Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου πληρώνεται η 16η δόση της Κάρτας Σίτισης (Αλληλεγγύης)

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της 16ης δόσης στην Κάρτα σίτισης Αλληλεγγύης στους δικαιούχους.
Σύμφωνα με την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.572.530,00€ (δεκατρία εκατομμύρια πεντακόσιες εβδομήντα δύο χιλιάδες πεντακόσια τριάντα ευρώ) ως δέκατη έκτη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης («Αλληλεγγύης»), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 120.456.

Γιάννενα: Ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η δίκη για την παράβαση καθήκοντος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθώς και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία που συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα.
Ο πατέρας του άτυχου 20χρονου, Ανδρέας Γιακουμάκης, που προανακριτικά δεν είχε καταθέσει δήλωσε άγνοια για τα όσα περνούσε ο γιος του από τους συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή.
Ο κ. Γιακουμάκης υποστήριξε ότι πριν το θλιβερό γεγονός, το μόνο που ήξερε για τα βασανιστήρια ήταν όταν τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στον 20χρονο γιο του και πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του ίδιου του Βαγγέλη να φοιτήσει στη Γαλακτοκομική Σχολή.
Στη συνέχεια, κατάθεση έδωσε και η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Φρονιμάκη. Μέσα από τις ερωτήσεις της έδρας επιχειρήθηκε να ερευνήσει και να γνωρίσει το δικαστήριο αν η μητέρα γνώριζε ότι το παιδί της ήταν θύμα bullying από συμφοιτητές του.
Κατ' εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στη Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μερόπη Τζούφη: Ομιλία για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία και κατάθεση Τροπολογίας για την πρόσληψη

Με την ψήφιση στα άρθρα και στο σύνολο του, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της.
Η Μερόπη Τζούφη - από το βήμα της Βουλής - αναφέρθηκε εκτενώς στις ρυθμίσεις που εισάγει το νέο νομοσχέδιο, ενώ παρουσίασε την εμπειρία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοινΣΕπ) «Το Ζαγόρι της Αλληλεγγύης», η οποία ιδρύθηκε το 2015 και η δραστηριότητά της αφορά στην στήριξη της ανάπτυξης της απασχόλησης στο Ζαγόρι, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής με σεβασμό στον καταναλωτή, το περιβάλλον και την αειφορία και στην ανάπτυξη ενός μοντέλου τουρισμού «πέρα από τις τρέχουσες αντιλήψεις». Η βουλευτής έκανε επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, ειδικά για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές που παρουσιάζουν ιδιομορφίες.
Στη συνέχεια της ομιλίας της υπερτόνισε τη σημασία σύστασης της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, αναγνωρίζοντας πως «όλες οι πολιτικές που αφορούν στην κατάσταση 150.000 Ελλήνων Ρομά έχουν αποτύχει και απαιτείται νέος εθνικός μηχανισμός για την επίτευξη των σκοπών της στρατηγικής κοινωνικής ένταξη και συνοχής». 
Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η σύσταση της συγκεκριμένης Γραμματείας αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας, ενώ αποτελεί προϋπόθεση ώστε να απελευθερωθούν κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ για τη στήριξη της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.
Επιπρόσθετα, η βουλευτής Ιωαννίνων ανάφερε πως «το νομοσχέδιο αποτελεί μέρος της σχεδιασμένης κοινωνικής στρατηγικής της Κυβέρνησης, που εκφράσθηκε και με το κοινωνικό αποτύπωμα του πρώτου προϋπολογισμού» και πως «η στόχευση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους, αποτυπώνεται και στο νέο Προϋπολογισμό που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής».
Επίσης παρουσίασε στοχευμένες παρεμβάσεις με τις οποίες θα ενισχυθούν οι κοινωνικές δαπάνες (υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, προστασία 1ης κατοικίας).
Κλείνοντας επισήμανε πως «θα αντισταθούμε, προσπαθώντας σε δύσκολες συνθήκες να εξηγήσουμε την πολιτική μας στο λαό και λαώ θέλοντι με ψυχραιμία και με θάρρος, όπως μάθαμε τόσα χρόνια, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, στον πόλεμο που μαίνεται».

Συμπληρωματικά, η Μερόπη Τζούφη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Χρ. Μαντάς και ο βουλευτής Ξάνθης, Γρ. Στογιαννίδης κατέθεσαν τροπολογία που έγινε αποδεκτή, σχετικά με τα κριτήρια και τη μοριοδότηση για την πρόσληψη προσωπικού στις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις: «Δομές παροχής βασικών αγαθών, Κέντρα Κοινότητας, Δομές Αστέγων» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. συνεδριάζει
η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 6ου /2016 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
Επικύρωση αριθμού θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου από τον Δήμο Ζαγορίου
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, τoυ Δήμου Σουλίου, του Δήμου Πάργας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Φορέα Διαχείρισης στενών και εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΑΕ ΟΤΑ και της ΕΤΑΝΑΜ ΑΑΕ ΟΤΑ με αντικείμενο «Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης για τον σχεδιασμό και την ωρίμανση προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα» και ορισμό δύο (2) μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Πρέβεζας & Π.Ε. Θεσπρωτίας), με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τoυ Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας για το έργο «Προμήθεια Συστήματος Ψηφιοποίησης Ακτινογραφιών» και ορισμό ενός (1) μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
Έγκριση 2ης τροποποίησης της από 01 Ιουλίου 2015 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και της Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ για την υλοποίηση του έργου: “Greece / Albania Energy Tourism – G.AL.E.T”ως προς το άρθρο 6 «ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ».

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (20-10-2016) το πρωί, στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες. 
Ειδικότερα, στο Κομπότι Άρτας, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος και διαπίστωσαν ότι μετέφερε τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28, 26, 22 και 27 ετών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τελικός προορισμός των αλλοδαπών ήταν η Αθήνα, ενώ για τη μεταφορά τους, θα κατέβαλαν στον διακινητή, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 26χρονου λαθρομετανάστη προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξαιρετική η ανταπόκριση πολιτών και φορέων στο κάλεσμα για την Αρχαία Κασσιώπη

Εξαιρετική ανταπόκριση είχε η εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης, που  οργανώθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 με πρωτοβουλία του  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, του Πρόεδρου του Σωματείου "Διάζωμα" Σταύρο Μπένο και της Πρόεδρου της Εθνικής Τράπεζας Λούκας Κατσέλη.
Πολίτες κάθε ηλικίας από την Πρέβεζα και άλλους νομούς της Ηπείρου, κατέκλυσαν την αίθουσα του Dioni Boutique Hotel, γεγονός που απέδειξε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου,  που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου.  
Ο Πρόεδρος του "Διαζώματος" κ. Σταύρος Μπένος στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι το Πρόγραμμα  "Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της Ελλάδος και της Ευρώπης, αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία και για την περίπτωσή του έχουν ενδιαφερθεί φορείς και Πανεπιστήμια απ' όλο τον κόσμο! 
Πρόσθεσε δε ότι οι σημαντικότερες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν συστρατευθεί και συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό. 

Δήμος Πωγωνίου: Επαναλειτουργία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
-τις διατάξεις της παρ. 1 του  άρθρου 282  του Ν.3852/2010 ¨Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα Καλλικράτης»
-το άρθρο 75 παρ. 1  του Ν. 3436/2006, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010
-Tο γεγονός ότι έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις Ι. Μ. Βελλάς.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την από Δευτέρα 24-10-2016  επαναλειτουργία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς το οποίο στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ι. Μ. Βελλάς και στις οποίες έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό καθώς και τη διαμονή των μαθητών σε αυτή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

6η αγωνιστική την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Σ. Απείθαρχος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 23-10-16/17:15), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Σ. Αλμυρός 23-10-16/15:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ     
ΩΡΑ: 17:15  

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:30
 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ
 
Το πρόγραμμα της ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Κυριακή 23  Οκτωβρίου 2016
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:30)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:30)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (15:30)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:15)

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
Συνελήφθη, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια, κατά συναυτουργία.
Συνελήφθη, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Δομοκού.
Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για κλοπή.
Συνελήφθη, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αναφορά Γιάννη Στέφου για “Χρηματοδότηση του Δ. Ζίτσας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς”

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας με θέμα την χρηματοδότηση του Δήμου Ζίτσας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς.
Από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου πλήττουν τον Ν. Ιωαννίνων δυνατοί σεισμοί. Μετά από ελέγχους κλιμακίων μηχανικών του ΤΑΣ Κοζάνης στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας διαπιστώθηκαν πως έχουν προκληθεί σημαντικές φθορές οι οποίες χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης, καθώς στα περισσότερα κτίρια στεγάζονται περιφερειακά ιατρεία.

Με την αναφορά ζητάται από τον Υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο επιχορήγησης του Δήμου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών με 50.000€, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 13:00


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 25η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Τρίτη & ώρα 13.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Καθορισμός όρων δημοπρασίας δημοτικών εκτάσεων Δήμου Πωγωνίου (για χρήση κινητής τηλεφωνίας).
2. Aποδοχή δωρεάς ποσού 1.500,00€ από την Energean Oil & Gas – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ για τα «Καλπάκια 2016».
3. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2016 του Δήμου Πωγωνίου.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Συνελήφθησαν επτά άτομα στο Νομό Ιωαννίνων, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, χθες (19-10-2016) σε διάφορες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, επτά άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για ψευδορκία.
Χθες το πρωί στο Ριάχοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 43 και 28 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και συγκεκριμένα:
1. Σε βάρος του 27χρονου, απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, ποινής φυλάκισης δύο ετών.
2. Σε βάρος του 43χρονου, απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ.
3. Σε βάρος του 28χρονου, δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, συνολικής χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ.
Χθες το απόγευμα στο Χάνι Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 26 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος schengen και καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:
1. Σε βάρος του 27χρονου, καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση.
2. Σε βάρος του 26χρονου, καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Λαδοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 37 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών

Επίσης, σε βάρος του 31χρονου διακινητή εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αλβανικές Αρχές, για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία σε σπίτι

Συνελήφθησαν, χθες (18-10-2016) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 37 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το απόγευμα στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, ο 31χρονος κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 28 και 37 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι, ο 31χρονος λειτουργούσε κατ’ εντολή του 37χρονου δράστη, ο οποίος είχε οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της λαθρομεταφοράς. Ο 37χρονος εντοπίστηκε ύστερα από αναζητήσεις στην πόλη της Ηγουμενίτσας και συνελήφθη.
Επίσης, από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων των δραστών, διαπιστώθηκε ότι:
  • σε βάρος του 31χρονου διακινητή είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αλβανικές Αρχές, για συμμετοχή του σε ένοπλη ληστεία σε σπίτι
  • σε βάρος του 37χρονου διακινητή εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα
  • σε βάρος του 28χρονου μεταφερόμενου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
To Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Ηπειρωτική Συσπείρωση: Ενημερωτικό Δελτίο για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής της 18ης Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. 
της Π.Σ.Ε. της 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Την Τρίτη 18/10/2016, συνεχίστηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. που ξεκίνησε που ξεκίνησε πριν από ένα ολόκληρο μήνα, στις 21/9 συνεχίστηκε στις 6/10 για να διακοπεί ξανά, για να συνεχισθεί χθες και να διακοπεί και πάλι, για να συνεχισθεί άγνωστο πότε!
Υπενθυμίζουμε ότι στις 6/10, άνοιξε η συζήτηση για τον πολιτιστικό προγραμματισμό της περιόδου 2016-2017. Μετά από παρουσίαση σχετικής εισήγησης του Εφόρου Πολιτισμού, διαπιστώθηκε η ανάγκη επανεξέτασης της και εμπλουτισμού με την ουσιαστική και, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Επιτροπής, συλλογική περαιτέρω επεξεργασία σειράς θεμάτων που άπτονται του περιεχομένου και των οργανωτικών, οικονομικών παραμέτρων των εκδηλώσεων.
Έτσι, για την προετοιμασία της συνεδρίασης του ΔΣ, συναντήθηκε την Τρίτη 11/10 ομάδα μελών του ΔΣ υπό τον έφορο πολιτισμού με άλλους συμπατριώτες και την Δευτέρα 17/10 έγινε συνεδρίαση της πολιτιστικής επιτροπής. Στις συναντήσεις αυτές, οι σύμβουλοι της Η.Σ. έφεραν για πολλοστή φορά στο επίκεντρο της συζήτησης την ανάγκη να εξεταστούν τα ζητήματα του προγραμματισμού στο πνεύμα των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, που ως αποτέλεσμα μιας μακράς και επίπονης διεργασίας εξέτασης της πορείας της ΠΣΕ, κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ στο περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα του προγραμματισμού. Τονίσαμε ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος με τις ευκαιριακές και κατά περίπτωση συζητήσεις και ότι το ΔΣ και και συνεπώς η πολιτιστική επιτροπή πρέπει να σκύψουν στην υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.
Δυστυχώς, ο Έφορος Πολιτισμού προσήλθε στη χθεσινή συνεδρίαση παρουσιάζοντας μια εισήγηση που, από όσα είχαν αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση, διατηρεί ουσιαστικά μόνο την Πίτα του Ηπειρώτη και η οποία σχεδόν εξαντλεί τον όποιο αυτοτελή πολιτιστικό προγραμματισμό της Π.Σ.Ε. μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση! Όλα τα άλλα είτε απλά ματαιώνονται, είτε παραπέμπονται σε ένα άδηλο μέλλον, είτε αποσιωπούνται και ούτε καν αναφέρονται, σαν να μην είχαν ποτέ αποφασιστεί! Οι προβλέψεις της εισήγησης αποστασιοποιούν τον πολιτιστικό προγραμματισμό από την απόφαση της Γ.Σ., οδηγώντας σε υπαναχώρηση και έπτωση το πολιτιστικό έργο της Π.Σ.Ε., δημιουργώντας ασυνέχεια σε όσα συλλογικά κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Οι σύμβουλοι της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, σεβόμενοι τις αποφάσεις της ΓΣ, με αίσθηση πατριωτικής ευθύνης απέναντι στη συνέχεια και την επιτυχία του έργου της Πανηπειρωτικής, κατέθεσαν ολοκληρωμένη και αναλυτική πρόταση πολιτιστικού προγραμματισμού, τεκμηριωμένη και εδρασμένη στη διαχρονία της πολιτιστικής δράσης της Π.Σ.Ε., αντάξια του ρόλου της και των αναγκών της οργανωμένης Ηπειρώτικης Αποδημίας. Δεν πρόκειται για μια καινοφανή πρόταση αλλά για την επικαιροποίηση του πολιτιστικού προγραμματισμού όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής. Μια πρόταση πολιτιστικής δράσης αντάξιας στον κορυφαίο συλλογικό φορέα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, στο κατώφλι του εορτασμού των 80 χρόνων της Π.Σ.Ε. που θεωρούμε απαραίτητο να κοινωνήσουμε με κάθε συμπατριώτη και για αυτό θα δημοσιοποιηθεί διαδικτυακά (σελίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο facebook) και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στην πλήρη της ανάπτυξη, όπως παρουσιάστηκε στο χθεσινό Δ.Σ. Κεντρικό άξονα του προγραμματισμού αποτελεί η ανάγκη να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των σωματείων μελών της ΠΣΕ, να αγκαλιάζει όλο το φάσμα της πολιτιστικής δράσης της Ηπειρωτικής αποδημίας και να είναι αφιερωμένος στα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΠΣΕ.
Την πρόταση αυτή ο πρόεδρος
ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!!!
Η «Ηπειρωτική Συσπείρωση», θεωρώντας ουσιαστική ανάγκη τη δημόσια ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ. και στη ζωή της Π.Σ.Ε., θα συνεχίσει την τακτική ενημέρωση των αποδήμων Ηπειρωτών, των Αδελφοτήτων, των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών.
Καλούμε τους απόδημους Ηπειρώτες,
τα μέλη των ΔΣ των Αδελφοτήτων, των Ενώσεων, των Ομοσπονδιών σε
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στις 7:00 μ.μ.
Στη μεγάλη αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
Κλεισθένους 15, 7ος όροφος


Ενημέρωση, προοπτική, κοινή δράση