Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Παρακάλαμος: Με λαμπρότητα και οι φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά

Τη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε σήμερα ο Δήμος Πωγωνίου, παρουσία πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Παρακαλάμου, τόπο καταγωγής της οικογένειας Μελά, όπου δεσπόζει το άγαλμα του μεγάλου ήρωα. Έτσι, σήμερα το πρωί, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές, εκπρόσωπο της οικογένειας του Παύλου Μελά και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε αναφορά σε ιστορικά στοιχεία και μίλησε για την αγάπη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου στην πατρίδα και τα ιδανικά της.
Για το μεγαλείο ψυχής του Παύλου Μελά μίλησε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης που έκανε λόγο για επίκαιρες αξίες. «Ο θάνατος του Παύλου Μελά, όχι μόνο δεν έκαμψε το ηθικό των Ελλήνων, αλλά αντίθετα θέριεψε τον αγώνα για ελευθερία. Ο γενναίος πατριώτης διακατέχονταν από ύψιστη φιλοπατρία που δίνει σε όλους μας διδάγματα για το παρόν και το μέλλον. Οι αξίες του Παύλου Μελά είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ κι αυτές πρέπει να ακολουθήσουμε ως έθνος για να βγούμε επιτέλους από την οικονομική και ηθική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας» σημείωσε ο κ. Καψάλης.
Στη θυσία του Παύλου  Μελά αναφέρθηκε η εκπρόσωπος της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών κ. Όλγα Γκουβίλα ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Παρακαλάμου κ. Κωνταντίνος Πατσιούρας.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου από τους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Παρακαλάμου που παρέλαβαν τα μετάλλιά τους από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και το Δήμαρχο Πωγωνίου.
Οι μαθητές που τερμάτισαν στις πρώτες τρεις θέσεις είναι οι εξής:
Δημοτικό σχολείο:
1. Θοδωρής Ντίμο
2. Νίκος Πέτσιος
3. Ιωάννα Κακαράντζα
Γυμνάσιο:
1. Κόντος Κωνσταντίνος
2. Πρόκου Μαρίνα
3. Πρόκος Θοδωρής
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές των σχολείων Παρακαλάμου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Oι συνέργειες στο επίκεντρο της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών & Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από  την Παρασκευή 7.10.2016 έως την Κυριακή 9.10.2016 στο Ναύπλιο, οι εργασίες της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών & Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού, στην οποία την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Υπεύθυνος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου.
Οι Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι έθεσαν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον τουρισμό, τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως σε επίπεδο διοικητικών δομών, ενώ παράλληλα έκαναν σημαντικές προτάσεις για συνέργειες και συνεργασίες στο τομέα κυρίως του θεματικού τουρισμού όπου υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε εθνικό επίπεδο.
Συντονιστής της συνάντησης ήταν η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία επεσήμανε ότι ο τουρισμός πρέπει να αποτελεί εθνικό στοίχημα, ζητώντας από τους εκπροσώπους του Υπουργείου να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν τις αιρετές Περιφέρειες.
Η Διευθύντρια του γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αγγελική Χονδροματίδου μετέφερε το χαιρετισμό της Αν. Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της 3ης συνάντησης, θα αποτελέσουν για το Υπουργείο Τουρισμού το βασικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθεί η ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία καθώς και οι συνέργειες μεταξύ του Υπουργείου και Περιφερειών. Την ειδική υπηρεσία Τουρισμού εξειδικευμένης σε θέματα ΕΣΠΑ εκπροσώπησε ο προϊστάμενος κ. Δημήτριος Μπλούκος και τον ΕΟΤ η Γενική Διευθύντρια Έρευνας, Αγοράς και Διαφήμισης κα. Πηνελόπη Νομπιλάκη.

ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ, ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

.......ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ, ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ....
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΑΦΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ.
ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ  ΟΠΩΣ ΤΟ Κ.Π.Μ.ΑΡΡ. ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ, .... ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ 60 ΠΑΙΔΙΑ...
ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!
ΚΥΡΙΟΙ .... ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΡΙΟΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΛΑΜΠΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.
ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ!
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, …ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΩ ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ  ΜΟΥ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΜΕΤ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ, ΤΣΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΗΤΕΥΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ Κ.Π.Μ.ΑΡΡ.ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
-ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.
-ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
***
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής της σκέψης για την ερμηνεία της πραγματικότητας και του κόσμου...!
Είναι απολύτως βέβαιο ότι τον προσεχή καιρό θα χρειαστούν πολλές δομές φιλοξενίας παιδιών, Ελλήνων και προσφύγων, αφενός λόγω της οικονομικής κρίσης, αφετέρου λόγω του προσφυγικού κύματος.
Αντί όμως το κράτος αξιοποιήσει έτοιμες δομές, με αρκετά αξιόλογο εξοπλισμό  όπως το Κ.Π.Μ.ΑΡΡ. Πωγωνιανής, .... τις παροπλίζει και θέτει μειονεκτήματα στην δυναμική του συστήματος!
Το συγκεκριμένο κέντρο μπορεί άνετα να φιλοξενεί 60 παιδιά...
Μένει να μη το κλείσουν και να σταλεί ανάλογο προσωπικό!
Κύριοι .... μην παίζετε με τις συνοριογραμμές που έχουν φιλοξενήσει πολλά παιδιά και έχουν αναδείξει λαμπρές προσωπικότητες.
Δώστε την ευκαιρία σε αυτήν την περίοδο κοινωνικής κρίσης σε κάποια παιδιά να φιλοξενηθούν και ίσως να βρουν το δρόμο τους!

Μετ εκτιμήσεως, Τσίος Θανάσης
Θητεύσας και μαθητής του Κ.Π.Μ.ΑΡΡ. Πωγωνιανής
-Νοσηλευτής του Ε.Σ.Υ.

-Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου

Λίμνη Πωγωνίου: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (13-10-2016) μετά τα μεσάνυχτα στη διασταύρωση Λίμνης Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη στη χώρα.
Αναλυτικότερα, ο 50χρονος ημεδαπός, κατελήφθη ως οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
To Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας μετά τη χθεσινή σύλληψη στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 42χρονου υπηκόου Πολωνίας για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, έπειτα από τη χθεσινή σύλληψη 42χρονου υπηκόου Πολωνίας, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, για μεταφορά και διακίνηση (83) κιλών κάνναβης, προέκυψε από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του ότι σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις πολωνικές αρχές, για το αδίκημα της κλοπής αυτοκινήτου και της μετέπειτα φθοράς του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Φθινοπωρινές ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο

Πρόγραμμα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου
Καταπληκτικά τα χρώματα αυτή την εποχή στο Γράμμο και σας προσκαλούμε για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.
Οι ξεναγήσεις κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο θα γίνονται κάθε Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι. Προγραμματισμένες ξεναγήσεις θα γίνουν επίσης το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.
Ξεναγήσεις μπορούν να προγραμματιστούν και Σάββατο και άλλες μέρες και ώρες που σας διευκολύνουν αρκεί να υπάρχει έγκαιρη τηλεφωνική συνεννόηση με το 24670 62136.
Η ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής παρουσιάζονται τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας και της Ελλάδας από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο. 
Μετά θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε τα φθινοπωρινά χρώματα και το υπέροχο αλπικό τοπίο ενώ παράλληλα θα συζητήσουμε για το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. 
Η περιήγηση στο παρελθόν κλείνει με τη ξενάγηση στην έκθεση ιστορικής φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση». Μετά μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.
Χρήσιμες πληροφορίες
• Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία
• Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης είτε έρχεστε από Καστοριά, είτε από Γρεβενά ή Κόνιτσα μπορείτε να δείτε εδώ http://grammos-pes.gr/pages/display/access/
Φωτογραφίες και πληροφορίες αναλυτικά για το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ https://www.facebook.com/ParkoEthnikesSymphilioses/

Πρέβεζα: Το κρουαζιερόπλοιο Berlin, αποβίβασε στο λιμάνι, 352 ποδηλάτες

Το κρουαζιερόπλοιο Berlin, με 352 ποδηλάτες από  την Γερμανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Κροατία και το Λουξεμβούργο, έφτασε χθες νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Πρέβεζας.
Λίγη ώρα μετά, οι επιβάτες ξεκίνησαν με την συνοδεία των τμημάτων της τροχαίας Λιμενικού και της Αστυνομίας, πορεία στα παραλιακά σημεία της πόλης.

Στη  συνέχεια θα επισκεφθούν κατά σειρά την Αρχαία Νικόπολη, το Μονολίθι και από εκεί θα πάνε στην Κυανή Ακτή και πίσω στο λιμάνι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"

Η πρόοδος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» 2014-2020 θα παρουσιαστεί στη 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Grand Serai (ώρα έναρξης 10:00 π.μ.).
Το πρόγραμμα της 2ης Συνεδρίασης περιλαμβάνει αναλυτικά:
I. Εισαγωγικό Μέρος
1.  Έγκριση Ημερήσιας Διάταξης
2. Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης
 II. Παρουσίαση-Πρόοδος Υλοποίησης του ΕΠ Ήπειρος 2014-2020
3. Πορεία υλοποίησης ΕΠ. Ενημέρωση για την ετήσια έκθεση υλοποίησης
4. Ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής της εξειδίκευσης του ΕΠ και της επίτευξης των ετήσιων στόχων. Νέες δράσεις προς εξειδίκευση.
5. Ενημέρωση για την μεθοδολογία αξιολόγησης και κριτήρια επιλογής νέων δράσεων.
6. Παρουσίαση της πορείας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.
7. Ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής των στρατηγικών Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων.
8.  Παρουσίαση προόδου κάλυψης Αιρεσιμοτήτων.
9.  Ενημέρωση, συζήτηση και έγκριση του Σχεδίου Αξιολόγησης  του ΕΠ.
10.  Ενημέρωση για την υλοποίηση της στρατηγικής για την Πληροφόρηση και Επικοινωνία του ΕΠ.
11.  Άλλα θέματα.
III.  Συζήτηση- Παρεμβάσεις.
IV.  Συμπεράσματα – Αποφάσεις.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εφημερίδα Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, παρουσίασαν το βιβλίο του Θεόδωρου Γιαννακού ''Ο Καλυβοδάσκαλος'', σήμερα την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, παρουσίασαν το βιβλίο του Θεόδωρου Γιαννακού ''Ο Καλυβοδάσκαλος'', την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.

Η πασαρέλα του Πωγωνίου!

Κατ αρχάς πρέπει να πούμε ότι η αντίδραση των … αντιδραστικών του Πωγωνίου, γύρω από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής [Κ.Π.Μ.Π] δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την μέριμνα … των παιδιών.
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα  αντιλαμβάνονται για ποιο λόγο αυτοί οι κύριοι, πήραν  σβάρνα, κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ηλεκτρονικό τύπο! Πασαρέλα κανονική,  που γίνεται  για φιλανθρωπικούς λέει σκοπούς.
Πρώτος στην πασαρέλα ο Δήμαρχος κ. Καψάλης. Είναι αυτός, είναι το ίδιο πρόσωπο {αλλά με άλλο  πρόσωπο},  που τον Ιούλη του 2011  επικεφαλής ομάδας κρούσης εισέβαλε απρόσκλητος  στο ίδιο Κέντρο Μέριμνας και απαιτούσε να κλείσουν οι πόρτες του ιδρύματος για να μην μπουν τα προσφυγόπουλα από το κέντρο κράτησης του Έβρου.
Είναι αυτός, είναι το ίδιο πρόσωπο {αλλά με άλλο  πρόσωπο}  που μόλις προχθές έστειλε τους ανθρώπους του να στήσουν τα οδόφραγμα στα Δολιανά, για να μην μπούνε περισσότεροι πρόσφυγες στο αντίστοιχο κέντρο. Τώρα κόβεται για την μέριμνα…   των παιδιών της Πωγωνιανής. 
Δεύτερος στην πασαρέλα είναι ο αντιδήμαρχος κ. Κουκουλάρης, είναι το ίδιο πρόσωπο {αλλά με άλλο  κι αυτός πρόσωπο} που τότε,  το 2011 ήταν στην  ίδια ομάδα κρούσης , δεξί χέρι του κ. Καψάλη, που απειλούσε και αυτός τους πάντες ότι αν μπουν τα προσφυγόπουλα στο  Ίδρυμα  η τοπική κοινωνία θα αντιδράσει δυναμικά  κλπ, κλπ. Τώρα κόβεται κι αυτός για την μέριμνα…   των παιδιών της Πωγωνιανής. 
Ο κύριος αυτός χθες είχε και το θράσος με δήλωσή του στον τύπο  [βλέπε : http://epirusgate.blogspot.gr/2016/10/blog-post_778.html#more ] είχε το θράσος να μας υπενθυμίσει ότι επί 5 χρόνια ήταν πρόεδρος του ως άνω ιδρύματος.
Δεν μας είπε όμως πότε και για ποιους λόγους αποπέμφθηκε  σηκωτός, από την θέση αυτή του προέδρου του Ιδρύματος! 
Σήμερα είναι μόνο προμηθευτής αλλά δεν παύει να  κόβεται και αυτός για την μέριμνα των παιδιών του ιδρύματος.
Τρίτος στον υπερυψωμένο διάδρομο της πασαρέλας εμφανίστηκε και ένα καινούργιο πρόσωπο ..  ο κ. Τσέβης.
Τον είχαμε χάσει τελείως μετά εκείνο το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης,  από τον γραμματέα κ. Ηλία Βάκα.  Είχε και αυτός κάποια σχέση με το ίδρυμα; Βεβαίως.
Ο κ. Τσέβης όταν ήταν πρόεδρος της  Δ.Κ. Πωγωνιανής,  ξήλωσε άρον άρον-άρον το μηχανοστάσιο του Ιδρύματος για να το κάνει λέει αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων, {παρακλάδι της Αναπτυξιακής}, που είχε δεν είχε 4-5 παιδιά.
Εκεί απορροφήθηκαν 752.000 ευρώ. Απορροφήθηκαν κανονικά 752.000 ευρώ. Ενώ η κοινότητα Πωγωνιανής είχε οικονομική υπηρεσία, ο κ. Τσέβης τα λογιστικά βιβλία της αναπτυξιακής τα κρατούσε στα Γιάννενα σ έναν  ιδιώτη Λογιστή  {Δεν ξέρουμε, αν τελείωσε ο οικονομικός έλεγχος που είχε διατάξει-ύστερα από αίτησή μου- ο πρώην εισαγγελέας Δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιτζής}. Είναι ο τρίτος άνθρωπος που εξέφρασε την έντονη αγωνία του για τη τύχη των παιδιών του ιδρύματος. {Είναι λέει και κάτι άλλοι στα αποδυτήρια, αλλά αυτούς υποψιάζομαι ότι  απλώς τους χρησιμοποιούν}
  Ας περάσουμε επί τέλους στο δια ταύτα: Αν η σημερινή ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, και η διοίκηση των Ιωαννίνων,  αποφασίσει και πρέπει να αποφασίσει το γρηγορότερο,  αποφασίσει να πάρει τα υπάρχοντα 22 παιδιά –τα 20 είναι Αλβανόπουλα-να τα πάρει από την Πωγωνιανή και να τα πάει στις Φιλιάτες και στην θέση τους φέρει αμέσως 50-60 προσφυγόπουλα τότε αυτή η λύση θα είναι η καλύτερη όχι μόνο για τα 22 παιδιά, όχι μόνο για τα 50-60 προσφυγόπουλα που θα τα αντικαταστήσουν, αλλά θα είναι καλό και για την ίδια την Πωγωνιανη. Η τοπική κοινωνία  θα τους υποδεχτεί  με απέραντη αγάπη. Τότε θα δούμε πως θα αντιδράσουν  οι παραπάνω κύριοι!
 -Αν εναντιωθούν και κλείσουν τους δρόμους όπως κάνανε σε άλλες περιπτώσεις, τότε πέφτουν οι μάσκες, γιατί δεν μπορείς να επικαλείσαι και να επιδεικνύεις φαρισαϊκά, με κάτι παλιομοδίτικα κόλπα,  τα φιλάνθρωπα αισθήματά σου σαν αυτά του κ. Κουκουλάρη: {Κανείς δεν θα πατήσει πάνω στην τύχη κάθε μετανάστη, προσφυγόπουλου} και ταυτόχρονα  να κλείνεις τους δρόμους για να μην περάσουν ακριβώς αυτά τα προσφυγόπουλα.
Αν πάλι συμφωνήσουν δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. 
Δύσκολοι καιροί για τέτοια παιχνίδια.
Υ.Γ. Λένε μερικοί ότι οι αντίδραση των αντιδραστικών του Πωγωνίου, γίνεται γιατί θέλουν να το παίξουν αντιστασιακοί σε όποια επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται, αλλά το βλέπω λίγο χλωμό, γιατί  οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν και καμία παράδοση σε αντιστασιακούς αγώνες. 
Τότε γιατί τόση φασαρία θα ρωτήσει κανείς, μόνο για την πασαρέλα; Όχι βέβαια. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Τσούνης [Βοστινιώτης] Παναγιώτης
12-10-2016

Ανακοίνωση των εργαζομένων στα Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας, για το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Πωγωνιανής

Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά στους εργαζόμενους του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Πωγωνιανής η απόφαση της Διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΚΠΠΗ) για αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας Πωγωνιανής, για μεταφορά των οικότροφων παιδιών και εργαζομένων στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Φιλιατών και για μετατροπή της Μονάδας Πωγωνιανής σε ...
παραθεριστικό κέντρο για όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας. Η συγκεκριμένη απόφαση παρουσιάστηκε στους εργαζόμενους ως άμεσης υλοποίησης παρά το γεγονός ότι στο πρόσφατο Δ.Σ. του ΚΚΠΠΗ αποτελούσε πρόταση χωρίς γραπτή εισήγηση που δεν κατέληξε και σε γραπτή απόφαση.
Η συγχώνευση των δύο Προνοιακών Μονάδων που επιδιώκεται αποτελεί μια νέα σειρά εξελίξεων στην Πρόνοια σε αρνητική κατεύθυνση.
Μειώνει τις Δημόσιες Προνοιακές Δομές της Ηπείρου από 7 σε 6, γεγονός που οδηγεί στη μείωση θέσεων παιδιών και επόμενα στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Πρόνοιας σε περίοδο μάλιστα οικονομικής ανέχειας του λαού μας όπου ο στόχος θα έπρεπε να είναι η πολύπλευρη ανάπτυξή της για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της και όχι η συρρίκνωσή της. 
Στον αντίποδα της πολιτικής υποχώρησης της Δημόσιας Πρόνοιας βρίσκεται η γενναία οικονομική πριμοδότηση και προβολή του έργου προνοιακών υπηρεσιών φιλανθρωπικών οργανώσεων, της εκκλησίας και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), σηματοδοτώντας ποιες είναι οι προθέσεις για το μέλλον της Πρόνοιας.

Περιφέρεια Ηπείρου: 24 Οκτωβρίου εορτάζεται η επέτειος ίδρυσης του ΟΗΕ

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, την 24η Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη χώρα, η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.).
Την ημέρα αυτή θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
α) Κατάθεση στεφάνου στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών, δηλ, στα Ιωάννινα στο μνημείο Μπιζανομάχων από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου στις 11.00 π.μ.
β) Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, από της 8ης  πρωινής μέχρι τη δύση του ηλίου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr