Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πρέβεζα: Σύλληψη 63χρονου υπήκοου Γερμανίας με όπλα και ναρκωτικά!

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στην Ανθούσα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 63χρονος υπήκοος Γερμανίας, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών, συνελήφθη ο 63χρονος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• ένα πολεμικό τυφέκιο με ενσωματωμένη γεμιστήρα, διόπτρα σκοπεύσεως και σιγαστήρα
• μία συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους (900) γραμμαρίων
• ένα περίστροφο κρότου, διαμετρήματος 9 mm
• (43) αβολίδωτα φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm
• (10) φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 9 mm
• (198) φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 cal (long)
• (319) φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 cal (short)
• (34) φυσίγγια αγνώστου διαμετρήματος.
Τα όπλα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

H προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Έμπορος ναρκωτικών ο 31χρονος ημεδαπός, που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα τις πρωινές ώρες χθες στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Λάρισα
Σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας συνελήφθησαν επτά μέλη της οργάνωσης, ενώ διακριβώθηκαν τα στοιχεία ακόμη πέντε μελών, μεταξύ των οποίων και ενός ηγετικού στελέχους
Κατασχέθηκαν (5,6) κιλά κοκαΐνης, (23,3) κιλά αποξηραμένης κάνναβης περίπου, (208) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), (260) ναρκωτικά δισκία, (450) αναβολικά δισκία, μία τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή (drone), πυροτεχνικά είδη, μαχαίρι, σουγιάς και μεγάλο χρηματικό ποσό
Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Λάρισα.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (10-10-2016) στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 38 ετών και ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας.
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε (5) ακόμη μελών της οργάνωσης, τριών (3) ημεδαπών και δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 31 έως 37 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, της αντίστασης και της απείθειας.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, πρώτες πρωινές ώρες χθες (10-10-2016) στη Λάρισα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας εντόπισαν 23χρονο ημεδαπό, ο οποίος κινούνταν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο προσπάθησε να διαφύγει, προσκρούοντας σε δύο υπηρεσιακά οχήματα, προκαλώντας σ’ αυτά υλικές ζημιές.
Στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πέντε συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (4.782,7) γραμμαρίων,
το χρηματικό ποσό των (530) ευρώ,
δύο κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα SIM.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο προαναφερόμενος είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης στη Λάρισα.
Άμεσα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ακόμη έξι (6) μελών της.
Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι την οργάνωση διεύθυνε 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, χθες (10-10-2016) στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ακολούθως, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, καθώς επίσης σε οικία και χώρο στάθμευσης που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, ως χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών, κατά τις οποίες βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν:
(821,2) γραμμάρια κοκαΐνης,
(208,8) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
πάνω από (23) κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
(257) ναρκωτικά δισκία,
(450) αναβολικά δισκία,
αυτοσχέδιο τσιγάρο, μείγματος καπνού και κάνναβης,
γυάλινο φιαλίδιο με σκόνη άγνωστης σύνθεσης,
(5) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
τα χρηματικά ποσά των (44.877) ευρώ και των (430) δολαρίων Αμερικής,
αναδιπλούμενος σουγιάς,
(25) κροτίδες και ένα πυροτέχνημα,
(19) κινητά τηλέφωνα, (21) κάρτες SIM και (6) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, tablet, καθώς και τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή (drone).
Κατασχέθηκαν επίσης, (4) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.
Παράλληλα, κατά την επιχείρηση συνελήφθη και ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων και ένα μαχαίρι. Όπως προέκυψε ο 34χρονος δεν ανήκει στην οργάνωση και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης, καθώς και την ταυτοποίηση άλλων άγνωστων μέχρι στιγμής συνεργών τους. 

Χρήστος Μαντάς: «Να δοθούν απαντήσεις για τις συγκεκριμένες διαδρομές των δανείων που έχουν κοστίσει στον ελληνικό λαό»

Ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, συμμετείχε σήμερα στην πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Ζώνη». Απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων Μαρίνας Δεμερτζιάν και  Γιάννη Δάρρα σχετικά με τον ΟΑΣΘ, ο Χρ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε: 
«Προβλήματα με τον ΟΑΣΘ υπήρχαν πάντα. Τώρα όμως έχουν φτάσει σε ένα ακρότατο σημείο. Είναι μια περίπτωση κρατικοδίαιτης επιχείρησης, όμως η συμμετοχή του κράτους έχει και κάποια όρια. Πολλοί εργαζόμενοι είναι και μέτοχοι του οργανισμού. Δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους αδιαφάνειας και να έχει υπό ομηρία τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί για να βρεθεί λύση που να εξασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.»  
Σε ερώτηση για την χθεσινή προ ημερησίας διάταξης, συζήτηση στη Βουλή για την διαφθορά και την διαπλοκή, ο Χρ. Μαντάς τόνισε: «Την συζήτηση παρακολούθησε με ενδιαφέρον η κοινή γνώμη και ζητά απαντήσεις για τις συγκεκριμένες διαδρομές της διαφθοράς και της διαπλοκής, που έχουν κοστίσει στον ελληνικό λαό. Πρέπει να προχωρήσει  η έρευνα και να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε με πλήρη διαφάνεια και έφερε 250εκ. € στα κρατικά ταμεία. Αυτά τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά επιπλέον  στους παιδικούς σταθμούς, 4.000 προσλήψεις στην Υγεία και ενίσχυση των νέων επιστημόνων.  Όπως ανέφερε χθες ο κ. Τσακαλώτος, η χώρα μας εκπλήρωσε όλα τα προαπαιτούμενα και αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν  άμεσες ανάγκες όσον αφορά στην διευθέτηση των δανειακών της  υποχρεώσεων. 

Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής: Αλήθειες και ψέματα

Παρακολουθώ εδώ και λίγες μέρες τη διένεξη  που ξεκίνησε η Διοίκηση του Κέντρου Προστασίας Παιδιού για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής και αναρωτιέμαι προς τι το όψιμο ενδιαφέρον.
Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής  στέκεται εδώ στην άκρη της χώρας μας  από το 1923 και  υποδέχεται παιδιά από όλη την Ελλάδα και  την Αλβανία σχεδόν ένα αιώνα.
Υπηρέτησα στο Κέντρο ως  πρόεδρος για πέντε χρόνια, δικαιολογήστε λοιπόν την αυξημένη ανησυχία γι’ αυτή την δομή, που είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η συνέχιση της λειτουργίας της.
Η μικρή  μας κοινωνία ζεστή και φιλόξενη  αγκαλιάζει όλα  τα χρόνια αυτά τα σπουδαία και ιδιαίτερα παιδιά, τα κάνει  δικό της κομμάτι , δικό της πρόβλημα, δική της υπόθεση.
 Πόσοι από αυτούς που σήμερα αποφασίζουν για την τύχη της δομής και παράλληλα τον παιδιών που φιλοξενεί γνωρίζουν τα ονόματα τους ή το λόγο που τα έφερε μακριά από τα σπίτια τους στην Πωγωνιανή;
Ποιος από αυτούς ασχολήθηκε να μάθει όταν αυτά τα παιδιά φεύγουν από την Πωγωνιανή πού πάνε;
Η καθημερινότητα αυτών των παιδιών είναι υπόθεση όλου του χωριού που δε ζει από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, -εντύπωση που ύπουλα προσπαθούν οι «εμπλεκόμενοι» να δημιουργήσουν- αλλά συμβιώνει με παιδιά του Κέντρου που είναι δικά της παιδιά, παιδιά της Πωγωνιανής και το έχει έμπρακτα αποδείξει.
Η καθημερινότητά των παιδιών είναι υπόθεση του καφετζή, του μπακάλη, του παππά, του γιατρού, των δασκάλων, των κατοίκων, των ξενιτεμένων, όλων μας. Κι αυτό καλύτερα να μη το αμφισβητεί κανείς γιατί κρύβει κακές προθέσεις.
Τα ίδια τα παιδιά, δε ρωτήθηκαν ποτέ αν θέλουν να συνεχίσουν να ζουν στην Πωγωνιανή. Κι αν ρωτηθούν όλοι όσοι φιλοξενήθηκαν εδώ τα προηγούμενα χρόνια,  είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξουνε τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου.
Είμαι τόσο απόλυτος γιατί  κάθε μέρα είμαι εκεί στην Πωγωνιανή και κάθε μέρα μιλάω με τα παιδιά.
Λέω καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα,  τι κανείς Κώστα, γιατί δεν πήγες σχολείο σήμερα Νίκο;
Απλές καθημερινές κουβέντες που χρειαζόμαστε όλοι μας για να νιώθουνε άνθρωποι, για να εισπράττουμε και να δίνουμε αγάπη.
Αυτό είναι που κάνει η κοινωνία της Πωγωνιανης όλα αυτά τα χρόνια, και το κάνει πολύ καλά, γιατί είναι συνδυασμένη η ζωή του μικρού αυτού χωριού με την ζωή αυτών τον παιδιών.
Είναι ο λόγος που και  η Κιβωτός του Κόσμου λειτουργεί το πρώτο της παράρτημα εδώ.
Πόσοι απ’ αυτούς που κόπτονται για την αναβάθμιση του Κέντρου γνωρίζουν έστω κι ένα απόφοιτο;
 Εμείς, οι βοστινιώτες, τους ξέρουμε όλους έναν-έναν. Και κάθε χρόνο επιστρέφουν στα πανηγύρια και στα ανταμώματα όπως όλοι όσοι ζουν μακριά από το χωριό, γιατί νιώθουν την Βοστίνα χωριό τους, και τους βοστινιώτες συγχωριανούς. Ποιο άλλο τέτοιο Κέντρο, ποιο άλλο χωριό μπορεί να περηφανεύεται γι’ αυτό;
Αν πρέπει στο Κέντρο να προσληφθεί κι άλλο προσωπικό είμαστε μαζί τους. Αν πρέπει να γίνουν κι άλλες εργασίες,  που θα το κάνουν καλύτερο είμαστε μαζί τους. Αν πρέπει να γίνουν κι άλλες δράσεις για να ισχυροποιήσουμε τα παιδιά,  είμαστε μαζί τους.
Λύσεις του ποδαριού για συμπτύξεις δομών, δήθεν αναβαθμίσεις, καλλιέργειας εντυπώσεων από δήθεν ειδικούς που επειδή έτυχε να είναι πολιτικά προϊστάμενοι και μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη ιστορικών θεσμών  το εκμεταλλεύονται  προς ίδιο συμφέρον, μας έχουν αντιμέτωπους. Συνολικά την τοπική κοινωνία, το Πωγώνι και  κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.
Παιχνίδια σε βάρος ευαίσθητων περιοχών όπου συνυπάρχουν ευαίσθητες ψυχές κάθε ηλικίας μόνο υποψίες γεννούν και δε βοηθούν κανένα.
Ούτε καν αυτούς που βάζουν τέτοιο θέμα στο τραπέζι, προσδοκώντας οφέλη από επίδειξη ισχύος που δεν έχουν διότι έχουν ξεχάσει απέξω την κοινωνία.
Κανείς δεν θα πατήσει πάνω στην τύχη κάθε μετανάστη, προσφυγόπουλου, οικονομικά  ευαίσθητου συνάνθρωπου μας και μάλιστα παιδιού με την υποστήριξη μας.
Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας θα είναι ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο, όσα χρόνια ακόμη χρειαστεί εκεί στην Πωγωνιανή μαζί με τους ακρίτες σε πείσμα όσων βάλθηκαν να διαλύσουν όσα με κόπο συντηρούμε και δημιουργούμε κόντρα στους καιρούς και στις προθέσεις τους.
Ας προσέξουν λοιπόν πολύ όσοι ασχολούνται σε κάποια περίοδο της πολιτικής τους καριέρας ευκαιριακά  με αυτές τις δομές, να αφήσουν απέξω τις όποιες φιλοδοξίες τους  γιατί κάθε τόπος έχει την ιστορία του και το μέλλον του και ξέρει να την προστατεύει και να  το διεκδικεί.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» χρηματοδοτεί τη λειτουργία των ΚΗΦΗ Δήμων Μετσόβου και Πωγωνίου

Τη συνέχιση λειτουργίας δύο ακόμη Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – του Δήμου Μετσόβου και του Δήμου Πωγωνίου-για ένα ακόμη χρόνο εξασφαλίζουν οι αποφάσεις ένταξης των σχετικών πράξεων στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020, που υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη.
Οι πράξεις αφορούν τα Κέντρα:
• Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Μετσόβου, προϋπολογισμού 126.865,78 ευρώ.
Η πράξη θα υλοποιηθεί, με ευθύνη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Μετσόβου. Το ΚΗΦΗ Μετσόβου δυναμικότητας 30 ωφελουμένων, απασχολεί μια νοσηλεύτρια, ένα άτομο βοηθητικό προσωπικό, μια κοινωνική φροντίστρια και μια κοινωνική λειτουργό. Απαιτείται επιπλέον η πρόσληψη ενός ατόμου της ειδικότητας "επιμελητής πρόνοιας ή κοινωνικός φροντιστής ή απόφοιτος ΔΕ ή ΙΕΚ ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης". Επίσης, από την πράξη θα χρηματοδοτηθούν 3 εξωτερικοί συνεργάτες, ένας παθολόγος, ένας φυσικοθεραπευτής και ένας εργοθεραπευτής.
•Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 100.813,75 ευρώ
Το έργο  θα υλοποιηθεί από το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας Δήμου Πωγωνίου, στην Τ.Κ. Κουκλιών.
Η πράξη παρέχει υπηρεσίες σε 30 ωφελούμενους και αφορά την μισθοδοσία του υφιστάμενου προσωπικού, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και τις δαπάνες λειτουργίας ως 30% επί των άμεσων δαπανών του προσωπικού.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνέρχεται τη Δευτέρα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (κτίριο πρώην Νομαρχίας) στον 2ο όροφο, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες – χιονοπτώσεις)».


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Θεσμικά ζητήματα και προβλήματα της Ηπείρου τέθηκαν από τον Περιφερειάρχη στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή

Εκτενής συζήτηση για θεσμικά ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για επιμέρους θέματα που απασχολούν την Ήπειρο,  έγινε κατά τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή στην Περιφέρεια και τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και Αντιπεριφερειάρχες.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου για την προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των στερεών αστικών αποβλήτων και τους βιολογικούς καθαρισμούς, ανέφερε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν από τη μείωση των πόρων για την αποκατάσταση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου, τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν από το νέο νόμο για τις προμήθειες και τις διακηρύξεις έργων κ.ά.. Έθεσε το θέμα της στέγασης των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας και Πρέβεζας και ζήτησε να προωθηθούν ρυθμίσεις ώστε με την παραχώρηση στην Περιφέρεια, να αξιοποιηθούν για τη στέγαση υπηρεσιών και ανάπτυξη άλλων κοινωφελών δράσεων,  κενά σήμερα κτίρια κυριότητας του Δημοσίου και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Μεταξύ των θεσμικών ζητημάτων, ο Περιφερειάρχης  ανέπτυξε:
Τον προβληματισμό του για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στη λειτουργία Περιφερειών και Δήμων τυχόν  θέσπιση της απλής αναλογικής στην εκλογή των Περιφερειακών - Δημοτικών συμβουλίων, επισημαίνοντας ότι ο θεσμός θα τελεί μόνιμα υπό την "απειλή" προσωπικών επιδιώξεων και συμφερόντων.

Περίβλεπτο Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για απόπειρα κλοπής από παγκάρι εκκλησίας

Συνελήφθησαν, χθες (10-10-2016) το απόγευμα στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας κλοπής, της παράνομης εισόδου στη χώρα και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες συνελήφθησαν, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από εξωτερικό παγκάρι του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, το οποίο όμως ήταν άδειο.
Επίσης, από τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, οι δύο αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (323,1) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από κατάστημα στην Ανατολή Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από κατάστημα στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 31χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 23-10-2014, από κατάστημα (παντοπωλείο) στην Ανατολή Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα πακέτα τσιγάρων, ένα ασύρματο τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Νέα πλαστικής: νέα αυξητική χειλιών NATURAL MOVE

Αυξητική χειλιών NATURAL MOVE, η νέα μέθοδος για απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

Η αυξητική χειλιών είναι μία διαδικασία την οποία κάνουμε αρκετά συχνά στην Αισθητική Ανάπλαση. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η αύξηση των χειλιών να συνδυάζεται με απόλυτο φυσικό αποτέλεσμα.
Η φυσικότητα του αποτελέσματος σε μια αυξητική στα χείλη δεν εξαρτάται μόνο από τον όγκο του υλικού που θα προσθέσει ο πλαστικός χειρουργός. Σημασία έχουν επίσης η τεχνική που θα χρησιμοποιήσει, καθώς και το υλικό που θα επιλέξει. Εδώ και λίγους μήνες έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο είδος υαλουρονικού, ειδικά φτιαγμένο για την αυξητική χειλιών.

Η νέα μέθοδος αυξητικής χειλιών NATURAL MOVE που χρησιμοποιούμε συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της χρήσης του νέου ελαστικού υαλουρονικού, ειδικό για τα χείλη, των εξειδικευμένων εργαλείων για το σκοπό αυτό και της γνώσης του ειδικού πλαστικού χειρουργού.
Στην Αισθητική Ανάπλαση εφαρμόζουμε το MESO-PEEL, μια νέα θεραπεία, η οποία συνδυάζει την απλότητα με την αποτελεσματικότητα.
Είναι μια συνδυαστική θεραπεία χωρίς χρόνο αποθεραπείας, χωρίς πόνο και με προσιτό κόστος.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Γεννάδιος»: «Ρακοκάζανα 2016», το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολειό Δολιανών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Γεννάδιος» διοργανώνει τα  «Ρακοκάζανα 2016», το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ώρα  7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολειό Δολιανών.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου: «Γιορτή τσίπουρου», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ώρα 20:30, στην πλατεία, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι

Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου από άλλες περιοχές της Αττικής, αλλά και δημότες του Δήμου Φυλής, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, που διαβιώνουν στην ύπαιθρο, κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
Στις μέρες μας, το τσίπουρο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό των ποτών από το εξωτερικό, παραμένει σταθερή αξία, εξαιτίας του φυσικού τρόπου παρασκευής του, που το απαλλάσσει από τις ανθυγιεινές προσμίξεις. Χάρη στην προσήλωσή των Ηπειρωτών στην παράδοση του τόπου τους, αποτελεί σήμερα, απαραίτητο συνοδευτικό των ορεκτικών στο τραπέζι.
Για τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, η μυσταγωγία της παρασκευής του τσίπουρου βοηθάει στην διάδοση της παράδοσης και συσπειρώνει τα μέλη του. Τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ή να θυμηθούν τις συνήθειες των γονέων και των παππούδων τους. Με τον τρόπο αυτό μυούνται στην παράδοση και νέοι άνθρωποι, χωρίς , κατ’ ανάγκη να έχουν Ηπειρώτικη καταγωγή.
Γι’ αυτό άλλωστε, ο Πρόεδρος Ηλίας Αθανασόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος Νίκος Μάλαμος και τα μέλη του Δ.Σ., δεν υπολογίζουν τον προσωπικό τους χρόνο για την επιτυχία του δρώμενου. Τον διαθέτουν απλόχερα για να προσφέρουν στους συντοπίτες τους αλλά και στην τοπική κοινωνία.
Αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν αντάξιοι της πατροπαράδοτης Ηπειρώτικης φιλοξενίας και κέρδισαν την αναγνώριση των προσκεκλημένων οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον αύλειο χώρο που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Παναγίας Γρηγορούσας... 
Άνθρωποι κάθε ηλικίας χόρεψαν με την παραδοσιακή Ηπειρώτικη κομπανία και γεύτηκαν το τσίπουρο, που κύλισε σταγόνα – σταγόνα στα ποτήρια από τον παραδοσιακό αποστακτήρα.
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ηπειρώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στις 20.30′ το βράδυ, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι.
Όσοι θα παρευρεθούν, θα διασκεδάσουν με την Ηπειρώτικη μουσική κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα στο κλαρίνο τους, Λευτέρη Κωνσταντίνου και Λευκοθέα Φιλιππίδη, στο τραγούδι. Θα τραγουδήσουν ακόμη, 2 πολλά υποσχόμενοι νέοι, ο Γιώργος και Κωνσταντίνος Κόντης. 
Θα χορέψουν όλοι, μετά την χορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου του Συλλόγου και των χορευτικών γειτονικών Ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων.
Και επειδή το τσίπουρο δεν πίνεται ξηροσφύρι θα προσφερθούν εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες, που θα παρασκευάσουν, θα ζημώσουν και θα φουρνίσουν και ψήσουν οι γυναίκες του Συλλόγου

Κώδικας Ηθικής Συμπεριφοράς στο κυνήγι

Ο Κώδικας Ηθικής Συμπεριφοράς στο κυνήγι είναι σύμφωνος με τη Σύσταση R 85 – 17 του Συμβουλίου Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης προς τα κράτη μέλη, σχετικά με το περιβάλλον και ειδικότερα “για την προστασία της άγριας πανίδας”. 
Η Σύσταση αυτή αναγνωρίζει ότι “η άγρια πανίδα πρέπει να διατηρηθεί για τις παρούσες και τις μέλλουσες γενιές, εξαιτίας της οικολογικής, οικονομικής, αισθητικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής της αξίας”.
Εκτιμά ότι “το κυνήγι μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό στοιχείο διατήρησης της άγριας πανίδας, υπό τον όρο του σεβασμού των οικολογικών αναγκών των ειδών και των βιολογικών ισορροπιών”. Διαπιστώνει, ωστόσο, ότι “ορισμένες συμπεριφορές και μέθοδοι μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε κάποια είδη”. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι κυνηγοί πρέπει να γνωρίζουν καλά και να ακολουθούν απαραίτητα αυτόν τον κώδικα συμπεριφοράς, γιατί το κυνήγι σήμερα εμπεριέχει τον βαθύ σεβασμό στην άγρια πανίδα, τη μεγαλύτερη δυνατή εκτίμηση προς τον άλλον και τη συμπεριφορά ενός καλού διαχειριστή. 
Σκοπός αυτού του Κώδικα είναι να προωθήσει μια ηθική για το κυνήγι, βασισμένη στη σημερινή πραγματικότητα. 
Υπεύθυνος για ένα εθνικό κεφάλαιο, που είναι σημαντικό να μεταφέρει στις μελλοντικές γενιές, ο κυνηγός πρέπει να σέβεται όχι μόνο τους νόμους και τους κανονισμούς που έχουν σχέση με το κυνήγι, αλλά και τους κανόνες του βιολογικού παιχνιδιού. 
Πρέπει να έχει συνείδηση των καθηκόντων του και των ευθυνών του, όσον αφορά τη φύση γενικότερα και το θήραμα ειδικότερα, και φυσικά να σέβεται τους άλλους και τα αγαθά τους.