Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΣΗΠ: Η κλήρωση της 2ης φάσης του ερασιτεχνικού κυπέλλου

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνων:
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

A.O. Βελισσαρίου-Α.Ο. Πεδινής
Α.Ο. Αμπελόκηποι-Αετός Νήσου
Α.Σ. Απείθαρχος-Τιτάν Λογγάδων
Αετός Χαροκοπίου-ΠΑΣ Γιάννινα Κ20
ΠΑΟ Κρύας-ΑΠΟΕΛ
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Χουλιαράδων
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου-Α.Ε. Μικρασιατών
Α.Ο. Κοσμηράς-ΠΑΟ Κόνιτσας
Α.Ε. Δαφνούλα-ΠΑΣ Περιβλέπτου
Α.Ε. Πλατανιάς-Κένταυρος Μουσιωτίτσας
ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας-Αγροτικός Καστρίτσας
Θύελλα Ελεούσα-Ολυμπιακός Βοτανικού
Α.Ο. Ανατολή-Α.Ο. Σταυρακίου

Α.Ο. Ζωοδόχος-Πανζαγορισιακός

Περιφέρεια Ηπείρου: Λειτουργία των κυλικείων των δημόσιων σχολείων

Από το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου προς ενημέρωση των καταναλωτών για την νέα σχολική χρονιά ανακοινώνονται τα παρακάτω:
Η λειτουργία των κυλικείων των δημόσιων σχολείων γίνεται σύμφωνα - μεταξύ άλλων - και με το άρθρο 137 της υπ’ αρίθμ. Α2-718 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ ΦΕΚ2090/31-7-2014) που αφορά την ανώτατη τιμή πώλησης για συγκεκριμένα προϊόντα.
Ειδικά για τα σημεία πώλησης (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κλπ.) που δραστηριοποιούνται εντός των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών), τα είδη που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα διατίθενται σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές ως ακολούθως:
Επί των ρυθμίσεων της παρ. 4 του άρ.137 της υπ’ αρίθμ. Α2-718 θεσπίζονται επιπρόσθετα και τα ακόλουθα: 

Είναι υποχρεωτική η παρασκευή και διάθεση των ειδών του παραπάνω Πίνακα όλες τις ώρες λειτουργίας των κυλικείων. Απαγορεύεται η διάθεση στους μαθητές των σχολείων ροφημάτων καφέδων. Τα είδη αυτά προορίζονται μόνο για το διδακτικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου. Όπου διατίθενται τα είδη του Πίνακα τοποθετείται υποχρεωτικά τιμοκατάλογος, ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, στον οποίο με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα αναγράφονται «ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΗΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ» και τα είδη με τις αντίστοιχες τιμές όπως παρουσιάζεται στον παραπάνω πίνακα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συλλήψεις πέντε ατόμων δυνάμει διωκτικών εγγράφων και καταδικαστικών αποφάσεων, στο πλαίσιο ελέγχων από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, για σοβαρά ποινικά αδικήματα (ένοπλη ληστεία και παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών)
Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο:
Συνελήφθη στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Κορίνθου, για ένοπλη ληστεία που έγινε την 03-07-2016 στο Μούλκι Κορινθίας.
Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Μαυροματίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, τη στιγμή που πραγματοποιούσε είσοδο στη χώρα μας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των Βελγικών Αρχών, για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.
Συνελήφθη στο Μύτικα Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, μία 51χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, για απλή σωματική βλάβη.
Συνελήφθη στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Φλώρινας και Καβάλας, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Ιωαννίνων, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Σημαντικοί Ελληνοαμερικάνοι-Paul Kotrotsios: Με βασικό όραμα την προώθηση του Ελληνισμού

Δραστήριος, αεικίνητος και με μια βασική επιθυμία να είναι πάντα ψηλά η σημαία του Ελληνισμού. Η δίγλωσση εφημερίδα του Hellenic News of America, όπως και η πολύ επιτυχημένη Έκθεση που κάνει εδώ και σχεδόν 25 χρόνια με αγώνα και συνέπεια, αποτελεί απτή απόδειξη ότι το όραμα αντέχει στο χρόνο και οι ιδέες είναι το μόνο «καύσιμο» που αντέχει στο χρόνο. 
Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Έλληνας με Ε κεφαλαίο και με βασικό στόχο να βοηθάει όσους τον χρειάζονται. Σε λίγες μέρες γιορτάζει το ένα τέταρτο του αιώνα λειτουργίας της Εφημερίδας του της Hellenic News of America ενώ ήδη ετοιμάζεται για την σημαντικότερη ελληνοαμερικανική έκθεση, το Hermes Expo.

Ερ. Τι σας έκανε να φτιάξετε την εφημερίδα πρώτα και μετά την Hermes Expo;
Η αγάπη μου για την Ελλάδα και η άσβεστη πεποίθηση ότι ενωμένοι όλα τα μπορούμε. Ήρθα εδώ ως φοιτητής και είδα τις δυνατότητες. Κυρίως είδα την δυνατότητα που μπορεί να έχει ο Ελληνισμός στην Αμερική. Ήθελα να δημιουργήσω ένα βατήρα, μια πλατφόρμα όπου οι Έλληνες και Αμερικανοί με καταλύτη τους Ελληνοαμερικάνους θα μπορούσαν να με ασφάλεια και αποδοτικότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να μιλήσουν για τα επιτεύγματα τους, με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε την πρόσβαση της Ελλάδας στην Αμερική και της Αμερικής στην Ελλάδα θωρακίζοντας τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα.
Ερ. Και τώρα, 25 χρόνια μετά, πως νοιώθετε;
Δικαιωμένος. Για τον αγώνα που έδωσα και δίνω. Και για την καθημερινή «ψήφο εμπιστοσύνης» που μας δείχνει ο κόσμος. Και δεν χρησιμοποιώ τυχαία το «μας». Η προσπάθεια δεν είναι ατομική. Η προσπάθεια – θα πρέπει – να είναι συλλογική. Όλοι μας ειδικά τώρα να δώσουμε την μάχη για να δικαιωθούμε ως λαός. Και οι Ελληνοαμερικάνοι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Ακόμα και σήμερα, 25 χρόνια μετά την έκδοση της εφημερίδας μας, κάθε μήνα νοιώθω σαν να είναι η πρώτη φορά, το πρώτο φύλλο. Σήμερα, λίγες μέρες πριν τους εορτασμούς των 25 χρόνων επιθυμώ και εγώ και οι συνεργάτες μου να παραμείνουμε δυνατοί για τους χιλιάδες αναγνώστες που κάθε μήνα εδώ και 25 χρόνια αναμένουν την εφημερίδα τους. Αυτοί είναι η δύναμη μας, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε καλύτεροι με κοινά όνειρα και οράματα.
Ερ. Η Hermes Expo αποτελεί θεσμό στις ΗΠΑ. Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
Η Hermes Expo αποτελεί σημαντικό κομμάτι για μένα και για την οικογένεια μου. Τον χτίσαμε από το μηδέν χωρίς εξώθεν βοήθεια, παλέψαμε και χρόνο με τον χρόνο μας στηρίξανε οι χιλιάδες εκθέτες που έρχονται κάθε χρόνο εδώ και 22 χρόνια. Μαζί μας και οι νέοι με τα διάφορα σεμινάρια που κάνουμε, αλλά και οι επαγγελματικές ενώσεις. Το 2011 κάναμε μια μεγάλη στροφή, κάναμε την έκθεση πιο θεματική, δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματική εξωστρέφεια. Δηλαδή, καταδείξαμε ότι αποτελούμε τον βατήρα για να πάει η Ελλάδα ψηλότερα. Εμείς, πάντα ήμασταν εδώ. Άλλοι έλειπαν, άλλοι το βάζουν στα πόδια. Άλλοι απέχουν. Εμείς όμως σταθεροί με την Ελλάδα στην καρδιά μας. Ενισχύοντας το δρόμο της συνέργειας που είναι σαν το ταγκό χρειάζεται δύο.
Ερ. Αν και νεότατος, τόσα χρόνια μετά, τι σας έχει απογοητεύσει;
Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε τις απογοητεύσεις να μας νικάνε. Η σημαία της Ελλάδας και ότι αυτή εκπροσωπεί αποτελεί παρηγοριά μας. Αυτή η δύναμη για μένα είναι η κινητήριος δύναμη. Και η οικογένεια μου που με στηρίζει. Κρατώ τις καλές στιγμές, το άγχος της προετοιμασίας, την ευτυχία των συμμετεχόντων, τους ανθρώπους που μας ρωτάνε αν αργήσει η εφημερίδα στο ταχυδρομείο. Η μαγικότερη δικαίωση είναι να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια ξέροντας ότι δεν πρόδωσες τον εαυτό σου.
Ερ. Τι συμβουλή έχετε να δώσετε στους Έλληνες στην πατρίδα τώρα που περνάμε τόσο δύσκολα;
Κουράγιο και πίστη. Η ανασυγκρότηση είναι δύσκολος δρόμος ειδικά τώρα. Αλλά αν όλοι δουλέψουμε μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αν δεν το κάνουμε τότε χάνουμε. Και δεν μιλώ μόνο ως Paul Kotrsotios, αλλά και ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου. Ας δούμε την κρίση ως ευκαιρία, ως ανάγκη εξωστρέφειας. Ξέρετε, όλα αυτά τα χρόνια έχω μετρήσει αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες. Και τα εργαλεία είναι εδώ. Εμείς είμαστε εδώ. Δεν επαιτούμε, ούτε απαιτούμε. Έχουμε φτιάξει υποδομές που κανείς δεν έχει εκμεταλλευτεί πλήρως. Εμείς είμαστε εδώ με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, στην νεολαία και στις αξίες μας.
Ερ. Τι καινοτομίες ετοιμάζετε για το μέλλον;
Βασικός μας στόχος είναι να προσεγγίσουμε τους ελληνοαμερικάνους 2ης και 3ης γενιάς και αυτό θα γίνει με την χρήση της τεχνολογίας. Μας ενδιαφέρει να έχουμε συνεχή παρουσία στα social media αξιοποιώντας τον πλούσιο κατάλογο επαφών που έχουμε. Αλλά δεν θα μείνουμε εκεί: θέλουμε καθημερινά να προσεγγίζουμε νέους φίλους, νέους φιλέλληνες, νέους ελληνοαμερικάνους που μαζί τους θα κρατήσουμε την σημαία του Ελληνισμού ψηλά. Επιθυμούμε με βασικό άξονα την
Hermes Expo να επεκτείνουμε και εμπλουτίσουμε δίκτυα νέων, ακαδημαϊκών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και μαζί όλοι να πάμε την μοναδική Έκθεση Ελληνικού Ενδιαφέροντος και Δικτύωσης σε όλα τα πέρατα των ΗΠΑ.


Την ιατρική κάλυψη του επετειακού 10ου Γύρου της Λίμνης είχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με αυτοπρόσωπη παρουσία του Προέδρου της, καθηγητή κ. Στέφανου Φούσα

Υπόθεση όλης της πόλης ο Γύρος Λίμνης

Υπόθεση όλης της πόλης αποτελεί πλέον ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων και αυτό αποδείχθηκε με τη στήριξη που παρείχαν στη διοργάνωσή του τις ημέρες των αγώνων και όλο το προηγούμενο διάστημα. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του ανήκει στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Ιωαννιτών, που αγκάλιασαν τον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, προσφέροντας κάθε δυνατή συνδρομή, καθώς διαπιστώνουν πως τα οφέλη για την περιοχή είναι τεράστια και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κορώνη Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κορώνη Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 20/04 έως 20/06/2012 σε εξοχική μονοκατοικία στην Κορώνη Πρέβεζας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 26η/22-09-2016 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Σας καλούμε την 22-09-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 08-09-2016 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 4ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 31-08-2016 της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης (συρματοκιβώτια) στην 14η επαρχιακή οδό εντός Τ.Κ. Αρετής», προϋπολογισμού € 30.300,00 με Φ.Π.Α.
3. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-08-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 19ης επαρχιακής οδού Διχούνι – Ραδοβίζι - Γρανίτσα», προϋπολογισμού 70.000,00 με Φ.Π.Α.
4. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού & υπερβάσεως λόγω αύξησης του ΦΠΑ) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού προς Αμάραντο», αναδόχου «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.».
5. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού & υπερβάσεως λόγω αύξησης του ΦΠΑ) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Τσεπέλοβο», αναδόχου «ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».
6. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (υπερβάσεως λόγω αύξησης του ΦΠΑ και τακτοποιητικού ως προς τις ποσότητες) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση – αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κάτω Πεδινά - Ελαφότοπος», αναδόχου «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.».
7. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση εισόδου Πυρσόγιαννη, επαρχιακής οδού Πυρσόγιαννης και Βούρμπιανης» αναδόχου κ. Σπυρίδωνα Βλάχα Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-11-2016.
8. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Κηπίνα – Καλαρρύτες - Μπάρος» αναδόχου ΜΠΙΤΧΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., μέχρι την 31-12-2016.

Γιάννης Καραγιάννης: Κατάθεση αναφοράς για παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Δελβινακίου στο Δήμο Πωγωνίου

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά, με αίτημα την παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείο Δελβινακίου στο Δήμο Πωγωνίου.
Στο σχετικό έγγραφο, ο Δήμος Πωγωνίου αιτείται την παραχώρηση του κτιρίου, προκειμένου αυτό να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί για τη στέγαση του Πνευματικού Κέντρου της περιοχής.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από επιχείρηση εμπορίας ποτών στην Ελεούσα Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 21,24 και 21 ετών, για κλοπές

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής από επιχείρηση εμπορίας ποτών στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη τριών ημεδαπών, ηλικίας 21, 24 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 18-09-2016 στην Ελεούσα Ιωαννίνων, διέρρηξαν δύο φορές αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης εμπορίας ποτών και αναψυκτικών, απ’ όπου αφαίρεσαν (203) κιβώτια με γυάλινες φιάλες ζύθου.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ιερά Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καὶ Κονίτσης: Εορτάζει ο Άγιος Ιωάννης ο εκ Κονίτσης ο εξ Αγαρηνών, 22 και 23 Σεπτεμβρίου

ν Δελβινακί τ 6 Σεπτεμβρίου  2016
ριθΠρωτ.: 75
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  196η
ΘΕΜΑ: Νεομάρτυρας γιος ωάννης: Τ εωδιαστ λουλούδι τς Κόνιτσας

            γαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
            Τουρκοκρατία, γι τετρακόσια (400) χρόνια στν Νότια λλάδα, κα πεντακόσια (500) στν πειρο, στν Μακεδονία κα στν Θράκη, ταν μι π τς δυσκολότερες περιόδους τς θνικς μας στορίας. Ο κατακτητές, βάρβαροι κα φανατικο μουσουλμνοι, δν φηναν τος χριστιανος ν κδηλώνουν τν πίστη τους. Κι' χι μόνο ατό, λλ καναν κα πίμονες προσπάθειες ν προσηλυτίσουν στν μωαμεθανισμό, κυρίως νέα παιδιά, γόρια κα κορίτσια, μ τ δόλωμα μις ζως μέσα στ πλούτη, στ χλιδ κα τς νέσεις. Κάποιοι π τος νέους χριστιανος λύγιζαν κα γινόντουσαν ρνησίθρησκοι. λλοι μεναν σταθερο στν ρθόδοξη Πίστη, μ ποτέλεσμα ν ποφέρουν βασανιστήρια κα θάνατο μαρτυρικό. Καί, φυσικά, οτε λόγος τι νας μουσουλμάνος, καί, μάλιστα, νέος στν λικία, μποροσε ν γίν χριστιανός. Τ ποτέλεσμα θ ταν μεση θανάτωσή του.
-Β-

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Ένας 36χρονος και ένας 42χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας  εντός του λιμένα εξωτερικού, διότι έφεραν πλαστά δελτία ταυτότητας, πλαστές άδειας οδήγησης και πλαστές κάρτες ασφάλειας ασθένειας, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

 Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα έγγραφο.

Δολιανά Πωγωνίου: Χάθηκε σκύλος BOXER χρώματος καφέ τιγρέ

Χάθηκε σκύλος BOXER χρώματος καφέ τιγρέ στην τοποθεσία Δολιανά Πωγωνίου.
Φορεί κολάρο μεταλλικό και ακούει στο όνομα ROKKY.

Παρακαλώ πολύ όποιος το εντοπίσει να επικοινωνήσει στο τηλ.: 6944808259

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, παρουσιάζει το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Αντώνη Γάκη, ''Τα μυθικά μονοπάτια της Ηπείρου-Ταξίδι στο Ιόνιο'', την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:30, στην αίθουσα του παλαιού Μηχανουργείου, στο Λαύριο


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, παρουσιάζει το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Αντώνη Γάκη, ''Τα μυθικά μονοπάτια της Ηπείρου-Ταξίδι στο Ιόνιο'', την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:30, στην αίθουσα του παλαιού Μηχανουργείου, στο Λαύριο.

Επιστολή της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.

Επιστολή της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.
Κε πρόεδρε του ΔΣ της ΠΣΕ,
Κληθήκαμε την 12η Σεπτεμβρίου 2016 σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΣΕ την Τετάρτη 21/9/2016 με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ενημέρωση
2. Επιστολή κ. Σιαμέτη
3. Πολιτιστικός Προγραμματισμός 2016-2017
4. Ενεργοποίηση επιτροπών
5. Επιτροπή καταστατικού (τροποποίηση)
Θα παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω παρατηρήσεις μας:
1. Με λύπη μας διαπιστώνουμε, ότι με δική σας ευθύνη παραβιάζονται κατάφορα σχετικές διατάξεις του καταστατικού μας, όπως με το να μην καλούνται να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση του ΔΣ με δικαίωμα λόγου οι πρώην πρόεδροι του ΔΣ της ΠΣΕ. Συνεχίζετε κε Πρόεδρε του ΔΣ μια πάγια τακτική σας παρόλο που μετά από παρατήρηση που σας έγινε από μέλη του ΔΣ (στελέχη της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης), σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΔΣ, αναγκαστήκατε να υποσχεθείτε ότι θα ενημερώνετε τους πρώην προέδρους για τις συνεδριάσεις του ΔΣ, ώστε αν το επιθυμούν να λαμβάνουν μέρος. Για κάθε περίπτωση σας παραθέτουμε τη σχετική διάταξη του 23ου άρθρου του καταστατικού:
«…4. Μετά τη λήξη της θητείας τους οι αιρετοί Πρόεδροι της Συνομοσπονδίας θεωρούνται αυτοδίκαια επίτιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μπορούν να παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις του χωρίς ψήφο.»
2. Δεν καλέσατε να λάβουν μέρος με δικαίωμα λόγου στη συνεδρίαση του ΔΣ ούτε τα προσφάτως εκλεγμένα μέλη της επιτροπής του Γενικού Συμβουλίου, ούτε τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, τη στιγμή μάλιστα που τα 2 από τα 3 εκλεγμένα μέλη της Επιτροπής του ΓΣ Μιχάλης Παπαγγέλης και Βαγγέλης Ματάτσης με την από 8-9-2016 επιστολή τους που απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη του ΔΣ, εκτός των άλλων σας υπενθυμίζουν
«…Επίσης πληροφορούμαστε ότι έκτοτε το ΔΣ έχει συνέλθει 2 φορές και δεν έχουμε κληθεί να παρακολουθήσουμε (με δικαίωμα λόγου) τη συνεδρίαση, παρόλο ότι τα τελευταία χρόνια αποτελεί (και λογικά) πάγια πρακτική. Παρακαλούμε κε πρόεδρε, Να συγκαλέσετε το συντομότερο δυνατόν, την επιτροπή του Γενικού Συμβουλίου, Να δώσετε εντολή στη Γραμματεία της ΠΣΕ να καλούνται και τα αιρετά μέλη τηςεπιτροπής του Γ.Σ. να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του ΔΣ.»
3. Κε πρόεδρε του ΔΣ, με έκπληξη παρατηρήσαμε ότι στα θέματα της ΗΣ δεν περιέχεται η εξέταση των οικονομικών της Συνομοσπονδίας. Όλοι γνωρίζουμε την άσχημη κατάσταση του ταμείου και σεις όπου βρεθείτε αναφέρεστε σ’ αυτήν. Έτσι, ακυρώσατε τις εκδηλώσεις «ΟΧΘΕΣ 2016» με αιτιολογικό την έλλειψη χρημάτων, χωρίς το ΔΣ να έχει πλήρη εικόνα ή να έχει συζητήσει την κατάσταση, παρά μόνο κατά περίπτωση και αποσπασματικά. Αν και έχουν συμπληρωθεί πάνω από 5 μήνες από τις εκλογές και τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ, το ΔΣ δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά με θέμα την κατάσταση των οικονομικών της ΠΣΕ. Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουν κλείσει οικονομικά η εκδήλωση «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» (5-6/3/2016) και το «Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2016» (9-7-2016), ούτε έχουμε ενημερωθεί αν έχουν καταβληθεί στο ταμείο της ΠΣΕ οι υποχρεώσεις των επιχειρηματιών της λειτουργίας των κυλικείων και των περιπτέρων στο TAEKWODO κλπ. Μήπως γι αυτό δεν καλείτε στις συνεδριάσεις του ΔΣ την Ελεγκτική Επιτροπή; Σε κάθε περίπτωση σας υπενθυμίζουμε τη σχετική ρητή διάταξη του 25ου άρθρου του καταστατικού της ΠΣΕ που προκλητικά παραβιάζετε:
«…2. Ο Ταμίας υποβάλλει ανά δίμηνο ταμειακή κατάσταση του Ταμείου στο Διοικητικό Συμβούλιο και δίνει κάθε εξήγηση για την πορεία των οικονομικών της Συνομοσπονδίας…»
4. Θέτετε θέμα για εκλογή επιτροπής για την τροποποίηση του καταστατικού της Συνομοσπονδίας, μάλλον θεωρώντας ότι αποτελεί προτεραιότητα από όσα τέθηκαν στη Γενική Συνέλευση από τον συνδυασμό σας. Η δημοκρατική σας ευαισθησία όμως δεν φάνηκε όταν ο πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Μιχάλης Μαρτσέκης με επιστολή του σας ζήτησε τα πρακτικά της ΓΣ για να τα ελέγξει και υπογράψει (ως έχει υποχρέωση βεβαίως). Δεν φάνηκε επίσης η δημοκρατική σας ευαισθησία όταν επανειλημμένα τα μέλη της ΗΣ στο ΔΣ, ζήτησαν τη δημοσιοποίηση των ΟΜΟΦΩΝΩΝ ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης για την κατάργηση των διοδίων και την επίλυση των φορολογικών προβλημάτων που ταλανίζουν τα μέλη μας.
5. Μας καλείτε να τοποθετηθούμε σε επιστολή του μέλους του ΔΣ, της κας Σιαμέτη, χωρίς να μας έχει κοινοποιηθεί το περιεχόμενο της επιστολής. Είμαστε υποχρεωμένοι να σας θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση τους λίγους μήνες που είσαστε πρόεδρος του ΔΣ) όλα τα έγγραφα που απευθύνονται ή αφορούν στην ΠΣΕ, καθώς και όλα βεβαίως τα έγγραφα που στέλνει η ΠΣΕ κοινοποιούνται ταυτόχρονα σε όλα τα μέλη του ΔΣ και αυτή αποτελεί πάγια εντολή στη γραμματεία της ΠΣΕ. Πολύ φοβόμαστε ότι η μη αποστολή εγγράφων στα μέλη του ΔΣ, δεν γίνεται από λάθος ή αβλεψία της υπαλλήλου της γραμματείας αλλά αποτελεί αυθαίρετη επιλογή σας.
6. Ενημερωθήκαμε από δελτίο τύπου ότι «Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη, από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή», επισκέφτηκε στις 22 Ιούλη 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, όπου την «… ενημέρωσαν, για τον προγραμματισμό δράσεων της ΠΣΕ για την περίοδο 2016-2017, με αποκορύφωμα τη διερεύνηση και τον προγραμματισμό της δυνατότητας διοργάνωσης του 8ου Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου, υπό την αιγίδα του Ηπειρώτη Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον Αύγουστο του 2017, σε μία πόλη με ακμάζων ηπειρώτικο στοιχείο της Μακεδονίας ή της Θράκης». Στην ανακοίνωση της ΗΣ (σας κοινοποιήθηκε, όπως και σε όλα τα μέλη του ΔΣ και στο πρωτόκολλο της ΠΣΕ) που εκδώσαμε την επομένη 23/7/2016 και που θα παρακαλούσαμε για λόγους οικονομίας του χώρου να θεωρηθεί ότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας επιστολής μας, σας τονίσαμε ότι το θέμα αυτό δεν έχει συζητηθεί στο ΔΣ. Γιατί λοιπόν δεν φέρνετε για συζήτηση στο ΔΣ το θέμα όπως το θέσατε στην κα Υπουργό, δηλ. «Τη διερεύνηση και τον προγραμματισμό της δυνατότητας διοργάνωσης του 8ου Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου, υπό την αιγίδα του Ηπειρώτη Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον Αύγουστο του 2017, σε μία πόλη με ακμάζων ηπειρώτικο στοιχείο της Μακεδονίας ή της Θράκης»; Μήπως ζηλώσατε και σεις την δόξα παλαιοτέρων, που ανέθεσαν τη διοργάνωση Συνεδρίου σε «Ίδρυμα» χωρίς απόφαση, ούτε καν συζήτηση στο ΔΣ, με μόνο στόχο τις δημόσιες σχέσεις τους;
7. Κε πρόεδρε, προτείνετε να συζητήσουμε τον Πολιτιστικό Προγραμματισμό 2016-2017. Με ποια εισήγηση; Έχει συνέλθει η πολιτιστική επιτροπή; Σας έχουμε καλέσει στην πολιτιστική επιτροπή να συζητήσουμε τον προγραμματισμό και κάθε φορά προκύπτει κάτι έκτακτο. Για παράδειγμα, στη συνεδρίαση της πολιτιστικής επιτροπής στις 26/5/2016 με πίεση μας αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που περιέχεται στον προγραμματισμό της απόφασης της ΓΣ «Ήπειρος, Ηπειρώτες και Κινηματογράφος», που τελικά συγκλήθηκε 8/9/2016(!) χωρίς εισήγηση από πλευράς υπευθύνου και βεβαίως διαπιστώθηκε η αδυναμία αποτελεσματικής συζήτησης μέχρι ο υπεύθυνος υποβάλλει πρόταση για το περιεχόμενο.
8. Επί τέλους βλέπουμε θέμα για την ενεργοποίηση των επιτροπών. Γιατί όμως ιδιαίτερο θέμα στο ΔΣ; Γιατί δεν συγκαλούν τα έχοντα την ευθύνη μέλη του προεδρείου τις επιτροπές, να θέσουν τα θέματα που έχει αποφασίσει στον προγραμματισμό η ΓΣ και πιθανόν και άλλα, να ιεραρχηθούν και κοστολογηθούν και σε συνεδρίαση του ΔΣ να αποφασιστεί τι και πως θα γίνει πράξη;
Κε πρόεδρε, πέραν των παραπάνω, έχετε δεσμευτεί να φέρετε για συζήτηση και άλλα θέματα που εκκρεμούν από μηνών και δυστυχώς αρνείστε κατά παράβαση του σχετικού άρθρου του καταστατικού.
Αν και, σύμφωνα με το 23ο άρθρο του καταστατικού «1. Ο Πρόεδρος… φροντίζει για τη σωστή εφαρμογή του Καταστατικού», εσείς είστε εκείνος που με σύστημα το παραβιάζετε, βάζοντας προσκόματα στη δημοκρατική λειτουργία και συλλογική έκφραση των οργάνων της Συνομοσπονδίας. Αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος, ότι ο κύριος λόγος της αλαζονικής και αντιδημοκρατικής σας συμπεριφοράς στις διαδικασίες συγκρότησης του ΔΣ και της εκλογής του προεδρείου όταν αρνηθήκατε την αντιπροσωπευτική και αναλογική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων του ΔΣ, είναι η λήψη αποφάσεων εκτός των καταστατικών διαδικασιών και η δρομολόγηση πορείας της ΠΣΕ που θα είναι μακριά από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των απόδημων Ηπειρωτών.
Κατόπιν τούτων, κατ΄εφαρμογή του 27ου άρθρου του καταστατικού της ΠΣΕ σύμφωνα με το οποίο «…2. Παρέχεται η δυνατότητα σε πέντε τουλάχιστον συμβούλους, όπως εισηγούνται θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του επικείμενου διοικητικού συμβουλίου που κατατίθενται τρεις ημέρες πριν από τη σύγκλησή του.», σας καλούμε ως Ηπειρωτική Συσπείρωση να θέσετε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τετάρτης 22/9/2016 τα παρακάτω θέματα:
• Εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού που αναφέρονται παραπάνω, ιδία των άρθρων 23, 25, 27 στα εδάφια που έχουν σημειωθεί.
• Πορεία οικονομικών της Συνομοσπονδίας και έλεγχο των διμηνιαίων ταμειακών καταστάσεων που θα έχει μέχρι τότε υποβάλει ο ταμίας και θα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε τα εξής θέματα:
1) Εκκαθάριση των οικονομικών του 2ήμερου και του πανηγυριού.
2) Κατάσταση οφειλών μέχρι σήμερα.
3) Κατάσταση βεβαίων οφειλών μέχρι 30/9/2016. 4) Κατάσταση εισπράξεων και αναμενομένων εσόδων μέχρι 30/9/16.
• Συζήτηση στην επιστολή των μελών του Γενικού Συμβουλίου
• Συζήτηση για το γεφύρι της Πλάκας, όπως έχετε δεσμευτεί.
• Πρόταση σας για διοργάνωση του 8ου Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο δελτίο Τύπου
• Επίλυση του τρόπου τήρησης των πρακτικών των οργάνων της ΠΣΕ, σύμφωνα με την πρόταση που έχουμε καταθέσει και αναμένεται απόφαση.
• Επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής για το πρόβλημα του ήχου στο 2ήμερο.
• Δημοσίευση των ψηφισμάτων της Γενικής συνέλευσης και του Γενικού Συμβουλίου. Έγκριση των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης και υπογραφή τους από το προεδρείο.
• Ενημέρωση γιατί δεν δόθηκε στη δημοσιότητα (όπως αποφάσισε το ΔΣ) το διορθωμένο Δελτίο τύπου για τη συνάντηση με τον ΥΠΠΟ Μπαλτά για το γεφύρι της Πλάκας, με τις θέσεις που διατυπώσατε εκεί.
Σημειώνουμε βεβαίως ότι όλα τα παραπάνω θέματα είτε εκκρεμούν προς συζήτηση, είτε αναγκαστικά έρχονται στην επικαιρότητα από τις δικές σας πρόσφατες επιλογές.
Επιφυλασσόμεθα στο άμεσο μέλλον να εισάγουμε προς συζήτηση, έστω και σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ τα μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου και των Ηπειρωτών τα οποία όπως φαίνεται ότι δεν σας απασχολούν.
Τέλος, παρακαλούμε
Α) Να κληθούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του ΔΣ (αυτήν και τις επόμενες) οι πρώην πρόεδροι του ΔΣ, η Ελεγκτική Επιτροπή και οι εκλεγμένοι της επιτροπής του Γενικού Συμβουλίου
Β) Να λάβουμε γνώση πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ όλων των εγγράφων που έχει λάβει ή αποστείλει η ΠΣΕ από την τελευταία πριν από τις εκλογές συνεδρίαση του ΔΣ και εντεύθεν.
Αθήνα 16/9/2016

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ
1. Γ. ΒΑΖΟΥΚΗ
2. Γ. ΒΛΑΧΟΣ
3. Ν. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
4. Χ. ΔΗΜΟΣ
5. Ν. ΖΕΚΗΣ
6. Σ. ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
7. Α. ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ
8. Γ. ΝΑΚΗΣ
9. Ε. ΝΤΑΣΙΟΥ
10. Μ. ΤΖΑΚΟΥ
Το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής
Χ. ΤΟΚΑΣ
Τα εκλεγμένα μέλη της επιτροπής του Γενικού Συμβουλίου
Β. ΜΑΤΑΤΣΗΣ
Μ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ