Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Πεντάσφαιρος ο Αγροτικός Αστέρας (2-5)-Διπλό της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου με τον Α.Π.Ο.Ε.Λ. (2-3)-Έχασε στο Δελβινάκι η ΑΕΔ Πωγωνάτος από τον Π.Α.Ο. Κρύας (1-3)

*Το πρώτο τρίποντο  και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά την Κυριακή το απόγευμα καθώς κέρδισε στην Περίβλεπτο τον τοπικό ΠΑΣ με σκορ 2-5.
Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 1-0 στο  4΄ με το Κυριακόπουλο Ευάγγελο.
Ο Αγροτικός Αστέρας ισοφάρισε με το Γκόνη Πέτρο, σε 1-1 στο 31΄.
Ο Κατσαβριάς Βασίλειος έκανε το 2-1 για τον Αστέρα στο 43΄.
Ο ΠΑΣ ισοφάρισε με τον  Καραΐσκο Άγγελο  σε 2-2 στο 60'.
Το 2-3 για τον Αστέρα έκανε ο Μπαζώρα Γεώργιος-Φοίβος στο 74΄.

Ο Γρίβας Χρήστος ανέβασε τον δείκτη του σκορ  2-4 στο 87' και το  τελικό 2-5 στο 89΄. 
Αγροτικός Αστέρας:
Καραθανάσης Νικόλαος, Γκόνης Πέτρος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Γκάνας Κων/νος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Ζότα Αρσέν, Γρίβας Χρήστος, Κατσαβριάς Βασίλειος, Φερούλης Μάριος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος,

*Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε η  Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου την Κυριακή το μεσημέρι στο Στάθης Τσανακτσής, επί του Α.Π.Ο.Ε.Λ.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δυο φορές, όμως η  Αναγέννηση μπόρεσε όχι μόνο να φέρει το ματς στα ίσα αλλά να κάνει την ολική ανατροπή και να φύγει με το χρυσό τρίποντο.
Ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. αιφνιδίασε και προηγήθηκε στο  1΄ με τον Λέζο Ιωάννη.
 Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με το Γιάτσε Gerti, σε 1-1 στο 35΄.
Ο Λέζος Ιωάννης έκανε το 2-1 στο 45΄.
Ο Παπανικολάου Κωνσταντίνος  με αυτογκόλ έκανε το  2-2 στο 49'.

Το νικητήριο γκολ της Αναγέννησης πέτυχε ο Γιάτσε Gerti με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 71΄.
Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίχτες γιατί ο Νάτσης Ευάγγελος  αντίκρισε κόκκινη κάρτα στο 70΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Καραμάνης  Αλέξανδρος, Πότσης Θεόδωρος, Τάσιος Αλέξανδρος, Μπάσιος Χρήστος,  Γιάτσε Gerti, Ντόντης Βασίλειος, Δήμος Αναστάσιος (Νούσης Χρήστος 46΄), Μακολλάρι Μαρινγκλέν (Γκορίτσας Παναγιώτης 95΄), Μύταρης Ηλίας (Κούρος Γιώργος 80΄)
*Την ήττα γνώρισε στο Δελβινάκι η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος καθώς έχασε από τον Π.Α.Ο. Κρύας με σκορ 1-3.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Κύρκο Δημήτρη  στο 10΄ και έκαναν το 0-2 με τον Μαντζάρη Διονύσιο στο 29΄ .
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος μείωσε σε 1-2 με τον Μπάγια Ελευθέριο στο 35΄.

Το τελικό 1-3 έκανε ο Μπούκας Αλέξανδρος στο 42΄.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Καραμπίνας Ιωάννης (Κατζιώτης Ιωάννης 46΄), Ναθαναήλ Νικήτας, Καλογέρης Χαράλαμπος, Καπρινιώτης Ευστράτιος,  Μυριούνης Σταύρος (Ντέτσικας Λάμπρος 75΄),, Μπάγιας Ελευθέριος, Brami Jorgo, Παπάζης Ιωάννης, Αναστασιάδης Ευθύμιος,  Ζενέλης Πάτροκλος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 1-4
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 2-0
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-4
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-3
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-5
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4-0
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-3
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ  2-2


Βαθμολογία (2η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 6
2. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 6
3. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 4
4. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 4
5. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 4  
6. Π.Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  3
7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3
8. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3
9. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 3
10. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3  
11. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 3 
12. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  3
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1
14. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  0
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 0

16. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  0

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Μπεργκ (38'), (76'),  Λουντ (54΄), Λέτο (88') τα γκολ των πράσινων

Mετά τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις, αντιμετώπισε  στη Λεωφόρο τον ΠΑΣ Γιάννινα τον οποίο νίκησε με το ευρύ 4-0!
Ο Πασχαλάκης άφησε την ομάδα με δέκα λίγο μετά τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών, με τους πράσινους να ελέγχουν εύκολα από εκεί και πέρα.
Στο 38' ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Μπεργκ με υπέροχη κεφαλιά κάνει το 1-0 για το "τριφύλλι"!
Υπέροχη σέντρα στο  54' του Μπεργκ στον Λουντ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση απ' το ύψος της μικρής περιοχής ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 2-0!
Στο 76' οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Λέτο γύρισε στον Μπεργκ και ο Μπεργκ με όμορφο σουτ έκανε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό.
Ο Λεντέσμα στο 88' εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Λέτο, ο οποίος με σουτ απ' το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Περιστερίδη για το 4-0!

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Σαμπά, Μπεργκ (Ρινάλντι 78’), Ζέκα, Λέτο, Λουντ (Εμποκού 57’), Χουλτ, Λεντέσμα, Μολέντο, Ιβάνοφ (Βιγιαφάνιεζ 34’), Κουλιμπαλί.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Γιάκος (Γαρουφαλιάς 46’), Κούτρης (Ζάιρο 61’), Κόνδε, Ακόστα, Ναδάλες, Καρανίκας, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Μαμπουλού (Περιστερίδης 26’).

60% «ψαλίδι» στους νέους συνταξιούχους αγρότες που συνεχίζουν να καλλιεργούν

Ακόμη και κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από αγροτικές περιοχές χαρακτηρίζουν ολέθρια την επιλογή αυτή

Θρυαλλίδα δυσάρεστων εξελίξεων για το σύνολο του αγροτικού κόσμου χαρακτηρίζεται η τελευταία μεγάλη ανατροπή που επεφύλασσε στους εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος (Ν. 4387 του 2016), ο οποίος αναμένεται να μείνει στην ασφαλιστική ιστορία της χώρας ως νόμος Κατρούγκαλου, καθώς προβλέπει ψαλίδι της τάξης του 60% για τους νέους συνταξιούχους που παραμένουν ενεργοί αγρότες.
Ακόμη και κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από αγροτικές περιοχές χαρακτηρίζουν ολέθρια την επιλογή να συμπεριληφθούν και οι αγρότες στη γενική διάταξη που προβλέπει ότι όποιοι συνταξιούχοι εξακολουθούν να εργάζονται, από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά θα χάσουν το 60% της σύνταξής τους.

Τώρα κοινός αγώνας, μετά κριτική...

Γράφει ο Παναγιώτης Μανούρης

Διάβασα με καθυστέρηση, ανάρτηση σε τοπικό ιστολόγιο-όργανο δημοτικής  κίνησης, ανάρτηση σχετική με τη λειτουργία του Δήμου Πωγωνίου, καθώς και ανάρτηση σχετική με τις εξελίξεις με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου.
Ως απλός αναγνώστης των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1)    Αν δεν κάνω λάθος σε όλα τα όργανα του Δήμου, συμμετέχει με εκπρόσωπους της η αντιπολίτευση. Άρα, εντός των οργάνων και των δομών έχει  συγκεκριμένο ρόλο στη λειτουργία τους και έχει τη δυνατότητα ελέγχου, συναπόφασης ή καταψήφισης των επιλογών της δημοτικής αρχής. Αν επί τόσα χρόνια  δεν λειτουργούσαν σωστά τα όργανα και οι διάφοροι Φορείς του Δήμου (π.χ. ΝΠΔΔ, Κοινωφελής Επιχείρηση), δεν έπρεπε να το αναδείξει άμεσα και όχι εκ των υστέρων; Οι εκπρόσωποί της τι στάση κρατούσαν στα διοικητικά συμβούλια των Φορέων. Συμμετείχαν, συμφωνούσαν, διαφωνούσαν με τις επιλογές της πλειοψηφίας; Και αν διαφωνούσαν σε -κατά τη γνώμη τους-  πράξεις ή ενέργειες και πρωτοβουλίες της πλειοψηφίας, τι έκαναν για να τις αποτρέψουν; ΄Η τις συνυπέγραφαν και τις συναποφάσιζαν και τώρα προβαίνουν σε επαναστατικές δηλώσεις για να αποσείσουν από πάνω τους τις συν- ευθύνες τους στη  τυχόν προβληματική λειτουργία των οργάνων και δομών του Δήμου και για να μην κατηγορηθούν για ταύτισή τους με την συμπολίτευση;
Η αποτελεσματικότητα και η εικόνα της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας, δεν κρίνεται απ’ την επικοινωνιακή παρουσία τους, αλλά απ’ την πρακτική αντιμετώπιση των ζητημάτων του Δήμου. Η δημοτική αρχή κρίνεται ασφαλώς απ’ τα έργα της,  αλλά και η αντιπολίτευση κρίνεται απ’ την δική της παρουσία, συνεισφορά στην λειτουργία και επίλυση των προβλημάτων του Δήμου και ασφαλώς και απ’ τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της. Ναι και βέβαια χρειάζεται –όπου χρειάζεται- σκληρή αντιπολίτευση, αλλά χρειάζονται και ξεκάθαρες θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις. Ούτε «ναι σε όλα», ούτε «όχι σε όλα»! Και περισσότερο δεν χρειάζεται λαϊκιστική τακτική, να ικανοποιεί τα ώτα όλων των διαμαρτυρομένων, γιατί στο μέλλον αν βρεθεί   στην εξουσία, θα το βρει μπροστά της…
2)    Το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης της περιοχής είναι γνωστό και η κατάργηση του Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου έρχεται να προστεθεί ως μια ακόμη αρνητική εξέλιξη.
Δεν  είμαι σε θέση να ξέρω αν η δημοτική αρχή είχε κάποια πληροφόρηση από καιρό, ότι αυτό θα έκλεινε.  Είτε το ήξερε πάντως, είτε όχι,  πρέπει να παραδεχτούμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο του Δήμου Πωγωνίου, αλλά και άλλων περιοχών και ιδίως παραμεθόριων, όπως της γειτονικής Κόνιτσας που και αυτή συνεχίζει να δέχεται πλήγματα. Και τα περιθώρια αντίδρασης σε κάθε περίπτωση ήταν και είναι συγκεκριμένα. Μόνο με φωνές και κραυγές το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται. Πρέπει η κεντρική εξουσία να πειστεί με επιχειρήματα και να καταλάβει ότι είναι ζήτημα Εθνικό, η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της παραμεθορίου. Ενδυνάμωση και όχι αποδυνάμωση της αστυνόμευσης χρειάζεται.  Όπως και ενδυνάμωση της στρατιωτικής παρουσίας, που υποσχέθηκε και δεν εκπλήρωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας..
Στον αγώνα να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση, χρειάζεται συντονισμός και συστράτευση  όλων των τοπικών φορέων καθώς και των αποδήμων. Δεν υπάρχουν την ώρα της μάχης περιθώρια κριτικής ή γκρίνιας για τη δημοτική αρχή.  Μετά την μάχη, η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να καταγγείλει την  ολιγωρία  (αν υπήρξε), τις παραλείψεις  κ.ο.κ. . Και όπως μαθαίνω, προς τιμήν  της, συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια και καλό όμως θα είναι να απομονώσει τις διχαστικές φωνές που υπάρχουν στους κόλπους της και ζητούν "εδώ και τώρα" να ασκήσει σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για την τακτική που ακολούθησε σε αυτό το θέμα.
«Η ισχύς εν τη ενώσει» και ας ελπίσουμε και αυτή τη φορά να επιβεβαιωθεί αυτό το αρχαίο ρητό!

ΥΓ.: Στις δημοτικές κινήσεις της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας υπάρχουν παλιοί συνεργάτες του τέως Δημάρχου ΄Ανω Καλαμά και πρώην Προέδρου  του Δ.Σ. Πωγωνίου κ. Σταύρου Βιρβίλη. Ας τον ρωτήσουν πως αντιμετώπισε με επιτυχία  παρόμοιες αρνητικές εξελίξεις στο παρελθόν. Έχει πολλά να τους πει και να τους δείξει τον "δρόμο"...

Παναγιώτης Μανούρης

Ανοίγει το επόμενο διάστημα η νέα φάση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.

Τα νέα Προγράμματα είναι οκτάμηνης διάρκειας και απευθύνονται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους.
Πέρα δε από την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας, στοχεύουν και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, μέσω της σύζευξης των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν σε αυτά θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων που θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.
Τα έργα αυτά επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, ανάλογα με τις ανάγκες τους, και στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, τη συντήρηση μικρών υποδομών, την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος.
Επίσης, τα νέα Προγράμματα περιλαμβάνουν Δράσεις Συμβουλευτικής και Κατάρτισης, με στόχο τη διευκόλυνση των ανέργων στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

«Βούλιαξε» την πλατεία των Άνω Λιοσίων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, τη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ηπειρώτικο πανηγύρι του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων

Κοσμοπλημμύρα από μέλη και φίλους του Ηπειρώτικου στοιχείου έζησε το βράδυ της Παρασκευής η κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, στη μεγάλη Ηπειρώτικη βραδιά που διοργάνωσε ο σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. Δυο χιλιάδες και πλέον επισκέπτες γέμισαν ασφυκτικά τον τεράστιο χώρο, δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα.
Δεν ήταν μόνο τα σημαντικά ονόματα του Ηπειρώτικου τραγουδιού που απογείωσαν το γλέντι, ούτε τα πολυπληθή χορευτικά τμήματα του συλλόγου που κέρδισαν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα. Ούτε μόνο η μεγάλη δύναμη που κρύβει το αντάμωμα των ανθρώπων της Ηπείρου και το εξαιρετικό τους δέσιμο, όπου και αν βρίσκονται. Ούτε καν το Ηπειρώτικο πείσμα, ήταν εκείνο που τους οδήγησε να ανταπεξέλθουν μαζικά στο κάλεσμα του συλλόγου, για να ξορκίσουν το «κακό» της αναβολής στην εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας.
Ήταν, κυρίως, οι εθελοντές και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου που δε σταματούν να αγωνίζονται και να παλεύουν για να κρατήσουν ζωντανά τα έθιμα του τόπου τους και ενωμένο το Ηπειρώτικο στοιχείο.
Γι αυτό το μεγαλύτερο βραβείο για τη χθεσινή κοσμοσυρροή δεν αξίζει σε εκείνους που (εκ του ασφαλούς) συνδράμουν οικονομικά ή σε εκείνους που (εκ του ασφαλούς) επιχειρούν να εισπράξουν τα επίχειρα.

Εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ από τη σύνταξη του Οκτωβρίου


Ξεκινάει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, από τη σύνταξη του Οκτωβρίου, σε όλες τις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο:
Από 1η Ιουλίου του 2016, η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης υπέρ ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθενείας σε είδος των συνταξιούχων που καλύπτονται για παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ, καθορίζεται σε ποσοστό 6% και υπολογίζεται επί του καταβαλλόμενου ποσού κύριας σύνταξης, αφού αφαιρεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στην εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων.
Επιπλέον, από 1η Ιουλίου, καταργούνται οι διατάξεις, οι οποίες, υπό προϋποθέσεις, παρείχαν στους ασφαλισμένους δικαίωμα επιλογής οργανισμού ασφάλισης ασθενείας.
Ειδικότερα, ορίζεται ότι, σε περίπτωση συρροής περισσότερων της μίας κύριων συντάξεων στο ίδιο πρόσωπο, η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης υπέρ ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθενείας σε είδος υπολογίζεται στο άθροισμα των καταβαλλόμενων συντάξεων, ανεξαρτήτως αιτίας (από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ ή οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης) και, αφού αφαιρεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στην προαναφερόμενη εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (19-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (20-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (21-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (22-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (23-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. Σάββατο (24-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (19-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (20-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (21-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη. Πέμπτη (22-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (23-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες Σάββατο (24-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο. 

Έρχεται το «πλαστικό χρήμα» από το 2017


Κληρώσεις με «πλούσια» δώρα!!!

Ετήσια έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ, αναμένεται να έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι που κάνουν αγορές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, ή μέσω e-banking, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα, για όλους τους φορολογούμενους που κάνουν αγορές με «πλαστικό» χρήμα θα γίνονται κληρώσεις στις οποίες θα μετέχουν αυτόματα, με έπαθλο δωρεάν ψώνια, αυτοκίνητα, ακόμη και ακίνητα.
Το υπουργείο Οικονομικών εντείνει την προσπάθειά του ώστε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα κίνητρα για τη χρήση «πλαστικού» χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει τα εξής:
- Εκπτώσεις από 1.900 έως 2.100 ευρώ στον ετήσιο φόρο εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Από την 1/1/2017 οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να καλύπτουν ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους με δαπάνες μέσω καρτών ή e-banking. Αν δεν καλύψουν το απαιτούμενο ποσοστό, το ακάλυπτο ποσό θα φορολογείται με 22%. Για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 10%, για εισοδήματα 10.000-20.000 ευρώ το 15%, για 20.000-40.000 ευρώ το 20%, για πάνω από 40.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτουν το 30%.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (19-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Τρίτη (20-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (21-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Πέμπτη (22-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανι
Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Παρασκευή (23-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.

Σάββατο (24-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.