγγείλουν με σειρά προτεραιότητας ποίημα του. Θα υπάρχουν εκτυπωμένα πολλά ποιήματα του ποιητή, σε ειδικό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.
Σας περιμένουμε στην εκδήλωση μας, να μας τιμήσετε και να γνωρίσετε μαζί με τον ποιητή Γιάννη Βέλλη και τους Συλλόγους μας.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ο Πρόεδρος                  Η Πρόεδρος
ΠΑ.ΚΕ.ΠΟ.                ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Χρήστος Μακαρώνης       Στέλλα Κοκοτζή

Πληροφορίες: jvellis@gmail.com

Ιωάννης Β. Βέλλης
Γεννήθηκε στην Ήπειρο το 1967. Ηπειρώτης στην καταγωγή και από τους δύο γονείς (Οικογένειες Βέλλη και Πασχάλη, Κεραμίτσα Φιλιατών Θεσπρωτίας).
Από το 1982 ζει στον Περισσό και εργάζεται στη Νέα Ιωνία Αττικής. Δημοσιογράφος, φωτογράφος, συγγραφέας, ποιητής. Τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Σ.Ε.
Δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού.
Με κοινωνικούς αγώνες από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέλος αντιρατσιστικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων κοινωνικού χαρακτήρα.

Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας, Σύνδεσμος & μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών πανελλαδικών και τοπικών Συλλόγων. https://www.facebook.com/john.vellis  

Ο νέος φόρος εισοδήματος για τα αγροτικά εισοδήματα, μισθωτών και συνταξιούχων

Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα και από γεωργικές δραστηριότητες θα κληθούν να πληρώσουν το 2017 υπέρμετρα αυξημένους φόρους εισοδήματος.
Ο λόγος είναι ότι η νέα φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης όχι μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες, αλλά και για τα (αυτοτελώς φορολογούμενα) αγροτικά τους εισοδήματα, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Συγκεκριμένα:
•Με τη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 112 του ν. 4387/2016 προβλέπεται ότι το καθαρό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα εξακολουθεί να φορολογείται αυτοτελώς, όχι όμως με συντελεστή φόρου 13% στο σύνολό του, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά με φορολογική κλίμακα, με συντελεστές φόρου από 22% μέχρι και 45%. 
Προβλέπεται επίσης ότι για όσους αποκτούν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες ισχύει έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων, η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.636-9.545 ευρώ. 

Με βήμα σημειωτόν το Πάρκο Ιστορίας στο Πωγώνι

Χρονίζει, αλλά δεν εγκαταλείπεται το όραμα της περιοχής του Καλπακίου για τη δημιουργία του Πάρκου Ιστορίας, που επανέρχεται συνήθως τις ημέρες κοντά στην επέτειο του Έπους του ’40, καθώς συνδέεται με την απόδοση τιμής στους πεσόντες.
Οι οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών δεν επέτρεψαν ταχύτερες εξελίξεις, ωστόσο τα τελευταία δύο περίπου χρόνια προχωρά η διαδικασία των απαιτούμενων μελετών, ώστε το έργο να ωριμάσει και να μπορέσει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.
Το Πάρκο Ιστορίας που προωθεί ο δήμος Πωγωνίου, περιλαμβάνει τρία υποέργα και τις αντίστοιχες μελέτες, που αφορούν την επέκταση του Πολεμικού Μουσείου, την ανάδειξη των χαρακωμάτων και των πολυβολείων, καθώς και την ανακατασκευή του Μνημείου του Μαχητή.
Η μελέτη για την επέκταση του Πολεμικού Μουσείου έχει ολοκληρωθεί, αν και αναμένονται ακόμη κάποιες εγκρίσεις στο ρυμοτομικό σχέδιο.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο δήμος θα είναι έτοιμος να υποβάλει την πρόταση όταν «ανοίξουν» σχετικές προσκλήσεις στο νέο ΕΣΠΑ.
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης της μελέτης είναι και η κατασκευή του Μαυσωλείου στο Μνημείο των πεσόντων, με την έλλειψη χρηματοδότησης να αποτελεί εμπόδιο και γι’ αυτό το έργο. Σύμφωνα με τον κ. Καψάλη, πάντως, υπάρχουν κάποια χρήματα που προήλθαν από τις πωλήσεις του βιβλίου του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα, που αφορά στους άταφους νεκρούς του 1940, ωστόσο «αναζητούνται» 500.000 ευρώ για τα οποία υπήρχαν δεσμεύσεις παλαιότερα ότι θα διατεθούν από τη Βουλή, για τον σκοπό αυτό.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (24-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (25-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (26-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (27-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο
Σάββατο (29-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (24-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (25-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (26-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (27-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.

Σάββατο (29-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Γιάννης Καραγιάννης: Νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για παροχή "δεύτερης ευκαιρίας" στους έντιμους πτωχεύσαντες επιχειρηματίες

Θετική εξέλιξη στην πρόταση που είχαν καταθέσει έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, σχετικά με την παροχή στήριξης στους έντιμους πτωχεύσαντες επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της "δεύτερης ευκαιρίας" του Πτωχευτικού Κώδικα.
Η πρόταση έθετε ως ζητούμενο την ευθυγράμμιση του Ελληνικού Πτωχευτικού Δικαίου με τη σύσταση C1500/2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "για μια νέα προσέγγιση για την επιχειρηματική αποτυχία και την αφερεγγυότητα". Παρότι η σύσταση αποτελεί υποχρέωση της χώρας από το 2014, είχε αγνοηθεί πλήρως από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Πρόσφατα το Υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, νομοθετική πρωτοβουλία για τις Τροποποιήσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα και την παροχή "δεύτερης ευκαιρίας" στους έντιμους πτωχεύσαντες.
Βάσει του σχεδίου που κατατέθηκε, οι προτεινόμενες διατάξεις ορίζουν πως όταν μια επιχείρηση κηρυχτεί σε πτώχευση, 2 χρόνια μετά την δημοσίευση της σχετικής απόφασης το φυσικό πρόσωπο που επιβαρύνεται με τις οφειλές της επιχείρησης μπορεί να κάνει αίτηση για να απαλλαγεί από τις οφειλές που δεν καλύπτονται από την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης.
Για να γίνει δεκτή η αίτηση απαλλαγής θα πρέπει ο οφειλέτης να έχει κηρυχθεί "συγγνωστός" με βάση τις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα, δηλαδή η πτώχευση να μην οφείλεται σε δόλιες ενέργειες και ο επιχειρηματίας να συνεργάστηκε πλήρως κατά την διαδικασία του ελέγχου.